0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ν.Π. όταν ο δάσκαλος πρέπει μέσα σε μία σχολική χρονιά να "βγάλει" Χ σελίδες από το βιβλίο γιατί έτσι αποφάσισε το υπουργείο/παιδαγωγικό ινστιτούτο και όταν ο χρόνος αυτός ίσα ίσα επαρκεί, τότε ο δάσκαλος δεν έχει εκ των πραγμ'άτων χρόνο να σχοληθεί με όλα όσα θα έπρεπε να ασχοληθεί. Ανάμεσα σε αυτά που θα ΕΠΡΕΠΕ να κάνει σίγπυρα είναι να δίνει και εφόδια ζωής στα παιδιά, αλλά αυτό σε ένα ιδανικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσης, αν ένας δάσκαλος δεν έδινε σημασία σε όλα τα άλλα (π.χ. κανόνες τονισμού, λύση εξισώσεων κλπ) αλλά ασχολούνταν με τα προβλήματα των παιδιών, τα συμβούλευε κλπ τότε ΄ξέρεις τι αντιδράσεις θα είχε τόσο από γονείς όσο και από άλλους κλάδους (βλ ψυχολόγους); Και με το δίκιο τους. Οι μεν γονείς, γιατί αναγκαστικά προκειμένου να μάθει το παιδί αυτά πάνω στα οποία θα εξεταστεί και θα βαθμολογηθεί θα έπρεπε να στραφεί αποκλιετσικά στα ιδιαίτερα (θα μου πεις αυτό δεν γίνεται σ'ημερα; ναι αλλά σήμερα υπάρχει και η επιλογή της γνώσης στο σοχλείο) και οι δε ψυχολόγοι, γιατί δεν είναι εκπαιδευμένος κατάλληλα ο δάσκαλος για να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής.
greenice, έλα κι εσύ στο δημόσιο με 25+ μαθητές ανά τμήμα να δούμε αν θα εφαρμόζεις αυτά που σήμερα απορρίπτεις / κρίνεις!
Παράθεση από: bikini στις Μαρτίου 27, 2009, 09:13:38 pmgreenice, έλα κι εσύ στο δημόσιο με 25+ μαθητές ανά τμήμα να δούμε αν θα εφαρμόζεις αυτά που σήμερα απορρίπτεις / κρίνεις!Μέχρι τώρα είχα έως 16 κ τα πήγα πολύ καλά,το αγαπάω πολύ το αντικείμενο,υπερβολικά πολύ.Πιστεύω γεννήθηκα γιαυτό!Νομίζω ότι κ στους 25 με το καλό θα τα πάω υπέροχα!Αν κάτι πάει στραβά ,θα σου πω!
Ναι, είμαι από εκείνους που διορθώνουν αναλυτικότατα τις εκθέσεις των παιδιών.Ναι, είμαι από εκείνους που θέλω να τους κάνω να μάθουν.Ναι, είμαι από εκείνους που κάθομαι ώρες στον Η/Υ για να τους βγάλω σχεδιαγράμματα και κάθε είδους βοηθητικό υλικό, ώστε να μην ταλαιπωρούνται με τα κακογραμμένα βιβλία.Ναι, είμαι από εκείνους που κάθε μέρα ανυπομονώ να ξημερώσει για να ξαναβρεθώ με τους μαθητές μου.Ναι, είμαι από εκείνους που λατρεύουν τη δουλειά τους όπως κι εσύ.Αλλά ναι, είμαι από εκείνους που δεν μένουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.Γιατί δεν έχω το χρόνο που επιθυμώ, ώστε να ασχοληθώ ατομικά με το καθένα από τα παιδιά μου.