*

Αποστολέας Θέμα: εργασια ως φιλολογος στην κυπρο  (Αναγνώστηκε 35742 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: εργασια ως φιλολογος στην κυπρο
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 15, 2009, 07:16:26 pm »
Είχα βγει για λίγο απ'το φόρουμ και δεν είδα την επόμενη ερώτησή σου. Δεν ξέρω ούτε για τους φιλολογους που είμαι εγώ σε ποιο νούμερο της επετηρίδας γίνονται διορισμοί.Το μόνο που ξέρω είναι ότι εφόσον έχεις εγγραφεί στον πίνακα διοριστέων της Κύπρου,αυτοί καθε Ιούλιο ανακοινώνουν πόσοι απ'τον πίνακα έχουν δικαίωμα να κάνουν επιπλέον αίτηση για αντικαταστάτες (δηλαδή αναπληρωτές) Στους φιλολόγους για παραδειγμά απ'τους 3850 που είναι στον πίνακα πέρσι όσοι ήταν ως το 1000 (μέσα στην πρώτη χιλιάδα δηλαδή) μπορούσαν να κάνουν αίτηση αλλά και να δουλέψουν.Στην Κύπρο,σε αντίθεση με την Ελλάδα,όσοι κάνουν αίτηση για αντικαταστάτες δουλεύουν,δεν την κάνουν για τα μάτοα του κόσμου! Γι αυτό εξάλλου ανακοινώνουν εκ των προτέρων πόσοι μπορούν να κάνουν αίτηση.Στην ειδικότητά σου δεν ξέρω τι γίνεται,αλλά λογικά θα είναι πιο ευοίωνα τα πραγματα απ'ό,τι στους φιλόλογους. Ψάξε πιο πολλές λεπτομέρειες στη σελίδα και όσο πιο γρηγοπα στείλεις τα χαρτιά σου τόσο το καλύτερο γιατί παίζει ρόλο και η ημερομηνία κατάθεσης για τη θέση που θα σου δώσουν στον πίνακά τους. ;)
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:06:58 »

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 15, 2009, 07:30:00 pm »
Ορκίστηκα τον Απρίλιο του 2003.
Ερχόμενη στον τόπο μου εντελώς τυχαία έμαθα από οικογενειακό μας φίλο για την Κύπρο.
Αμέσως κίνησα τις διαδικασίες κι έστειλα τα χαρτιά.
Όταν ανακοινώθηκε η επετηρίδα της Κύπρου, είχα θέση 3000-ούτε-θυμάμαι-πόσο-ακόμη ( ???  ??? ) και, μάλιστα, η θέση μου στην επετηρίδα μου ήρθε και με συστημένη επιστολή.
Μόλις το είδαμε με το μπαμπά μου, ο μπαμπάς μου είχε την αντίδραση της Ζουμπουλίας από το "Παρά 5": "Ιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!"  ;D  ;D  ;D  ;D
Από κει και έπειτα "τα παράτησα" τα της Κύπρου.
Δεν ξέρω αν τα παρακολουθούσα, ανα θα ήμουν διορισμένη τώρα...

Όσο για τα 3000 ευρώ πρώτο μισθό, νομίζω ότι μισθός-έξοδα είναι ανάλογα με εδώ.
Η Κύπρος δεν είναι δα και φτηνή!...   :-\  ;)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 15, 2009, 07:44:33 pm »
Λωρα έχω γραφτεί στην επετηρίδα εδώ και 2 χρόνια.Αν στείλω βεβαιώσεις  προυπηρεσίας ανεβαίνω σειρά στην επετηρίδα και κάθε πότε στέλνουμε τα δικκαιολογητικά προυπηρεσίας;

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 15, 2009, 08:29:43 pm »
Όσες φορές πήρα τηλέφωνο στην Εκπαιδευτική Επιτροπή της Κύπρου να ρωτήσω και εγώ για την προϋπηρεσία μου είπαν ότι έχει νόημα να στείλω την πρϋπηρεσία μου εφόσον είναι τουλάχιστον 7 μήνες. Μόνο με 7 μήνες και ανω σου δίνουν κάποια μόρια επιπλέον και προβάδισμα κάποιων θέσεων.Μπορείς να τα στείλεις όποτε θες,αλλά είναι καλό να τα στέλνεις πάντα πριν τον Φεβρουάριο,γιατί τον Φεβρουάριο ανανεώνεται ο πίνακας διοριστέων και πρέπει να έχουν από πριν την προϋπηρεσία σου για να την συνυπολογίσουν στον καινούριο πίνακα που καταρτίζεται κάθε χρόνο.Μπορεί να θέλει κάποια χρόνια υπομονή και εκεί,αλλά τουλάχιστον γλιτώνεις την τρέλα του ΑΣΕΠ! Καλη τύχη σου εύχομαι ;)
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:06:58 »

