*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1004152 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #3682 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 11:49:53 pm »
Ειδα σήμερα τη μισθοδοσία του α΄15νθημέρου Ιανουαρίου.
Ήταν αυξημένη κατά 84 ευρώ σε σχέση με το α΄15νθήμερο Δεκεμβρίου.
Δεν έχω δει εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, αλλά σίγουρα δεν μου έχουν γίνει αναδρομικές κρατήσεις.Τις αναμένω τον Φεβρουάριο.
Το θέμα είναι ότι εγώ περίμενα λιγότερα,σύμφωνα με Κιουρτζίδη πάντα και http://www.xrisima.eu/misth.php.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη πάντως!

Αν είσαι Α' Αθήνας σου λέω ότι είναι με το παλαιό μισθολόγιο. Μπες για να το ελέγξεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (πάνω δεξιά στο εκκαθαριστικό γράφει αν είναι με το παλαιό ή με το νέο):  http://attik.pde.sch.gr/eServices/public/PaymentInfo/info.htm
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
Όχι, δεν είμαι Α΄Αθήνας και η διεύθυνση που πληρώνομαι τώρα δεν τα ανακοινώνει μεσω internet.
Όμως έχω μια απορία.Πώς είναι δυνατόν ννα πληρώνομαι με το παλιό μισθολόγιο,όταν το Σεπτέμβριο η μισθοδοσία μου ήταν 114 ευρώ +...??? σε σχέση με τώρα.

Το πώς κρατάν τα αναδρομικά σε κάθε Διεύθυνση είναι θέμα του εκκαθαριστή. Πάντως, μέχρι και τον Δεκέμβρη κρατούσαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Χωρίς τα αναδρομικά, με το παλαιό, ο μισθός ανεβαίνει φυσιολογικά, αλλά όταν μπει κάποιος στο ενιαίο έχει πάλι πτώση, κυρίως λόγω του ότι στον νέο μισθό παραμένουν οι κρατήσεις του παλαιού μισθολογίου, έως τις 31/12/2014, αλλά και επειδή έχουν κοπεί τα επιδόματα. Για παράδειγμα: αν κάποιος έπαιρνε καθαρά στο χέρι τον Δεκέμβρη 1000 ευρώ, τον Ιανουάριο, με το παλαιό, θα πάει 1200, επειδή έχουν σταματήσει οι αναδρομικές κρατήσεις, αλλά με το νέο, πιθανότατα θα πάει στα 900-950 ευρώ περίπου.
Σε κάθε περίπτωση, η μείωση κατά μέσο όρο από το παλαιό στο καινούργιο είναι της τάξης των 300-350 ευρώ (καθαρά), ανάλογα τον βαθμό και το κλιμάκιο.  8)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2011, 12:58:46 am από Daidalos »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:46:59 »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #3683 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 09:20:49 am »

Έρχονται δυο πολυνομοσχέδια... κοπτοραπτικής

[...]

* Εξαιρέσεις από το μισθολόγιο. Αυξημένες υπερωρίες για  υπαλλήλους που εργάζονται σε  Τελωνεία και ΣΔΟΕ. Εξαίρεση των δημοσιογράφων σε ΕΡΤ και στο δημόσιο από το μισθολόγιο. Εξαίρεση από το πλαφόν αμοιβών σε ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών αν έχουν υψηλά εκπαιδευτικά  προσόντα.

