*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001279 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4004 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 12:25:07 pm »
Πρώτα από όλα δεν θα βάλεις πλάτες στους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους, θα βάλεις πλάτες στους λιμοκτονούντες νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους σου.

Δεύτερον ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΖΗΤΑΜΕ! ψήφισε εσύ υπέρ της απεργίας, και μην απεργείς μετά, εμείς πάλι θα σε αγαπάμε.  (δες και εδώ)
Πρώτα απ΄όλα,πού με ξέρεις και προεξοφλείς ότι εγώ δεν ανήκω στους πλέον χαμηλόμισθους εκπ/κούς.Επειδή δεν σου αρέσει η άποψή μου και δεν μπορείς να την εξηγήσεις αλλιώς;

Δεύτερον,πραγματικά δεν μου το ζήτησε κανείς αυτό που λες, παρά μόνο ένας bala ή baarli ή όπως αλλιώς θέλει να παρουσιάζεται.Γι' αυτό και δεν καταλαβαίνω τον α΄πληθυντικό αριθμό.

Φιλική συμβουλή:ακόμα και δίκιο να έχεις,το χάνεις εάν προσβάλλεις και φωνάζεις.Κάτι τέτοια αρμόζουν σε τίποτα αναρχοφασιστικές σελίδες και όχι σε φόρουμ εκπ/κών.

μετά από αυτά τα γραφικά, έχεις να δώσεις κάποια εξήγηση γιατί αρνήσε να ψηφίσεις απεργία διαρκείας, την στιγμή που σου λέω ότι δεν πειράζει και να δουλεύεις εσύ αμά θέλεις μετά;

Διαφωνείς ότι η κατάργηση της μισθωτής εργασίας , ως αντίποινα για όλα όσα μας έχουν κάνει, είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να τους πολεμήσουμε;

Και αν διαφωνείς, τι προτείνεις δηλαδή εσύ, μετά όλες αυτές τις παραπάνω διαπιστώσεις σου;

Να μην κάνουμε τίποτα, να μείνουμε κοτούλες;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 12:27:23 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:06:35 »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4005 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 12:30:13 pm »
Ok.Εχεις δίκιο σ΄ό,τι πεις,εντάξει;Ειρήνη υμιν :)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4006 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 01:26:35 pm »
Πρώτα από όλα δεν θα βάλεις πλάτες στους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους, θα βάλεις πλάτες στους λιμοκτονούντες νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους σου.

Δεύτερον ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΖΗΤΑΜΕ! ψήφισε εσύ υπέρ της απεργίας, και μην απεργείς μετά, εμείς πάλι θα σε αγαπάμε.  (δες και εδώ)
Πρώτα απ΄όλα,πού με ξέρεις και προεξοφλείς ότι εγώ δεν ανήκω στους πλέον χαμηλόμισθους εκπ/κούς.Επειδή δεν σου αρέσει η άποψή μου και δεν μπορείς να την εξηγήσεις αλλιώς;

Δεύτερον,πραγματικά δεν μου το ζήτησε κανείς αυτό που λες, παρά μόνο ένας bala ή baarli ή όπως αλλιώς θέλει να παρουσιάζεται.Γι' αυτό και δεν καταλαβαίνω τον α΄πληθυντικό αριθμό.

Φιλική συμβουλή:ακόμα και δίκιο να έχεις,το χάνεις εάν προσβάλλεις και φωνάζεις.Κάτι τέτοια αρμόζουν σε τίποτα αναρχοφασιστικές σελίδες και όχι σε φόρουμ εκπ/κών.

μετά από αυτά τα γραφικά, έχεις να δώσεις κάποια εξήγηση γιατί αρνήσε να ψηφίσεις απεργία διαρκείας, την στιγμή που σου λέω ότι δεν πειράζει και να δουλεύεις εσύ αμά θέλεις μετά;

Διαφωνείς ότι η κατάργηση της μισθωτής εργασίας , ως αντίποινα για όλα όσα μας έχουν κάνει, είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να τους πολεμήσουμε;

Και αν διαφωνείς, τι προτείνεις δηλαδή εσύ, μετά όλες αυτές τις παραπάνω διαπιστώσεις σου;

Να μην κάνουμε τίποτα, να μείνουμε κοτούλες;

