0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα με το πρόγραμμα που σχεδιάζει το υπουργείο παιδείας. Η πρόληψη είναι το καλύτερο "όπλο" για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων..ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, περιθωριοποίηση ατόμων με ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις κ.τ.λ. Νομίζω ότι θα ήταν καλό οι εκπαιδευτικοί στο μάθημα της έκθεσης, να εντάξουν κάποια σχετικά θέματα στη συζήτηση με τους μαθητές..Δηλαδή, μην περιμένουμε να παίρνουν πάντα οι άλλοι πρωτοβουλίες..
Α. γιατί ένα κοριτσάκι β δημοτικού να βλέπει κατ΄αρχήν πολυκατοικία; είναι η ώρα κατάλληλη ή το σήριαλ για 7χρονα; θα μου πεις ότι τα περισσότερα παιδάκια στο σχολείο το παρακολουθούν αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αναπαράγουμε την κάθε βλακεία και να μην μπορούμε να έχουμε ως οικογένεια τους κανόνες μας.έχω παιδί της ε δημοτικού που ήθελε διακαώς να το δει έστω και μια φορά. καθίσαμε λοιπόν μαζί και παρακολουθούσαμε και σχολιάζαμε το τι έδειχνε και ήθελε να προβάλει το σήριαλ και πολύ σύντομα το παιδί έχασε το ενδιαφέρον του και μάλιστα έκτοτε δεν δήλωσε ξανά ενδιαφέρον να το παρακολουθήσει. όχι ότι δεν θα δει μια άλλη χαζομάρα (όλοι βλέπουμε) αλλά προσπαθούμε η τηλεόραση να μην παίζει όλη μέρα και να ελέγχουμε το τι βλέπουν τα παιδιά.
"στη φύση επικρατεί ποικιλομορφία.."
Ο Χριστός συγχώρεσε την πόρνη και της επέτρεψε να σκουπίσει τα πόδια Του με τα μαλλιά της...Αυτός αγκάλιαζε τους πάντες!Είναι ο Πρώτος που μας δίδαξε την ανοχή στη διαφορετικότητα...
Χαίρομαι που με την ερώτησή μου για το κοριτσάκι της φίλης μου, έδωσα το ερέθισμα για συζήτηση για το φλέγον αυτό ζήτημα..Πολλοί γονείς φοβούνται την ομοφυλοφιλία και αποφεύγουν ακόμη και να το συζητήσουν με τα παιδιά τους..Πολλοί γονείς διώχνουν τα παιδιά τους από το σπίτι, όταν μάθουν ότι αυτά εχουν σχέσεις με ομοφύλους τους ή έχουν μία εγκυμοσύνη χωρίς γάμο..Πάρα πολλά παιδιά παρουσίασαν προβλήματα στην ενήλικη ζωή τους, γιατί οι γονείς τους τα έπιασαν να αυνανίζονται και τα αντιμετώπισαν λές και έκαναν το πιό άσχημο πράγμα στον κόσμο..Για αυτό είναι επιβεβλημένο πλέον να υπάρχει ειδικό μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, αλλά και παράλληλα με αυτό, σεμινάρια για τους γονείς..