*

Αποστολέας Θέμα: 1η φορά στην τάξη  (Αναγνώστηκε 16526 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Never give up!
    • Προφίλ
Απ: 1η φορά στην τάξη
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 11:10:57 pm »
αν ειναι δυνατον !
παιδια ειναι ...δλδ τα καημενα τα δικα της πως τα χε σπιτι??
απαπαπαααααα
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:55:27 »

Αποσυνδεδεμένος limnioti

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 11:35:43 pm »
αν ειναι δυνατον !
παιδια ειναι ...δλδ τα καημενα τα δικα της πως τα χε σπιτι??
απαπαπαααααα

Εγώ θα σας πω τι έπθαν τα δικά μου δίδυμα μωρά και γω μαζί τους φυσικά, όταν τα έστειλα 1, 1/2 χρονών σε ιδιωτικό βροφονηπιακό. Τα έδενε στο ριλαξ η απίστευτη η γυναίκα για να μη χτυπήσουνε λέει.Εγώ λέω πως τα κινητοποιούσε για να μην προσλάβει κανένα άνθρωπο παραπάνω. Ασε το άλλο που δεν είχε κλιματισμό και ονόμαζε το σταθμό της ΠΡΟΤΥΠΟ
What goes around, comes around

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 12:30:43 am »
Τα έδενε;;; Χριστέ μου :o Κάποιοι σταθμοί (πραγματικά σταθμοί) αυτής της ποιότητας ατυχώς χαρακτηρίζονται και "προτυποι"  :P
Ούτε καν μητρικό ένστικτο δεν έχουν αυτοί (οι συγκεκριμένοι) οι άνθρωποι που φροντίζουν μωρά;;;

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 12:44:20 am »
Η δική μου περίπτωση είναι ιδιαίτερη. Κάθε φορά που πάω σε ένα νέο νηπιαγωγείο, στην αρχή της χρονιάς, γονείς και νήπια περιμένουν να γνωρίσουν ...την καινούργια τους δασκάλα!!! Φαντάζεστε την έκπληξή τους όταν εμφανίζομαι εγώ!!!!!!!! ??? Ακόμη και όταν τηλεφωνούν στο νηπιαγωγείο και απαντά άντρας, έχουμε διάφορα ευτράπελα. Άλλοι λένε συγνώμη λάθος και το κλείνουν, άλλοι μου ζητάνε τη συζυγό μου  ::) κτλ.!!!!
Απο τις αντιδράσεις των γονιών καταλαβαίνουμε οτι τα "στερεότυπα" καλά κρατούν. Οι ίδιες αντιδράσεις υπάρχουν και οταν μια κοπέλα θελήσει να κάνει ένα χειρονακτικό επάγγελμα.. :( Πάντως αν το παιδί μου είχε άντρα νηπιαγωγό θα χαιρόμουν. Όσους έχω γνωρίζει στο Πανεπιστήμιο συμφοιτητές μου ήταν καταπληκτικοί στην τάξη! Νομίζω πως ένας άντρας δεν "τυχαίνει"να γίνει Νηπιαγωγός και πολύ περισσότερο δεν "τυχαίνει" να δουλέψει με τάξη νηπιαγωγείου αλλά το επιδιώκει και πιθανότατα θα γίνει πολύ καλός εκπαιδευτικός  ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:55:27 »

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 11:45:18 am »
Πραγματικα τι να πεις για το ''δεσιμο''???? :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

ευχαριστω κοριτσια  και αγορια που μοιραζεστε μαζι μας τις εμπειριες σας περιμενω και αλλες  :)
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος daf-fy

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 11:25:46 pm »
Το πρώτο μου ιδιαίτερο (ως φοιτήτρια στο εξωτερικό ακόμη) είχε λίγο από το άγχος του πρωτάρη, αλλά τίποτε το τρομερό.

Αντιθέτως, το θρίλλερ το έζησα έπειτα στην Ελλάδα, την πρώτη μου μέρα σε φροντιστήριο!
Δεν ξέρω, αν έχει τύχει σε άλλους αυτό, αλλά εγώ την πρώτη (και τη δεύτερη) φορά που δίδαξα σε φροντιστήριο, το έκανα μαζί με την προηγούμενη καθηγήτρια. Το ίδιο μού συνέβη και φέτος που είμαι και σε δεύτερο φροντιστήριο...

