*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001709 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #2478 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:40:15 am »
Να απεργήσετε αύριο συνάδελφοι (εγώ δεν εργάζομαι για να το κάνω ούτως ή άλλως). Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο οι μισθοί στο δημόσιο δεν θα είναι συνεχώς μειούμενοι όταν οι ανεργία στον ιδιωτικό τομέα (ο οποίος πληρώνει με τους φόρους τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων) είναι συνεχώς αυξανόμενη. Κάτι δεν μου βγαίνει στην εξίσωση. Δεν λέω να αποδεχθεί κανείς και τους μισθούς πεινάς, αλλά και να λέμε στον ιδιωτικό υπάλληλο γονάτισε εσύ στους φόρους και ζήσε με 600 ευρώ (και αυτός τα παίρνει χρόνια τώρα) για να εξακολουθήσω να παίρνω εγώ 1300 δεν το βρίσκω ούτε πολύ ρεαλιστικό, ούτε πολύ αλληλέγγυο.
Αν αύριο το πρωί δεν υπήρχε δημόσιος υπάλληλος στη χώρα, ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα θα πλήρωνε λιγότερους φόρους;
Φαντάζομαι ότι και η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί. Καταργείται στο όνομα του δημόσιου τομέα.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:40:53 »

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2479 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:41:58 am »
Είναι καθαρά εργασιακό το θέμα με το βαθμολόγιο και την αξιολόγηση. Η απόλυτη διάλυση, μας κάνουν δούλους. Πάνε να καταργήσουν οργανικές. Όλοι θα γλύφουν τους πάνω, ούτε σε απεργία δεν θα μπορείς να κατέβεις αφού θα θεωρηθεί ως ενέργεια ενάντια στην διοίκηση και άρα βαθμολογική και μισθολογική στασιμότητα. Διάβασε το άρθρο.
Το να έλεγαν σου κόβω τόσα όπως έκαναν μέχρι τώρα ήταν ένα κακό. Το να ξέρεις ότι πρέπει να είσαι δουλοπρεπείς από εδώ και πέρα για πάντα γιατί αλλιώς δεν ανεβαίνεις μισθολογικά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ.Η απεργία αφορά και εσένα που δεν δουλεύεις.
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #2480 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:43:45 am »

Προσωπικά για εμένα το θέμα δεν είναι το πόσα λεφτά θα παίρνω αλλά το πως θα βγει το ποσό που θα παίρνω.
Αν διαβάσεις το άρθρο θα καταλάβεις τι εννοώ.

Είναι καθαρά εργασιακό το θέμα με το βαθμολόγιο και την αξιολόγηση. Η απόλυτη διάλυση, μας κάνουν δούλους. Πάνε να καταργήσουν οργανικές. Όλοι θα γλύφουν τους πάνω, ούτε σε απεργία δεν θα μπορείς να κατέβεις αφού θα θεωρηθεί ως ενέργεια ενάντια στην διοίκηση και άρα βαθμολογική και μισθολογική στασιμότητα. Διάβασε το άρθρο.
Το να έλεγαν σου κόβω τόσα όπως έκαναν μέχρι τώρα ήταν ένα κακό. Το να ξέρεις ότι πρέπει να είσαι δουλοπρεπείς από εδώ και πέρα για πάντα γιατί αλλιώς δεν ανεβαίνεις μισθολογικά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ.

Η απεργία αφορά και εσένα που δεν δουλεύεις.

Μ. Μπρεχτ

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2481 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:44:44 am »
Αν είχαμε δεχθεί συνάδελφε kinegiros την αξιολόγηση εδώ και χρόνια, την οποία απέφευγε η εκπαιδευτική κοινότητα σαν ο διάολος το λιβάνι, αν δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι βάλει πλάτη για να καλλιεργηθεί και να γιγαντωθεί η παραπαιδεία και αν είχαμε πρώτοι εμείς απαιτήσει ένα κοινό και αξιοκρατικό τρόπο διορισμών αντί π.χ. για τα «όποιος πρόλαβε μπήκε» του 30μήνου, θα είχαμε αποφύγει τώρα πολλά κακά. Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα αποδείχθηκε πολλές φορές ανώριμη και κατώτερη των περιστάσεων.
Έτσι, για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας πριν βγούμε στους δρόμους. Εκτός αν πιστεύουμε ότι η αλλαγή θα πρέπει να ξεκινάει πάντα από τους άλλους και ποτέ από εμάς.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:50:07 am από Radius »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:40:53 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2482 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:47:32 am »
πάντως τη χάρη, να καταλήξουμε σαν τον Καρυωτάκη, δεν πρόκειται να τους την κάνουμε....

