*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001524 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4046 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 06:43:23 pm »

Οι 1.000.000 άνεργοι είναι από τον ιδιωτικό τομέα, και τώρα τους θυμήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να πιέσουν για να καταρρεύσει το «σύστημα». Όταν το ίδιο σύστημα μέχρι τώρα είχε καβατζωμένη την εκλογική του πελατεία στο δημόσιο, τσιμουδιά. Δεν είδα τόσα χρόνια που στον ιδιωτικό τομέα άλλα υπέγραφες και άλλα έπαιρνες, δεν σου κόλλαγαν ένσημα, δούλευες 12ωρα και πληρωνόσουν για 8ωρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν καμία απεργία συμπαράστασης...

Μην το λες.. οι ΓΣΕΕ με ΑΔΕΔΥ έχουν κάνει πολλές κοινές απεργίες κλπ. Όχι ότι αυτό άλλαζε κάτι.. εθιμοτυπικά κυρίως.
Αυτά τα θέματα είναι ταξικά και ο καθένας επιλέγει. Μην τα υπεραναλύουμε, όποιος θέλει, καταλαβαίνει.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:46:32 »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4047 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 06:49:05 pm »
Εμείς οι ίδιοι με τη συμπεριφορά μας,κάναμε τους βαθμούς να μην σημαίνουν τίποτα!Επίσης με τρόπο διδασκαλίας μας φροντίσαμε για την απαξίωση των μαθημάτων γενικής παιδείας,από τους μαθητές,στην γ λυκείου.
Το πρόβλημα είναι θεσμικό και όποιος δεν το βλέπει,λυπάμαι,αλλά πετάει την μπάλα στην εξέδρα.Εγώ,εσύ ή ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνουμε καλά το μάθημά μας.Οποιος συνάδελφος όμως διδάσκει μάθημα της γενικής παιδείας και τον αντιμετωπίζουν με αδιαφορία,πάει να πει ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του;Ας είμαστε ρεαλιστές.Οσο δεν πολεμάμε με αποφασιστικότητα τα ιδιαίτερα,δηλαδή όσο δεν πολεμάμε το θεσμό των πανελληνίων,δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε για μισθολογική αδικία.Αυτό μου το επισημαίνουν καθημερινά τα παιδιά κι έχουν απόλυτο δίκιο.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να προστατέψω τις  ώρες του μαθήματός μου.Ισα ίσα που ψιλοχάρηκα που έγινε επιλεγόμενο στην Γ΄Λυκείου,για να σταματήσει η κοροιδία.Ούτε θα αναφερθώ στο γεγονός της ανισότητας μεταξύ των συναδέλφων.Κάποιος που έχει το μισθό του ως μόνο εισόδημα,δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απεργία ούτε μιας ημέρας πλέον.Πώς θα πληρωθεί το ενοίκιο;Να ψηφίσω λοιπόν απεργία διαρκείας,για να μπορεί ο ιδιαιτεράκιας να ξεκουράζεται όποτε έχει 7ωρο;Να θυμίσω ότι υπάρχει και η άδεια άνευ αποδοχών.

