*

Αποστολέας Θέμα: 1η φορά στην τάξη  (Αναγνώστηκε 16558 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ: 1η φορά στην τάξη
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 11:10:42 pm »
Σήμερα μια κοιμόταν και τσατίστηκε όταν την ξύπνησα!!!! ??? ??? ??? ???

συγγνώμη τσατίστηκε! Ωραία.

Κι εσύ τι της είπες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:20:29 »

Αποσυνδεδεμένος karas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 11:16:17 pm »
Να πάει να πλυθεί και να ξαναμπεί στην τάξη σαν κανονική μαθήτρια

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 11:19:18 pm »
Πάντως από συναδέλφους έχω μάθει ότι κυρίως στην Αθήνα οι μαθητες έχουν ξεφύγει τελείως!

Καλο κουράγιο σε όλους!

Καλό βράδυ  :)
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος giannis27

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 12:32:01 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:20:29 »

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 12:35:29 pm »
Κλαψ κλαψ κλαψ :( :( :( :(
Διδάσκω για τρίτη χρονια σε δημόσιο σχολείο ως ωρομίσθιος. Μέχρι τωρα ήμουν σε Γυμνάσια αλλά φέτος έπεσα σε Λύκειο....Όλα καλά εκτός από τη

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 12:36:36 pm »
Πάντως από συναδέλφους έχω μάθει ότι κυρίως στην Αθήνα οι μαθητες έχουν ξεφύγει τελείως!

Καλο κουράγιο σε όλους!

Καλό βράδυ  :)
παντου ιδια ειναι και στις πολεις και στην επαρχια δεν υπαρχει διαφορα μεγαλη ισως στις πολεις να ναι λιγο χειροτερα λιγο ομως το καλυτερο θα ηταν μικρα τμηματα 10 15 παιδια

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 12:38:38 pm »
εγω θα σας θεσω ενα ερωτημα μια απορια. μηπως οσα λενε τα συγχρονα παιδαγωγικα περι αντιμετωπισης πειθαρχιας και δυσκολιων δηαλδη αντι για ποινες και αυστηροτητα να τους μιλαμε και να μαστε ηρεμοι και καλοι φερνουν τα αντιθετα αποτελεσματα η δεν βελετιωνουν την κατασταση? αανρωτιεμαι δεν το λεω απλα αναρωτιεμαι εσεις τι πιστευετε? σιγουρα παιζει ρολο ο εκαστοτε διευθυντης αλλα και το πως εχουν μεγαλωσει

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 01:07:28 pm »
βρηκα αυτο το αρθρο μπορει να σας φανει χρησιμο διαβαστε ελπιζω να σας βοηθησει

http://www.eduportal.gr/modules.php?name=News&file=print&sid=161

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 02:49:11 pm »
Τρεις βδομάδες έχω δουλέψει όλες κι όλες μεχρι τώρα στο πρωινό πρόγραμμα, ένα πράγμα είδα.
Καλος ο διάλογος, καλή τακτική και το φιλότιμο, αλλά τίποτα δεν ξεπερνά σε αποτελεσματικότητα την ωριαία!!! Αφότου έβγαλα τον πρώτο μαθητή έξω (εννοείται φυσικά ότι προηγήθηκε προειδοποίηση) μετά ήταν όλοι παναγίες.....
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 06:49:58 pm »
Τρεις βδομάδες έχω δουλέψει όλες κι όλες μεχρι τώρα στο πρωινό πρόγραμμα, ένα πράγμα είδα.
Καλος ο διάλογος, καλή τακτική και το φιλότιμο, αλλά τίποτα δεν ξεπερνά σε αποτελεσματικότητα την ωριαία!!! Αφότου έβγαλα τον πρώτο μαθητή έξω (εννοείται φυσικά ότι προηγήθηκε προειδοποίηση) μετά ήταν όλοι παναγίες.....
ειδες στην πραξη δουλευει η εστω σε σενα δουλεψε συμφωνα με τα παιδαγωγικα βιβλια ομως καλυτερα να αποφευγεται η ωριαια και να επιβαλεται η αποβολη απο την ομαδα και οχι απο την ταξη. ποτε την εφαρμοσες τη ωριαια πρωτη φορα? στην αρχη?