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2483 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:48:36 am »
Να απεργήσετε αύριο συνάδελφοι (εγώ δεν εργάζομαι για να το κάνω ούτως ή άλλως). Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο οι μισθοί στο δημόσιο δεν θα είναι συνεχώς μειούμενοι όταν οι ανεργία στον ιδιωτικό τομέα (ο οποίος πληρώνει με τους φόρους τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων) είναι συνεχώς αυξανόμενη. Κάτι δεν μου βγαίνει στην εξίσωση. Δεν λέω να αποδεχθεί κανείς και τους μισθούς πεινάς, αλλά και να λέμε στον ιδιωτικό υπάλληλο γονάτισε εσύ στους φόρους και ζήσε με 600 ευρώ (και αυτός τα παίρνει χρόνια τώρα) για να εξακολουθήσω να παίρνω εγώ 1300 δεν το βρίσκω ούτε πολύ ρεαλιστικό, ούτε πολύ αλληλέγγυο.
Αν αύριο το πρωί δεν υπήρχε δημόσιος υπάλληλος στη χώρα, ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα θα πλήρωνε λιγότερους φόρους;
Φαντάζομαι ότι και η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί. Καταργείται στο όνομα του δημόσιου τομέα.
Δεν είδα καμία κινητοποίηση διαμαρτυρίας των δημοσίων υπαλλήλων για τους μισθούς των 500 και 600 ευρώ που δίνονταν εδώ και χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, για τις απολύσεις, για την ανασφάλιστη εργασία. Όλα ήταν καλά όσο η συντεχνιούλα μας είχε τα 1300 το μήνα. Γιατί τώρα ζητάμε από τους άλλους συμπαράσταση;

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #2484 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:53:46 am »
Αν είχαμε δεχθεί συνάδελφε kinegiros την αξιολόγηση εδώ και χρόνια, την οποία απέφευγε η εκπαιδευτική κοινότητα σαν ο διάολος το λιβάνι, αν δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι βάλει πλάτη για να καλλιεργηθεί και να γιγαντωθεί η παραπαιδεία και αν είχαμε πρώτοι εμείς απαιτήσει ένα κοινό και αξιοκρατικό τρόπο διορισμών αντί π.χ. για τα «όποιος πρόλαβε μπήκε» του 30μήνου, θα είχαμε αποφύγει τώρα πολλά κακά. Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα αποδείχθηκε πολλές φορές ανώριμη και κατώτεροι των περιστάσεων.
Έτσι, για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας πριν βγούμε στους δρόμους. Εκτός αν πιστεύουμε ότι αλλαγή θα πρέπει να ξεκινάει πάντα από τους άλλους και ποτέ από εμάς.
Αφού έχω βαλθεί να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου βραδιάτικα, ας συνεχίσω.
-Δεν αρνήθηκε την αξιολόγηση η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά την αξιολόγηση από κομματοποιημένα υπηρεσιακά συμβούλια.
-Για τη παραπαιδεία δε διαφωνώ ότι ως ένα βαθμό βάλαμε πλάτη, αλλά και όσοι εκπαιδευτικοί δεν έβαζαν πλάτη δε πέτυχαν και καλύτερα αποτελέσματα, γιατί το έχουμε και λιγάκι στο αίμα μας οι Έλληνες, να εκτιμούμε ό,τι πληρώνουμε.
-Ενώ υπήρχε ο ΑΣΕΠ και πριν η επετηρίδα, όντως, κάποιοι κατάφεραν να μπουν από το παράθυρο. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή οι της επετηρίδας καλούνται να μπουν στην εφεδρεία, αυτοί που, τουλάχιστον, μπήκαν με διαφανή τρόπο.

Συνεπώς, δε χρειάζεται το αυτομαστίγωμα. Αν φταίμε, φταίμε ως προς το γεγονός ότι τους ανεχτήκαμε τόσο πολύ.  Λοιπόν, τα λόγια είναι φτώχεια. Γι αύριο ο Πάγκαλος έχει βάλει στοίχημα ότι δε μπορούμε να μαζευτούμε 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Αθήνα. Είστε να τον διαψεύσουμε;  ;)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2485 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:54:14 am »
Αν είχαμε δεχθεί συνάδελφε kinegiros την αξιολόγηση εδώ και χρόνια, την οποία απέφευγε η εκπαιδευτική κοινότητα σαν ο διάολος το λιβάνι, αν δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι βάλει πλάτη για να καλλιεργηθεί και να γιγαντωθεί η παραπαιδεία και αν είχαμε πρώτοι εμείς απαιτήσει ένα κοινό και αξιοκρατικό τρόπο διορισμών αντί π.χ. για τα «όποιος πρόλαβε μπήκε» του 30μήνου, θα είχαμε αποφύγει τώρα πολλά κακά. Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα αποδείχθηκε πολλές φορές ανώριμη και κατώτεροι των περιστάσεων.
Έτσι, για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας πριν βγούμε στους δρόμους. Εκτός αν πιστεύουμε ότι αλλαγή θα πρέπει να ξεκινάει πάντα από τους άλλους και ποτέ από εμάς.

Τι λες καλέ μου άνθρωπε? που ζεις ? Το νομοσχέδιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Η κουτσή μαρία ξέρει ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ δεν υπάρχει αμερόληπτη αξιολόγηση. Οπότε τι λες ?