Την πρώτη φορά δεν με πείραξε, αντιθέτως ένιωσα και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία μέσα σε 1μιση+1μιση ώρα να αποκομίσω "εμπειρία/γνώσεις" που με βοήθησαν να κάνω ένα πολύ σωστό, έξυπνο και δυναμικό ξεκίνημα. Ακόμη και σήμερα θεωρώ πως οι δύο εκείνες πρώτες μέρες, που διδάξαμε από κοινού με την προηγούμενη κοπέλα (την οποία υπερεκτιμώ και κρατάμε ακόμη επαφή) στάθηκαν καθοριστικές όσον αφορά τον τύπο καθηγήτριας στον οποίο εξελίχθηκα, ώστε σήμερα οι μαθητές μου να απολαμβάνουν πραγματικά το μάθημα Γερμανικών!
Άλλωστε, γνώριζα καλά πως ξεκινούσα με μηδενική εμπειρία σε τάξη, αφού είχα διακόψει τις σπουδές μου λίγο πριν να έκανα πρακτική. (μεγάάάλη ιστορία!)

Φέτος όμως στο άλλο φροντιστήριο μού κακοφάνηκε, επειδή με τον τρόπο που έγινε, μου έδωσε την εντύπωση, όχι της καθοδήγησης, αλλά της «κριτικής επιτροπής»/«κατασκοπίας» (ξέρετε, του στυλ, "έλεγξέ την, είναι αρκετά καλή για να σε αντικαταστήσει;"). Η κοπέλα απλά καθόταν εκεί και με κοιτούσε!!! Δεν με επηρέασε στο μάθημά μου, μου άφησε όμως μια γεύση τόσο πικρή, που φοβάμαι ότι θα μου πάρει καιρό να την ξεχάσω.

Εντάξει, μπορεί να είμαι ακόμη πρωτάρα, αλλά ξέρω πολύ καλά τη δουλειά που κάνω και αυτή η αντιμετώπιση πιστεύω πως θα πλήγωνε/προσέβαλε τον καθένα μας...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2009, 11:30:01 pm από daf-fy »

Αποσυνδεδεμένος fotini.1981

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 03:00:02 pm »
καλησπέρα. θα ήθελα να συνεχίσω το συγκεκριμένο θέμα από μια άλλη οπτική γωνία. το άγχος για την πρώτη φορά στην τάξη. είμαι φιλόλογος και του χρόνου διορίζομαι. ίσως φέτος με καλέσουν ωρομίσθια. όσο σκέφτομαι όμως αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι με λούζει κρύος ιδρώτας και το στομάχι μου γίνεται κόμπος... μέχρι στιγμής είχα εμπειρία μόνο από ιδιαίτερα. δυστυχώς όσο και να έψαξα για φροντιστήριο, δεν κατάφερα κάτι, γιατί πάντα στεκόταν εμπόδιο η έλλειψη εμπειρίας. αυτό που συνέβαινε με τα ιδιαίτερα ήταν ότι θέλανε συγκεκριμένα μαθήματα (αρχαία και ιστορία τις περισσότερες φορές), με αποτέλεσμα να έχω ασχοληθεί κατά κανόνα μόνο με αυτά. μαθήματα πανελληνίων δεν έχω κάνει πέρα από άγνωστο β λυκείου. καλή η ειδίκευση σε κάποια μαθήματα, αλλά φιλολογικά μαθήματα υπάρχουν πολλά...αυτό λοιπόν είναι το άγχος μου και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σας.
ευχαριστώ
άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα να σου χαλάνε τ' όνειρο και συ να τους αφήνεις...

