*

Αποστολέας Θέμα: Αυτοαξιολόγηση - Λάθη εκπαιδευτικων  (Αναγνώστηκε 21285 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αυτοαξιολόγηση - Λάθη εκπαιδευτικων
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 02:42:19 pm »
εγώ δεν μπορώ να αφήσω μαθητή στην ίδια τάξη, μου είναι αδύνατον.... τι νομίζετε είναι αδυναμία εκ μέρους μου;;;;;

ο αγαπημένος μου ανηψιός είναι απο τα παιδιά που λένε όλοι οτι είναι πολύ έξυπνος αλλά τεμπέλης...απο το γυμνάσιο χρωστούσε συνήθως ενα δυο μαθήματα του στυλ θρησκευτικά..έφτασε η ώρα του λυκείου και έμεινε σε 6 μαθήματα...Συζητάμε και του λέω, δεν γίνεται να είναι όλοι στραβοί..κάτι κάνεις και συ. Μου λέεί ναι, σε κάποια όντως ήθελα και τα παθα αλλά σε 2 μαθήματα με άφησαν αυτοί γιατί με έχουν στο μάτι, και του εξηγώ οτι όταν χρειάζεται να γράψεις σε ένα μάθημα 5 για να περάσεις και συ γράφεις 3 δεν σου φταίει ο άλλος..να δίαβαζες. Ακόμα και να σε αδικούσαν σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τους δώσεις το δικαίωμα να μπορούν να σε αφήσουν ούτε να εξαρτάσαι απο τους άλλους. Φέτος , 2ρα λυκείου δεν έχει γράψει κάτω απο 14...και ο Άγιος φοβέρα θέλει.
 Μην το βλέπεις σαν μεγάλη αδυναμία, αν θες βάλε κάτι εύκολο Σεμπτέμβη αλλά αν τους περάσεις και δεν αξίζουν θα ναι και πιο δύσκολα στην επόμενη τάξη. Το σκέφτηκες αυτό; Ενώ αν διαβάσει το καλοκαίρι, χάσει και ένα καλοκαίρι αφού σε έχανε μισή ώρα την μέρα να δει έστω τι έχει την επόμενη μέρα, την επόμενη χρονιά θα έρθει πιο συνειδητοποιημένος. Έτσι πιστεύω...επίσης είναι καλή η συζήτηση του τι θες να κάνεις στην ζωή σου και ένα απολυτήριο είναι απαραίτητο...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:19:47 »

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 02:51:37 pm »
εγώ δεν μπορώ να αφήσω μαθητή στην ίδια τάξη, μου είναι αδύνατον.... τι νομίζετε είναι αδυναμία εκ μέρους μου;;;;;

ε Το σκέφτηκες αυτό; Ενώ αν διαβάσει το καλοκαίρι, χάσει και ένα καλοκαίρι αφού σε έχανε μισή ώρα την μέρα να δει έστω τι έχει την επόμενη μέρα, την επόμενη χρονιά θα έρθει πιο συνειδητοποιημένος. Έτσι πιστεύω...επίσης είναι καλή η συζήτηση του τι θες να κάνεις στην ζωή σου και ένα απολυτήριο είναι απαραίτητο...

συμφωνώ! ισως η συζήτηση με το ίδιο το παιδί θα βοηθήσει . Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 03:02:07 pm »
Για να έρθω στα δικά μου λάθη σαν εκπαιδευτικός, δικιά μου τάξη δεν έχω αλλά δόξα τον Θεό έχω μπει σε κάποιες για πρακτικές, έρευνες κτλπ. Μια μέρα λοιπόν, δεν ήμουν εγώ καλά...όλα με πείραζαν. Ένα παιδάκι (νηπιαγωγείο), ξαπλωμένο στο πάτωμα, χτυπάει το πόδι του στο σανίδι. Παράλληλα συμμετέχει και στο μάθημα.  Κάναμε συζήτηση, δραστηριότητα που κουράζει τα παιδιά...Εγώ όμως έχω βγεί απο τα ρούχα μου αφού του είχα ζητήσει ήδη 3 φορές να σταματήσει. Σε κάποια φάση λοιπόν του πιάνω το πόδι για να το σταματήσω. Αισθάνθηκαν τόσο ασχημα...ήταν ένα βήμα πριν χτυπήσω παιδί. Δεν υπάρχει χειρότερο για έναν εκπαιδευτικό :-[.  Ένιωσα όπως όταν κάνουν φόνο χωρίς να το καταλάβουν...Αυτό που κάνω απο τότε είναι κάτι ώστε να εκτονωθεί η ενέργεια μου, διάφορες ψυχοσωματικές ασκήσεις για τα νήπια που όμως βοηθάνε εμένα ;D. Εννοείτε οτι δεν το έχω ξανακάνει... Πιάνει πάντως...
Επίσης, κάποιες φορές έχουμε κάποια παιδάκια άπλυτα και δεν θέλω να έρχομαι σε στενή επαφή μαζί τους :-[ ενώ με τα άλλα παιδιά είμαι αρκετά διαχυτική. Το καλό είναι οτι μάλλον δεν περνάει αυτό στα παιδιά ( προσπαθώ να μην φαίνεται και τα αγκαλιάζω και αυτά αλλά με μισή καρδια) γιατι τα παιδιά μιλάνε για μένα με τα καλύτερα λόγια στους γονείς τους. Ειδικά στον κλάδο μας, οι αδυναμίες υπάρχουν πάντα, τα μικρά έχουν άλλη χάρη και είναι πολύ δύσκολο κομμάτι να μην δείξεις της αδυναμίες σου.