* Πλαφόν μείωσης αποδοχών στις ΔΕΚΟ. Ορίζεται ότι η περικοπή (με στόχο το μέσο εισόδημα να φτάνει στα 1.900 ευρώ ανά εταιρεία)  μείωσης το πολύ στο 65% των απολαβών που είχαν στο τέλος του 2009.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1367846
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3684 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 05:04:02 pm »
Damien και τι ακριβώς θέλεις να πεις με την παράθεση της είδησης; Σχόλιο ως προς τι;

Προσωπικά θεωρώ το "ενιαίο μισθολόγιο" μια επικοινωνιακή μ...ια με μοναδικό σκοπό τη μείωση των δημοσίων δαπανών (μέσω της οριζόντιας μείωσης μισθών).
Φυσικά πρέπει κάποια στιγμή να γίνει εξορθολογισμός στον δημόσιο τομέα.. π.χ. διοικητικοί υπάλληλοι διαφορετικών υπουργείων θα έπρεπε να αμοίβονται ακριβώς το ίδιο για παρόμοια εργασία.
Επίσης, θα έπρεπε να είναι προφανές ότι υπάλληλοι σε ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, τελωνεία κλπ θα πρέπει να αμοίβονται παραπάνω από διοικητικούς γραφείων, λόγω της φύσης της εργασίας (βλ. κίνητρο για λιγότερη διαφθορά κλπ).
Καλώς δεν εμπίπτουν στο όποιο "ενιαίο μισθολόγιο" γιατροί, παν/κοι, σώματα ασφαλείας κλπ, ενώ ούτε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα έπρεπε να είναι σε αυτό (άλλο εκλογίκευση αμοιβών τους, όπως ήδη έγινε περίπου, και άλλο κατάταξή τους ως δ.υ. σαν όλους τους άλλους, που δεν είναι).
Κακώς έβαλαν τους εκπαιδευτικούς στο "ενιαίο μισθολόγιο", για λόγους που θα έπρεπε να είναι προφανείς και στην ίδια την δουλοκυβέρνηση, αλλά τα έχουμε υπεραναλύσει τόσο καιρό πια.. (και αποτέλεσμα μηδέν κύριοι μόνιμοι που δεν αγωνίζεστε η πλειοψηφία  8)).

Η ουσία είναι ότι αυτό που εφαρμόζεται δεν είναι ένα δίκαιο και πραγματικό ενιαίο μισθολογίο (στο οποίο θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να υπάρχουν εξαιρέσεις). Οπότε, εδώ θα έπρεπε να σταματήσει η όποια προσπάθεια επιχειρηματολογίας με τους κυβερνόντες, και να ξεκινήσει η δράση (εδώ ξυπνάμε, σαν λαός, από τον ύπνο REM.. και αλλάζουμε απλά πλευρό).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3685 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 05:14:50 pm »
Συμφωνώ  με τις επισημάνσεις του συναδέλφου Landau σε γενικές γραμμές.

Εξαίρεση, αποτελεί η τοποθέτησή του για εμάς τους εκπαιδευτικούς.
Συνάδελφε το αν θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να εξαιρούνται από το "ενιαίο" μισθολόγιο, έχει να κάνει με "την αξία" του επαγγέλματος εντός της Ελληνικής κοινωνίας ( επιτρέψτε μου την έκφραση "κοινωνική αξία" του επαγγέλματος, δια της οποίας προσπαθώ να εκφράσω ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ, ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟΥ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ).

Αν κοιτάξουμε προς τα πίσω ( όσα χρόνια θέλουμε, δεν έχει σημασία), η "αξία" που η κοινωνία αποδίδει στο εν λόγω επάγγελμα, ήταν πάντοτε πολύ μικρή ( εντός της όλης Δημόσιας Διοίκησης).
Ανέκαθεν οι εκπαιδευτικοί αμείβονταν λίγο λόγω του ότι το εν λόγω επάγγελμα δεν θεωρείται "παραγωγικό" από την κοινωνία μας.

Συνεπώς, με δεδομένη την παγιωμένη άποψη της Ελληνικής κοινωνίας γι' αυτό το επάγγελμα, μάλλον δεν θα έπρεπε να ενταχθούν οι εκπαιδευτικοί σε κάποια "εξαίρεση" ( όπως και έγινε τελικά).

