*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001562 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4774 στις: Ιουλίου 07, 2012, 04:42:27 pm »
Οι παλιοί τις έχουν κάνει τις απεργίες τους και μάλιστα διαρκείας κόντρα στην ολμε και κέρδισαν πολλά για τον κλάδο. Αν μη τι άλλο, οφείλουμε να τους σεβόμαστε γι' αυτό το λόγο.
Εγώ δεν περιμένω από τον 50+ να αγωνιστεί, αλλά από όσους έχουν 15 και λιγότερα χρόνια υπηρεσίας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:35:28 »

Αποσυνδεδεμένος why

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4775 στις: Ιουλίου 07, 2012, 04:44:33 pm »
Ναι είναι.
Επίτρεψε μου όμως επειδή είμαι κάτοχος διδακτορικού και κάνω συχνά μαθήματα στο εξωτερικό ( Γερμανία και Ελβετία ) το αληθές αυτού που ισχυρίζομαι, ότι  μόνο στην Ελλάδα ο ΥΕ και ο ΔΕ αμείβονται καλύτερα από τον ΠΕ.(Κλητήρες, καθαρίστριες, σώματα ασφαλείας,δεκο), αυτό εγώ το θεωρώ άδικο. Δεν είπα να τους εξοντώσει μισθολογικά αλλά αν αυτοί παίρνουν π.χ 1000 εμείς πρέπει να παιρνουμε κάτι παραπάνω, και όχι πολύ λιγότερα όπως συμβαίνει!

Συμφωνω απόλυτα!!!! πτυχιο...... δύο μεταπτυχιακά...... πολλούς ασεπ.....επαρκεια ξένης γλώσσας............ και αμα.... διοριστώ...... θα παίρνω 670Ε μισθό..... και γνωστός μου ...... συνταξιουχος..... αποφοιτος λυκείου..... 2500Ε το μήνα!!!!!!!!!!!!!! Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4776 στις: Ιουλίου 07, 2012, 05:25:00 pm »
Ναι είναι.
Επίτρεψε μου όμως επειδή είμαι κάτοχος διδακτορικού και κάνω συχνά μαθήματα στο εξωτερικό ( Γερμανία και Ελβετία ) το αληθές αυτού που ισχυρίζομαι, ότι  μόνο στην Ελλάδα ο ΥΕ και ο ΔΕ αμείβονται καλύτερα από τον ΠΕ.(Κλητήρες, καθαρίστριες, σώματα ασφαλείας,δεκο), αυτό εγώ το θεωρώ άδικο. Δεν είπα να τους εξοντώσει μισθολογικά αλλά αν αυτοί παίρνουν π.χ 1000 εμείς πρέπει να παιρνουμε κάτι παραπάνω, και όχι πολύ λιγότερα όπως συμβαίνει!

