0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
αυτο που ισως μας σωσει ειναι οτι (ακουγεται) οτι 8α κοπει εντελως το ειδικο επιδομα..αρκετοι επαιρναν αποσπαση για τον λογο αυτο....
συναδελφε δυστυχως η καταντια στα ειδικα σχολεια με τους αρκετους αποσπασμενους ειναι αυτη(δεν αναφερομαι για τουσ εξειδικευμενους ειδικους παιδαγωγους). Οταν ερχονται τα μισθολογικα στο σχολειο καθε μηνα και βλεπουν τις περικοπες του επιδοματος απορουν γιατι αραμενουν εκει και δεν πανε στα γενικα σχολεια. Οσο σκληρο και αν ακουγεται δεν ειναι ολοι οι αν8ρωποι ευαισθητοποιημενοι στον χωρο αυτο και για τον λογο αντιδροθμε για τα οργανικα κενα. Δεν 8α μας χαριστει η θεση στα ειδικα σχολεια με τον ασεπ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και με ευαισθησια θα αποφασισουμε να δωσουν ειδικο ασεπ αντι του γενικου!Οποτε συναδελφε σταματα να κατηγορεις συναδελφους που αγωνιουν για το μελλον τους και θελουν να υπαρχει αξιοκρατια στην επιλογη εκπαιδευτικων!!επιλεξτε αλλο φορουν για να βγαζετε τα νευρα σας απροσωπα!
Δε γίνεται να αποσπάσει κάποιον από τη θέση του χωρίς να το ζητήσει ο ίδιος .
Παράθεση από: ypomoni!!!!! στις Ιουνίου 17, 2010, 12:04:15 amσυναδελφε δυστυχως η καταντια στα ειδικα σχολεια με τους αρκετους αποσπασμενους ειναι αυτη(δεν αναφερομαι για τουσ εξειδικευμενους ειδικους παιδαγωγους). Οταν ερχονται τα μισθολογικα στο σχολειο καθε μηνα και βλεπουν τις περικοπες του επιδοματος απορουν γιατι αραμενουν εκει και δεν πανε στα γενικα σχολεια. Οσο σκληρο και αν ακουγεται δεν ειναι ολοι οι αν8ρωποι ευαισθητοποιημενοι στον χωρο αυτο και για τον λογο αντιδροθμε για τα οργανικα κενα. Δεν 8α μας χαριστει η θεση στα ειδικα σχολεια με τον ασεπ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και με ευαισθησια θα αποφασισουμε να δωσουν ειδικο ασεπ αντι του γενικου!Οποτε συναδελφε σταματα να κατηγορεις συναδελφους που αγωνιουν για το μελλον τους και θελουν να υπαρχει αξιοκρατια στην επιλογη εκπαιδευτικων!!επιλεξτε αλλο φορουν για να βγαζετε τα νευρα σας απροσωπα!Απρόσωπα βγάζω τα νεύρα μου..... μάλιστα.... είναι που βλέπω το πρόσωπο σου βλέπεις....Και όχι δεν ήμαστε συνάδελφοι, δεν έχεις ιδέα τι πάει πει συνάδελφος.... αν ήμουν κανίβαλος το συζητάγαμε αλλά δεν είμαι. Εσύ δεν είσαι ευαισθητοποιημένος, να διοριστείς θέλεις και ψάχνεις να βρεις ότι μπορείς για να το καταφέρεις ασχέτως πόσο παράλογο και καταστροφικό μπορεί να είναι. Η ευαισθησία σου είναι επιλεκτική εκεί που σε συμφέρει. Είσαι μια από τα ίδια με αυτούς που κατηγορείς αλλά από την άλλη μεριά. Και όχι δεν αλλάζω νήμα, εδώ θα είμαι να κριτικάρω ότι πιστεύω ότι προσβάλει το επάγγελμά μας και ειδικότερα την λογική !Υ.Γ. η ευαισθητοποίηση που επικαλούνται κάποιοι προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι από τα πιο χαζά επιχειρήματα που μπορείς να ακούσεις από έναν παιδαγωγό. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ? Ο εκπαιδευτικός είναι ευαίσθητος ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, όλα τα άλλα είναι μπαρούφες.
