0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ναι ,αλλα δεν σε καλουν με κριτηριο την αγαπη σου.....
Παράθεση από: pd στις Ιουνίου 08, 2011, 01:49:16 pmναι ,αλλα δεν σε καλουν με κριτηριο την αγαπη σου.....Ευτυχώς όμως σε στέλνουν αδιάβαστο τα παιδιά της ειδικής αν δεν τα αγαπάς (έχουν απίστευτη διαίσθηση) ... και κάπως ξεσκαρτάρει η κατάσταση μια και δεν είναι ικανό αυτό το κράτος να την ξεσκαρτάρει από πριν...
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Ιουνίου 08, 2011, 01:57:14 pmΠαράθεση από: pd στις Ιουνίου 08, 2011, 01:49:16 pmναι ,αλλα δεν σε καλουν με κριτηριο την αγαπη σου.....Ευτυχώς όμως σε στέλνουν αδιάβαστο τα παιδιά της ειδικής αν δεν τα αγαπάς (έχουν απίστευτη διαίσθηση) ... και κάπως ξεσκαρτάρει η κατάσταση μια και δεν είναι ικανό αυτό το κράτος να την ξεσκαρτάρει από πριν...δεν ειναι θεμα κρατους, ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ουτε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.δεν μας φταιει παντα το κρατος.
Παράθεση από: MARKOS στις Ιουνίου 08, 2011, 02:00:09 pmΠαράθεση από: ΛΩΡΑ στις Ιουνίου 08, 2011, 01:57:14 pmΠαράθεση από: pd στις Ιουνίου 08, 2011, 01:49:16 pmναι ,αλλα δεν σε καλουν με κριτηριο την αγαπη σου.....Ευτυχώς όμως σε στέλνουν αδιάβαστο τα παιδιά της ειδικής αν δεν τα αγαπάς (έχουν απίστευτη διαίσθηση) ... και κάπως ξεσκαρτάρει η κατάσταση μια και δεν είναι ικανό αυτό το κράτος να την ξεσκαρτάρει από πριν...δεν ειναι θεμα κρατους, ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ουτε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.δεν μας φταιει παντα το κρατος. Συμφωνώ...έχουμε κι εμείς ευθύνη...δεν μας είπε κανείς πως η ειδική αγωγή είναι παιδική χαρά!
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω emmakiένας εκπαιδευτικός που δεν αγαπάει τα παιδιά δεν κάνει διαχωρισμό σε ειδική και γενική,ο "κακός" εκπαιδευτικός (αν υπάρχει αυτό) θα είναι το ίδιο "κακός" παντού.Εγώ ως εκπαιδευτικός δεν κάνω διακρίσεις ανάμεσα σε ειδική και γενική όλα τα παιδιά τα βλέπω ξεχωριστά σαν άτομα. Οπότε διχαστικές αντιλήψεις τύπου γενική ή ειδική δεν θεωρώ ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση.Την δουλειά μου θεωρώ ότι την κάνω εξίσου καλά στην ειδική αλλά και στην γενική και θέλω να έχω το δικαίωμα να επιλέγω ανάμεσα σε γενική και ειδική όπως επιλέγω αν θα είμαι σε γυμνάσιο ή σε γενικό λύκειο ή σε τεχνικό ή για οποιαδήποτε θέση ευθύνης στην εκπαίδευση.
συμβαίνει αυτό που περιγράφει το emmaki και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.Ωστόσο,καλό έιναι να μη γενικεύουμε...δε σημαίνει ότι το επιλέγουν όλοι αυτό!όσον αφορά στο διαχωρισμό γενικής και ειδικής αγωγής σαφώς και υπάρχει διαχωρισμός.Αν δεν υπήρχε,θα μπορούσαν όλοι οι συνάδελφοι,ανεξαρτήτως προσόντων,να διδάσκουν σε ΣΜΕΑΕ.Δε σημαίνει ότι είμαι ικανός να διδάξω στη γενική αγωγή αφού είμαι ικανός στην ειδική και το αντίστροφο.Θεωρώ ότι οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να έχουμε συγκεκριμένη στοχοθεσία.Πιστεύω πως αν με βάλουν αύριο σε τάξη σε γενικό σχολείο να διδάξω θα δυσκολευτώ.Δεν είμαστε ικανοί για όλα και είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουμε αυτό.Δεν είναι κακό! Με όλα αυτά ξεφύγαμε για άλλη μια φορά από το θέμα 'Ειδική αγωγή και ΑΣΕΠ". Θα γίνει διγωνισμός; Θα προκηρύξει οργανικές θέσεις στη δευτεροβάθμια; Τι να αναμένουμε;