0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
β. Τι περιμέναμε δηλαδή? Να φτιαχτεί νέο μισθολόγιο στο οποίο όποιος έχει ήδη προυπηρεσία ( οι παλιοί δηλαδή) δεν θα ενταχθεί σε υψηλότερο βαθμό, και άρα σε υψηλότερο μισθό???...τι περιμέναμε να γίνει τώρα? Να διαγραφούν οι προυπηρεσίες των παλαιών ( κομματόσκυλων και μη)?
Αυτές οι "κουτοπονηριές" ( που δεν "πιάνουν" φυσικά), αν συνδυαστούν με το ότι η πλειοψηφία συμφωνούσε επί δεκαετίες με την πολιτική δημιουργίας των "μισθολογικών ρετιρέ των κομματόσκυλων", με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ως λαός ( πλειοψηφία), θα πρέπει μάλλον να πάψουμε να μιλάμε και να διαμαρτυρόμαστε.
Αυτά συνάδελφε baarli, ήταν από παλιά γνωστά για την πλειοψηφία των Ελλήνων.Αυτή η πλειοψηφία, "χόρευε και πήδαγε" όταν συντελούνταν όλα αυτά.Για κάποιους απροσδιόριστους λόγους, θεωρούσε ότι "είναι σοσιαλιστικό να παίρνει η καθαρίστρια του σχολείου περισσότερα από τον εκπαιδευτικό".Για μένα, δεν τίθεται ούτε γι' αστείο θέμα διαφωνίας της πλειοψηφίας των Ελλήνων με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν γύρω από τα θέματα των "μισθολογικών ρετιρέ των κομματόσκυλων", ή των "αμέτρητων προσλήψεων από το παράθυρο".Συμφωνία υπήρχε, και μάλιστα "εν χοροίς και οργάνοις".Επί της τρόικας, θα σου πω ότι η τρόικα αυτά τα θεωρεί εσωτερικά ζητήματα που τα καθορίζει η Ελληνική κυβέρνηση ( και άρα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού).Αν η Ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να διαφυλάξει τα κομματόσκυλα ( όσο μπορέσει, γιατί τα πράγματα δεν επιτρέπουν διαφύλαξη. Μιλάμε για απλή προστασία και όσο γίνεται) εξοικονομώντας τα απαιτούμενα ποσά εις βάρος των υπολοίπων, η τρόικα δεν έχει κανένα πρόβλημα, μια και η πλειοψηφία των Ελλήνων αυτό θέλει.Θα μου επιτρέψεις τέλος συνάδελφε, να σου πω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ήξερε πολύ καλά το τι γινόταν με τις προσλήψεις, με τις αυξήσεις, με τις προαγωγές στο Δημόσιο ( και σε ΔΕΚΟ-δήμους κ.α.).ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.Κάτσε και σκέψου/θυμήσου την συμπεριφορά των γύρω σου λίγο παλαιότερα: Έκαναν ότι "δεν κατάλαβαν" όταν το θέμα πήγαινε στην αξιοκρατία στις προσλήψεις?Έκαναν ότι "δεν άκουσαν" όταν επισημαινόταν η δημιουργία και διόγκωση των μισθολογικών ρετιρέ των κομματόσκυλων?