*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001543 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4060 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:50:34 pm »
Είδα στις μισθολογικές καταστάσεις της γυναίκας μου (βαθμός Ε0) πως οι κρατήσεις για τον ΟΠΑΔ (ΕΟΠΠΥ τώρα...) αυξήθηκαν από 38,46 ευρώ τον Οκτώβρη σε 97, 23 τον Ιανουάριο. Είχαμε αύξηση πάνω από 150%!!! σε μικρότερες αποδοχές λόγω ενιαίου...  (15θήμερο 380 ευρώ με 2 παιδιά  και υποψήφιο άνεργο σύζυγο... ::) )
Τι έχει γίνει εκεί;  :o  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:08:59 »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4061 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:56:52 pm »
Προσπαθώ εδώ και μερικές σελίδες να διαβάσω και να απαντήσω όπου μπορώ σχετικά με το νέο μισθολόγιο και είναι σχεδόν αδύνατο.
Αν θέλετε να ανταλλάξετε απόψεις για τις απεργίες, τις πανελλήνιες, τις συγχωνεύσεις, τα ιδιαίτερα μαθήματα, την αξιοκρατία και δεν ξέρω και γω τι άλλο, γιατί δεν ανοίγετε νέα τοπικά; Γιατί πρέπει να υπομένουν όσοι είναι τυπικοί αυτούς που δεν είναι;
Τόσο δύσκολο είναι να τηρήσουμε 2-3 κανόνες; Δε φτάνει που δεν τηρούμε κανέναν εκεί έξω, πρέπει να το κάνουμε και εδώ;
Δίκιο έχεις και εκ μέρους μου ζητώ συγνώμη από τους συναδέλφους,όμως αν γυρίσεις καμιά 100αριά σελίδες πριν,τότε που ψηφιζόταν ο νέος νόμος,το συγκεκριμένο θέμα απέκτησε έναν ευρύτερο χαρακτήρα,όπου πολλές φορές η συζήτηση,με αφορμή το νέο μισθολόγιο, έπαιρνε και άλλες διαστάσεις.Αυτό συνέβη,επειδή ανοίγονταν άλλα θέματα,όπως κι εσύ πρότεινες,τα οποία όμως δεν προκαλούσαν το ίδιο ενδιαφέρον,καθώς οι περισσότεροι νοιάζονταν κυρίως για τα χρήματα και το πως θα πάρουν 25 ευρώ παραπάνω (το οποίο είναι απολύτως θεμιτό για εμένα).Προς τιμή τους οι διαχειριστές επέτρεψαν τις μικρές παρεκβάσεις συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε και την ανάγκη συντονισμένης κινητοποίησης.Τέλος. :-[

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4062 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:02:54 pm »
Να ζητήσω και εγώ συγνώμη από την πλευρά μου, απλά να πω ότι η εκτός θέματος συζήτηση και κυρίως η όχληση που προκαλείται από αυτήν, οφείλεται εν μέρη και στην έλλειψη μιας τεχνικής διευκόλυνσης στο συγκεκριμένο φόρουμ, που δεν παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα νηματοειδών συζητήσεων (threaded discussions)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:23:08 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4063 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:07:57 pm »
Είδα στις μισθολογικές καταστάσεις της γυναίκας μου (βαθμός Ε0) πως οι κρατήσεις για τον ΟΠΑΔ (ΕΟΠΠΥ τώρα...) αυξήθηκαν από 38,46 ευρώ τον Οκτώβρη σε 97, 23 τον Ιανουάριο. Είχαμε αύξηση πάνω από 150%!!! σε μικρότερες αποδοχές λόγω ενιαίου...  (15θήμερο 380 ευρώ με 2 παιδιά  και υποψήφιο άνεργο σύζυγο... ::) )
Από την εγκύκλιο εφαρμογής (για τους "νέους" ασφαλισμένους):
"Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου υπολογίζονται επί του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, με εξαίρεση το κίνητρο απόδοσης, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί την 31-10-2011 προστιθεμένου του ποσού των 140,80
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:09:37 pm από soch »
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:08:59 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4064 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:29:36 pm »
Προσπαθώ εδώ και μερικές σελίδες να διαβάσω και να απαντήσω όπου μπορώ σχετικά με το νέο μισθολόγιο και είναι σχεδόν αδύνατο.
Αν θέλετε να ανταλλάξετε απόψεις για τις απεργίες, τις πανελλήνιες, τις συγχωνεύσεις, τα ιδιαίτερα μαθήματα, την αξιοκρατία και δεν ξέρω και γω τι άλλο, γιατί δεν ανοίγετε νέα τοπικά; Γιατί πρέπει να υπομένουν όσοι είναι τυπικοί αυτούς που δεν είναι;
Τόσο δύσκολο είναι να τηρήσουμε 2-3 κανόνες; Δε φτάνει που δεν τηρούμε κανέναν εκεί έξω, πρέπει να το κάνουμε και εδώ;