Αποσυνδεδεμένος Iaki

• Πλήρες μέλος
  • docendo discimus
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 12:20:45 am »
αχ μπηκα για πρωτη φορα στην ταξη την προηγουμενη βδομαδα. κανω α, β κ γ γυμνασιου. με την α κ β ολα καλα. αλλα στη γ υπαρχουν 3 παιδια που κανουν την απιστευτη φασαρια, δε μπορειτε να φανταστειτε. μεσα σε 8 ωρες μαθηματος τα εχω δοκιμασει ολα. ο,τι παιδαγωγικη θεωρια ξερω κ δεν ξερω. ως κ ωριαια αποβολη εδωσα κατι που δεν ηθελα να κανω σε καμια περιπτωση.  :(
ειναι απιστευτο πως ενω μπορει καποιος να εχει πολλη ορεξη για τη δουλεια του, να εχει τη θεληση να βοηθησει τα παιδια να τον ακυρωνουν μεσα σε ενα λεπτο. σημερα ημουν ετοιμη να βαλω τα κλαματα. δεν ηξερε πλεον τι να κανω για να τα κανω καλα. τα αλλα παιδια θελουν να παρακολουθησουν αλλα κανουν τοσο πολλη φασαρια τα συγκεκριμενα ατομα που ειναι σχεδον αδυνατον. σημερα λοιπον ειναι αυτη η κακια μερα που νιωθω πως ο,τι κ αν κανω δεν εχει αντικτυπο. υπαρχουν ομως κ αλλες πολυ καλες μερες....

Θα σου πώ και εγώ τη δική μου τακτική.
dum vita est, spes est ... ;)

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 12:30:26 am »
giannis27, καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου, νομίζω ότι την περάσαμε οι περισσότεροι πριν μπούμε στην τάξη και μεταξύ μας, την περνάμε ακόμα  ;)

Θα πω κάτι για τις παιδαγωγικές θεωρίες. Αυτά που λένε είναι συνήθως σωστά, υπάρχει όμως ένα τεράστιο αλλά. Οι περισσότερες δίνουν κατευθυντήριες γραμμές για το τι πρέπει να γίνεται μέσα στην τάξη, σαν να είναι η τάξη αποκομμένη από το υπόλοιπο σχολείο και -ακόμα βασικότερο- από την υπόλοιπη κοινωνία. Σε μια ιδανική τάξη, όλες οι θεωρίες θα δούλευαν στην εντέλεια. Το θέμα είναι όμως το εξής: τα παιδιά έχουν κι άλλους καθητητές, όχι απαραίτητα καλύτερους ή χειρότερους, απλά διαφορετικούς, με διαφορετικούς συχνά κανόνες. Σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στην επαρχία, υπάρχει ασυμφωνία ανάμεσα στους κανόνες του σπιτιού και του σχολείου. Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά, τόσο περισσότερο μπερδεύονται. Ενώ εμείς κάνουμε το μάθημα μας χωρίς να μας αφορά τι γίνεται στα άλλα μαθήματα, τα παιδιά αντιμετωπίζουν το σχολειο ως σύνολο και μάλλον έχουν δίκιο. Για να μιλήσω πιο απλά, φέτος βρέθηκα σε ένα σχολείο που τις ωριαίες και τις αποβολές τις έχει ψωμοτύρι. Προσωπικά, διαφωνώ και με τις ωριαίες και τις αποβολές. Έλα όμως που τα παιδιά είναι συνηθισμένα στις ωριαίες και η απλή επίπληξη ή η επιβράβευση της επιθυμητής συμπεριφοράς δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αναγκάστικα λοιπόν κι εγώ να ρίξω 2-3 ωριαίες, με πολύ βαριά καρδιά. Αλλά είχαν αποτέλεσμα.

Ένα πράγμα όμως είναι απαραίτητο. Σταθερότητα και συνέπεια από την πλευρά του εκπαιδευτικού. Αυτό που λέμε πρέπει να το τηρούμε. Κοινώς, αν πούμε "όποιος ξαναπετάξει χαρτάκι, θα βγει έξω", ο επόμενος που θα πετάξει χαρτάκι πρέπει να βγει έξω και οποιοσδήποτε πετάξει χαρτάκι από εκεί και πέρα, έστω και αν αυτό σημαίνει 10 άτομα έξω. Αν τα παιδιά αντιληφθούν ότι δεν τηρείς αυτά που λες, δεν πρόκειται να σε ξανακούσουν. Επίσης, η συμπεριφορά δεν πρέπει να σχετίζεται με την επίδοση. Κοινώς, και οι άριστοι μαθητές υπόκεινται στους ίδιους κανόνες συμπεριφοράς με τους υπόλοιπους και πρέπει να επιβραβεύονται ή να επιπλήττονται ανάλογα. Συνηθίζουμε να ανεχόμαστε ανεπιθύμητες συμπεριφορές από καλούς μαθητές, ενώ σπεύδουμε να επιπλήξουμε τους αδύνατους. Τα παιδιά νιώθουν την αδικία όμως και θεωρούν ότι ακόμα κι αν δείξουν την επιθυμητή συμπεριφορά, θα αγνοηθεί επειδή "τους έχουμε βάλει στο μάτι". Και συχνά έχουν δίκιο.