Το νομοσχέδιο θέλει να κόψει ΛΕΦΤΑ και χρησιμοποιεί την αξιολόγηση για να κόψει. Προπάντων θέλει να σε κάνει δούλο της διοίκησης, να μην τολμήσεις να σηκώσεις την φωνή σου....

η αυτοκριτική λοιπόν τι σχέση έχει με το πολυνομοσχέδιο ? 

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #2486 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:58:11 am »
Δεν είδα καμία κινητοποίηση διαμαρτυρίας των δημοσίων υπαλλήλων για τους μισθούς των 500 και 600 ευρώ που δίνονταν εδώ και χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, για τις απολύσεις, για την ανασφάλιστη εργασία. Όλα ήταν καλά όσο η συντεχνιούλα μας είχε τα 1300 το μήνα. Γιατί τώρα ζητάμε από τους άλλους συμπαράσταση;
Δεν είδες, γιατί παρακολουθείς τι κάνει η ΑΔΕΔΥ. Δεν ακολουθούμε όλοι αυτές τις γραμμές. Αν μπορούσες να μάθεις τι γίνεται γύρω σου, θα έβλεπες ότι υπάρχουν και συνδικάτα που δε βάζουν τέτοιες διαχωριστικές γραμμές. Για παράδειγμα, στους καταπέλτες των πλοίων αύριο θα είναι και εκπαιδευτικοί.  ;)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #2487 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:01:22 am »
πάντως τη χάρη, να καταλήξουμε σαν τον Καρυωτάκη, δεν πρόκειται να τους την κάνουμε....
Ε, αυτός είχε και σύφιλη, που τότε ήταν ανίατη ασθένεια. Ε, δε πιστεύω να το πάθουμε και αυτό, πάει πολύ.  ;D ;D ;D 

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2488 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:03:26 am »
 ;D ;D ;D ;D ;D

πάντως, ασάλιωτα μας πάνε....οπότε και τη σύφιλη δεν την αποκλείεις και τελείως ε; .....

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2489 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:03:40 am »

Τι λες καλέ μου άνθρωπε? που ζεις ? Το νομοσχέδιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Η κουτσή μαρία ξέρει ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ δεν υπάρχει αμερόληπτη αξιολόγηση. Οπότε τι λες ?

Το νομοσχέδιο θέλει να κόψει ΛΕΦΤΑ και χρησιμοποιεί την αξιολόγηση για να κόψει. Προπάντων θέλει να σε κάνει δούλο της διοίκησης, να μην τολμήσεις να σηκώσεις την φωνή σου....

η αυτοκριτική λοιπόν τι σχέση έχει με το πολυνομοσχέδιο ?
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι λέω. Ανέφερα παραδείγματα από τον εκπαιδευτικό χώρο για να πω ότι αν εν γένει οι έλληνες είχαν φερθεί ωριμότερα και κοιτώντας λιγότερο το προσωπικό τους βόλεμα δεν θα φτάναμε και στα  πολυνομοσχέδια και τις οριζόντιες άδικες περικοπές. Και όσο για αυτούς του άθλιους που τις κάνουν, προσωπικές και επίμονες επιλογές αυτού του λαού  ήταν οι κυβερνώντες που ανακυκλώνονται επί 30 χρόνια. Αυτά όμως γίνονται όταν τσιμπάει και ο κόσμος το τυράκι της διαπλοκής με την διαφθαρμένη εξουσία. Πολλοί βολευτήκαν με αυτό και οι υπόλοιποι που δεν βολεύτηκαν το ανεχτήκαν σιωπηρά. Ας βγούμε τώρα στο δρόμο να καταγγείλουμε ότι δεν καταγγείλαμε 30 χρόνια. Δεν είμαι όμως πολύ σίγουρος ότι δεν είναι πια αργά. Όπως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:06:45 am από Radius »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #2490 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:06:56 am »
;D ;D ;D ;D ;D

πάντως, ασάλιωτα μας πάνε....οπότε και τη σύφιλη δεν την αποκλείεις και τελείως ε; .....
Μπα, προς το παρόν, σύμφωνα με το Πρετεντέρη κινδυνεύουμε από πανούκλα (από τα σκουπίδια εννοώ) ;D ;D ;D
Εγώ για να μη κολλήσω πάντως πανούκλα κλείνω τώρα τελευταία τη τηλεόραση για να μην έχω επαφή με σκουπίδια.  ;)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2491 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:09:36 am »
καλά ο Πρετεντέρης έχει πάθει πνευματική πανουκλα εδω και χρόνια....εγώ δεν βάζω πλέον mega παρά μονο για να "φτιαχτώ" και να μου βγαινει το μπινελίκωμα αβίαστα!

πάντως, συμφωνώ, ειδικά το megaλο κανάλι, κάθε άλλο παρά την απεργία των ΟΤΑ περίμενε για να ξεχειλίσει από σκουπίδια.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)