0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να απεργήσετε αύριο συνάδελφοι (εγώ δεν εργάζομαι για να το κάνω ούτως ή άλλως). Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο οι μισθοί στο δημόσιο δεν θα είναι συνεχώς μειούμενοι όταν οι ανεργία στον ιδιωτικό τομέα (ο οποίος πληρώνει με τους φόρους τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων) είναι συνεχώς αυξανόμενη. Κάτι δεν μου βγαίνει στην εξίσωση. Δεν λέω να αποδεχθεί κανείς και τους μισθούς πεινάς, αλλά και να λέμε στον ιδιωτικό υπάλληλο γονάτισε εσύ στους φόρους και ζήσε με 600 ευρώ (και αυτός τα παίρνει χρόνια τώρα) για να εξακολουθήσω να παίρνω εγώ 1300 δεν το βρίσκω ούτε πολύ ρεαλιστικό, ούτε πολύ αλληλέγγυο.
Είναι καθαρά εργασιακό το θέμα με το βαθμολόγιο και την αξιολόγηση. Η απόλυτη διάλυση, μας κάνουν δούλους. Πάνε να καταργήσουν οργανικές. Όλοι θα γλύφουν τους πάνω, ούτε σε απεργία δεν θα μπορείς να κατέβεις αφού θα θεωρηθεί ως ενέργεια ενάντια στην διοίκηση και άρα βαθμολογική και μισθολογική στασιμότητα. Διάβασε το άρθρο.Το να έλεγαν σου κόβω τόσα όπως έκαναν μέχρι τώρα ήταν ένα κακό. Το να ξέρεις ότι πρέπει να είσαι δουλοπρεπείς από εδώ και πέρα για πάντα γιατί αλλιώς δεν ανεβαίνεις μισθολογικά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ.Η απεργία αφορά και εσένα που δεν δουλεύεις.
Προσωπικά για εμένα το θέμα δεν είναι το πόσα λεφτά θα παίρνω αλλά το πως θα βγει το ποσό που θα παίρνω.Αν διαβάσεις το άρθρο θα καταλάβεις τι εννοώ.Είναι καθαρά εργασιακό το θέμα με το βαθμολόγιο και την αξιολόγηση. Η απόλυτη διάλυση, μας κάνουν δούλους. Πάνε να καταργήσουν οργανικές. Όλοι θα γλύφουν τους πάνω, ούτε σε απεργία δεν θα μπορείς να κατέβεις αφού θα θεωρηθεί ως ενέργεια ενάντια στην διοίκηση και άρα βαθμολογική και μισθολογική στασιμότητα. Διάβασε το άρθρο.Το να έλεγαν σου κόβω τόσα όπως έκαναν μέχρι τώρα ήταν ένα κακό. Το να ξέρεις ότι πρέπει να είσαι δουλοπρεπείς από εδώ και πέρα για πάντα γιατί αλλιώς δεν ανεβαίνεις μισθολογικά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ.Η απεργία αφορά και εσένα που δεν δουλεύεις.
Παράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 19, 2011, 12:28:55 amΝα απεργήσετε αύριο συνάδελφοι (εγώ δεν εργάζομαι για να το κάνω ούτως ή άλλως). Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο οι μισθοί στο δημόσιο δεν θα είναι συνεχώς μειούμενοι όταν οι ανεργία στον ιδιωτικό τομέα (ο οποίος πληρώνει με τους φόρους τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων) είναι συνεχώς αυξανόμενη. Κάτι δεν μου βγαίνει στην εξίσωση. Δεν λέω να αποδεχθεί κανείς και τους μισθούς πεινάς, αλλά και να λέμε στον ιδιωτικό υπάλληλο γονάτισε εσύ στους φόρους και ζήσε με 600 ευρώ (και αυτός τα παίρνει χρόνια τώρα) για να εξακολουθήσω να παίρνω εγώ 1300 δεν το βρίσκω ούτε πολύ ρεαλιστικό, ούτε πολύ αλληλέγγυο.Αν αύριο το πρωί δεν υπήρχε δημόσιος υπάλληλος στη χώρα, ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα θα πλήρωνε λιγότερους φόρους; Φαντάζομαι ότι και η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί. Καταργείται στο όνομα του δημόσιου τομέα.