Σωστή η παρατήρηση του συναδέλφου και σύμφωνη με τους κανόνες του pde. Θα παρακαλούσα και γω, ως ενας απο τους συντονιστές τούτου εδω του τόπικ, να μένουμε οσο μπορουμε πιο "κοντα" στο θέμα. Οι οποιες άλλες αναφορες, παρεκβάσεις ή προσθήκες θα παρακαλέσω να ειναι σύντομες. Δυστυχώς, δεν μπορουμε να μην αναφερθούμε στις απέργιες ή τις συγχωνεύσεις για παραδειγμα οταν αυτοί οι λογοι στηρίζουν την επιχειρηματολογια μας ως μιά απο τις πτυχές του προβλήματος. Ωστόσο, καλό θα ειναι να αποφεύγουμε την έκταση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4065 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:40:32 pm »
Αυτό συνέβη,επειδή ανοίγονταν άλλα θέματα,όπως κι εσύ πρότεινες,τα οποία όμως δεν προκαλούσαν το ίδιο ενδιαφέρον,καθώς οι περισσότεροι νοιάζονταν κυρίως για τα χρήματα και το πως θα πάρουν 25 ευρώ παραπάνω (το οποίο είναι απολύτως θεμιτό για εμένα).Προς τιμή τους οι διαχειριστές επέτρεψαν τις μικρές παρεκβάσεις συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε και την ανάγκη συντονισμένης κινητοποίησης.
[/quote]
Kαλά τα λες συνάδελφε.Δυστυχώς στον κλάδο της σφαλιάρας,ορισμένοι συνάδελφοι,για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα +- 30-40 ευρώ στο μισθό τους.Καλά να πάθουμε,μας περιμένουν και χειρότερα.....

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4066 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 10:30:51 pm »
Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Στον Ιανουάριο στη στήλη "κρατήσεις" προστίθεται στην κράτηση ΟΠΑΔ και η εργοδοτική εισφορά.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4067 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 11:14:02 pm »
Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Στον Ιανουάριο στη στήλη "κρατήσεις" προστίθεται στην κράτηση ΟΠΑΔ και η εργοδοτική εισφορά.

Το είδα. Μάλλον έχεις δίκιο και σ' ευχαριστώ γαι την επισήμανση.
Με ξενίζει ακόμη που στην μισθοδοσία του Φεβρουαρίου έχουμε τις ίδιες κρατήσεις για σύνταξη, ΜΤΠΥ, κλπ. με διαφορετικές μικτές αποδοχές. Φαίνεται πως ισχύει αυτό που έγραψε ο Soch πιο πάνω, πως δηλ. οι ασφαλιστικές εισφορές παγώνουν στα δεδομένα του μισθού του Οκτώβρη...

Αλχημείες που αφήνουν ψίχουλα για εμας κάτω από το τραπέζι. Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν ήταν οι βασικοί υπεύθυνοι για το φαγοπότι... 35 - 40% μείωση μισθού... Ο οικογενειακοί μας προυπολογισμοί στον αέρα.
Σκέφτομαι τον νεοδιόριστο πάνω από 35 που μετακόμισε με την οικογενειά του στο όποιο νησί και τώρα είναι βυθισμένος στην απελπισία. Μετά από τόσους κόπους, διαβασμα, εξετάσεις και ξανά διάβασμα, ξανά εξετάσεις  και αγωνία για να καταλήξει επαίτης... Και να ακούει κι' από πάνω πως πρέπει να αισθάνεται τυχερός γιατί υπάρχουν χειρότερα.
ΟΧΙ,  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΙΤΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ! 
Ξέφυγα και εγώ... :(   

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4068 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 11:45:11 pm »
Μετά από τόσους κόπους, διαβασμα, εξετάσεις και ξανά διάβασμα, ξανά εξετάσεις  και αγωνία για να καταλήξει επαίτης... Και να ακούει κι' από πάνω πως πρέπει να αισθάνεται τυχερός γιατί υπάρχουν χειρότερα.
ΟΧΙ,  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΙΤΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ! 
Ξέφυγα και εγώ... :(

Επειδή ξέφυγες, θα μου επιτρέψεις να σε επαναφέρω στην τάξη.

Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα επαίτες. Επαίτες θέλουν να μας καταντήσουν οι θεωρητικοί της μη αντίδρασης, οι προπαγανδιστές του "τίποτα δεν μπορεί να γίνει, όλα είναι χαμένα". Το "όχι στο νέο μισθολόγιο" πρέπει από λόγος, από γκρίνια και από απλό γαύγισμα, να μετουσιωθεί σε πράξη, να γίνει γροθιά στην κοιλιά και δαγκωματία στα μαλακά μόρια των "εχόντων και κατεχόντων", και να τους πονέσει πραγματικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2012, 12:07:58 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4069 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 03:17:09 am »
Οι 1.000.000 άνεργοι είναι από τον ιδιωτικό τομέα, και τώρα τους θυμήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να πιέσουν για να καταρρεύσει το «σύστημα». Όταν το ίδιο σύστημα μέχρι τώρα είχε καβατζωμένη την εκλογική του πελατεία στο δημόσιο, τσιμουδιά. Δεν είδα τόσα χρόνια που στον ιδιωτικό τομέα άλλα υπέγραφες και άλλα έπαιρνες, δεν σου κόλλαγαν ένσημα, δούλευες 12ωρα και πληρωνόσουν για 8ωρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν καμία απεργία συμπαράστασης...

Ποτέ δεν υπήρχαν 1.000.000 άνεργοι και ποτέ δεν υπήρχε τόση ασυδοσία και τόση εκμετάλλευση από τους εργοδότες, γιατί απλούστατα τώρα καλύπτονται και από  το νόμο.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4070 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 07:33:36 am »
Πάντως η σημερινή εξαγγελία νέων συγχωνεύσεων σχολείων (και μάλιστα χωρίς πλέον κριτήρια αριθμού μαθητών) και ενώ πια έχουμε υφυπουργό Παιδείας από τη ΝΔ, αποδεικνύει ότι ο όλος σχεδιασμός δεν έχει να κάνει μόνο με τα προσωπικά "οράματα" της Διαμαντοπούλου, αλλά είναι πολύ ευρύτερος και βαθύτερος και θα συνεχιστεί και από την νέα κυβέρνηση.

Καλή η προσπάθεια για άλλοθι αλλά δεν πείθει. Η "εξαγγελία" είναι έγγραφο με υπογραφή και στο υπουργείο ηγείται υπουργός που αποφασίζει.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4071 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 02:52:04 pm »
Πάντως η σημερινή εξαγγελία νέων συγχωνεύσεων σχολείων (και μάλιστα χωρίς πλέον κριτήρια αριθμού μαθητών) και ενώ πια έχουμε υφυπουργό Παιδείας από τη ΝΔ, αποδεικνύει ότι ο όλος σχεδιασμός δεν έχει να κάνει μόνο με τα προσωπικά "οράματα" της Διαμαντοπούλου, αλλά είναι πολύ ευρύτερος και βαθύτερος και θα συνεχιστεί και από την νέα κυβέρνηση.

Καλή η προσπάθεια για άλλοθι αλλά δεν πείθει. Η "εξαγγελία" είναι έγγραφο με υπογραφή και στο υπουργείο ηγείται υπουργός που αποφασίζει.
Εσύ το είδες σαν άλλοθι προς τη Διαμαντοπούλου αυτό που είπα; Είπα να μην έχουμε αυταπάτες ότι με αλλαγή της ηγεσίας θα αλλάξει και η πολιτική του Υπουργείου. Η κατεύθυνση θα είναι η ίδια, όσο το δυνατόν λιγότερες προσλήψεις και διορισμοί.
Από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή είναι υφυπουργός ο Αρβανιτόπουλος, σαφώς και φέρει και αυτός την ευθύνη για την εξαγγελία. Για άλλα και άλλα ξέρει να πατάει πόδι όταν δεν του αρέσουν...

Ναι, έτσι το βλέπω και έτσι είναι και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις και το συνεχίζεις. Δικαίωμα σου βέβαια, αλλά έχουν και οι άλλοι το δικαίωμα να κρίνουν αυτά που γράφεις.

Είναι λάθος λοιπόν η γνώμη σου για τον λόγο που καταθέτω κατά καιρούς τις απόψεις μου. Για την Διαμαντοπούλου έχω πει εξαρχής ότι κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση σε κάποια θέμα, πχ υποχρέωση Σιβιτανιδείου να προσλαμβάνει από τον πίνακα αναπληρωτών, κατάργηση σεμιναρίων, αύξηση της βαρύτητας ΑΣΕΠ στους διορισμούς, αλλά στην υλοποίηση τους υπήρξαν υπερβολές και αστοχίες (για τις οποίες απαξίωσε και η ΟΛΜΕ να πιέσει για να αλλάξουν).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2012, 04:43:10 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4072 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 03:01:28 pm »
Eπιστροφή στο θέμα, παρακαλώ.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4073 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 04:37:04 pm »
Παρακαλούμε, τα μηνύματα σας να μην εχουν παράθεση αλλου μηνύματος ή μηνυμάτων όταν αυτα τοπικά και χρονικά ειναι πολυ κοντα με την απάντηση σας 

Ευχαριστώ,
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2012, 04:47:38 pm από MARKOS »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473