*

Αποστολέας Θέμα: Ως πότε θα ανεχόμαστε την Ωρομισθία - Κοροϊδία;;  (Αναγνώστηκε 28099 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
(σε συνέχεια της προσπάθειας του συναδέρφου Don Quixote ..
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=11082.0 )

δύο επισημάνσεις πρώτα:

1. οι διαχειριστές της κοινότητας θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το PDE μπορεί να αποτελεί ένα ελεύθερο βήμα για συζήτηση επί παντός επιστητού για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και φυσικά δίνει ελεύθερη πρόσβαση ανώνυμα στον καθένα, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέπεται:
α) ο σπουδαίος ρόλος που διαδραματίζει και τώρα και στο παρελθόν σε σημαντικές κινήσεις των συναδέρφων όλων των κλάδων μέσα από τις συζητήσεις που διεξάγονται
β) ότι ο κύριος όγκος των μελών του είναι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. (ωρομίσθιοι ή εν δυνάμει ωρομίσθιοι η πλειοψηφία αυτών..)
γ) ο προβοκατόρικος ρόλος συγκεκριμένων μελών της κοινότητας που δυστυχώς κατάφερε να πετύχει το κλείδωμα πολλών από των πλέον σημαντικών συζητήσεων, ιδιαίτερα για τον κλάδο πε19-πε20 και τώρα και για τους ωρομίσθιους...

2. όποιος μιλήσει στο παρόν τόπικ στον batman, jaffar, quantum,asimvivastos κτλ και όποιονδήποτε άλλον θεωρήσω ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο με αυτούς θα φροντίσω με τις τοποθετήσεις μου να κλειδωθεί το θέμα!!
(συγγνώμη για το ύφος μου, αλλά οι περισσότεροι ξέρετε, κι οι υπόλοιποι εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί γίνεται αυτή η επισήμανση)

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΠΙΚ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 16, 2009, 10:10:30 pm από asimos_alex »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ως πότε θα ανεχόμαστε την Ωρομισθία - Κοροϊδία;;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:03:11 »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 09, 2009, 11:51:35 am »
αλεξανδρε, δηλωνω παρουσα και εδω και εκει εξω.

επειδη το παρον θεμα εχει ρολο λειτουργικο προκειμενου να επιλυθουν πολυ σοβαρα προβληματα, παρακαλω οπως οποιος δεν εχει να προτεινει σημεια δρασης να μην λαμβανει μερος στη συζητηση ή αν ειναι τοσο αναξιοπρεπης και το κανει παρα την ρητη αντιθεση μας, απλως να γινεται εκ μερους μας η επισημανση οτι ειναι εκτος θεματος.

πρεπει να συμφωνησουμε τοσο στις εκφανσεις του προβληματος  οσο και στις αιτιες του , αφου αυτες θα μας οδηγησουν στην επιλυση.
πρεπει να καταληξουμε σε κοινα αιτηματα και τροπο δρασης.

για μενα 1 και μονο ειναι το βασικοτερο ολων και απο κει και μονο εξαρταται η αλλαγη: ποσοι ακομη μπαινουμε στον αγωνα με ονοματεπωνυμο; (δεν εννοω στο φορουμ κοινοποιηση των στοιχειων μας, αλλα εκει που πρεπει και οπως πρεπει)

1. αμεση αποπληρωμη και τακτικη πληρωμη ωρομισθιων (εμεις μονοι μας αν θελουμε μπορουμε να το επιτυχουμε)

2. ολες οι προσληψεις απο τους επισημους πινακες

3. καταργηση ωρομισθιας στα σχολεια.