Συμφωνω απόλυτα!!!! πτυχιο...... δύο μεταπτυχιακά...... πολλούς ασεπ.....επαρκεια ξένης γλώσσας............ και αμα.... διοριστώ...... θα παίρνω 670Ε μισθό..... και γνωστός μου ...... συνταξιουχος..... αποφοιτος λυκείου..... 2500Ε το μήνα!!!!!!!!!!!!!! Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κανένας στον κλάδο δε μιλάει για προσόντα, γιατί είναι λίγοι αυτοί που τα έχουν - από τους ήδη διορισμενους εννοω. Οι περισσότεροι έχουν βολευτεί με το πτυχιο κ τον ευκολο καποτε διορισμό. Και καλα εκαναν βασικά, εφοσον τα παραπανω προσοντα ηταν αχρείαστα κάποτε. Ασε που οι συνδικαλιστες σου λένε ότι οποιος εχει προσοντα δεν ειναι αξιος, αλλα πλούσιος που ειχε λεφτα να κανει ό,τι έκανε-ταξικη παιδεια! (βεβαια απο δω και περα θα ισχυει αυτο οντω;).Το να πεθανες ο ίδιος με δουλεια και σπουδές ή με τον κοπο σου καταφερες να επιβιωσεις με υποτροφίες την ώρα που άλλοι αααραζαν, δε το σκεφτεται κανείς. Δεν περιμένω προκοπή από αυτό... Αλλά όσο ξερω ότι οι απόφοιτοι λυκειου (;) στις δημοτικες αστυνομιες και οι ΕΠΟΠ καθαρίζουν πανω από 1000ρικο και μεις καθηλωμενοι στα 800,  μου γυρναει το μυαλο. Δεν ειμαστε η χωρα του παραλόγου, αλλά της τετράγωνης λογικής των πελατειακών σχέσεων... Ακόμα και τώρα μυαλο δε βάζουν οι Έλληνες. Προσφατα μου ελεγε συναδελφος που εκανε αίτηση για αποσπαση (ομοιοπαθής), ότι δεχτηκε τηλ από συνδικαλιστή να του πει "συγχαρητηρια έχετε προταθεί για αποσπαση", λες και του έκανε χάρη τη στιγμή που έχει περισσότερα προσόντα από όλους εκει που πάει. Είμαστε τελειωμένοι ηθικά και ψάχνουμε να βρουμε δικαιοσύνη...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 07, 2012, 05:31:46 pm από eidafws »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4777 στις: Ιουλίου 07, 2012, 05:49:10 pm »
Με πολλή δουλειά και μεράκι θα αποκαταστήσουμε το κύρος και την εικόνα του δημόσιου εκπαιδευτκού στην Ελλάδα. Το κύρος που έχει κλωνιστεί από τις συμπεριφορές των γηραιότερων με τις παχυλές συντάξεις, τα εφάπαξ και τα ιδιαίτερα.  Έστω και με μισθούς πείνας θα αγωνιστούμε για την μόρφωση των παιδιών μας. Θα είμαστε εμείς που θα δώσουμε το καλό παράδειγμα αρνούμενοι να λάβουμε το εφάπαξ, όταν θα έρθει αυτή η ώρα.  :P
Και αφού τα κάνουμε όλα αυτά, θα απαιτήσουμε και καλύτερες αμοιβές για τους νεότερους από εμάς  ;D εκπαιδευτικούς!! 

ΥΓ. Όπως και ο πρωθυπουργός μας, που πρώτα θα αποδείξει πως είναι πιστός στην εφαρμογή του μνημονίου και μετά θα διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση...  ::)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:35:28 »

Αποσυνδεδεμένος ericPaker

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4778 στις: Ιουλίου 07, 2012, 06:13:04 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 20, 2012, 03:56:33 pm από ericPaker »

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4779 στις: Ιουλίου 07, 2012, 09:00:24 pm »
Συνάδελφε,το πρόβλημα δεν είναι ο πρωθυπουργός.Ο καθέ ένας απο εμάς μπορεί να έχει την πολιτική τοποθέτηση που επιθυμεί και αναλόγως να κρίνει.Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι πολιτικές επιλογές που γίνονται,στις οποίες ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή όχι.Το ζητούμενο είναι πως δεν υπάρχει κράτος!Δεν υπάρχει ένα κράτος που φηφίζει και εφαρμόζει αυτό που ψηφίζει.Γι αυτό όποια πολιτική και να εφαρμοστεί είναι καταδικασμένη να αποτύχει,είτε είναι μνημονιακή,είτε αντιμνημονιακή.Απόλυτη ανάγκη είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι,οι αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων και κυρίως το Σύνταγμα.Χωρίς αξιόπιστο κράτος δεν πάμε πουθενά!!!

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #4780 στις: Ιουλίου 07, 2012, 09:10:50 pm »
πότε έγινε αυτό και τι κέρδισαν?

Το 88 ας πούμε που έδωσα εγώ πανελλήνιες.Επί Τρίτση, τεράστια απεργία μέσα στις πανελλήνιες ( ξαναέγινε και άλλη χρονιά μετά δεν θυμάμαι ποια) και δώσαμε τέλος Ιουλίου. Κέρδισαν τότε το επίδομα εξωδιδακτικής που στην ουσία αυτό ανέβαζε το μισθό μας και εμείς το χάσαμε αναίμακτα, εν μια νυκτι.... Επίσης ως μαθήτρια θυμάμαι ότι όταν ήταν μέρα απεργίας το σχολείο ήταν κλειστό, 12 χρόνια εκπαίδευσης δεν έκανα μία ώρα μάθημα σε μερα απεργίας.Αυτη είναι η διαφορά μας με τους παλιούς.....

