0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
προς τον grigoris.................Σημερα η ρεαλ θα σας σκισει
Παιδιά δεν καταλαβαίνω γιατί για κάποιον που δεν είναι στο δημόσιο σχολείο είναι αποδεκτό να κάνει ιδιαίτερα ενώ για κάποιον που είναι όχι αφού και οι δύο τελικά δεν πρόκειται να κόψουν απόδειξη άρα φοροδιαφεύγουν.Η μόνη διαφορά είναι ότι ο διορισμένος και να θέλει δεν μπόρει να κόψει. Νομίζω ότι αν μιλάμε για μαθητή εκτός τάξης ο διορισμένος καθηγητής του δημοσίου έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ιδιαίτερο.Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι με 1200 ευρω και οικογένεια μπορεί κάποιος στην Αθήνα ή οπουδήποτε να τα βγάλει πέρα.Ε τι θα κάνει λοιπόν θα κλέψει ;Ας μην νιώθουμε ενοχές λοιπόν αλλά αυτοί που μας αναγκάζουν να κάνουμε ιδιαίτερα.Όσο για το άλλο ναι είναι παράνομο αλλά η καταγγελία μόνο αν είναι επώνυμη θα κινήσει διαδικασίες.Και γιάτι κάποιος να κάνει επώνυμη καταγγελια αν δεν του έχεις κάνει κάτι;Ο κίνδυνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
grigoris, οπως σωστα ειπες, με το μισθο που παιρνουν οι εκπαιδευτικοι ειναι δυσκολο να ζησουν μια σχετικα ανετη ζωη. για αυτο μπορουν να παιρνουν καποια εξτρα χρηματα απο τα ιδιαιτερα. ομως βλεπω καποιες καταστασεις κ απλα, συγγνωμη για την εκφραση κιολας, τα παιρνω εντελως. δλδ μπορεις να κανεις 2 ωριτσες μαθημα τη μερα κ να βγαζεις ενα εξτρα μισθο. ομως βλεπω καποιους διορισμενους που βαζουν απο τις 230 το μεσημερι μεχρι τις 11 μαθηματα. κ οχι παρακαλω εναν εναν το μαθητη αλλα γκρουπακια των 4 ατομων. αυτοι οι καθηγητες μονο κ μονο επειδη ειναι διορισμενοι παιρνουν απο το καθε παιδι 40-50 ευρω την ωρα. κ ρωταω. αν κανουν τοσες πολλες ωρες ιδιαιτερα πού θα βρουν τον χρονο για να προετοιμαστουν για το μαθημα της επομενης μερας του σχολειου, να διορθωσουν διαγωνισματα κ ασκησεις? κ αντε το δεχομαι οτι μπορει να ξενυχτανε ή να ξεσκιζονται το σαββατοκυριακο. ομως ολοι μας ξερουμε ποσο κουραστικη ειναι η δουλεια του εκπαιδευτικου. αν λοιπον οι εν λογω καθηγητες κανουν 8 ωρες ιδιαιτερα τη μερα, το ενα πισω απο το αλλο πού θα βρουν την ορεξη να κανουν μαθημα την επομενη στο σχολειο? κατι τετοια συγγνωμη αλλα δε μπορω να τα βλεπω. κ επισης επειδη εκανα κ εγω ιδιαιτερα οταν πηγαινα σχολειο στους γνωστους διορισμενους ειδα πώς πανε τα πραγματα ειδικα σε μια επαρχιακη πολη οπου ολοι γνωριζονται μεταξυ τους...
Είμαι αναπληρώτρια.1η Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκα και ανέλαβα υπηρεσία.Μια βδομάδα μετά με πλησίασε ο διευθυντής μου και πε ρώτησε αν ήθελα να κάνω ιδιαίτερα αρχαίων σε παιδί της