η σειρα δεν ειναι τυχαια (αν και και με καιει περισσοτερο το ν.3 και το ν. 2), απο το ν. 1 θα οδηγηθουμε και στο ν. 2 και στο ν. 3

Αποσυνδεδεμένος ekpaideytikos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 09, 2009, 01:54:20 pm »
Συνάδελφοι, συμφωνώ με αυτά που γράψατε. Δεν πάει άλλο. Είμαστε η τελευταία και πιο οικονομική λύση ό..ταν πληρωνόμαστε.
Πώς πιστεύετε όμως θα μπορέσουμε να οργανωθούμε σε τοπικό επίπεδο αρχικά και έπειτα σε πανελλαδικό; Είμαι τέταρτη χρονιά ωρομίσθιος και όπως το βλέπω αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα θα είμαι και για τα επόμενα δύο τουλάχιστον. Την μία θέλουν επιτυχία ΑΣΕΠ, την άλλη παιδαγωγική επάρκεια και αν μπορέσεις να τα αποκτήσεις θα βρει και πάλι κάποιος να βάλει και άλλο τροχοπέδη στον διορισμό μας.
Πρέπει συνάδελφοι να προτείνουμε μία λύση ώστε να ακουστούμε και στην κοινωνία. Δεν γίνεται να καλύπτουμε κάθε χρόνο πάγιες ανάγκες των σχολείων, να έχουμε κάθε υποχρέωση που προκύπτει από τον εκπαιδευτικό μας ρόλο αλλά κανένα δικαίωμα ούτε καν δικαίωμα στο όνειρο…. Πως θα μπορέσουμε εμείς με εισόδημα 300
"Let's get together and feel all right" ΠΕ86.ΕΑΕ

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 09, 2009, 03:30:56 pm »
ας ειναι καλα το διαδικτυο καλε μου ekpaideytike για την οργανωση μας. το θεμα ειναι να συμφωνησουμε και να δρασουμε. η επισχεση εργασιας ειναι μια καλη αρχη. τι λετε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:03:11 »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 09, 2009, 03:52:53 pm »
εγω ειχα προτεινει οταν πρωτομπηκα στο συγκεκριμενο τοπικ λευκη απεργια

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 09, 2009, 03:55:31 pm »
και εγω πιστεύω πως πρέπει να κινηθούμε με κάποιον/ κάποιους τρόπους. Και όσο και να μας "υποτιμούν" στο οτι δεν κάνουμε τίποτα παρά να γκρινιάζουμε.....ας μείνει το ολοήμερο χωρίς ειδικότητες έστω και για λίγες μέρες, να δούμε πόσο ωράια θα λειτουργήσει. Έχουμε και μεις κάποια δύναμη στα χέρια μας. Πρέπει να σκεφτούμε πως θα την αξιοποιήσουμε. Και να δράσουμε ομαδικά. Γιατί κακά τα ψέματα το τίμημα είναι μεγάλο. Όχι για τα χρήματα που θα χάσουμε αν δεν πάμε στα σχολέια. Για την προυπηρεσία που την μετράμε  ώρα ώρα για να συμπληρώσουμε κάποιους μήνες!

Και επιτέλους με κάποιο τρόπο να τους εξαναγκάσουμε να μας πληρώσουν!!

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 09, 2009, 04:17:13 pm »

υπαρχει αμεσος τροπος και για αυτο. προϋποθετει ονομα και επιθετο= εννομο συμφερον. και φυσικα δικαιωνονται οι ονομαστικες περιπτωσεις και οχι ολοι στο συνολο. μην ανησυχειτε δηλαδη οτι καποια κοροϊδα θα βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα, αφου θα δικαιωνομαστε μονο οι ιδιοι ως εχοντες εννομο συμφερον. ισως μετα ακολουθησουν το δρομο μας και οι υπολοιποι.

batman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 09, 2009, 05:49:36 pm »
Δεν θα ασχοληθώ με τον τόπικ μην τυχόν και κλειδωθεί, μια και από ότι γράφεις θεωρείς και μένα μαζί με κάποιους άλλους προβοκάτορες.
Θα πω μόνο το έξης γιατί είναι δικαίωμά μου να απαντήσω από τη στιγμή που ανέφερες το όνομά μου.