Το θέμα όμως είναι καθαρά παιδαγωγικό.Απαξιώνεται η ανθρωπιστική παιδεία.Παράγουμε αμόρφωτους πολίτες και τώρα θερίζουμε τους καρπούς αυτής της αμορφωσιάς.Δεν μπορεί να υιοθετούμε εκπ/κά μοντέλα άλλων κρατών άκριτα,αλλά ο θεσμός των πανελληνίων να παραμένει άθικτος μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις.Κάτι τρέχει,δεν νομίζετε;
Και αν συναντούσε κατανόηση απο την πλευρά της υπόλοιπης κοινωνίας, μήπως θα γινόταν τίποτα; Η απεργία δεν στοχεύει στην κατανόηση-συμπόνοια απο την πλευρά της υπόλοιπης κοινωνίας, αφού δεν είναι η υπόλοιπη κοινωνία αυτή που αποφασίζει για το πως θα μοιραστεί η πίτα.
Συγνώμη,αλλά εμένα ως παιδαγωγό με ενδιαφέρει η θέση μου μέσα στην κοινωνία.Δεν λέω ότι η δική σου άποψη είναι λανθασμένη και η δική μου ορθή.Ισως ορισμένοι με χαρακτηρίσουν ως"κοτούλα"και άλλα τέτοια κομψά επίθετα,όμως εγώ είμαι περήφανος που ως κλάδος έχουμε δείξει μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης από άλλους κλάδους,οι οποίοι εκμεταλλεύονται φοιτητές,κατεβάζουν διακόπτες ή απειλούν με επιδημίες.Για εμένα αυτή είναι μεγαλύτερη ένδειξη δύναμης.
Ως προς την απεργία λοιπόν μέσα στις πανελλήνιες,είμαι διατεθειμένος να κάνω μια παραχώρηση στη συνείδησή μου και να πλήξω τη φετινή φουρνιά μαθητών,μόνο όμως υπό την προυπόθεση ότι θα παλέψω και για το συμφέρον των μετέπειτα γενιών.Υπό την προυπόθεση ότι θα απαιτήσω και κατάργηση αυτού του θεσμού,που καταστρέφει την εφηβική τους ηλικία και τους λοβοτομεί  μετατρέποντάς τους σε παπαγαλάκια χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης.Μόνο τότε.Και ας με χαρακτηρίσει ο καθένας όπως θέλει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:11:09 pm από rublev »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4048 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:01:44 pm »
Πάντως η σημερινή εξαγγελία νέων συγχωνεύσεων σχολείων (και μάλιστα χωρίς πλέον κριτήρια αριθμού μαθητών) και ενώ πια έχουμε υφυπουργό Παιδείας από τη ΝΔ, αποδεικνύει ότι ο όλος σχεδιασμός δεν έχει να κάνει μόνο με τα προσωπικά "οράματα" της Διαμαντοπούλου, αλλά είναι πολύ ευρύτερος και βαθύτερος και θα συνεχιστεί και από την νέα κυβέρνηση.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4049 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:07:13 pm »
Ως προς την απεργία λοιπόν μέσα στις πανελλήνιες,είμαι διατεθειμένος να κάνω μια παραχώρηση στη συνείδησή μου και να πλήξω τη φετινή φουρνιά μαθητών,μόνο όμως υπό την προυπόθεση ότι θα παλέψω και για το συμφέρον των μετέπειτα γενιών.Υπό την προυπόθεση ότι θα απαιτήσω και κατάργηση αυτού του θεσμού,που καταστρέφει την εφηβική τους ηλικία και τους λοβοτομεί  μετατρέποντάς τους σε παπαγαλάκια χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης.Μόνο τότε.Και ας με χαρακτηρίσει ο καθένας όπως θέλει.

Σημασία έχει νομίζω να συμφωνήσουμε να ψηφίσουμε για την απεργία.

Μπορεί εσύ να κάνεις απεργία και για να καταργήσεις τις πανελλήνιες, μπορεί εγώ αντίθετα κάνω για να υπερασπιστώ τις πανελλήνιες και για να καταργήσω την εξουσία του προϊσταμένου, μπορεί άλλος να την κάνει για άλλο λογο, ή να μην θέλει να κάνει και καθόλου απεργία και απλά να θέλει να δώσει σε εμάς το δικαίωμα να κάνουμε.

Δεν έχει σημασία για πιο λόγο κάνει ο καθένας απεργία, ούτε καν αν θα κάνει ή όχι απεργία.

Σημασία έχει νομίζω να συμφωνήσουμε όλοι να ψηφίσουμε για την απεργία, και να ξεκινήσει επιτέλους.

Η πίεση προς αυτούς που έχουν το καρπουζι και το μαχαίρι είναι κοινός στόχος για όλους μας, και αυτόν τον κοινό στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε με την απεργία, άσχετα από τα προσωπικά κίνητρα που έχει ο καθένας μας και απο τις θεωρείες που αναπτύσσει.

Ας μην συμφωνούμε στα άλλα, ας συμφωνήσουμε όμως τουλάχιστον στον στόχο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:46:32 »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4050 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:13:23 pm »
.Απεργία μόνο γιατί μας μείωσαν τους μισθούς σε περίοδο όπου οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1.000.000,δεν θεωρώ ότι θα συναντήσει καμιά κατανόηση απο την πλευρά της υπόλοιπης κοινωνίας.