Παράθεση από: kinegiros στις Ιουνίου 17, 2010, 02:26:57 amΥ.Γ. η ευαισθητοποίηση που επικαλούνται κάποιοι προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι από τα πιο χαζά επιχειρήματα που μπορείς να ακούσεις από έναν παιδαγωγό. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ? Ο εκπαιδευτικός είναι ευαίσθητος ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, όλα τα άλλα είναι μπαρούφες. Όποιος πηγάινει στην ειδική αγωγή με σημαία την ευαισθησία, έχει χα΄σει το παιχνίδι!Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν χρειάζονται περισσότερη ευαισθησία από τα υπόλοιπα παιδιά. Αντίθετα χρειάζονται "σκληρότητα", επιβολη, υπομονή και επιμονή. Πολύ αυστηρούς κανόνες, πολύ αυστηρά όρια, καθόλου χαλαρότητα και φυσικά καθόλου μα καθόλου οίκτο και λύπηση. Αυτά από μένα που δουλεύω αρκετά χρόνια στη ΕΑ, βρέθηκα συνειδητά σε αυτό το χώρο, έχω φάει πολύ ξύλο από τα παιδιά, έχω καθαρίσει πάρα πολλά παιδιά, έχω τρέξει παιδιά στο νοσοκομείο, έχω αντιμετωπίσει κρίσεις κλπ
Υ.Γ. η ευαισθητοποίηση που επικαλούνται κάποιοι προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι από τα πιο χαζά επιχειρήματα που μπορείς να ακούσεις από έναν παιδαγωγό. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ? Ο εκπαιδευτικός είναι ευαίσθητος ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, όλα τα άλλα είναι μπαρούφες.
Παράθεση από: emmaki στις Ιουνίου 17, 2010, 11:27:01 amΠαράθεση από: kinegiros στις Ιουνίου 17, 2010, 02:26:57 amΥ.Γ. η ευαισθητοποίηση που επικαλούνται κάποιοι προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι από τα πιο χαζά επιχειρήματα που μπορείς να ακούσεις από έναν παιδαγωγό. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ? Ο εκπαιδευτικός είναι ευαίσθητος ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, όλα τα άλλα είναι μπαρούφες. Όποιος πηγάινει στην ειδική αγωγή με σημαία την ευαισθησία, έχει χα΄σει το παιχνίδι!Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν χρειάζονται περισσότερη ευαισθησία από τα υπόλοιπα παιδιά. Αντίθετα χρειάζονται "σκληρότητα", επιβολη, υπομονή και επιμονή. Πολύ αυστηρούς κανόνες, πολύ αυστηρά όρια, καθόλου χαλαρότητα και φυσικά καθόλου μα καθόλου οίκτο και λύπηση. Αυτά από μένα που δουλεύω αρκετά χρόνια στη ΕΑ, βρέθηκα συνειδητά σε αυτό το χώρο, έχω φάει πολύ ξύλο από τα παιδιά, έχω καθαρίσει πάρα πολλά παιδιά, έχω τρέξει παιδιά στο νοσοκομείο, έχω αντιμετωπίσει κρίσεις κλπExactly my point of view.
Παράθεση από: kinegiros στις Ιουνίου 17, 2010, 11:34:09 amΠαράθεση από: emmaki στις Ιουνίου 17, 2010, 11:27:01 amΠαράθεση από: kinegiros στις Ιουνίου 17, 2010, 02:26:57 amΥ.Γ. η ευαισθητοποίηση που επικαλούνται κάποιοι προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι από τα πιο χαζά επιχειρήματα που μπορείς να ακούσεις από έναν παιδαγωγό. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ? Ο εκπαιδευτικός είναι ευαίσθητος ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, όλα τα άλλα είναι μπαρούφες. Όποιος πηγάινει στην ειδική αγωγή με σημαία την ευαισθησία, έχει χα΄σει το παιχνίδι!Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν χρειάζονται περισσότερη ευαισθησία από τα υπόλοιπα παιδιά. Αντίθετα χρειάζονται "σκληρότητα", επιβολη, υπομονή και επιμονή. Πολύ αυστηρούς κανόνες, πολύ αυστηρά όρια, καθόλου χαλαρότητα και φυσικά καθόλου μα καθόλου οίκτο και λύπηση. Αυτά από μένα που δουλεύω αρκετά χρόνια στη ΕΑ, βρέθηκα συνειδητά σε αυτό το χώρο, έχω φάει πολύ ξύλο από τα παιδιά, έχω καθαρίσει πάρα πολλά παιδιά, έχω τρέξει παιδιά στο νοσοκομείο, έχω αντιμετωπίσει κρίσεις κλπExactly my point of view.Μπορεί να πρέπει να έχεις την ίδια ευαισθητοποίηση σε όλα τα παιδιά...και το πιστεύω αυτό,αλλά δεν παύει να γίνεται έντονα φανερό πόσο πιο πολύ ρουφάνε τα παιδιά της ειδικής αγωγής ό,τιδήποτε τους προσφέρεις...ακόμη και την αυστηρότητά μας με άλλο τρόπο την εισπράττουν!! Και για να αξιολογήσεις αυτή την διαδικασία και να την χειριστείς καλύτερα...ναι,χρειάζεται μια άλφα ευαισθησία δική σου! Και έχω περάσει και από γενική και απόψ ειδική αγωγή!! ΥΓ: Επίσης το topic είναι "Ειδική αγωγή και ΑΣΕΠ"....λογικό είναι να ακούγονται και απόψεις περι διορισμού και οργανικών θέσεων! Δεν είναι ανάγκη μερικοί εδώ μέσα να να παρουσιάζουν την ειδική αγωγή ως χωράφι τους λόγω πείρας....μπορεί και άλλος που θέλει (ναι) διακαώς να διοριστεί,όπως όλοι μας,να κατέχει πράγματα στον τομέα και να τον αγαπάει...!!
