0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εάν θεωρούμε ότι ένας που έχει τελειώσει το κλασικό της φιλολογίας ή τόν τομέα ψυχολογίας ενός ΦΠΨ, έχει την ικανότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα για να διδάξει επαρκώς ιστορία, γιατί να μην έχει την ίδια ικανότητα ένας που έχει τελειώσει αγγλική φιλολογία ή κοινωνιολογία; Ας ξεκολλήσουμε λιγάκι, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι οι β' αναθέσεις μαθημάτων, είναι η έλλειψη θέσεων και ο ανταγωνισμός μεταξύ μας, που μας κάνει και τρωγόμαστε σαν τα κοκκόρια. Και φυσικά ο καθένας υπερασπίζεται την πλευρά που σημαίνει περισσότερες προσλήψεις για αυτόν και τους ομοίους τους. Και μετά διατεινόμαστε ότι παλεύουμε για την παιδεία... Δεν έχετε βαρεθεί επιτελους;
Πάντως πολύ μου αρέσει ότι ωρυόμαστε για την (αν)ικανότητα των φιλολόγων ξένων γλωσσών να κάνουν ιστορία, αλλά δεν αναρωτιόμαστε αν είμαστε καταρτισμένοι να κάνουμε πολλά από τα μαθήματα που δίνονται σε εμάς ως δεύτερη ανάθεση. Προσωπικά, το δηλώνω ευθαρσώς, θεωρώ ότι είμαι ανεπαρκέστατη να διδάξω ψυχολογία, θεατρολογία και ιστορία τέχνης. Ιστορία τέχνης δεν μπορώ να διδάξω όχι γιατί δεν την διδάχτηκα, αλλά γιατί ήταν τόσο δύσκολο το μάθημα που το σιχαίνομαι. Εάν θεωρούμε ότι ένας που έχει τελειώσει το κλασικό της φιλολογίας ή τόν τομέα ψυχολογίας ενός ΦΠΨ, έχει την ικανότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα για να διδάξει επαρκώς ιστορία, γιατί να μην έχει την ίδια ικανότητα ένας που έχει τελειώσει αγγλική φιλολογία ή κοινωνιολογία; Ας ξεκολλήσουμε λιγάκι, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι οι β' αναθέσεις μαθημάτων, είναι η έλλειψη θέσεων και ο ανταγωνισμός μεταξύ μας, που μας κάνει και τρωγόμαστε σαν τα κοκκόρια. Και φυσικά ο καθένας υπερασπίζεται την πλευρά που σημαίνει περισσότερες προσλήψεις για αυτόν και τους ομοίους τους. Και μετά διατεινόμαστε ότι παλεύουμε για την παιδεία... Δεν έχετε βαρεθεί επιτελους;
...είναι άδικο την ώρα που εμείς κρινόμαστε "ανίκανοι" διορισμού λόγω της ιστορίας, να θεωρούνται ικανοί κάποιοι που δεν χρειάστηκε να διαβάσουν ιστορία για να διοριστούν..
διαφωνώ οι του ιστορικού αρχαιολογικού ξέρουν πολύ καλύτερη ιστορία τέχνης!!!οι φιλόλογοι που κάνουν έκθεση στο λύκειο ξέρουν πολύ καλύτερη κοινωνιολογία!!!από τους ξενόγλωσους που δεν έχουν ιδέα από ιστορίαίσως θα μπορούσαν πολύ καλύτερα από ιστορία να διδαξουν λογοτέχνια(το τελευταίο μου το έχουν πεί ξενόγλωσοι, θέλουν κ ξέρουν καλύτερα λογοτεχνία από ιστορία)
οι φιλόλογοι που κάνουν έκθεση στο λύκειο ξέρουν πολύ καλύτερη κοινωνιολογία!!!
ο κοινωνιολόγος λόγω αντικειμένου δεν είναι άσχετος με την ιστορία
από τους ξενόγλωσους που δεν έχουν ιδέα από ιστορίαίσως θα μπορούσαν πολύ καλύτερα από ιστορία να διδαξουν λογοτέχνια(το τελευταίο μου το έχουν πεί ξενόγλωσοι, θέλουν κ ξέρουν καλύτερα λογοτεχνία από ιστορία)
Άμα διοριζόμασταν όλοι, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το συζητάμε αυτό το θέμα.
Στον ασέπ όμως, κρινόμαστε μόνο εμείς στην ιστορία......!
Και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι η ιστορία είναι πολύ σημαντικό μάθημα!Δεν καταλαβαίνω γιατί στα σχολεία είναι το "μέσο" συμπλήρωσης ωρών...Γι'αυτό έχουμε φτάσει να μη διακρίνουν τα παιδιά μας τις δύο εθνικές εορτές και έχουν γίνει μία(="το όχι του 21"...)