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 03:28:42 pm »
Πολύ καλό το θέμα! Θα μιλήσω λοιπόν και εγω για τον εαυτό μου :-[ :-[ ούτε εγω έχω δικιά μου τάξη ακόμα αλλά σαν προπτυχιακή φοιτήτρια είχα πρακτικές απο το δ εξάμηνο και είχα μπει σε αρκετές τάξεις νηπιαγωγείου(παιδιά 5 χρονών κυρίως και ένα 5% 4ετών). Σε μια τάξη είχαμε ένα πιτσιρίκι 6 ετών που επαναλάμβανε το Νηπιαγωγείο αλλά εγω δεν γνώριζα οτι έχει διάσπαση προσοχής...
Είμαι λοιπόν με μια συμφοιτήρια μου και κάνουμε μια δραστηριότητα μαθηματικών την οποία είχαμε δουλέψει πολύ μόνες μας, είχαμε φτιάξει και υλικό με τα παιδιά, και περιμέναμε και επόπτη να έρθει να δει τι ακριβώς κάνουμε. Το πιτσιρίκι όμως ΔΕΝ μπορούσε κανείς να το ελέγξει! Έτρεχε, σχεδόν κατέστρεψε το υλικό, ενοχλούσε τα παιδιά, δεν με άφηνε να πω λέξη... Τα είχα "πάρει" απο την όλη κατάσταση και είχα και το άγχος μην έρθει ο επόπτης και δει το χάλι...Αυτό που έκανα ήταν να αναλάβω εγω το παιδί(να το βγάλω στην αυλή να τρέχει μέχρι να κουραστεί, μετά πάλι στην τάξη και μετά πάλι στην αυλή) και η συνάδερφος να κάνει ένα μέρος της δραστηριότητας...μετά αλλάξαμε ρόλους και έκανα εγω το μάθημα και αυτή ανέλαβε το πιτσιρίκι.
Να σημειώσω πως ποτέ δεν είχα και δεν έχω προβλήματα "συμπεριφοράς" στην τάξη μου...δεν φωνάζω, δεν μαλώνω γιατί βάζω όρια στην δική μου συμπεριφορά πρώτα-πρώτα ::) όμως το θέμα "διάσπαση προσοχής-υπερκινητικότητα" είναι πολύ ζόρικο και ακόμα με δυσκολεύει αφάνταστα (ακόμα και σε εξατομικευμένο πρόγραμμα :'( )
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 29, 2009, 03:36:28 pm από vasilikip »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:19:47 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 08:06:47 pm »
ναι ωραιο θεμα κ κυριως να βλεπεις οτι δεν εισαι ο μοναδικος που εχει "κουσουρια" ;D
το λαθη μου, τουλαχιστον που αναγνωριζω σε θεμα συμπεριφορας κ προσπαθω να βελτιωσω, ειναι η ειρωνεια(κυριως με μεγαλυτερα παιδια) και η νευρικοτητα κ η ελλειψη μεγαλης υπομονης με τα πολυ μικρα :-[