Αν είχαμε δεχθεί συνάδελφε kinegiros την αξιολόγηση εδώ και χρόνια, την οποία απέφευγε η εκπαιδευτική κοινότητα σαν ο διάολος το λιβάνι, αν δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι βάλει πλάτη για να καλλιεργηθεί και να γιγαντωθεί η παραπαιδεία και αν είχαμε πρώτοι εμείς απαιτήσει ένα κοινό και αξιοκρατικό τρόπο διορισμών αντί π.χ. για τα «όποιος πρόλαβε μπήκε» του 30μήνου, θα είχαμε αποφύγει τώρα πολλά κακά. Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα αποδείχθηκε πολλές φορές ανώριμη και κατώτεροι των περιστάσεων.Έτσι, για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας πριν βγούμε στους δρόμους. Εκτός αν πιστεύουμε ότι αλλαγή θα πρέπει να ξεκινάει πάντα από τους άλλους και ποτέ από εμάς.
Παράθεση από: LK στις Οκτωβρίου 19, 2011, 12:40:15 amΠαράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 19, 2011, 12:28:55 amΝα απεργήσετε αύριο συνάδελφοι (εγώ δεν εργάζομαι για να το κάνω ούτως ή άλλως). Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο οι μισθοί στο δημόσιο δεν θα είναι συνεχώς μειούμενοι όταν οι ανεργία στον ιδιωτικό τομέα (ο οποίος πληρώνει με τους φόρους τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων) είναι συνεχώς αυξανόμενη. Κάτι δεν μου βγαίνει στην εξίσωση. Δεν λέω να αποδεχθεί κανείς και τους μισθούς πεινάς, αλλά και να λέμε στον ιδιωτικό υπάλληλο γονάτισε εσύ στους φόρους και ζήσε με 600 ευρώ (και αυτός τα παίρνει χρόνια τώρα) για να εξακολουθήσω να παίρνω εγώ 1300 δεν το βρίσκω ούτε πολύ ρεαλιστικό, ούτε πολύ αλληλέγγυο.Αν αύριο το πρωί δεν υπήρχε δημόσιος υπάλληλος στη χώρα, ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα θα πλήρωνε λιγότερους φόρους; Φαντάζομαι ότι και η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί. Καταργείται στο όνομα του δημόσιου τομέα.Δεν είδα καμία κινητοποίηση διαμαρτυρίας των δημοσίων υπαλλήλων για τους μισθούς των 500 και 600 ευρώ που δίνονταν εδώ και χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, για τις απολύσεις, για την ανασφάλιστη εργασία. Όλα ήταν καλά όσο η συντεχνιούλα μας είχε τα 1300 το μήνα. Γιατί τώρα ζητάμε από τους άλλους συμπαράσταση;
πάντως τη χάρη, να καταλήξουμε σαν τον Καρυωτάκη, δεν πρόκειται να τους την κάνουμε....
Παράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 19, 2011, 12:44:44 amΑν είχαμε δεχθεί συνάδελφε kinegiros την αξιολόγηση εδώ και χρόνια, την οποία απέφευγε η εκπαιδευτική κοινότητα σαν ο διάολος το λιβάνι, αν δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι βάλει πλάτη για να καλλιεργηθεί και να γιγαντωθεί η παραπαιδεία και αν είχαμε πρώτοι εμείς απαιτήσει ένα κοινό και αξιοκρατικό τρόπο διορισμών αντί π.χ. για τα «όποιος πρόλαβε μπήκε» του 30μήνου, θα είχαμε αποφύγει τώρα πολλά κακά. Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα αποδείχθηκε πολλές φορές ανώριμη και κατώτεροι των περιστάσεων.Έτσι, για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας πριν βγούμε στους δρόμους. Εκτός αν πιστεύουμε ότι αλλαγή θα πρέπει να ξεκινάει πάντα από τους άλλους και ποτέ από εμάς.Τι λες καλέ μου άνθρωπε? που ζεις ? Το νομοσχέδιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.Η κουτσή μαρία ξέρει ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ δεν υπάρχει αμερόληπτη αξιολόγηση. Οπότε τι λες ?Το νομοσχέδιο θέλει να κόψει ΛΕΦΤΑ και χρησιμοποιεί την αξιολόγηση για να κόψει. Προπάντων θέλει να σε κάνει δούλο της διοίκησης, να μην τολμήσεις να σηκώσεις την φωνή σου.... η αυτοκριτική λοιπόν τι σχέση έχει με το πολυνομοσχέδιο ?
πάντως, ασάλιωτα μας πάνε....οπότε και τη σύφιλη δεν την αποκλείεις και τελείως ε; .....