συναδελφε σου εξηγησα οτι δεν βαζω ολουσ τους εκπαιδευτικους στο ιδιο καζανι. Αναφερ8ηκα σε συγκεκριμενους εκπαιδευτικους που καποτε μπηκαν στην ειδικη αγωγη μεσω γνωριμιων(και μην επιμενεις οτι δεν υπαρχουν γιατι γνωρισα τετοιους εκπαιδευτικους) απαεκτησαν προυπηρεσια,διοριστηκαν στην γενικη και λογω επιδοματος ζητουν αποσπαση. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιτιθεσαι με αυτον τροπο.Σιγουρα δειχνεισ την προσωπικοτητα σου. Αν πραγματικα αγαπουσες την ειδικηαγωγη 8α ελεγες πωε ειναι σωστο να πλαισιονεται απο ανθρωπους που δεν παρακινουνται απο οικονομικα κινητρα. Δεν εχω κανεναν συμφερον.Δεν 8α με διορισει κανενας διευθυντης..Ζητω ΑΣΕΠ ειδικης αγωγης για να υπαρξρι αξιοκρατια.Αν ζοριζεσαι τοσο που υπαρχουν και τετοιοι αν8ρωποι...και αν εισαι υπερανω και αδιαφορεις και για τον δορισμο..ναι λοιπον εμεις ειμαστε απο αλλον πλανητη!και μην ξεπεφτεις να μας απαντας και να τρωγεσαι...
Παράθεση από: ypomoni!!!!! στις Ιουνίου 17, 2010, 04:43:36 pmσυναδελφε σου εξηγησα οτι δεν βαζω ολουσ τους εκπαιδευτικους στο ιδιο καζανι. Αναφερ8ηκα σε συγκεκριμενους εκπαιδευτικους που καποτε μπηκαν στην ειδικη αγωγη μεσω γνωριμιων(και μην επιμενεις οτι δεν υπαρχουν γιατι γνωρισα τετοιους εκπαιδευτικους) απαεκτησαν προυπηρεσια,διοριστηκαν στην γενικη και λογω επιδοματος ζητουν αποσπαση. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιτιθεσαι με αυτον τροπο.Σιγουρα δειχνεισ την προσωπικοτητα σου. Αν πραγματικα αγαπουσες την ειδικηαγωγη 8α ελεγες πωε ειναι σωστο να πλαισιονεται απο ανθρωπους που δεν παρακινουνται απο οικονομικα κινητρα. Δεν εχω κανεναν συμφερον.Δεν 8α με διορισει κανενας διευθυντης..Ζητω ΑΣΕΠ ειδικης αγωγης για να υπαρξρι αξιοκρατια.Αν ζοριζεσαι τοσο που υπαρχουν και τετοιοι αν8ρωποι...και αν εισαι υπερανω και αδιαφορεις και για τον δορισμο..ναι λοιπον εμεις ειμαστε απο αλλον πλανητη!και μην ξεπεφτεις να μας απαντας και να τρωγεσαι...Κοίτα, εμένα αυτό που μου φαίνεται περίεργο έως απαράδεκτο είναι το να βλέπουν την ειδική αγωή ως σκαλοπάτι για το διορισμό στην "κανονική"/γενική αγωγή.Το να θελήσει κάποιος να "δοκιμάσει" τις αντοχές και τα κουράγια του στην ειδική αγωγή, αλλά να έχει μετά τη σιγουριά της γενικής, επίσης είναι απαράδεκτο. Γιατί η ειδική αγωγή δεν έιναι χώρος πειραμιατισμών. Δεν μπορεί στου κασίδι το κεφάλι να μαθαίνουν όλοι, γιατί ο "κασίδης" στη συγκεκριμένη περίτπωση είναι τα παιδιά.Τώρα, όποιος πάει στην ειδική απλά και μόνο για το επίδομα (ήταν 190 ακαθάριστά, τώρα δεν ξέρω πόσα έγιναν) απλά δεν μπορεί να αντέξει και τα παρατάει.Συμφωνώ με τον ΑΣΕΠ ειδικής, στο οποίο όμως όποιος παίρνει μέρος θα πρέπει να αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι για κάποια χρόνια (3,4,5 όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο) θα μέινει στην ειδική και δεν θα μετακινηθεί στη γενική. Τότε να δω πόσοι θα παρουσιαστούν στο διαγωνισμό, πόσοι θα θέλουν να διοριστούν και πόσοι θα την κάνουν με ελαφρα πηδηματάκια!!!!!!!!