0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
... Και φυσικά οι δάσκαλοι θα αντιδράσουν, αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, και ίσως δικαιολογημένα, καθώς θα θιχτούν δικά τους εργασιακά κεκτημένα. Και καθώς διαθέτουν πολύ καλό και αγωνιστικό συνδικαλιστικό όργανο δε θα επιτρέψουν ποτέ να θεσμοθετηθεί ανάλογη μεταρύθμιση...
Και τι να διδάξουν οι Μαθηματικοί στο δημοτικό;Ολοκληρώματα;Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο και Κλάσματα είναι σίγουρο ότι μπορούν να τα διδάξουν και οι Δάσκαλοι.
Παράθεση από: walkleon στις Μαρτίου 27, 2009, 01:26:19 pmΚαι τι να διδάξουν οι Μαθηματικοί στο δημοτικό;Ολοκληρώματα;Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο και Κλάσματα είναι σίγουρο ότι μπορούν να τα διδάξουν και οι Δάσκαλοι.ειναι τοσο κακογραμμενα τα βιβλια που τα παιδια δεν καταλαβαινουν τιποτα. ξερεις ποσες φορες με εχουν ρωτησει αν ξερω κανενα μαθηματικο για να κανει στα παιδια τους μαθηματικα? μιλαμε για δημοτικο. μαλιστα μου το εχουν προτεινει κ εμενα 3-4 αλλα φυσικα δεν δεχτηκα
Τα βιβλία του δημοτικού στα μαθηματικά είναι άθλια. Η απεργία πονάει περισσότερο, μιας και δεν μιλάμε για παιδιά γυμνασίου-λυκείου τα οποία όλο και κάτι θα βρουν να κάνουν, μιλάμε για μικρά παιδάκια, που χρειάζονται φροντίδα και προσοχή, οπότε οι γονείς στις απεργίες έρχονται σε απόγνωση. Και εγώ συμφωνώ πως είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει μια τέτοια ρύθμιση. Οι δάσκαλοι είναι περισσότεροι ψήφοι από τους μαθηματικούς και φιλόλογους μαζί. Σαν προσωρινό μέτρο θα ήταν καλό, αλλά και πάλι το βλέπω δύσκολο.
Τα βιβλία του δημοτικού στα μαθηματικά είναι άθλια και τα έχουν γράψει άνθρωποι οι οποίοι την τελευταία φορά που μπήκαν σε τάξη δημοτικού, ήταν όταν αποφοιτούσαν από το δικό τους στα 12. Εργασιακό κεκτημένο, θεωρούν, την "κατάκτηση" να διδάσκουν-εργάζονται μόνο οι δάσκαλοι στην πρωτοβάθμια. Οι δάσκαλοι πράγματι είναι ενωμένοι και όταν απεργούν το κάνουν συλλογικά. Η απεργία πονάει περισσότερο, μιας και δεν μιλάμε για παιδιά γυμνασίου-λυκείου τα οποία όλο και κάτι θα βρουν να κάνουν, μιλάμε για μικρά παιδάκια, που χρειάζονται φροντίδα και προσοχή, οπότε οι γονείς στις απεργίες έρχονται σε απόγνωση. Και εγώ συμφωνώ πως είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει μια τέτοια ρύθμιση. Οι δάσκαλοι είναι περισσότεροι ψήφοι από τους μαθηματικούς και φιλόλογους μαζί. Σαν προσωρινό μέτρο θα ήταν καλό, αλλά και πάλι το βλέπω δύσκολο.
prf, φιλε μου, δεν ειναι απαραιτητη η παρουσια μας (φιλολογων -μαθηματικων) στα δημοτικα.απλως, προσπαθουμε να βρουμε τροπο διορισμου....ισως οχι τον πιο ενδεδειγμενο,αλλα δεν φταιμε εμεις, ο κ. Μπαμπινιωτης εριξε την ιδεα και μεις απλως τη βρικαμε....παρα πολυ καλη!