0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ξέρετε... κάτι το οποίο ίσως διαφεύγει στους περισσότερους... η απογραφή των υπαλλήλων από την Τρόϊκα δεν ζητήθηκε για να δούνε ακριβώς πόσοι είμαστε και να μπαίνουμε να βλέπουμε τις καθαρές αποδοχές μας online... με την απογραφή όλοι οι υπάλληλοι δηλώσανε γραμματικές γνώσεις και τίτλους σπουδών... και επειδή έχω περάσει και από ΕΠ.ΑΛ. αναφέρω το εξής... γνωρίζετε πόσοι εκπαιδευτικοί, κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων, στα ΕΠ.ΑΛ. είναι ΔΕ και ΥΕ απλά επειδή είχαν τελειώσει κάποιες σχολές που τους έδωσαν την δυνατότητα να διοριστούν τώρα διδάσκουν στα σχολεία και κατέχουν και τον
Καλοπροαίρετα πάντα,πόσοι από αυτούς που εισήλθαν σε φιλολογικές σχολές με βαθμό 14 και κάτω(ναι και κάτω) είναι αυτή τη στιγμή σε σχολικές αίθουσες δημόσιων σχολείων και δη ως μόνιμα διορισμένοι εκπαιδευτικοί;
Παράθεση από: ernesto στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:52:40 pmΚαλοπροαίρετα πάντα,πόσοι από αυτούς που εισήλθαν σε φιλολογικές σχολές με βαθμό 14 και κάτω(ναι και κάτω) είναι αυτή τη στιγμή σε σχολικές αίθουσες δημόσιων σχολείων και δη ως μόνιμα διορισμένοι εκπαιδευτικοί;αυτο δεν το γνωριζω, αλλα γνωριζω πολλους δασκαλους και φιλολογους της πρωην γιουγκοσλαβιας που ουτε του 14 δεν ηταν και εχουν παρει θεσεις στα σχολεια , μονιμοι διορισμενοι εδω και πολλα χρονια..............ειναι σαπιο το συστημα και το ιδιο και εμεις
Παράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:16:41 pmΠαράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:08:27 pmΠαράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:51:25 pmΠαράθεση από: msa στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:44:28 pmΡε παιδιά, πότε θα προλάβουν να τα κάνουν όλα αυτά τα πράγματα;;;;... Τα έχουν ήδη έτοιμα εδώ και μήνες... μην ξεχνάτε πως όλα ήταν προγραμματισμένα... και στο αρχικό μνημόνιο και πολύ περισσότερο στο μεσοπρόθεσμο... οτιδήποτε ζητείται τώρα και κοινοποιείται δημοσίως έχει συζητηθεί και σχεδιαστεί από τους ελεγκτές από πέρυσι...ας τους δι'ωξει να τελειωνουμε..................να δουμε τι θα γινει αργοτερα και να κανονισουμε την πορεια μας..........και να κανει αξιολογηση και στους εκπαιδευτικους , οχι να εχει καρεκλοκενταυρους μονιμους που απο την ωρα που διοριστηκαν και πηραν και οργανικη θεση εξω απο το σπιτι τους δεν εκαναν τιποτα για την επιμοφωση τους και καταστρεφουν και τα παιδια μας στα σχολεια αφου οι περισσοτεροι εχουν να ανοιξουν βιβλιο 20 και παραπανω χρονια. Να τους βαλει να κανουν μεταπτυχιακα και υπολογιστες και ξενες γλωσσες οπως εμας που τα εχουμε ολα και πεθανουμε αδιοριστοι και για μια ζωη επιμορφούμενοι... ξέρεις... μόνον που τα πολλά προσόντα και διδακτορικά δεν σημαίνουν απαραίτητα πως είσαι και καλός παιδαγωγός εντός της αιθούσης...δεν διαφωνω για ελαχιστες ομως περιπτωσεις, εαν οσοι εχουν μεταπτυχιακα και διδακτορικα φανουν χειροτεροι ε, τοτε φαντασου οσοι εχουν μονο πτυχιο τι δουλεια κανουν............και επειδη εγω ειμαι μεγαλυτερος και μεγαλωσα σε ενα συστημα που ο δασκαλος ηταν αποφοιτος διετους ακαδημιας και καθηγητης ειχε ενα πτυχιο και ενα σουβλατζιδικο για πεντε χρονια μεχρι να ερθει η σειρα του στην επετηριδα..............ξερω τι σημαινει να εχεις εκπαιδευτικους κομματοσκυλα με μηδενικες γνωσεις και αυταρχικο στυλ.............αλλα θα προσθεσω και κατι αλλο, στα δικα μου χρονια οι καθηγητες εμπαιναν σε σχολες με υψηλη βαθμολογια και διαβασμα...............τωρα γινεσαι φιλολογος με βαθμο 14 και εαν δεις και τις υπολοιπες σχολες οι βασεις ειναι χαμηλες σχετικα...............
Παράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:08:27 pmΠαράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:51:25 pmΠαράθεση από: msa στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:44:28 pmΡε παιδιά, πότε θα προλάβουν να τα κάνουν όλα αυτά τα πράγματα;;;;... Τα έχουν ήδη έτοιμα εδώ και μήνες... μην ξεχνάτε πως όλα ήταν προγραμματισμένα... και στο αρχικό μνημόνιο και πολύ περισσότερο στο μεσοπρόθεσμο... οτιδήποτε ζητείται τώρα και κοινοποιείται δημοσίως έχει συζητηθεί και σχεδιαστεί από τους ελεγκτές από πέρυσι...ας τους δι'ωξει να τελειωνουμε..................να δουμε τι θα γινει αργοτερα και να κανονισουμε την πορεια μας..........και να κανει αξιολογηση και στους εκπαιδευτικους , οχι να εχει καρεκλοκενταυρους μονιμους που απο την ωρα που διοριστηκαν και πηραν και οργανικη θεση εξω απο το σπιτι τους δεν εκαναν τιποτα για την επιμοφωση τους και καταστρεφουν και τα παιδια μας στα σχολεια αφου οι περισσοτεροι εχουν να ανοιξουν βιβλιο 20 και παραπανω χρονια. Να τους βαλει να κανουν μεταπτυχιακα και υπολογιστες και ξενες γλωσσες οπως εμας που τα εχουμε ολα και πεθανουμε αδιοριστοι και για μια ζωη επιμορφούμενοι... ξέρεις... μόνον που τα πολλά προσόντα και διδακτορικά δεν σημαίνουν απαραίτητα πως είσαι και καλός παιδαγωγός εντός της αιθούσης...
Παράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:51:25 pmΠαράθεση από: msa στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:44:28 pmΡε παιδιά, πότε θα προλάβουν να τα κάνουν όλα αυτά τα πράγματα;;;;... Τα έχουν ήδη έτοιμα εδώ και μήνες... μην ξεχνάτε πως όλα ήταν προγραμματισμένα... και στο αρχικό μνημόνιο και πολύ περισσότερο στο μεσοπρόθεσμο... οτιδήποτε ζητείται τώρα και κοινοποιείται δημοσίως έχει συζητηθεί και σχεδιαστεί από τους ελεγκτές από πέρυσι...ας τους δι'ωξει να τελειωνουμε..................να δουμε τι θα γινει αργοτερα και να κανονισουμε την πορεια μας..........και να κανει αξιολογηση και στους εκπαιδευτικους , οχι να εχει καρεκλοκενταυρους μονιμους που απο την ωρα που διοριστηκαν και πηραν και οργανικη θεση εξω απο το σπιτι τους δεν εκαναν τιποτα για την επιμοφωση τους και καταστρεφουν και τα παιδια μας στα σχολεια αφου οι περισσοτεροι εχουν να ανοιξουν βιβλιο 20 και παραπανω χρονια. Να τους βαλει να κανουν μεταπτυχιακα και υπολογιστες και ξενες γλωσσες οπως εμας που τα εχουμε ολα και πεθανουμε αδιοριστοι και για μια ζωη επιμορφούμενοι
Παράθεση από: msa στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:44:28 pmΡε παιδιά, πότε θα προλάβουν να τα κάνουν όλα αυτά τα πράγματα;;;;... Τα έχουν ήδη έτοιμα εδώ και μήνες... μην ξεχνάτε πως όλα ήταν προγραμματισμένα... και στο αρχικό μνημόνιο και πολύ περισσότερο στο μεσοπρόθεσμο... οτιδήποτε ζητείται τώρα και κοινοποιείται δημοσίως έχει συζητηθεί και σχεδιαστεί από τους ελεγκτές από πέρυσι...