Τα παρακάτω που έχω κάνει quote καταμαρτυρούν την άποψη που έχεις για τη δημοκρατία και τον ελεύθερο διάλογο. Ωραίο πράγμα να απειλείς τον κόσμο να μην απαντήσει.
Αυτή μάλλον είναι η λύση σε μια "δημοκρατική" κοινότητα όταν δεν μπορείς να αντέξεις τον διάλογο. Προσπαθείς να φτιάξεις ένα τόπικ από χρήστες που συνμφωνούν όλοι. Και όποιος δε συμφωνεί θα τον κατηγορείς ότι είναι το ίδιο άτομο με "αυτούς". Τι να πει κανείς.

Μην ανησυχείς πάντως, δεν θα ασχοληθώ με το τόπικ σου, αφού φοβάσαι ακόμα και να μου απαντήσεις

Άντε παιδιά καλή λευτεριά, και καλό διορισμό

2. όποιος μιλήσει στο παρόν τόπικ στον batman, jaffar, quantum,asimvivastos κτλ και όποιονδήποτε άλλον θεωρήσω ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο με αυτούς θα φροντίσω με τις τοποθετήσεις μου να κλειδωθεί το θέμα!!

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 09, 2009, 05:51:30 pm »
ekpaideytike είσαι όντως ρεαλιστής με τα υπάρχοντα δεδομένα όμως που είναι ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ, ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ..
αν αγωνιστούμε πραγματικά είμαι πεπεισμένος ότι αυτά θα αλλάξουν και θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα. και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. γιατί έχουμε ΔΙΚΙΟ και αυτό μας αφορά ΟΛΟΥΣ. χρειάζεται αγώνας όμως

alceste τι εννοείς ακριβώς λευκή απεργία;

Χριστίνα το τίμημα είναι μεγάλο.. ωστόσο θα βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για να δράσουμε... πάλι όμως προηγείται η κινητοποίηση απο σχολείο σε σχολείο, από mail σε mail και με κάθε άλλο μέσο που διαθέτουμε, ώστε να ενωθούμε κάτο από ένα κοινό σκοπό και να πιστέψουμε σε αυτό

στο δια ταύτα.. Fivo διαφωνώ με το πρόταγμα για κατάργηση του ασεπ, γιατί πολύ απλά είναι πολλοί αυτοί που ΔΕΝ συμφωνούν.

Είμαι της λογικής ότι για να πετύχουμε κάτι πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από τα μικρά (και αν αποτελεί στοχό), ύστερα να πάμε σε άλλα μεγαλύτερα. ΝΟΜΙΖΩ το αρχικό μου ποστ σκιαγραφεί ξεκάθαρα μια ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση εκμετάλλευσης και σε αυτήν δεν συμπεριλαμβάνεται το αν οι διορισμοί γίνονται με ασεπ ή επετηρίδα... ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ της ΛΟΓΙΚΗΣ: "να διοριστούμε όσοι έχουμε αρκετή προϋπηρεσία"
Μιλάω για έναν ΑΓΝΟ, ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΓΩΝΑ - ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ για τις ερχόμενες γενιές και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους εργαζομένους σε καθεστώς εκμετάλλευσης. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ..

ας πετύχουμε αυτά που είναι εντελώς χειροπιαστά και συμφωνούμε όλοι... και μέσα από τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης που θα έχουν δημιουργηθεί συζητάμε για το αν και τι πρέπει να απαιτήσουμε παραπέρα!!