Φίλε....κοτούλες μείναμε τόοοσα χρόνια,όταν οι άλλοι παίρνα τα 3χιλιαρα για μισθό κι ο εκπαιδευτικίος έπαιρνε κάποια άλλα τρία... >:(
Απλά τώρα μας έφτασαν στο αμήν!
Το ότι κάποιοι συνάδελφοι όπως ο rublev επισημαίνουν μια αλήθεια που είναι προκλητικότατη στους καιρούς που ζούμε...δεν σημαίνει πως αυτό ΤΩΡΑ μας κάνει κοτούλες...κοτούλες ήμασταν μια ζωή...και δεν χρειάζεται να ξεσπάς σε όσους λένε μια αλήθεια...την αλήθεια της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ που μας έχει βάλει σε αντίπαλα στρατόπεδα και που μας κάνει να νιώθουμε κορόιδα και ηλίθιοι όταν μιλάμε για συμπαράσταση σε υψηλόμισθους που και μόνο με τα φράγκα που παίρναν τόσα χρόνια οι αποταμιεύσεις τους πρέπει να είναι όσα δεν θα δούμε εμείς ποτέ ούτε σε όνειρο!!
Εσύ γι αυτό το αίσθημα της αδικίας τι έχεις να προτείνεις σε ανθρώπους που νιώθουν κορόιδα και έχουν υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουν με τα 800 ευρώ και προφανώς δεν έχουν τις αποταμιεύσεις του κάθε αγράμματου ΔΕΗΤΖΗ!!  >:( >:(
Επίσης σε παρακολουθώ καιρό στο φόρουμ και είσαι προκλητικότατος απέναντι σε όποιον πει κάτι αντίθετο απ'αυτά που πιστεύεις...!! Δεν πάει έτσι η ιστορία εδώ μέσα....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 01:28:12 pm από ΛΩΡΑ »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4007 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 01:32:19 pm »
Φοβάμαι Λώρα ότι οι εκπαιδευτικοί "εξαγόρασαν" την ανοχή τους σε μέτριους μισθούς (συγγνώμη, δεν θεωρώ ότι 1300 και 1400 ευρώ ήταν λίγα λεφτά για το 2008) με την ανοχή του Υπουργείου στα παράνομα ιδιαίτερα τους. Δεν υπήρχαν συνάδελφοι που έβγαζαν σχεδόν έναν δεύτερο μισθό από ιδιαίτερα; Δεν υπήρχε ένα σημαντικότατο ποσοστό που έβγαζε 300-600 ευρώ παραπάνω το μήνα με τον ίδιο τρόπο, και μάλιστα αφορολόγητα; Αν είχε εφαρμοστεί ο νόμος περί φοροδιαφυγής και παράνομης οικονομικής δραστηριότητας δημοσίου υπαλλήλου θα είχαν αδειάσει τα σχολεία...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:06:35 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4008 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 01:43:01 pm »
Φοβάμαι Λώρα ότι οι εκπαιδευτικοί "εξαγόρασαν" την ανοχή τους σε μέτριους μισθούς (συγγνώμη, δεν θεωρώ ότι 1300 και 1400 ευρώ ήταν λίγα λεφτά για το 2008) με την ανοχή του Υπουργείου στα παράνομα ιδιαίτερα τους. Δεν υπήρχαν συνάδελφοι που έβγαζαν σχεδόν έναν δεύτερο μισθό από ιδιαίτερα; Δεν υπήρχε ένα σημαντικότατο ποσοστό που έβγαζε 300-600 ευρώ παραπάνω το μήνα με τον ίδιο τρόπο, και μάλιστα αφορολόγητα; Αν είχε εφαρμοστεί ο νόμος περί φοροδιαφυγής και παράνομης οικονομικής δραστηριότητας δημοσίου υπαλλήλου θα είχαν αδειάσει τα σχολεία...

Σ'αυτό δεν έχεις άδικο...αλλά εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνο οι φιλόλογοι, φυσικομαθηματικοί και ξενόγλωσσοι που μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα...είναι και τόσες άλλες ειδικότητες όπως κι η δική σου που δεν κάνουν ιδιαίτερα...
Επίσης δεν ήταν όλοι έτσι...μια μερίδα ήταν μόνο αυτή που εκμεταλλευόταν την θέση τους για να βγάζουν φράγκα...
Ο πατέρας μου δούλεψε 35 χρόνια στην εκπαίδευση 9φυσικός)...τα μόνα έξτρα λεφτά που έβγαλε ήταν όταν ανέλαβε υπεύθυνος της ενισχυτικής στο σχολείο του...υπεύθυνος,όχι διδάσκων...τις ώρες διδασκαλίας τις άφηνε στους ωρομίσθιους...
Αυτός ο άνθρωπος που και τα 5 χρόνια που σπούδαζε (5 ήταν τότε το φυσιογωστικό) δούλευε για να ανταπεξέλθει στις σπουδές οικονομικά....δεν είδε ποτέ ούτε τα μισά του κάθε αγράμματου βυσματία των ΔΕΚΟ....και όταν λέω "αγράμματου" ξέρω πολύ καλά τι λέω...έχω δουλέψει με σύμβαση στο πρώην 131 (νυν 11888) του ΟΤΕ...και ο πιο έξυπνος δεν ήξερε ούτε καν αγγλικά ενώ ήταν απαραίτητο προσόν στην εξυπηρέτηση πελατών...
Και πολλοί άλλοι σαν τον πατέρα μου πέρασαν μια ζωή και περνούν κι άλλοι τώρα σε πλήρη αδικία των κόπων τους...
Ας μην το παραβλέπουμε αυτό....παρόλο που το πρόβλημα δεν προήλθε από τους μισθωτούς του 3χιλιαρου, παρόλο που κι αυτοί θύματα αποδείχτηκαν του συστήματος και παρόλο που οι καρχαρίες είναι άλλοι και το ξέρουμε αυτό....όλα αυτά που έγιναν δεν βοηθούν σε καμία κοινωνική σύμπνοια αυτή την στιγμή....