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4781 στις: Ιουλίου 07, 2012, 09:18:21 pm »
Συναδέλφισσα,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Η διαφορά με τους παλίους είναι πως αυτοί δεν είχαν πουλημένους συνδικαλιστές!!!Όταν βλέπεις συνδικαλιστές χωρίς προσόντα να αμοίβονται με το ανώτατο κλιμάκιο απο την κ.Διαβολοπούλου για τις υπηρεσίες που τις προσέφεραν,τι περιμάνεις;

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4782 στις: Ιουλίου 07, 2012, 09:59:27 pm »
Σε αυτό κάνεις μεγάλο λάθος. Στις μεγάλες απεργίες των εκπαιδευτικών το 1988 και 1990, οι συνδικαλιστές ήταν εναντίον των απεργιών αυτών και οι εκπαιδευτικοί λειτούργησαν μόνοι τους.

Αποσυνδεδεμένος ericPaker

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4783 στις: Ιουλίου 07, 2012, 10:02:16 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 20, 2012, 04:00:07 pm από ericPaker »

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4784 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:11:27 am »
Συμφωνώ,το ότι οι παλίοι δεν ήταν πουλημένοι,δεν σημαίνει πως αυτά που έκαναν ήταν σωστά.Η συνδικαλιστική λογική ήταν πάντα απλή:μου δίνεις την ψήφο σου,σου κάνω το ρουσφέτι σου!Προσωπικά, διαφωνώ με λογικές που παρακάμπτουν την νομιμότητα.Αυτό που λέω είναι πως αν παλίοτερα κάποιοι αρχισυνδικαλιστές ήταν το πρόβλημα,τώρα "βρωμάει" κυριολεκτικά όλο το σύστημα.Γι αυτό η αννούλα διέλυσε τα πάντα χωρίς ουσιαστική αντίδραση.Δεν βρέθηκε ένας συνδικαλιστής να της στείλει έναν εισαγγελέα!Οι μόνοι που τις αντιστάθηκαν στέλνοντας της εξώδικο ήταν οι ασεπίτες και τα 24μηνα.Που ήταν οι υπόλοιποι;

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4785 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:15:25 am »
Όσο για μένα που μιλάω,ως δικηγόρος,την έστειλα δύο φορές σε δίκη!Την πρώτη,που έγινε,την κέρδισα και την έβαλα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.Την δεύτερη,ρώτα να σου πω τον Σεπτέμβρή!!!

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4786 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:57:49 am »
πότε έγινε αυτό και τι κέρδισαν?

Το 88 ας πούμε που έδωσα εγώ πανελλήνιες.Επί Τρίτση, τεράστια απεργία μέσα στις πανελλήνιες ( ξαναέγινε και άλλη χρονιά μετά δεν θυμάμαι ποια) και δώσαμε τέλος Ιουλίου. Κέρδισαν τότε το επίδομα εξωδιδακτικής που στην ουσία αυτό ανέβαζε το μισθό μας και εμείς το χάσαμε αναίμακτα, εν μια νυκτι....
++++++++++++++

Και το 1997, επίδομα διδακτικής προετοιμασίας και μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα από 35 σε 30.

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4787 στις: Ιουλίου 08, 2012, 01:01:30 am »
Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα ήταν πάντα υποαμοιβόμενοι, οι τελευταίοι στην κλίμακα των δ.υ.

Δεν ίσχυε απόλυτα αυτό. Υπήρχαν υπάλληλοι που δεν έπαιρναν κανένα επίδομα όταν τα δικά μας ήταν σχεδόν 500 μεικτά.
Συγγενής μου, υπάλληλος ΠΕ σε (πρώην) νομαρχία, παντρεμένη με δύο παιδιά, καθάριζε λιγότερα από 1000 ΠΡΙΝ από το ενιαίο μισθολόγιο...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182682
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)