Δεν θέλω να επεκταθώ ιδιαίτερα, όμως δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να αναφέρω το παρακάτω παράδειγμα:
Θα ήταν ποτέ δυνατόν η κοινωνία να αποδώσει στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού την "κοινωνική αξία" ( η οποία μεταφράζεται σε μισθό) που αποδίδει για παράδειγμα στον εφοριακό? Ο οποίος μαζεύει τα χρήματα για λογαριασμό ολόκληρης της κοινωνίας?). Ομοίως, για τον Τελωνειακό, για τον Αστυνομικό, για ....
Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Υ.Γ. Δεν σας κρύβω ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο γέλαγα κάθε φορά που έφτανε στα αυτιά μου η φήμη ότι "με το ενιαίο εμείς οι καθηγητές θα πάρουμε μία μικρή αύξηση", σχετίζεται με τις παραπάνω επισημάνσεις.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2011, 05:19:10 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:46:59 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #3686 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 05:17:17 pm »

Το πώς κρατάν τα αναδρομικά σε κάθε Διεύθυνση είναι θέμα του εκκαθαριστή. Πάντως, μέχρι και τον Δεκέμβρη κρατούσαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Χωρίς τα αναδρομικά, με το παλαιό, ο μισθός ανεβαίνει φυσιολογικά, αλλά όταν μπει κάποιος στο ενιαίο έχει πάλι πτώση, κυρίως λόγω του ότι στον νέο μισθό παραμένουν οι κρατήσεις του παλαιού μισθολογίου, έως τις 31/12/2014, αλλά και επειδή έχουν κοπεί τα επιδόματα. Για παράδειγμα: αν κάποιος έπαιρνε καθαρά στο χέρι τον Δεκέμβρη 1000 ευρώ, τον Ιανουάριο, με το παλαιό, θα πάει 1200, επειδή έχουν σταματήσει οι αναδρομικές κρατήσεις, αλλά με το νέο, πιθανότατα θα πάει στα 900-950 ευρώ περίπου.
Σε κάθε περίπτωση, η μείωση κατά μέσο όρο από το παλαιό στο καινούργιο είναι της τάξης των 300-350 ευρώ (καθαρά), ανάλογα τον βαθμό και το κλιμάκιο.  8)
Daidale τα ξέρω αυτά που μου γράφεις.Καλά κάνεις βέβαια και τα συνοψίζεις σε ένα post.
Όταν δω το εκκαθαριστικό μου, θα καταλάβω αναλυτικά τί έχει γίνει.
Συμπέρασμα 1ο:Στις διευθύνσεις οι εκκαθαριστές έχουν χάσει τη μπάλα και εμείς μαζί τους
Συμπέρασμα 2ο:To σκωτσέζικο ντουζ δεν το γλιτώνουμε.Όσο νωρίτερα,τόσο καλύτερα,μάλλον.
:)
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3687 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 05:19:27 pm »
Όταν ένας λαός χαμηλού πνευματικού επιπέδου (κατά μέσο όρο πάντα) δεν μπορεί να αντιληφθεί την "κοινωνική αξία" ενός λειτουργήματος, όπως π.χ. (θα έπρεπε να) είναι ο εκπαιδευτικός, τότε το κράτος οφείλει πρώτα να επιβάλει αυτήν την "κοινωνική αξία" και δεύτερον (και ποιο χρονοβόρο) σταδιακά να το κάνει κτήμα της συνείδησης του λαού αυτού.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3688 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 05:48:55 pm »
Συνάδελφε  Landau, ΔΕΝ πιστεύω ιδεολογικά στην επιβολή κάθε είδους.
Πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή στην πράξη η βούληση και τα πιστεύω των πολλών εντός της κοινωνίας, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ισορροπία εντός της.
Και αν κάνει λάθος κάπου η πλειοψηφία ( ΑΝ , γιατί συχνότατα δεν κάνει, έστω και "εξ' ενστίκτου"), πρέπει να αφήνεται ελεύθερη να το καταλάβει και να το διορθώσει εις το μέλλον.
Φυσικά, η "κοινωνική αξία" που αποδίδει στο επάγγελμα-έργο των εκπαιδευτικών, αποτελεί διαχρονική στάση του συνόλου σχεδόν της κοινωνίας μας, και δεν φαίνεται να είναι από αυτές τις απόψεις οι οποίες τείνουν να μεταβληθούν.
Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα....
Τέινουν προς περαιτέρω ισχυροποίηση.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #3689 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 07:33:53 pm »
[/quote]