υγ: καλό απόγευμα σε όλους  :D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 10, 2009, 01:58:44 am από asimos_alex »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 09, 2009, 08:13:11 pm »
λευκη απεργια σημαινει οτι παμε κανονικα στη δουλεια μας,αλλα τιποτε περαν τουτου,απλα καθομαστε και δεν κανουμε τιποτα,ειμαστε απλα παροντες,υπαρχει η φυσικη παρουσια.αυτη ειναι η διαφορα με την απλη απεργια

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 09, 2009, 08:29:19 pm »
Ή όπως λέει ένας μαθητής μου για τη λευκή απεργία να κοιτάμε το ταβάνι ;D ;D 

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 09, 2009, 10:13:58 pm »
εχουν καταφυγει σ αυτην πιλοτοι πολεμικης αεροποριας,αστυνομικοι κτλ κτλ.γιατι οχι κι εμεις;δεν δουλευουμε κυριοι.ετσι, να καθομαστε ολοι στα γραφεια μεσα στο σχολειο.τι πιο ηχηρο απο αυτο;η γνωμη μου βεβαια,μπορει να λεω και κουταμαρες

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 09, 2009, 10:59:26 pm »
αλεξανδρε απο :

αλεξανδρε, ...για μενα 1 και μονο ειναι το βασικοτερο ολων και απο κει και μονο εξαρταται η αλλαγη: ποσοι ακομη μπαινουμε στον αγωνα με ονοματεπωνυμο; (δεν εννοω στο φορουμ κοινοποιηση των στοιχειων μας, αλλα εκει που πρεπει και οπως πρεπει)

1. αμεση αποπληρωμη και τακτικη πληρωμη ωρομισθιων (εμεις μονοι μας αν θελουμε μπορουμε να το επιτυχουμε)

2. ολες οι προσληψεις απο τους επισημους πινακες

3. καταργηση ωρομισθιας στα σχολεια.

η σειρα δεν ειναι τυχαια (αν και και με καιει περισσοτερο το ν.3 και το ν. 2), απο το ν. 1 θα οδηγηθουμε και στο ν. 2 και στο ν. 3

και απο:

υπαρχει αμεσος τροπος και για αυτο. προϋποθετει ονομα και επιθετο= εννομο συμφερον. και φυσικα δικαιωνονται οι ονομαστικες περιπτωσεις και οχι ολοι στο συνολο. μην ανησυχειτε δηλαδη οτι καποια κοροϊδα θα βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα, αφου θα δικαιωνομαστε μονο οι ιδιοι ως εχοντες εννομο συμφερον. ισως μετα ακολουθησουν το δρομο μας και οι υπολοιποι.

εσυ καταλαβες αυτο; :

στο δια ταύτα.. Fivo διαφωνώ με το πρόταγμα για κατάργηση του ασεπ, γιατί πολύ απλά είναι πολλοί αυτοί που ΔΕΝ συμφωνούν.

Είμαι της λογικής ότι για να πετύχουμε κάτι πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από τα μικρά (και αν αποτελεί στοχό), ύστερα να πάμε σε άλλα μεγαλύτερα. ΝΟΜΙΖΩ το αρχικό μου ποστ σκιαγραφεί ξεκάθαρα μια ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση εκμετάλλευσης και σε αυτήν δεν συμπεριλαμβάνεται το αν οι διορισμοί γίνονται με ασεπ ή επετηρίδα... ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ της ΛΟΓΙΚΗΣ: "να διοριστούμε όσοι έχουμε αρκετή προϋπηρεσία"

::)

...ειμαστε στον τομεα των ωρομισθιων και μιλαμε μονο για την ωρομισθια. εγω δεν μιλησα για καμια καταργηση ασεπ!  ::) ::)
αναφερομαι στις προσληψεις ωρομισθιων που γινονται απο τους διευθυντες των περιφερειων με κανενα κριτηριο περαν του προσωπικου συμφεροντος και αδιαφορωντας για τους επισημους πινακες ωρομισθιων.
επισης θα σε παρακαλεσω να μην γραφεις σα να φωναζεις γιατι προσωπικα ενοχλουμαι και απο τον τονο και απο τα γραφομενα σου.
προφανως δεν συννενοουμαστε! και κατι αλλο προσωπικα θεωρω γελοιο το αν η αμοιβη θα ειναι 8,9,10,11 ή 12, κ.ο.κ. ξερεις ποτε θα το θεωρουσα πραγματικο αιτημα; αν η ωριαια αποζημιωση ειχε υψος ασυμφορο για το δημοσιο, ητοι π.χ. 20ε/την ωρα!
το οτι λεω οτι μπορουμε εδω και τωρα να παρουμε το συνολο των χρηματων μας και να εξασφαλισουμε και την τακτικη πληρωμη στο μελλον, δεν βλεπω να σε αφορα.