Συμπερασματικά, ωραίες οι θεωρίες, σωστά τα λένε. Για μένα, δίνουν πολύ καλές ιδέες, προκαλούν προβληματισμούς για τα καλώς ή κακώς κείμενα της συμπεριφοράς και της διδασκαλίας μας, αλλά δεν είναι και συνταγές προς πάσα χρήση. Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κρίνουμε κατά περίσταση, ανάλογα με την προσωπικότητα του μαθητή και το ευρύτερο περιβάλλον, που περιλαμβάνει το σχολείο αλλά και την κοινωνία στην οποία ζει ο μαθητής.

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 01:22:06 am »
αχ μπηκα για πρωτη φορα στην ταξη την προηγουμενη βδομαδα. κανω α, β κ γ γυμνασιου. με την α κ β ολα καλα. αλλα στη γ υπαρχουν 3 παιδια που κανουν την απιστευτη φασαρια, δε μπορειτε να φανταστειτε. μεσα σε 8 ωρες μαθηματος τα εχω δοκιμασει ολα. ο,τι παιδαγωγικη θεωρια ξερω κ δεν ξερω. ως κ ωριαια αποβολη εδωσα κατι που δεν ηθελα να κανω σε καμια περιπτωση.  :(
ειναι απιστευτο πως ενω μπορει καποιος να εχει πολλη ορεξη για τη δουλεια του, να εχει τη θεληση να βοηθησει τα παιδια να τον ακυρωνουν μεσα σε ενα λεπτο. σημερα ημουν ετοιμη να βαλω τα κλαματα. δεν ηξερε πλεον τι να κανω για να τα κανω καλα. τα αλλα παιδια θελουν να παρακολουθησουν αλλα κανουν τοσο πολλη φασαρια τα συγκεκριμενα ατομα που ειναι σχεδον αδυνατον. σημερα λοιπον ειναι αυτη η κακια μερα που νιωθω πως ο,τι κ αν κανω δεν εχει αντικτυπο. υπαρχουν ομως κ αλλες πολυ καλες μερες....

Θα σου πώ και εγώ τη δική μου τακτική.

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 28, 2009, 06:03:07 pm »

maryvas μήπως ένα από τα στοιχεία που σου δημιουργεί εμπόδια στο να διατηρήσεις τον έλεγχο της τάξης είναι η  συγκεκριμένη φράση; "κ αν με το να βαζω ωριαιες δειχνω οτι εχω καποια εξουσια ειναι σα να αυτοαναιρουμαι."
  Είμαι άσχετη με το αντικείμενό σου και ίσως να πέφτω εντελώς έξω αλλά σκέφτηκα ότι με τους μαθητές ναι μεν είσαι συνεργάτης και ως άνθρωποι έχετε την ίδια αξία με όλα όσα συνεπάγεται αυτό, αλλά εφόσον είσαι η καθηγήτρια τους έχεις την ευθύνη της τάξης και άρα δεν είστε το ίδιο όσον αφορά την εξουσία αν και δεν μου αρέσει αυτή η λέξη.  Κάτι σαν αυτό που ακούγεται όταν ένας γονιός λέει "εγώ είμαι φίλος με τα παιδιά μου" θέλοντας να τονίσει ότι συζητά, είναι δημοκρατικός, δίνει ελευθερίες και αφήνει την έκφραση πρωτοβουλίας, πράγματα που είναι πάρα μα πάρα πολύ θετικά, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνά ότι ο ρόλος του είναι να είναι γονιός και ότι θα πρέπει να θέτει αυτός τα όρια και να κατευθύνει. Και σε αυτήν την περίπτωση ο γονιός δεν είναι το ίδιο με το παιδί όπως και ο εκπαιδευτικός με τα παιδιά της τάξης...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)