0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα σκάσω αν δε δω την γλωσσολογική ανάλυση γιατί έχω εκτεθει!!!!
Παράθεσηδεν ειπα οτι το ενα ειναι κατωτερο του αλλου, διαβαζε λιγο πιο προσεκτικα και μη μου βαζεις λογια που δεν εχω πει. απλα το να μαθουν πως να χειριζονται τον υπολογιστη ειναι κατι που τα ευχαριστει, σ'ολα τα παιδια αρεσει, γι'αυτο και ασχολουνται...δεν ξερω ομως αν θα ισχυσει κατι τετοιο και με τ'αρχαια.Μεταξύ μας μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε. Δεν είπα ότι το είπες ούτε βάζω λόγια, συνάδελφε. Από τη στιγμή που εσύ δε διευκρίνισες, σε ρώτησα για να καταλάβω αυτό που έγραψες, το τόσο αφοριστικό, γενικό και αόριστο. Αν όμως διάβαζες προσεκτικότερα τις παραπάνω απόψεις, θα καταλάβαινες ότι όλα τα αντικείμενα, ακόμα και τα πιο δύσκολα, μπορούν να διδαχτούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η μάθησή τους. Ναι, και των αρχαίων. Είναι θέματα παιδαγωγικής και διδακτικής μεθοδολογίας.Καλλιόπη, γίνεσαι άδικη, γιατί υποθέτεις (ακόμα και για διορισμένους καθηγητές) ότι η μοναδική τους επιδίωξη είναι ο διορισμός! Θεωρώ όμως ότι λάθος κλάδο κατηγορείς. Άλλος κλάδος θα βασανίσει τα παιδάκια και έχει πάθει αμόκ διορισμού, παρόλο που δεν θα έπρεπε, αφού είναι τόσο ευνοημένος. Κατά τ'άλλα o συνάδελφος Syrrahm με κάλυψε.Χωρίς σχόλιο:ΠαράθεσηΠαράθεση από: μαιρη567 στις Σεπτέμβριος 06, 2010, 05:32:33 μμποσους αναπληρωτες δασκαλους λετε να παρουν;;;;;;;;;;;;;;;Είπαμε ρε παιδιά: ΟΛΟΥΣ.Δεν θα μείνει αδιόριστος δάσκαλοςαρκεί να έχει δηλώσει το ΠΑΝΤΟΥ.Θα πάρουν κι αυτούς που θα πάρουν πτυχίο το Σεπτέμβρη.
δεν ειπα οτι το ενα ειναι κατωτερο του αλλου, διαβαζε λιγο πιο προσεκτικα και μη μου βαζεις λογια που δεν εχω πει. απλα το να μαθουν πως να χειριζονται τον υπολογιστη ειναι κατι που τα ευχαριστει, σ'ολα τα παιδια αρεσει, γι'αυτο και ασχολουνται...δεν ξερω ομως αν θα ισχυσει κατι τετοιο και με τ'αρχαια.
Παράθεση από: μαιρη567 στις Σεπτέμβριος 06, 2010, 05:32:33 μμποσους αναπληρωτες δασκαλους λετε να παρουν;;;;;;;;;;;;;;;Είπαμε ρε παιδιά: ΟΛΟΥΣ.Δεν θα μείνει αδιόριστος δάσκαλοςαρκεί να έχει δηλώσει το ΠΑΝΤΟΥ.Θα πάρουν κι αυτούς που θα πάρουν πτυχίο το Σεπτέμβρη.
Τι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μας!Αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά.Διαβάστε ή ρωτήστε κάποιον γλωσσολόγο.Εκτίθεστε!
Διαβάστε αν θέλετε από το παρακάτω Link το βιβλίο της Άννας Φραγκουδάκη σχετικά με τη γλώσσαhttp://www.kleidiakaiantikleidia.net/book7/book7.pdf
Τα Αρχαία Εληνικά διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο 2010 σε 13 κρατικά Δημοτικά σχολεία της Αγγλίας. Αναμένεται ότι η εισαγωγή των Αρχαίων θα βελτιώσει τη γραμματική των παιδιών στα Αγγλικά και θα τους φέρει σε επαφή με τον Ελληνικό Πολιτισμό. Ancient Greek makes a welcome return to state schools What wonderful news that ancient Greek is to be taught at 13 Oxfordshire state primaries in September. The plan is that it will improve children’s English grammar and introduce them to Greek civilisation – the bedrock of Western civilisation.Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο και τα σχόλια στον παρακάτω σύνδεσμο:http://blogs.telegraph.co.uk/culture/harrymount/100045528/ancient-greek-makes-a-welcome-return-to-state-schools/Αν μπορούν να επωφεληθούν από τα Αρχαία Ελληνικά τα Εγγλεζάκια, που η γλώσσα τους περιέχει έναν σημαντικό αριθμό ελληνικών λέξεων, γιατί να μην μπορεί να βοηθήσει και τα Ελληνόπουλα μία ενδεχόμενη εισαγωγή τους στο Δημοτικό (έστω σε πειραματικό στάδιο); Το αν είμαστε έτοιμοι για μία τέτοια κίνηση είναι ένα άλλο θέμα.
Παράθεση από: Blackrider στις Σεπτεμβρίου 14, 2010, 08:30:56 pmΤι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μας!Αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά.Διαβάστε ή ρωτήστε κάποιον γλωσσολόγο.Εκτίθεστε!Διαβάστε αν θέλετε από το παρακάτω Link το βιβλίο της Άννας Φραγκουδάκη σχετικά με τη γλώσσαhttp://www.kleidiakaiantikleidia.net/book7/book7.pdf
ρε σεις, η φιλη μας η Αννουλα δε θελει τη Νεα !,.... θα θελει την Αρχαια Ελληνικη ? !!!