0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
...σε μια συζητηση με την σχολική μας σύμβουλο, η οποία γνωρίζει πολύ καλα τα θέματα του ασεπ, μας είπε σχετικα με την δραστηριότητα εναλλαγής μέρας - νύχτας οτι όλες οι δραστηριοτητες απο όλα σχεδόν τα γνωστικά αντικείμενα του ΔΕΠΠΣ είναι σωστες εκτος απο εκεινες που εχουν σχεδιαστεί με βάση την Γλώσσα-προφορική επικοινωνια. Με αλλα λόγια δεν ηταν στόχος η προφορική επικοινωνία και η παραγωγή λόγου.Αντιθέτως οι φυσικές επιστήμες(πείραμα),η δραματοποίηση, τα εικαστικα θεωρούνται οι ενδεικνυόμενες δραστηριότητες για τα αλλοδαπα παιδια στα πλαισια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, οπως αναφερθηκε και προηγουμένως απο τις συναδελφους.
:)γεια σας, είμαι νεο μέλος και παρακολουθώ αρκετο καιρο αυτή την συζητηση.Είμαι αναπληρωτρια φετος και σε μια συζητηση με την σχολική μας σύμβουλο, η οποία γνωρίζει πολύ καλα τα θέματα του ασεπ, μας είπε σχετικα με την δραστηριότητα εναλλαγής μέρας - νύχτας οτι όλες οι δραστηριοτητες απο όλα σχεδόν τα γνωστικά αντικείμενα του ΔΕΠΠΣ είναι σωστες εκτος απο εκεινες που εχουν σχεδιαστεί με βάση την Γλώσσα-προφορική επικοινωνια. Με αλλα λόγια δεν ηταν στόχος η προφορική επικοινωνία και η παραγωγή λόγου.Αντιθέτως οι φυσικές επιστήμες(πείραμα),η δραματοποίηση, τα εικαστικα θεωρούνται οι ενδεικνυόμενες δραστηριότητες για τα αλλοδαπα παιδια στα πλαισια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, οπως αναφερθηκε και προηγουμένως απο τις συναδελφους.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΔΕΠΠΣ ότι: Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι κυρίως συλλογικές και ευνοούν την αλληλεπίδραση ,την επικοινωνία ,τη χρήση τεχνολογίας,τον προφορικό και γραπτό λόγο (ΔΕΠΠΣ 2003) Οδηγός Νηπιαγωγού σελ.87Δε ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι δε ξέρουν τί θέλουν όλοι οι του ΑΣΕΠ ,οι συμβούλοι και ...και ...και
Παράθεση από: Sophaki στις Μαρτίου 30, 2009, 10:18:23 pmΣυγκεκριμένα αναφέρεται στο ΔΕΠΠΣ ότι: Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι κυρίως συλλογικές και ευνοούν την αλληλεπίδραση ,την επικοινωνία ,τη χρήση τεχνολογίας,τον προφορικό και γραπτό λόγο (ΔΕΠΠΣ 2003) Οδηγός Νηπιαγωγού σελ.87Δε ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι δε ξέρουν τί θέλουν όλοι οι του ΑΣΕΠ ,οι συμβούλοι και ...και ...και Καλα, οτι δεν ξερουν τι θέλουν και οτι ήταν "περίεργα"διατυπωμένες οι ερωτήσεις είναι δεδομένο Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχει αυτό που αναφέρεις απο το ΔΕΠΠΣ ???Αυτές είναι γενικές αρχές που εννοούνται σε κάθε δραστηριότητα! Δεν εννοούνται πχ οταν κάνουμε ένα πειραματάκι;;;Το να φτιάξεις όμως μια δραστηριότητα γλώσσας είναι άλλο πράγμα..
οταν λες εδω και καιρο ακουμε οτι θα διορθωσουν συμβουλοι?? απο ποτε? εγω πρωτη φορα το ακουω....ποσο πισω ειμαι