λοιπον παιδια ουτε η λευκη απεργια ουτε η επισχεση εργασιας εχει νοημα στην περιπτωση μας. γιατι πολυ απλα οι συνθηκες εργασιας μας ειναι επισφαλεις. ο σιγουρος και αποτελεσματικος δρομος ειναι αγωγη. για περισσοτερες λεπτομερειες επικοινωνηστε μαζι μου σε πμ. οσοι και αν ενδιαφερεστε να παρετε τα λεφτα σας.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 09, 2009, 11:55:06 pm »
συγγνώμη fivo για αυτά που είπα. καταλαβαίνω το δίκαιο λόγο που προσεβλήθεις.

ωστόσο, πρόκειται για παρεξήγηση. θεώρησα ότι το "2. όλες οι προσλήψεις από τους επίσημους πίνακες" που ανέφερες, αφορούσε τους μόνιμους διορισμούς.. λίγο η λέξη "προσλήψεις" που την παρερμήνεψα.. λίγο η κούραση, λίγο και η φόρτιση από τις ..παρεμβολές οδήγησαν στο συγκεκριμένο ύφος.

στα καθ' ημάς. fivo, νομίζω υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορες ανάμεσα στους ωρομίσθιους στα ολοήμερα και σε αυτούς που είναι αποκλειστικά στη 2θμια (κυρίως δηλαδή στην πδς).

όντως στην 2/θμια τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η αξιοκρατία και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές (περαν των κλασικών.. της εκμετάλλευσης δηλαδή και τις κακές πληρωμές κτλ)

στην Α-βθμια.. ωστόσο δεν ισχύουν οι καθυστερήσεις (είναι πολύ μικρές σε σχέση με τη β-θμια), αλλά και οι προσλήψεις γίνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από τους επίσημους πίνακες. ΓΕΝΙΚΑ, θεωρώ ότι ο κόσμος των ωρομισθίων στη α-θμια είναι σε πολύ πιο έτοιμη θέση να κινητοποιηθεί, καθώς βρίσκεται σε κοινή μοίρα. καλύπτει ΠΑΓΙΕΣ ανάγκες, κακοπληρώνεται, δουλεύει σε πολλά διαφορετικά σχολεία, έχει 50λεπτα διαλείμματα, κενά μεταξύ των ωρών κ.α. πολλά που συνθέτουν ένα ομοιόμορφο σκηνικό. επίσης, πιστεύω είναι πιο ώριμες οι συνθήκες, καθώς η σχετική αξιοκρατία που υπάρχει δημιουργεί συνθήκες ηπιότερου ανταγωνισμού ανάμεσα στους συναδέρφους..

φυσικά, αν μπορέσουμε να κινηθούμε όλοι οι ωρομίσθιοι, θα μπούνε όλα στο τραπέζι των διεκδικήσεων - απαιτήσεων.

αναφορικά με την αγωγή που λες, νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια διαφορετική διαδικασία από αυτή που πρότεινα και μια διαφορετική λογική. ή κανω λάθος; τι πιστεύεις ακούγοντας αυτά για τις διαφορές και τα ζητήματα των συναδέρφων και την όλη κατάσταση στην α/βθμια;

γιατί δεν είναι αποτελεσματική η λευκή απεργία; θεωρώ την λευκή απεργία μια από τις πιο ενδεδειγμένες κινήσεις για να παλέψουμε δυναμικά και αποτελεσματικά. τα 12 ευρώ.. είναι ..ενδεικτική τιμή  :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)