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4009 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 01:50:04 pm »
Αμάν βρε Λώρα, σε όλον τον δημόσιο τομέα έχεις δουλέψει με συμβάσεις;  ;D
Σωστά είναι αυτά, γνωρίζουμε όμως ότι οι ΔΕΚΟ ήταν ιδιότυπη μορφή δημοσίου -τελειώνει βεβαια το πάρτι και εκεί- οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί με το στενό δημόσιο. Συμφωνώ βεβαίως ότι κοινωνική συνοχή δεν μπορεί πλέον να υπάρξει με τόσο άνιση μεταχείριση που γινόταν επί δεκαετίες στις διάφορες κατηγορίες πολιτών. Όπως και ποτέ δεν υπήρξε κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα, εφόσον ανέκαθεν οι μισοί καβατζώνονταν σε βάρος των αλλων μισών.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4010 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 01:51:50 pm »
Λόγια , λόγια , λόγια. Κακαρίσματα.

προτάσεις για δράσεις, για το τι να κάνουμε από εδώ και πέρα, δεν ακούω.

εγώ τουλάχιστον έκανα την πρότασή μου για δράση, την εφικτή πρόταση.

Νομίζω όποιος δεν έχει να πει τι να κάνουμε, καλύτερα να πάψει τα κακαρίσματα.

Καμιά κότα δεν σώθηκε, επειδή κακάριζε.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4011 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 01:55:11 pm »
Αμάν βρε Λώρα, σε όλον τον δημόσιο τομέα έχεις δουλέψει με συμβάσεις;  ;D
Σωστά είναι αυτά, γνωρίζουμε όμως ότι οι ΔΕΚΟ ήταν ιδιότυπη μορφή δημοσίου -τελειώνει βεβαια το πάρτι και εκεί- οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί με το στενό δημόσιο. Συμφωνώ βεβαίως ότι κοινωνική συνοχή δεν μπορεί πλέον να υπάρξει με τόσο άνιση μεταχείριση που γινόταν επί δεκαετίες στις διάφορες κατηγορίες πολιτών. Όπως και ποτέ δεν υπήρξε κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα, εφόσον ανέκαθεν οι μισοί καβατζώνονταν σε βάρος των αλλων μισών.

Κι αυτό σωστό.... ;)
Καλέ δυο χρονιές ωρομίσθα έχω δουλέψει κι ένα 8μηνο στον ΟΤΕ... ;D ;D ;D ;D Και τότε ήμουν και 23 χρονών (όταν δούλευα στον ΟΤΕ) και ευτυχώς ανυποψίαστη για τα μισθολογικά όλων των βλήτων που δούλευαν εκεί μέσα και ήταν και καλά οι assistant μας στη δουλειά....που πολλές φορές είχα καταλήξει εγώ να τους εξηγώ που βρίσκονται κάποια πράγματα μέσα στον κατάλογο....τρελή assistance μας δίναν...τι να σου πω...;;  ??? ::)  ;D ;D

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4012 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 02:00:04 pm »

Κι εγώ νομίζω πως τους κανόνες του φόρουμ δεν  τους κάνεις εσύ κι ούτε πειράζει η κουβέντα πάνω σε συναφή θέματα...το τόπικ εξάλλου δεν είναι για προτάσεις κινητοποιήαεων,αλλά για το  νέο μισθολόγιο και τον σχολιασμό του...άνοιξε ένα άλλο τόπικ με θέμα την κινητοποίηση (που καλώς λες πως πρέπει να υπάρξει,απλά κάποιοι επισημάναμε τις αιτίες της δυσκολίας στην σύμπνοια) και συζήτα το εκτενέστερα...