( Θυμάμαι έναν γείτονα στο πατρικό μου: Ήταν ΠΑΣΟΚ και δούλευε στη ΔΕΗ. Το 1993, τον θυμάμαι "να χτυπιέται κάτω" για "τον άτιμο τον Μητσοτάκη". Όλοι σχεδόν, συμφωνούσαν απόλυτα μαζί του. Για μένα, ήταν εμφανές ότι το θεματάκι του δεν ήταν "ο άτιμος ο Μητσοτάκης" - όχι ότι δεν είναι - αλλά το ότι βιαζόταν να έρθει το ΠΑΣΟΚ και να βάλει την Γυναίκα του από το παράθυρο στο Υπουργείο εσωτερικών. Ε, λοιπό αρχές του 1994, η Γυναίκα του προσελήφθει στο εν λόγω Υπουργείο από το παράθυρο. Αμέσως μετά, θεσμοθετήθηκε ΑΣΕΠ για τους διορισμούς στα Υπουργεία, αλλά ουσιαστικά σταμάτησαν σχεδόν και οι αντίστοιχες προσλήψεις. Τα ρουσφέτια, γίνονταν στους δήμους πια - εκτός ΑΣΕΠ φυσικά).Έκαναν ότι δεν κατάλαβαν όταν επεσήμαινε κάποιος ένα από όλα αυτά που έχω αναφέρει σε προηγούμενες τοποθετήσεις μου?Σε τελική ανάλυση, συμφωνούσαν ή όχι με το ρητό "έφαγε ψωμί ο κόσμος" ( έτσι γενικά: Ο κόσμος! Λες και τα κομματόσκυλα, έφαγαν το ίδιο με αυτόν που δούλευε οπουδήποτε αλλού). Αυτή η ισοπέδωση, ΔΕΝ "ενοχλούσε" τότε!Τώρα μας πειράζει ο Πάγκαλος, που ουσιαστικά κάνει το ίδιο ακριβώς: Λέει "μαζί τα φάγαμε", βάζοντας στην ίδια συνομοταξία τα κομματόσκυλα με τον απλό πολίτη που ήταν "στην απέξω".ΛΟμως επί της ουσίας, αυτό που λέει ο Πάγκαλος δημόσια τώρα ( με θάρρος), έχει την ίδια έννοια με αυτήν που είχε το ρητό "έφαγε ψωμί ο κόσμος" ( με το οποίο και συμφωνούσε η συντριπτική πλειοψηφία).Και μην αρχίσουμε τώρα τα "έτσι είναι ο κόσμος"!Γιατί αυτό λέω κι εγώ: ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.Όταν προσυπογράφουμε κάποια πράγματα συμφωνόντας μαζί τους, δεν είναι δυνατόν κατόπιν εορτής να διαμαρτυρόμεθα λέγοντας "δεν ξέραμε", "δεν είδαμε", "δεν καταλάβαμε", "νομίζαμε ότι...".ΤΕΛΟΣ, ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ:Γιατί ήταν "σοσιαλιστικό" να παίρνει περισσότερα χρήματα η καθαρίστρια ( ή ο φύλακας) του Σχολείου από τον διδάσκοντα? ( τυχαίο παράδειγμα είναι η καθαρίστρια ή ο φύλακας. Θα μπορούσα να μιλήσω για τους παλιούς κλητήρες της δεκαετίας του 1980-1990)Γιατί?Λίγο παλαιότερα, ο περίγυρός μου "έκανε την κουφή" όταν άκουγε τα λόγω ερωτήματα.Περιττό να σου πω ότι τώρα ο ίδιος περίγυρος, "είναι αγανακτισμένος" ( αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει με ποιον και γιατί), και συνεχίζει να "κάνει την κουφή" για όλα τα παραπάνω.Και λέω εγώ:ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.Υ.Γ. Σχετικά με τα κομματόσκυλα που μπήκαν από το παράθυρο, τα ΦΕΚ διορισμού τους είναι το ίδιο νομότυπα με τα αντίστοιχα όσων διοριστήκαμε αξιοκρατικά.Δες στην παρακάτω διεύθυνση σχετικά με το τι λένε οι νόμοι και το Σύνταγμα σχετικά με το πως γίνονται απολύσεις στο Δημόσιο ( μια γεύση για το πως θα γίνουν απολύσεις στο άμεσο μέλλον).Περιττό να σου πω, ότι ο νόμος ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ασεπ ( ή Όποια άλλη αξιοκρατικά διαδικασία). Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://www.alfavita.gr/artro.php?id=53354