0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κατά τη γνώμη μου κύριος αίτιος είναι ο κ. Εξαρχόπουλος, που εισηγήθηκε και θεσμοθέτησε επί
Αρχαία στο δημοτικό;;; Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται. (Ε ρε, τι κάνει η ανεργία).Εδώ λέμε να καταργηθούν τουλάχιστον από το γυμνάσιο και να γίνουν επιλογής στο λύκειο. Δηλαδή μέχρι πότε θα υπάρχουν τα αρχαία στα σχολεία; Ένα μάθημα στάσιμο, μια επιστήμη;;; χωρίς εξέλιξη.Μετά από 50 χρόνια άραγε θα υπάρχουν τα αρχαία ως υποχρεωτικό μάθημα; Και θα το διδασκόμαστε μόνο εμείς σ' όλο τον κόσμο; Θα χάνουμε πολύτιμο χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία ενώ οι υπόλοιποι θα προχωρούν;Γιαυτό είμαστε τελευταίοι παντού.
1. Κάθε γνώση μπορεί να διδαχτεί στο παιδί, αρκεί να "κατεβάσουμε" τη γνώση στο επίπεδό του.
Γενικά, πιστεύω σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης ότι δεν είναι έγκλημα εάν προχωράμε και λίγο παρακάτω εφόσον όμως '' τραβάνε '' τα παιδιά. Στην τελική εάν τελικά προχωρίσουν θα βγουν κερδισμένα, καθώς θα έχουν μάθει κάτι περισσότερο, θα έχουν αναπτυχθεί νοητικά λίγο περισσότερο. Η γνώμη μου είναι ότι κάτι τέτοιο δε βλάπτει κανένα παιδί.