[/quote]

Η μείωση πάει και παραπάνω, εγώ ας πούμε είχα 370 ευρώ μείωση, άλλοι συνάδελφοι έως και 395. Εξαρτάται από τα χρόνια υπηρεσίας, όσο νεότερος τόσο χειρότερα..
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #3690 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 07:56:17 pm »
1280-892=388
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2011, 07:58:19 pm από margavare »

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3691 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 08:17:15 pm »
1222-826=396 (32%μείωση)
Οπως καταλαβαίνετε, έχω δει το εκκαθαριστικό του Γενάρη και ο καθαρός πλέον μισθός μου με 3 χρόνια προυπηρεσία ( τους 10 επιπλέον μήνες μου τους χάνω/ πλεονάζων χρόνος βλέπετε) είναι 826 ευρώ. Είμαι παντρεμένη χωρίς παιδιά.
Και μακάρι να βγω λάθος, αλλά δεν θα μείνουν εδώ. Θα κόψουν κι άλλα.....Αν οι μισθοί μας δεν γίνουν 300-400 ευρώ δεν θα ησυχάσουν.......

Αποσυνδεδεμένος m_rebel

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3692 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 08:19:32 pm »
Συμφωνώ  με τις επισημάνσεις του συναδέλφου Landau σε γενικές γραμμές.

Εξαίρεση, αποτελεί η τοποθέτησή του για εμάς τους εκπαιδευτικούς.
Συνάδελφε το αν θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να εξαιρούνται από το "ενιαίο" μισθολόγιο, έχει να κάνει με "την αξία" του επαγγέλματος εντός της Ελληνικής κοινωνίας ( επιτρέψτε μου την έκφραση "κοινωνική αξία" του επαγγέλματος, δια της οποίας προσπαθώ να εκφράσω ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ, ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟΥ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ).

Αν κοιτάξουμε προς τα πίσω ( όσα χρόνια θέλουμε, δεν έχει σημασία), η "αξία" που η κοινωνία αποδίδει στο εν λόγω επάγγελμα, ήταν πάντοτε πολύ μικρή ( εντός της όλης Δημόσιας Διοίκησης).
Ανέκαθεν οι εκπαιδευτικοί αμείβονταν λίγο λόγω του ότι το εν λόγω επάγγελμα δεν θεωρείται "παραγωγικό" από την κοινωνία μας.

Συνεπώς, με δεδομένη την παγιωμένη άποψη της Ελληνικής κοινωνίας γι' αυτό το επάγγελμα, μάλλον δεν θα έπρεπε να ενταχθούν οι εκπαιδευτικοί σε κάποια "εξαίρεση" ( όπως και έγινε τελικά).

Δεν θέλω να επεκταθώ ιδιαίτερα, όμως δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να αναφέρω το παρακάτω παράδειγμα:
Θα ήταν ποτέ δυνατόν η κοινωνία να αποδώσει στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού την "κοινωνική αξία" ( η οποία μεταφράζεται σε μισθό) που αποδίδει για παράδειγμα στον εφοριακό? Ο οποίος μαζεύει τα χρήματα για λογαριασμό ολόκληρης της κοινωνίας?). Ομοίως, για τον Τελωνειακό, για τον Αστυνομικό, για ....
Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Υ.Γ. Δεν σας κρύβω ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο γέλαγα κάθε φορά που έφτανε στα αυτιά μου η φήμη ότι "με το ενιαίο εμείς οι καθηγητές θα πάρουμε μία μικρή αύξηση", σχετίζεται με τις παραπάνω επισημάνσεις.