Ρε παιδιά, πότε θα προλάβουν να τα κάνουν όλα αυτά τα πράγματα;;;;
Παράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:56:20 pmΠαράθεση από: ernesto στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:52:40 pmΚαλοπροαίρετα πάντα,πόσοι από αυτούς που εισήλθαν σε φιλολογικές σχολές με βαθμό 14 και κάτω(ναι και κάτω) είναι αυτή τη στιγμή σε σχολικές αίθουσες δημόσιων σχολείων και δη ως μόνιμα διορισμένοι εκπαιδευτικοί;αυτο δεν το γνωριζω, αλλα γνωριζω πολλους δασκαλους και φιλολογους της πρωην γιουγκοσλαβιας που ουτε του 14 δεν ηταν και εχουν παρει θεσεις στα σχολεια , μονιμοι διορισμενοι εδω και πολλα χρονια..............ειναι σαπιο το συστημα και το ιδιο και εμεις... ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και πολύ περισσότερο... ας μην τοποθετούμε κάποιοι τον εαυτό μας σε βάθρο...
Παράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 02:05:26 pmΠαράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:56:20 pmΠαράθεση από: ernesto στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:52:40 pmΚαλοπροαίρετα πάντα,πόσοι από αυτούς που εισήλθαν σε φιλολογικές σχολές με βαθμό 14 και κάτω(ναι και κάτω) είναι αυτή τη στιγμή σε σχολικές αίθουσες δημόσιων σχολείων και δη ως μόνιμα διορισμένοι εκπαιδευτικοί;αυτο δεν το γνωριζω, αλλα γνωριζω πολλους δασκαλους και φιλολογους της πρωην γιουγκοσλαβιας που ουτε του 14 δεν ηταν και εχουν παρει θεσεις στα σχολεια , μονιμοι διορισμενοι εδω και πολλα χρονια..............ειναι σαπιο το συστημα και το ιδιο και εμεις... ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και πολύ περισσότερο... ας μην τοποθετούμε κάποιοι τον εαυτό μας σε βάθρο...σωστα να μην τοποθετουμε τον εαυτο μας σε βαθρο αλλα να κοιταμε πως θα διοριστουμε με πλαγιο τροπο (βουλευτικα γραφεια για ωρομισθιες,προσθετη, σδε,σεμιναρια 400 ωρων ειδικης αγωγης κλπ, παιδαγωγικες/καθηγητικες σχολες βουλγαριας, ρουμανιας, σερβιας)..........δηλαδη οχι σε βαθρο , αλλα στο βαθρο μαζι με τα αλλα επιπλεοντα ............συμφωνουμε απολυτα, ειμαστε οι ελληνες βολεψαδικες και της ελαχιστης προσπαθειας............και εαν βρουμε και καποιον που αξιζει, τοτε τον διωχνουμε στο εξωτερικο η τον συκοφαντουμε για να παρουμε εμεις τη θεση..............ειμαι 43 χρονων και τα εχω δει ολα στην εκπαιδευση
Παράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 02:16:16 pmΠαράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 02:05:26 pmΠαράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:56:20 pmΠαράθεση από: ernesto στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:52:40 pmΚαλοπροαίρετα πάντα,πόσοι από αυτούς που εισήλθαν σε φιλολογικές σχολές με βαθμό 14 και κάτω(ναι και κάτω) είναι αυτή τη στιγμή σε σχολικές αίθουσες δημόσιων σχολείων και δη ως μόνιμα διορισμένοι εκπαιδευτικοί;αυτο δεν το γνωριζω, αλλα γνωριζω πολλους δασκαλους και φιλολογους της πρωην γιουγκοσλαβιας που ουτε του 14 δεν ηταν και εχουν παρει θεσεις στα σχολεια , μονιμοι διορισμενοι εδω και πολλα χρονια..............ειναι σαπιο το συστημα και το ιδιο και εμεις... ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και πολύ περισσότερο... ας μην τοποθετούμε κάποιοι τον εαυτό μας σε βάθρο...σωστα να μην τοποθετουμε τον εαυτο μας σε βαθρο αλλα να κοιταμε πως θα διοριστουμε με πλαγιο τροπο (βουλευτικα γραφεια για ωρομισθιες,προσθετη, σδε,σεμιναρια 400 ωρων ειδικης αγωγης κλπ, παιδαγωγικες/καθηγητικες σχολες βουλγαριας, ρουμανιας, σερβιας)..........δηλαδη οχι σε βαθρο , αλλα στο βαθρο μαζι με τα αλλα επιπλεοντα ............συμφωνουμε απολυτα, ειμαστε οι ελληνες βολεψαδικες και της ελαχιστης προσπαθειας............και εαν βρουμε και καποιον που αξιζει, τοτε τον διωχνουμε στο εξωτερικο η τον συκοφαντουμε για να παρουμε εμεις τη θεση..............ειμαι 43 χρονων και τα εχω δει ολα στην εκπαιδευση... το να φύγεις είναι το εύκολο... το να μείνεις και να πολεμήσεις την σάπια κατάσταση την οποίαν περιγράφεις είναι το δύσκολο... και καλό είναι όσοι σαν εσένα επισημαίνουν τέτοια φαινόμενα, να μείνουν και να δώσουν την μάχη για κάτι καλύτερο... φαντάζεσαι στην χώρα αυτήν να σηκωθούν και να φύγουν όλοι όσοι θέλουν πραγματικά να προσφέρουν? Χαθήκαμε....
Παράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 02:20:37 pmΠαράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 02:16:16 pmΠαράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 02:05:26 pmΠαράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:56:20 pmΠαράθεση από: ernesto στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:52:40 pmΚαλοπροαίρετα πάντα,πόσοι από αυτούς που εισήλθαν σε φιλολογικές σχολές με βαθμό 14 και κάτω(ναι και κάτω) είναι αυτή τη στιγμή σε σχολικές αίθουσες δημόσιων σχολείων και δη ως μόνιμα διορισμένοι εκπαιδευτικοί;αυτο δεν το γνωριζω, αλλα γνωριζω πολλους δασκαλους και φιλολογους της πρωην γιουγκοσλαβιας που ουτε του 14 δεν ηταν και εχουν παρει θεσεις στα σχολεια , μονιμοι διορισμενοι εδω και πολλα χρονια..............ειναι σαπιο το συστημα και το ιδιο και εμεις... ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και πολύ περισσότερο... ας μην τοποθετούμε κάποιοι τον εαυτό μας σε βάθρο...σωστα να μην τοποθετουμε τον εαυτο μας σε βαθρο αλλα να κοιταμε πως θα διοριστουμε με πλαγιο τροπο (βουλευτικα γραφεια για ωρομισθιες,προσθετη, σδε,σεμιναρια 400 ωρων ειδικης αγωγης κλπ, παιδαγωγικες/καθηγητικες σχολες βουλγαριας, ρουμανιας, σερβιας)..........δηλαδη οχι σε βαθρο , αλλα στο βαθρο μαζι με τα αλλα επιπλεοντα ............συμφωνουμε απολυτα, ειμαστε οι ελληνες βολεψαδικες και της ελαχιστης προσπαθειας............και εαν βρουμε και καποιον που αξιζει, τοτε τον διωχνουμε στο εξωτερικο η τον συκοφαντουμε για να παρουμε εμεις τη θεση..............ειμαι 43 χρονων και τα εχω δει ολα στην εκπαιδευση... το να φύγεις είναι το εύκολο... το να μείνεις και να πολεμήσεις την σάπια κατάσταση την οποίαν περιγράφεις είναι το δύσκολο... και καλό είναι όσοι σαν εσένα επισημαίνουν τέτοια φαινόμενα, να μείνουν και να δώσουν την μάχη για κάτι καλύτερο... φαντάζεσαι στην χώρα αυτήν να σηκωθούν και να φύγουν όλοι όσοι θέλουν πραγματικά να προσφέρουν? Χαθήκαμε....αυτο που με εξοργιζει ειναι το γεγονος οτι περασαν πολλα χρονια για να καταλαβω οτι δεν αξιζει να εισαι πολιτης αυτης της χωρας.....εαν μπορουσα να παραδωσω το διαβατηριο και να απαρνηθω την υπηκοοτητα θα το εκανα...............προσπαθησα με προσωπικες θυσιες να μπω στην εκπαιδευση..........αγνοησα τους πλαγιους τροπους(και κακώς το εκανα) και με δυο παιδια προσπαθω να επιβιωσω σε μια χωρα που τιμα τον κλεφτη και λειτουργει με προτυπο αλβανικης μαφιας. Ντρεπομαι που ειμαι ελληνας και λυπαμαι για ολους τους νεους συναδελφους αλλα και για τα παιδια μου που δεν θα εχουν μελλον σε αυτη τη χωρα. Ολα τα προηγουμενα χρονια δεν προλαβα να κανω γνωριμιες για να εξασφαλισω τοσο το δικο μου οσο και των παιδιων μου το μελλον. Η καταντια ειναι οτι με βοηθα και η μητερα μου να ανταπεξελθω στα χαρατσια..............η αηδια που αισθανομαι για το κρατος εχει χτυπησει κοκκινο!!!!!πιστευω οτι εχω χασει την αξια μου και τον αυτοσεβασμο μου
Πριν λίγο η Τρόικα προέβαλε καινούρια απαίτηση για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο κατά 7 δις ευρώ.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:30:45 pmΠριν λίγο η Τρόικα προέβαλε καινούρια απαίτηση για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο κατά 7 δις ευρώ.Λοιπόν, 7δισ / 20000 ευρώ κατά Μ.Ο μας κάνει 350000 ΔΥ... Να απολυθούν!!
Παράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:49:29 pmΠαράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:16:41 pmΠαράθεση από: mpesg στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:08:27 pmΠαράθεση από: albedo στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:51:25 pmΠαράθεση από: msa στις Φεβρουαρίου 05, 2012, 12:44:28 pmΡε παιδιά, πότε θα προλάβουν να τα κάνουν όλα αυτά τα πράγματα;;;;... Τα έχουν ήδη έτοιμα εδώ και μήνες... μην ξεχνάτε πως όλα ήταν προγραμματισμένα... και στο αρχικό μνημόνιο και πολύ περισσότερο στο μεσοπρόθεσμο... οτιδήποτε ζητείται τώρα και κοινοποιείται δημοσίως έχει συζητηθεί και σχεδιαστεί από τους ελεγκτές από πέρυσι...ας τους δι'ωξει να τελειωνουμε..................να δουμε τι θα γινει αργοτερα και να κανονισουμε την πορεια μας..........και να κανει αξιολογηση και στους εκπαιδευτικους , οχι να εχει καρεκλοκενταυρους μονιμους που απο την ωρα που διοριστηκαν και πηραν και οργανικη θεση εξω απο το σπιτι τους δεν εκαναν τιποτα για την επιμοφωση τους και καταστρεφουν και τα παιδια μας στα σχολεια αφου οι περισσοτεροι εχουν να ανοιξουν βιβλιο 20 και παραπανω χρονια. Να τους βαλει να κανουν μεταπτυχιακα και υπολογιστες και ξενες γλωσσες οπως εμας που τα εχουμε ολα και πεθανουμε αδιοριστοι και για μια ζωη επιμορφούμενοι... ξέρεις... μόνον που τα πολλά προσόντα και διδακτορικά δεν σημαίνουν απαραίτητα πως είσαι και καλός παιδαγωγός εντός της αιθούσης...δεν διαφωνω για ελαχιστες ομως περιπτωσεις, εαν οσοι εχουν μεταπτυχιακα και διδακτορικα φανουν χειροτεροι ε, τοτε φαντασου οσοι εχουν μονο πτυχιο τι δουλεια κανουν............και επειδη εγω ειμαι μεγαλυτερος και μεγαλωσα σε ενα συστημα που ο δασκαλος ηταν αποφοιτος διετους ακαδημιας και καθηγητης ειχε ενα πτυχιο και ενα σουβλατζιδικο για πεντε χρονια μεχρι να ερθει η σειρα του στην επετηριδα..............ξερω τι σημαινει να εχεις εκπαιδευτικους κομματοσκυλα με μηδενικες γνωσεις και αυταρχικο στυλ.............αλλα θα προσθεσω και κατι αλλο, στα δικα μου χρονια οι καθηγητες εμπαιναν σε σχολες με υψηλη βαθμολογια και διαβασμα...............τωρα γινεσαι φιλολογος με βαθμο 14 και εαν δεις και τις υπολοιπες σχολες οι βασεις ειναι χαμηλες σχετικα............... ... περιττό δε να σου αναφερθώ σε περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι εξαγόρασαν (κυριολεκτικά εξαγόρασαν) μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους για να ανέλθουν βαθμίδες και να γίνουν ακόμη και διευθυντές... δεν σου μιλάω για ξένους τίτλους αλλά και Ελληνικούς... όπως δεν θέλω να αναφερθώ σε συναδέλφους οι οποίοι ενώ είχαν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στην εξέταση του γνωστικού αντικειμένου, στον ΑΣΕΠ, γράφανε κάτω από την βάση...
Παράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:46:17 pmΠαράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:30:45 pmΠριν λίγο η Τρόικα προέβαλε καινούρια απαίτηση για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο κατά 7 δις ευρώ.Λοιπόν, 7δισ / 20000 ευρώ κατά Μ.Ο μας κάνει 350000 ΔΥ... Να απολυθούν!! ή 7δις ευρώ διά 700.000 δυ =10.000 ευρώ μείωση στο εισόδημα. Νέος μισθός/ 2= νεότερος μισθός.