Αποσυνδεδεμένος chryssoulaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 12:24:46 am »

καλησπέρα. θα ήθελα να συνεχίσω το συγκεκριμένο θέμα από μια άλλη οπτική γωνία. το άγχος για την πρώτη φορά στην τάξη. είμαι φιλόλογος και του χρόνου διορίζομαι. ίσως φέτος με καλέσουν ωρομίσθια. όσο σκέφτομαι όμως αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι με λούζει κρύος ιδρώτας και το στομάχι μου γίνεται κόμπος... μέχρι στιγμής είχα εμπειρία μόνο από ιδιαίτερα. δυστυχώς όσο και να έψαξα για φροντιστήριο, δεν κατάφερα κάτι, γιατί πάντα στεκόταν εμπόδιο η έλλειψη εμπειρίας. αυτό που συνέβαινε με τα ιδιαίτερα ήταν ότι θέλανε συγκεκριμένα μαθήματα (αρχαία και ιστορία τις περισσότερες φορές), με αποτέλεσμα να έχω ασχοληθεί κατά κανόνα μόνο με αυτά. μαθήματα πανελληνίων δεν έχω κάνει πέρα από άγνωστο β λυκείου. καλή η ειδίκευση σε κάποια μαθήματα, αλλά φιλολογικά μαθήματα υπάρχουν πολλά...αυτό λοιπόν είναι το άγχος μου και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σας.
ευχαριστώ

Και εγώ ξεκίνησα σε φροντιστήριο με λίγη εμπειρία από ιδιαίτερα και σε μαθήματα που δεν είχα ξαναδιδάξει ποτέ!Στην αρχή όχι μόνο ένιωθα απίστευτο άγχος για το γεγονός ότι ξαφνικά θα με κοίταζαν τόσα παιδιά, αλλά αμφέβαλλα και για τις γνώσεις μου, φοβόμουν μήπως δεν μπορέσω να απαντήσω σε κάποια ερώτηση, μήπως ''κολλήσω'' π.χ. στη μετάφραση του αγνώστου (σε κείμενα που μου φέρνουν από το σχολείο). Ε μελέτησα καλά την ύλη, πήγαινα προετοιμασμένη, αποφάσισα κάποια στιγμή να χαλαρώσω, γιατί αλλιώς δε θα επιβίωνα 8)και με την τριβή, και το άγχος μου ξεπέρασα, και τώρα πια μου φαίνονται όλα πιο απλά.Αυτό που αισθάνεσαι είναι απολύτως φυσιολογικό. Η πρώτη φορά θα ναι σίγουρα δύσκολη , αλλά μετά το βάπτισμα του πυρός :) όλα γίνονται ευκολότερα. Εξάλλου έχεις το χρόνο μέχρι να σε καλέσουν να μελετήσεις και τα μαθήματα με τα οποία δεν είσαι εξοικειωμένη.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:41:12 pm »
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
αυτό προσπαθώ να κάνω. δηλαδή να κρατήσω επαφή με τα μαθήματα που ξέρω και να αρχίσω τα άλλα που δεν έχω εμπειρία.
είναι πολύ μεγάλο θέμα η εμπειρία της τάξης!!!!! όσο και να διαβάζεις κάτι, είναι άλλο πράγμα να το διδάσκεις σε ένα ιδιαίτερο και ακόμα περισσότερο σε μια τάξη...
σκέφτομαι τι τρομερή υποκρισία είναι το μάθημα της διδακτικής στο πανεπιστήμιο. εκεί θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μια αξιόλογη πρακτική,αλλά...
επίσης πόσο προβληματικό είναι που δε γίνεται μια ουσιαστική επιμόρφωση στους καθηγητές πριν μπουν σε μια τάξη. δε ξέρω κατά πόσο βοηθούν τα πεκ, αλλά και αυτά δε γίνονται για τους ωρομίσθιους.
πολλά πράγματα καθορίζονται μόνο από τη δική μας ευσυνειδησία.
ευτυχώς που σε αυτό το φόρουμ, μπορείς να μοιραστείς προβληματισμούς και να λάβεις βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος chomsky

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:17:33 pm »
Παιδάκια, κι εγώ δεν είχα την τύχη να διδάξω σε τάξη ή σε φροντιστήριο. Μετά από 14 χρόνια ιδιαίτερα, και τα τελευταία 2 χρόνια χωρίς ιδιαίτερο, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.
marie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 03:10:44 pm »
πραγματικά εύχομαι να ναι έτσι!!!!!!
η πλάκα με τους φιλολόγους και η λέξη πλάκα μέσα σε πολλά εισαγωγικά είναι ότι αν είσαι στον ιδιωτικό χώρο, πρέπει να έχεις εξειδίκευση σε 1 ή 2 μαθήματα, αλλά αν είσαι στο δημόσιο πρέπει να τα ξέρεις όλα. στο δημόσιο περιθώρια επιλογής, απ΄ όσο ξέρω, έχουν μόνο οι παλιοί...