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 15, 2009, 08:44:02 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 15, 2009, 09:33:18 pm »
LK μιλησαμε και χθες για το παιδαγωγικο ηθελα να σε ρωτησω απ το Χαροκοπειο θα ειναι το δευτερο σου πτυχιο?ως τι μπορουν να εργαστουν οι αποφοιτοι αυτου του τμηματος?ενας φιλος μου μοτ υπεδειξε να στραφω προς τα κει αλλα δεν ξερω  ως τι μπορεις να εργαστεις.τι προοπτικες επαγγελματικης αποκαταστασης εχετε?ειναι δυσκολη η σχολη σου?
Μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές Οικιακής Οικονομίας. Ναι, είναι το δεύτερο πτυχίο μου. Το πρώτο είναι από το ιστορικό-αρχαιολογικό Αθήνας (το 2000). Έκτοτε, δούλευα σε φροντιστήρια, εκδοτικούς οίκους, ιδιαίτερα κτλ. Νόμιζα ότι το δημόσιο σχολείο είναι άπιαστο όνειρο για μένα. Κάποια στιγμή έδωσα στο Χαροκόπειο και πέρασα. Επαγγελματικές προοπτικές (έως τώρα) άριστες. Μηδέν ανεργία. Διορισμός με 6 μήνες προϋπηρεσία ως αναπληρωτής Αναπληρωτές με μηδενικη προϋπηρεσία. Όλοι λένε ότι είναι απόλυτα βέβαιοι ότι θα διοριστούμε. Τώρα, τι να πω μακάρι να είναι έτσι. Εσείς με καταλαβαίνετε. Τώρα, αν είναι δύσκολη "τι να πω". Στο πρώτο πτυχίο είχα βαθμό 7.21. Στο Χαροκόπειο ο Μ.Ο μου είναι 9.3.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 16, 2009, 01:50:04 am »
να ρωτησω και γω τωρα τα δικα μου ;)λοιπον,επειδη δεν τα ξερω,υπαρχει προπλημα αν δινεις σε ελλαδα ασεπ αλλα εισαι και γραμμενη στην επετηριδα της κυπρου???και εν τελει αξιζει να μπεις σε αυτην την διαδικασια?θελω να πω,μια φιλολογος μετα απο ποσα χρονια διοριζεται αν κανει τα χαρτια της τωρα για την κυπρο?και κατι ακομα,αν αρουμε μορια απο τον ασεπ της ελλαδας αυτα μετρανε στην επετηριδα της κυπρου??

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 16, 2009, 08:18:21 am »
Φίλη μου, διορισμένη στην Ελλάδα, αλλά μένει Κύπρο προσωρινά, μου είπε ότι η επετηρίδα στη Κύπρο είναι ατελείωτη.. ::) και οι διορισμοί από εκεί γίνονται με ρυθμούς..χελώνας! ::)
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος vaskem

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 16, 2009, 09:12:21 am »
LK σ ευχαριστω θα ηθελα και κατι ακομη.Εχει φυσικοχημειες και τετοια?ειναι υποχρεωτικες οι παρακολουθησεις?Κοιτα εγω εχω 9.3 απο φιλοσοφικη αλλα αν εχει μαθηματα θετικης τοτε προβληματιζομαι λιγο...αν κανεις εισαχθει φετος πιστευεις πως θα βρει δουλεια τελειωνοντας 2012 κ εξης?

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 16, 2009, 09:19:35 am »
9,3 πτυχίο? ::) Μπράβο! :D
Μήπως μπορείς να μπείς με το 10% εφόσον έχεις πολύ υψηλό βαθμό πτυχίου?
Ρώτησέ το.. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 16, 2009, 09:22:03 am από N.Π. »
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 16, 2009, 10:20:46 am »
LK σ ευχαριστω θα ηθελα και κατι ακομη.Εχει φυσικοχημειες και τετοια?ειναι υποχρεωτικες οι παρακολουθησεις?Κοιτα εγω εχω 9.3 απο φιλοσοφικη αλλα αν εχει μαθηματα θετικης τοτε προβληματιζομαι λιγο...αν κανεις εισαχθει φετος πιστευεις πως θα βρει δουλεια τελειωνοντας 2012 κ εξης?
Έχει τρία υποχρεωτικά μαθήματα μαθηματικών, 1 χημείας, βιολογία, φυσιολογία, μαθήματα διατροφής, πολλά οικονομικά κτλ. Δε νομίζω όμως ότι είναι τόσο δύσκολο να τα περάσεις. Εξαρτάται, βέβαια, από το άτομο. Με το βαθμό πτυχίου που έχεις μπορεί, ενδεχομένως να σε δεχτούν στο παιδαγωγικό χωρίς εξετάσεις. Τώρα, για τις προοπτικές όλοι μας λένε ότι για μια δεκαετία θα είμαστε εντάξει, δηλαδή αποφοιτηση και δουλειά κατευθείαν. Αν δεν πατήσω όμως το πόδι μου στο σχολείο εγώ δεν μπορώ να ησυχάσω.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 16, 2009, 11:13:15 am »
9,3!!! απο φιλοσοφικη??

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 16, 2009, 11:20:35 am »
Να σας ρωτησω κι εγω καποια πραγματα? Ο συζυγος μου ειναι στρατιωτικος και περυσι του βγηκε μεταθεση για την κυπρο, αλλα την αρνηθηκαμε ( ενω ηταν ευνοικη μεταθεση) γιατι εγω ηλπιζα οτι φετος θα ημουν αναπληρωτρια και δεν ηθελα να χασω την ευκαιρια. Τωρα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα για την επομενη χρονια ( σεπτεμβρης 2010), οποτε θα πρεπει να κανω απο τωρα καποιες ενεργειες? Στην Κυπρο μετρανε μονο τα μορια πραγματικης προυπηρεσιας ή και τα μορια απο ασεπ? Θα ειμαι με 5 (ή 7 εαν δουλεψω φετος) μορια πραγματικης προυπηρεσιας και 8,27 απο τον περασμενο ασεπ, υπαρχουν ελπιδες αναπληρωσης κι αν ναι, αυτα τα μορια θα μετρανε μετα και στην ελλαδα? Ευχαριστω προκαταβολικα.

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 16, 2009, 12:10:21 pm »
Επισης θα ηθελα να ρωτησω εαν στην κυπρο υπαρχουν μονο αναπληρωτες ( αντικαταστατες οπως τους ειπατε) ή υπαρχουν και ωρομισθιοι?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182652
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)