*

Αποστολέας Θέμα: α δημοτικού σοσ  (Αναγνώστηκε 1471 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
α δημοτικού σοσ
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2009, 06:19:39 pm »
Αγαπητοί συνάδελφοι!Έχω την πρωτη δημοτικού σε ολιγοθέσιο σχολείο και αντιμετωπίζω ένα πράβλημα.Τρια απο τα παιδια μου εχουν πρόβλημα στην  ανάγνωση και στην γραφή.Στη γραφή μόνο με καθοδήγηση δικη μου θα γράψουν ολόκληρη τη λέξη αλλιώσ ξεχνούν τα μισά γράμματα.Στην ανάγνωση διαβάζουν τισ συλλαβες των λέξεων μία μία αλλα δεν μπορούν να καταλάβουν τη λέξη.. πρεπει να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν έχουν καμία βοήθεια απο το σπίτι... τι με συμβουλευετε?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: α δημοτικού σοσ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:35:04 »

Αποσυνδεδεμένος vidi

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: α δημοτικού σοσ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 01, 2009, 08:48:15 pm »
Αγαπητή gogo είχες κάνει παρόμοια ερώτηση και στο θέμα "Διδασκαλία γλώσσας α΄δημοτικού" και είχε τύχει να σου απαντήσω τότε. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το μήνυμά μου και δεν θα ήθελα να ξαναπώ τα ίδια και εδώ.
Για να σε συμβουλεύσει κάποιος έγκυρα και να μην αρχίσει να λέει απλώς ιδέες εμπειρικές, θα πρέπει να έχει σαφή εικόνα των παιδιών της τάξης σου, του τρόπου που εσύ τα έχεις διδάξει ως τώρα, αλλά κυρίως την επιστημονική κατάρτηση για να είναι αξιόπιστη η παρέμβασή του.
Έχω και εγώ Α΄δημοτικού φέτος και 3 παιδιά μου δεν διαβάζουν ακόμα. Όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ξέρουμε τι ευθύνεται για αυτή την αργοπορία στη μάθηση και τα έχουμε παραπέμψει και για επίσημη διάγνωση με σύμφωνη γνώμη της συμβούλου.  Καλό θα ήταν, όπως σου ξαναείπα, να μιλήσεις με τον/την σύμβουλο της περιφέρειας που ανήκεις ώστε να σου πει αν συντρέχει λόγος παραπομπής των παιδιών στο οικείο ΚΕΔΔΥ, πρώην ΚΔΑΥ, καθώς και τι παρέμβαση πρέπει να κάνεις εσύ στο μεταξύ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182627
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 644
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)