0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν ξεκίνησα να μοιράζω βιογραφικά στα φροντιστήρια μου λέγαν "Εμείς χρειαζόμαστε ατόμο με εμπειρία" και εγώ τους απαντούσα " Μα αν δεν ξεκινήσω από κάπου πως θα την αποκτήσω;".
Παράθεση από: green ice στις Μαρτίου 24, 2009, 02:25:45 pmΕπίσης, μπορείς να ασφαλίζεσαι από δύο φορείς ,για να συμπληρώνεις τα 25 ένσημα το μήνα?Τώρα διάβασα το συγκεκριμένο θέμα και εξού η αργοπορημένη απάντηση. Λοιπόν, από την στίγμη που υπάρχει σύμβαση σε ένα, δύο,τρία κτλ φροντιστήρια ή οποιαδήποτε άλλη επίχειρηση, ασφαλίζεσαι από όλους τους φορείς κανονικά και παίρνεις κανόνικα τα ενσήμα. Είμαι καθηγήτρια γαλλικών και έχω δουλέψει σε πολλές δουλείες ( ημιαπασχόληση) ανά καιρούς παράλληλα με το φροντίστηριο:-πωλήτρια και φροντιστήριο-ταμίας και φροντιστήριο-φροντιστήριο και φροντιστηρίο.Σε όλες τις περιπτώσεις είχα ένσημα κανονικά από όλες τις δουλειές, με αποτέλεσμα να έχω και την δυνατότητα να βγω και στο ταμείο ανέργιας για τους καλοκαιρινούς μήνες.Επίσης, μια χρονιά μου έτυχε και το εξής: στο ένα από το 2 δύο φροντιστήρια πέρα από το 16% που κράτιεται, μου αφαιρούσαν και άλλα 20% γιατί δούλευα σε 2 φροντιστήρια.( δηλαδή 8,99 - 16% = 7,55. κ 7,55- 16%= 6,04 ). Τα χρήματα αυτά δεν χάθηκαν, αλλά μου επιστράφηκαν από την εφορία αργότερα. Ήταν μεμονωμένη περίπτωση αλλά το αναφέρω ενημερωτικά.
Επίσης, μπορείς να ασφαλίζεσαι από δύο φορείς ,για να συμπληρώνεις τα 25 ένσημα το μήνα?
εμένα σε 3 φροντιστήρια που είχα περάσει από συνέντευξη γιατί μου έλεγα όλοι πως τα ιδιαίτερα δε θεωρούνται προυπηρεσία καθώς αυτοί θέλουν εμπειρία σε τάξη?? σε κουλούς έπεσα;μετά από αυτό απελπίστηκα και έμεινα στα ιδιαίτερα 8)αλλά λέω να αρχίσω να ξανακοιτάω φέτος ,πας και κολλήσουμε και κανένα ένσημο όχι τίποτα άλλο!
την πρώτη φορά έψαξα 70 φροντιστήρια και με πήραν σε μια τρύπα...τις επόμενες φορές έπεσα σε καλούς ανθρώπους..τώρα από τύχη, διορίστηκε ο