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4013 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 02:01:22 pm »

Θα τελειώσουν τα έτοιμα που θα πάει. Το 90% εδώ δεν  ξέρει τι μισθό παίρνει και τι θα πάρει μετά από 6 μήνες. Άσε να κακαρίζουν μέχρι να τελειώσουν τα καλαμπόκια που τους (τις) ρίχνουν.
Κι αυτές που δε θέλουν κινητοποιήσεις να μην επισκέπτονται  τα τόπικ που ασχολούνται με το ενιαίο..... Αφού δεν έχουν πρόβλημα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 02:03:21 pm από paschalist »
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4014 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 02:03:05 pm »

Δεν θα μου πεις εσύ πότε και πόσο θα κακαρίζω...

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4015 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 02:03:43 pm »
Λοιπον, ο καθενας εχει το δικιο του απο την οπτικη πλευρα που διαλεγει να κρινει τα πραματα,και το ζητουμενο ειναι η πτωχευση,το νεο φτωχολογιο, κα....ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, να μιλαμε με τετοιο λεξιλογιο τυπου ''κοτουλες'' και αλλα πολλα που διαφοροι αμολουν κατα περιοδους.Μπορει πολιτικα να μην ειμαι ενεργητικη αλλα τουλαχιστον δεν εχω θεματα με τον εαυτο μου ωστε οταν δεν επιβεβαιωνομαι μεσω των τριτων να ....ξεκατινιαζομαι.Επιχειρηματα και ψυχραιμια χρειαζεται για εναν που ενδιαφερεται να ειναι διαμορφωτης της κοινης γνωμης,ευχαριστω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 02:05:46 pm από anixia »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4016 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 02:04:36 pm »

Κι εγώ νομίζω πως τους κανόνες του φόρουμ δεν  τους κάνεις εσύ κι ούτε πειράζει η κουβέντα πάνω σε συναφή θέματα...το τόπικ εξάλλου δεν είναι για προτάσεις κινητοποιήαεων,αλλά για το  νέο μισθολόγιο και τον σχολιασμό του...άνοιξε ένα άλλο τόπικ με θέμα την κινητοποίηση (που καλώς λες πως πρέπει να υπάρξει,απλά κάποιοι επισημάναμε τις αιτίες της δυσκολίας στην σύμπνοια) και συζήτα το εκτενέστερα...
Μην τον προκαλείς, έχει ανοίξει ήδη τρία..

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4017 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 02:13:21 pm »
Λοιπον, ο καθενας εχει το δικιο του απο την οπτικη πλευρα που διαλεγει να κρινει τα πραματα,και το ζητουμενο ειναι η πτωχευση,το νεο φτωχολογιο, κα....ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, να μιλαμε με τετοιο λεξιλογιο τυπου ''κοτουλες'' και αλλα πολλα που διαφοροι αμολουν κατα περιοδους.Μπορει πολιτικα να μην ειμαι ενεργητικη αλλα τουλαχιστον δεν εχω θεματα με τον εαυτο μου ωστε οταν δεν επιβεβαιωνομαι μεσω των τριτων να ....ξεκατινιαζομαι.Επιχειρηματα και ψυχραιμια χρειαζεται για εναν που ενδιαφερεται να ειναι διαμορφωτης της κοινης γνωμης,ευχαριστω.

Απλά κάποιοι θεωρούν πως όποιος προβάλλει μια εκδοχή της πραγματικότητας που μπαίνει εμπόδιο στην σύμπνοια όσον αφορά στις κινητοποιήσεις...κακαρίζουν!! Δεν είπα εγώ (ούτε και άλλοι) πως δεν είναι σωστό να γίνει κινητοποίηση,συζητάμε όμως και άλλες εκφάνσεις του θέματος πέρα απ'αυτές που θέλουν κάποιοι και αυτό δεν είναι παράλογο ούτε εμποδίζει την κουβέντα!
Η κουβέντα δεν έχει συγκεκριμένο θέμα την κινητοποίηση...ούτε η εμμονή κάποιου με ένα θέμα κάνει τους άλλους κότες που κακαρίζουν...και ούτε ξέρει κανείς εαν μας ρίχνουν ψίχουλα και κακαρίζουμε...εγώ δεν πληρώνομαι καν απ΄το κράτος...αυτά τα ολίγα...!
Όχι πως διαφωνώ πως η μεγάλη πλειοψηφία αντί να αντιδρά απλά βολεύεται και προσαρμόζεται...μέχρι να λυγίσει τελείως,αλλά δεν νομίζω πως ο συνάδελφος rublev που επισήμανε κάποια πράγματα ανήκει σ'αυτήν την κατηγορία..
Ας είμαστε πιο προσεχτικοί στο τι λέμε...

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182669
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671