PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
Δημοτικό
(Συντονιστής:
alexel
)
α δημοτικού σοσ
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: α δημοτικού σοσ (Αναγνώστηκε 1470 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
gogo85
Προχωρημένο μέλος
α δημοτικού σοσ
«
στις:
Φεβρουαρίου 28, 2009, 06:19:39 pm »
Tweet
Αγαπητοί συνάδελφοι!Έχω την πρωτη δημοτικού σε ολιγοθέσιο σχολείο και αντιμετωπίζω ένα πράβλημα.Τρια απο τα παιδια μου εχουν πρόβλημα στην ανάγνωση και στην γραφή.Στη γραφή μόνο με καθοδήγηση δικη μου θα γράψουν ολόκληρη τη λέξη αλλιώσ ξεχνούν τα μισά γράμματα.Στην ανάγνωση διαβάζουν τισ συλλαβες των λέξεων μία μία αλλα δεν μπορούν να καταλάβουν τη λέξη.. πρεπει να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν έχουν καμία βοήθεια απο το σπίτι... τι με συμβουλευετε?
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: α δημοτικού σοσ
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 23:28:46 »
vidi
Νέο μέλος
Φύλο:
Απ: α δημοτικού σοσ
«
Απάντηση #1 στις:
Μαρτίου 01, 2009, 08:48:15 pm »
Αγαπητή gogo είχες κάνει παρόμοια ερώτηση και στο θέμα "Διδασκαλία γλώσσας α΄δημοτικού" και είχε τύχει να σου απαντήσω τότε. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το μήνυμά μου και δεν θα ήθελα να ξαναπώ τα ίδια και εδώ.
Για να σε συμβουλεύσει κάποιος έγκυρα και να μην αρχίσει να λέει απλώς ιδέες εμπειρικές, θα πρέπει να έχει σαφή εικόνα των παιδιών της τάξης σου, του τρόπου που εσύ τα έχεις διδάξει ως τώρα, αλλά κυρίως την επιστημονική κατάρτηση για να είναι αξιόπιστη η παρέμβασή του.
Έχω και εγώ Α΄δημοτικού φέτος και 3 παιδιά μου δεν διαβάζουν ακόμα. Όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ξέρουμε τι ευθύνεται για αυτή την αργοπορία στη μάθηση και τα έχουμε παραπέμψει και για επίσημη διάγνωση με σύμφωνη γνώμη της συμβούλου. Καλό θα ήταν, όπως σου ξαναείπα, να μιλήσεις με τον/την σύμβουλο της περιφέρειας που ανήκεις ώστε να σου πει αν συντρέχει λόγος παραπομπής των παιδιών στο οικείο ΚΕΔΔΥ, πρώην ΚΔΑΥ, καθώς και τι παρέμβαση πρέπει να κάνεις εσύ στο μεταξύ.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
Δημοτικό