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 08:49:50 pm »
 1. πολλές φορές δυσκολεύομαι να καταλάβω ως που φτάνει η δική μου ευθύνη όταν κάτι δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να είμαι σε μια συνεχή αναζήτηση λαθών. Αυτό βοηθά στο να βελτιωθώ αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ κουραστικό. Μακάρι να είχα κάποιον να μου πει " σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται κάτι καλύτερο όσο και αν προσπαθήσεις. Δεν περνάει απ' το χέρι σου. Τέρμα" Έτσι ώστε να αφιερώσω χρόνο σε κάτι άλλο.
 2.Απογοητεύομαι εύκολα
 3.Δουλεύω περισσότερο κάποιους τομείς που μου αρέσουν γιατί αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια και ικανοποίηση.
 4.Αρκετές φορές αντιμετωπίζω με λάθος τρόπο αρνητικές συμπεριφορές παιδιών. (και θετικές) Π.χ θα αναλωθώ στην αρνητική και επειδή ακριβώς έχω αναλωθεί, δεν θα σχολιάσω τη θετική επιβραβεύοντας και ενθαρρύνοντας όπως θα έπρεπε.
  5. Πολύ μεγάλο άγχος στην αρχή της χρονιάς με όσα συνεπάγεται αυτό...
  Και πολλά άλλα που δεν τα συνειδητοποιώ γιατί δεν με βλέπω όταν διδάσκω ή και που να με έβλεπα ίσως να μην τα "έβλεπα".... ;D  :P

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 29, 2009, 08:51:32 pm από Melina04 »

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 08:59:08 pm »
καλα ε την ειρωνια κανω προσπαθειες να την κοψω και εγω .

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 09:03:16 pm »
1. πολλές φορές δυσκολεύομαι να καταλάβω ως που φτάνει η δική μου ευθύνη όταν κάτι δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να είμαι σε μια συνεχή αναζήτηση λαθών. Αυτό βοηθά στο να βελτιωθώ αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ κουραστικό. Μακάρι να είχα κάποιον να μου πει " σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται κάτι καλύτερο όσο και αν προσπαθήσεις. Δεν περνάει απ' το χέρι σου. Τέρμα" Έτσι ώστε να αφιερώσω χρόνο σε κάτι άλλο.

αα καλα, εγω αυτο το εχω σε χειροτερη μορφη.  ;D νομιζω οτι φταιω για ολα. για καθε κακη επιδοση του παιδιου. οτι μπορει να τα καταφερει καλυτερα αλλα εγω δεν εχω κανει κατι σωστα. βεβαια αυτο τα τελευταια χρονια το εχω ελλατωσει.
αλλα ετσι ειμαι γενικοτερα στην ζωη μου, τρομερα ενοχικη για καθε τι. :-\

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 09:15:32 pm »
εγω πάλι πάντα νομίζω ότι ό,τι κάνω είναι λάθος, ενοχική ε;;;; :-\

(ωραίο τόπικ, λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία, πάρτε θέση στην πολυθρόνα του ψυχολόγου ....και...... πάμε να βγάλουμε τα εσωψυχά μας....)

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 09:24:45 pm »
Μακάρι να είχα κάποιον να μου πει " σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται κάτι καλύτερο όσο και αν προσπαθήσεις. Δεν περνάει απ' το χέρι σου. Τέρμα"

θα ηταν πολυ ενδιαφερον να ειχαμε μια ψυχολογο να μας παρακολουθει για να μας πει πως αλλιως μπορουσαμε να διατυπωσουκε κατι η τι δεν σκεφτηκαμε να πουμε κ να κανουμε..

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 09:42:23 pm »
αα καλα, εγω αυτο το εχω σε χειροτερη μορφη.  ;D νομιζω οτι φταιω για ολα. για καθε κακη επιδοση του παιδιου. οτι μπορει να τα καταφερει καλυτερα αλλα εγω δεν εχω κανει κατι σωστα. βεβαια αυτο τα τελευταια χρονια το εχω ελλατωσει.
αλλα ετσι ειμαι γενικοτερα στην ζωη μου, τρομερα ενοχικη για καθε τι. :-\
Κι εγώ που έλεγα ότι ήμουν μόνη μου. ;D Απόλυτα ενοχική στα πάντα αλλά, ευτυχώς, όσον αφορά τη δουλειά μου κατάφερα ν'απενοχοποιηθώ. Κατάλαβα ότι δε θα σώσω εγώ τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν όταν ο άλλος δεν θέλει να μάθει να του ανοίξω το κεφάλι και να βάλω μέσα τις γνώσεις. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και τέλος. Δεν κάνουμε μαγικά. ;)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 09:42:33 pm »
Κάποτε είχα διαβάσει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ένα σύνολο επιτυχιών(+) και αποτυχιών (-).
Αν το άθροισμα είναι θετικό, τότε ο εκπαιδευτικός είναι στον σωστό δρόμο.

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 09:53:58 pm »
Κάποτε είχα διαβάσει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ένα σύνολο επιτυχιών(+) και αποτυχιών (-).

πολυ ωραιο αυτο που εγραψες κ πολυ ενθαρρυντικο...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 10:25:13 pm »

πολυ ωραιο αυτο που εγραψες κ πολυ ενθαρρυντικο...

οπως σε ΟΛΑ τα επαγγελματα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686