Και αν συναντούσε κατανόηση απο την πλευρά της υπόλοιπης κοινωνίας, μήπως θα γινόταν τίποτα; Η απεργία δεν στοχεύει στην κατανόηση-συμπόνοια απο την πλευρά της υπόλοιπης κοινωνίας, αφού δεν είναι η υπόλοιπη κοινωνία αυτή που αποφασίζει για το πως θα μοιραστεί η πίτα.

Στόχος της απεργίας είναι η πίεση προς την εξουσία, προς την ομάδα των «εχόντων και κατεχόντων», να μοιράσουν την πίτα δίκαια και να μας δώσουν το κομμάτι που μας ανήκει.

Μακάρι και οι 1.000.000 άνεργοι να μην ήταν ιδιώτες, και ενωμένοι να απαιτούσαν και αυτοί το δικό τους κομμάτι από την πίτα. Όχι με απεργία βέβαια, αφού δυστυχώς δεν μπορούν να απεργήσουν, αλλά με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορεί να αποτελέσει μέσο πίεσης προς αυτούς που κρατάνε και το μαχαίρι και το καρπούζι.
Οι 1.000.000 άνεργοι είναι από τον ιδιωτικό τομέα, και τώρα τους θυμήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να πιέσουν για να καταρρεύσει το «σύστημα». Όταν το ίδιο σύστημα μέχρι τώρα είχε καβατζωμένη την εκλογική του πελατεία στο δημόσιο, τσιμουδιά. Δεν είδα τόσα χρόνια που στον ιδιωτικό τομέα άλλα υπέγραφες και άλλα έπαιρνες, δεν σου κόλλαγαν ένσημα, δούλευες 12ωρα και πληρωνόσουν για 8ωρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν καμία απεργία συμπαράστασης...

Δεν νομίζω ότι από αυτά που λέω βγαίνει το συμπέρασμα ότι νοιάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους ανέργους.
Κανείς δεν νοιάζεται για τους ανέργους, ούτε όσοι έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι νοιάζονται για αυτούς. Όσο αυτοί επιμένουν να παραμένουν ιδιώτες και δεν ενώνονται μεταξύ τους, πληρώνονται με το νόμισμα της ιδιωφέλειάς τους.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4051 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:16:14 pm »
Και για πες μας baarli με ποιον τρόπο οι άνεργοι, οι μισοί εκ των οποίων στα όρια της κατάθλιψης πλέον, μπορούν να εκβιάσουν και να πιέσουν την κυβέρνηση;

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4052 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:31:26 pm »
Και για πες μας baarli με ποιον τρόπο οι άνεργοι, οι μισοί εκ των οποίων στα όρια της κατάθλιψης πλέον, μπορούν να εκβιάσουν και να πιέσουν την κυβέρνηση;

Για την δικιά μου "τάξη", την τάξη των εργαζομένων, έχω βρει έναν ισχυρό τρόπο πίεσης που θα πονέσει αυτούς που έχουν την πιτα και το μαχαίρι. Δεν είναι άλλος από αυτόν που γράφω στην υπογραφή μου.

Για την συμπαθή σε μένα τάξη των ανέργων, δεν έχω καταλήξει ακόμα κάπου στα σίγουρα για το πως μπορούν πραγματικά να πιέσουν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το δικό τους κομμάτι από την πιτα των «εχόντων και κατεχόντων». Είχα κάνει βέβαια κάποιες προτάσεις, αλλά δεν σας αρέσανε και έφαγα βρυσίδι. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι ποτέ σε θέση να πιέσουν, όσο παραμένουν ιδιώτες και δεν ενώνονται μεταξύ τους σε ένα κοινό στόχο.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:41:34 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4053 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:41:37 pm »

Για την δικιά μου "τάξη", την τάξη των εργαζομένων, έχω βρει έναν ισχυρό τρόπο πίεσης που θα πονέσει αυτούς που έχουν την πιτα και το μαχαίρι. Δεν είναι άλλος από αυτόν που γράφω στην υπογραφή μου.

Για την συμπαθή σε μένα τάξη των ανέργων, δεν έχω καταλήξει ακόμα κάπου στα σίγουρα για το πως μπορούν πραγματικά να πιέσουν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το δικό τους κομμάτι από την πιτα των «εχόντων και κατεχόντων». Είχα κάνει βέβαια κάποιες προτάσεις, αλλά δεν σας αρέσανε και έφαγα βρυσίδι. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι ποτέ σε θέση να πιέσουν, όσο παραμένουν ιδιώτες.
Αν έγιναν και ολόκληρη "τάξη" οι άνεργοι, άστα να πάνε... Ναι, όντως ατυχέστατες ήταν εκείνες οι προτάσεις σου...