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 03:22:47 pm »
πραγματικά εύχομαι να ναι έτσι!!!!!!
η πλάκα με τους φιλολόγους και η λέξη πλάκα μέσα σε πολλά εισαγωγικά είναι ότι αν είσαι στον ιδιωτικό χώρο, πρέπει να έχεις εξειδίκευση σε 1 ή 2 μαθήματα, αλλά αν είσαι στο δημόσιο πρέπει να τα ξέρεις όλα. στο δημόσιο περιθώρια επιλογής, απ΄ όσο ξέρω, έχουν μόνο οι παλιοί...

Ρε παιδιά, τι μαυρίλα είναι αυτή; Εξαρτάται πού θα πας, σε τι σύλλογο θα πέσεις και τι συμπεριφορά θα έχεις εσύ απέναντι στους συναδέλφους. Την πρώτη μου χρονιά ωρομίσθια, πήγα σε λύκειο, όπου λείπαν 6 ώρες λατινικά. Είπα ευθαρσώς ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να τις αναλάβω, με τη λεπτομέρεια ότι δεν ξέρω την τύφλα μου από λατινικά. Σας πληροφορώ ότι 2 συνάδελφοι έσπευσαν να βοηθήσουν την "καινούρια" και τελικά η μια άφησε 6 ώρες έκθεση και λογοτεχνία για να τις πάρω εγώ και μάλιστα το καλύτερο τμήμα του σχολείου από άποψη τόσο επιπέδου όσο και πειθαρχίας. Ναι, υπάρχουν και άσχημες περιπτώσεις βολεμένων συναδέλφων που επιμένουν ως παλιοί να πάρουν συγκεκριμένα μαθήματα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και πολλοί συνάδελφοι που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Φωτεινή, χαλάρωσε και απόλαυσε το! Είναι ωραία η τάξη. Και δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα όσο φαντάζεσαι ως προς το γνωστικό. Στην αρχή, ειδικά αν μπεις σε λύκειο, θα έχεις αρκετό διάβασμα το απόγευμα, αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Και είμαστε όλοι εδώ να βοηθήσουμε όπως μπορούμε!  ;D

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 03:30:11 pm »
μαυρίλα? ωχ... δεν ήθελα να γράψω με τέτοιο ύφος πάντως ???
έχεις δίκιο πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το σύλλογο που θα σαι.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 03:48:16 pm »
...

Ρε παιδιά, τι μαυρίλα είναι αυτή; Εξαρτάται πού θα πας, σε τι σύλλογο θα πέσεις και τι συμπεριφορά θα έχεις εσύ απέναντι στους συναδέλφους. Την πρώτη μου χρονιά ωρομίσθια, πήγα σε λύκειο, όπου λείπαν 6 ώρες λατινικά. Είπα ευθαρσώς ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να τις αναλάβω, με τη λεπτομέρεια ότι δεν ξέρω την τύφλα μου από λατινικά.
Θυμήθηκα τη δική μου περίπτωση. Πριν από 3,5 χρονια πήγα για  πρώτη φορά ωρομίσθιος . Με κάλεσαν 1η Μαρτίου και μου έδωσαν 6 ώρες λατινικά κατεύθυνσης (σε 2 τμήματα) , 2 ώρες έκθεση Γ' και 2 ώρες λογοτεχνία γενικής. Την πρώτη μέρα πήγαμε εκδρομή αλλά από την επόμενη είδα ότι όλα τα τμήματα που μου έδωσαν ήταν άψογα. Από εκεί και μετά διέθετα πολλές ώρες για  διάβασμα  στα λατινικά, με τα οποία είχα να ασχοληθώ απ' τον καιρό του Νώε .
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 03:49:53 pm από syrrahm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182830
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 802
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144