Μα δεν είχαν άδικο οι άνθρωποι, πήραμε αύξηση στο βασικό μισθό: από 984 πήγαμε στα 1200!
Μόνο που αυξήθηκαν οι κρατήσεις και κόπηκαν τα επιδόματα, σιγά 400 ευρώ κάτω και τι έγινε το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία!
Με το ξύλο που θα φάνε θα καταλάβουν, είναι διεθνής γλώσσα, βλέπε και το σύντροφο Μουαμάρ...

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3693 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 08:22:59 pm »
Συνάδελφε  marita, ΚΑΙ όσο λες θα γίνουν στο περίπου οι μισθοί μας, ΚΑΙ το πρόβλημα της χώρας δεν θα λυθεί ( ει μη μόνον σε βάθος δεκαετιών).
Εκείνο που θα συμβεί σε βάθος χρόνου, είναι το Δημόσιο να έχει εξευτελιστικές αμοιβές, σε σχέση με μια απλή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ( φυσικά τώρα θα καταρρεύσει και ο ιδιωτικός τομέας. Μιλάμε γι' αυτό που θα δημιουργηθεί σε βάθος 10-20 ετών).
Αυτό, υπήρχε και παλιότερα στην Ελλάδα ( στην εποχή του 1950 και του 1960) αυτό και θα γίνει και τώρα αλλά αφού πρώτα καταρρεύσουν τα πάντα.
Κατά τη γνώμη μου, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3694 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 08:31:53 pm »
Συνάδελφε m_rebel, έχεις δίκιο.
Διαβάζω αυτό που έγραψες, και θυμάμαι ότι δεχόμουν επίθεση πριν ένα χρόνο όταν επεσήμαινα ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί τελικά.
Μου λέγανε: "Τα λες για να κάνεις κακό στο ΠΑΣΟΚ", "τα λες γιατί είσαι νεοδημοκράτης", "τα λες γιατί είσια κομμουνιστής" ( ανάλογα με το ποιον είχα απέναντί μου).
Τώρα, επήλθε "απελπισία".....
Τι να κάνουμε.
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα.
"Στερνή μου γνώση να είχα πρώτα".

Όσο για το ξύλο....
Σου θυμίζω ότι επί Γιαννάκου είχαμε ένα πανεκπαιδευτικό την εβδομάδα επί οκτάμηνον , και χωρίς κανένα λόγο ( συγκριτικά με τα δύο τελευταία χρόνια).
Σύγκρινε αυτό με την ανύπαρκτη αντίδραση που υπάρχει εδώ και 2 χρόνια στον ξήλωμα των πάντων, και θα καταλάβεις ότι δεν αποκλείεται να το φάμε εμείς ( που λέμε ότι λέμε) το ξύλο...

Αποσυνδεδεμένος efkola

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3695 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 09:14:02 pm »
Έτσι ειναι ΡΑ.Κοιμόμαστε(δε βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω),κοιμόμαστε και αυτοί ασελγούν πάνω μας καθώς αποτελούμε το εύκολο και μόνιμο θύμα,αντί να είμαστε η μόνιμη φοβία και ''απειλή'' τους.
Μπορεί σε κάποιους από εμάς(πολλούς-λίγους,δεν ξέρω)να υπάρχει μέσα μας οργή,θυμός,πικρία κ.ο.κ. αλλά δεν εκδηλώνεται οργανωμένα και συστηματικά.Αυτό που συμβαίνει με την ανεκτικότητά μας(όλων,όχι μόνο εμάς των δημ.υπαλλήλων)είναι τουλάχιστον παράδοξο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2011, 10:34:42 pm από efkola »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182777
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144