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4054 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:44:16 pm »
Αν έγιναν και ολόκληρη "τάξη" οι άνεργοι, άστα να πάνε...

1.000.000 άνθρωποι φυσικά και αποτελούν τάξη.
όχι τάξη, ταξάρα αποτελούν. Αν καταλάβουν την δύναμη της τάξης τους, και ενωθούν σε ένα κοινό στόχο (τον οποίο βέβαια πρώτα πρέπει να τον ανακαλύψουν, στην συνέχεια να τον γνωρίσουν όλοι, και στο τέλος φυσικά να συμφωνήσουν σε αυτόν) τότε πάρα πολύ δύσκολα οι "εχοντες και κατέχοντες" θα μπορέσουν να τους αντιμετωπίσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:48:28 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4055 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:47:38 pm »

όχι τάξη, ταξάρα αποτελούν. Αν καταλάβουν την δύναμη της τάξης τους, και ενωθούν σε ένα κοινό στόχο, τίποτε δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει.
Oι άνεργοι δεν αποτελούν κοινωνική τάξη. Άνεργοι υπάρχουν σε όλες τις τάξεις. Αδυνατείς να πεις παρόλα αυτά με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι αποτελεσματικά. Και δικαίως...

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4056 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:49:40 pm »

όχι τάξη, ταξάρα αποτελούν. Αν καταλάβουν την δύναμη της τάξης τους, και ενωθούν σε ένα κοινό στόχο, τίποτε δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει.
Oι άνεργοι δεν αποτελούν κοινωνική τάξη. Άνεργοι υπάρχουν σε όλες τις τάξεις. Αδυνατείς να πεις παρόλα αυτά με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι αποτελεσματικά. Και δικαίως...

το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι
"το κόμμα των ανέργων"
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2012, 11:39:27 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4057 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:53:34 pm »
Αποκαλείς τους ανέργους ιδιώτες. Οι προτάσεις σου για τους ανέργους, τις οποίες παρέθεσες με σύνδεσμο (και προφανώς συνεχίζεις να υποστηρίζεις) είναι επιεικώς αστείες. Και η αλαζόνεια έχει χτυπήσει κόκκινο.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όλα αυτά. Και επιτέλους να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την γελοιότητα στο φόρουμ. Ο κάθε πικραμένος και άρρωστος να μας πρήζει με τα δικά του;!

Υπάρχουν διαχειριστές σε αυτό το φόρουμ ή όχι;
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4058 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:56:35 pm »
Αποκαλείς τους ανέργους ιδιώτες.

Ευχαρίστως να με διαψεύσεις, αλλά δεν έχω δει πουθενά καμιά κίνηση ανέργων, που να ενώνει τους 903.525 ανέργους της ελλάδος.
Υπάρχει η ΓΣΕΕ, υπάρχει η ΑΔΕΔΥ, γιατί να μην υπάρχει και η ΓΣΑΕ (στα πρότυπα του MTD Αργεντινής);
Αρά που έχω λάθος όταν λέω ότι οι άνεργοι ιδιωτεύουν, και δεν κοιτάνε το ταξικό τους συμφέρον;

Εσύ Landau είσαι εργαζόμενος ή άνεργος;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2012, 12:21:11 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4059 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:37:36 pm »
Προσπαθώ εδώ και μερικές σελίδες να διαβάσω και να απαντήσω όπου μπορώ σχετικά με το νέο μισθολόγιο και είναι σχεδόν αδύνατο.
Αν θέλετε να ανταλλάξετε απόψεις για τις απεργίες, τις πανελλήνιες, τις συγχωνεύσεις, τα ιδιαίτερα μαθήματα, την αξιοκρατία και δεν ξέρω και γω τι άλλο, γιατί δεν ανοίγετε νέα τοπικά; Γιατί πρέπει να υπομένουν όσοι είναι τυπικοί αυτούς που δεν είναι;
Τόσο δύσκολο είναι να τηρήσουμε 2-3 κανόνες; Δε φτάνει που δεν τηρούμε κανέναν εκεί έξω, πρέπει να το κάνουμε και εδώ;
Σωκράτης

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 673
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144