*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001348 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4900 στις: Αυγούστου 27, 2012, 03:56:38 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 05:13:23 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:53:22 »

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4901 στις: Αυγούστου 27, 2012, 04:05:17 pm »
efkola, μη νιώθεις άσχημα... εκφράζεις πολύ κόσμο με τα όσα λες! Το κακό είναι ότι και όσοι δεν επιλέξαμε ποτέ να ζήσουμε έτσι, τα λουζόμαστε μαζί με τους άλλους. Έχε δύναμη και κουράγιο, που θα σου δίνουν οι μαθητές σου! Και φυσικά μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνος σε όλο αυτό...

Αποσυνδεδεμένος efkola

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4902 στις: Αυγούστου 27, 2012, 04:19:01 pm »
Δασκαλίτσα σ'ευχαριστώ.Δεν είναι πρόθεσή μου να εκφράσω κάποιον ούτε να το παίξω ''λεβέντης''.Αν με γνωρίσει κανείς,θα δει ότι μονίμως κάνω πλάκα και σπάνια οργίζομαι,έστω κι αν προκληθώ.Αυτό όμως που εκυλίσσεται γύρω μας είναι άνευ προηγουμένου..
Kmos,καταλαβαίνω που αναφέρεσαι και είναι σεβαστή η άποψή σου αλλά τους ανθρώπους αυτούς που αποφασίζουν για τις ζωές μας με τέτοια ευκολία επιδεικνύοντας τόσο μεγάλη αναισθησία,ξεδιαντροπιά,αδιαφορία κ δεν ξέρω και εγώ τί άλλο,καταδικάζοντάς μας σε αργό θάνατο(δεν είμαι υπερβολικός ή τουλάχιστον προσπαθώ να μην είμαι),δεν μπορώ παρά να τους μισώ και να θέλω να τιμωρηθούν με τον τρόπο που τους αξίζει.Αν κάτι συμβεί ξαφνικά και αποδείξουν ότι αλλάζουν στάση,δίνω το λόγο της τιμής μου ότι θα αλλάξω κι εγώ αλλά πόσες πιθανότητες δίνεις σε κάτι τέτοιο;Μας βασανίζουν,μας σφάζουν με το γάντι εδώ και κάποια χρόνια (έχουν βάλει και πολλοί από εμάς το χεράκι τους σε όλο αυτό φυσικά,δεν το ξεχνάω)κι εμείς παρακολουθούμε σε απευθείας μετάδοση τη σφαγή μας...
ΥΓ:Ο συνάδελφος που μου έστειλε pm δεν έχει άδικο,όντως ισχύει ότι έχουμε ένα βρώμικο συνάφι αλλά το χειρότερο νομίζω πως είναι ότι αυτοί οι κάφροι (πολιτικοί,καναλάρχες κτλ)έχουν καταφέρει και μας έχουν αποπροσανατολίσει τόσο πολύ που ρίχνουμε πολύ περισσότερες ευθύνες στους εαυτούς μας  από αυτές που (σίγουρα)μας αναλογούν ώστε εκείνοι να περνάνε όσο πιο αλώβητα γίνεται.Αποκλείεται να παταχθεί η διαφθορά στο σύνολό της.σε κανένα κράτος δε συμβαίνει αυτό όσο καλή διοίκηση κι αν έχει.Δεν είναι όμως το ίδιο να βάλει κάποιος βύσμα για να μην πάει φαντάρος στον Έβρο αλλά στην Αθήνα ή για να πάρει απόσπαση με το να μην αποδίδει εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ή να παίρνει μίζες και αναθέσεις κάτω από το τραπέζι με δόλια μέσα.Εννοείται πως δεν επικροτώ ούτε το πρώτο,ελπίζω να γίνεται κατανοητό...απλά διακρίνω δύο πολύ διαφορετικά(κατά τη γνώμη μου) μεταξύ τους πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4903 στις: Αυγούστου 27, 2012, 04:21:54 pm »
Αναρχίας μείζον ουκ έστι κακόν
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:53:22 »

Αποσυνδεδεμένος Empedocles

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4904 στις: Αυγούστου 27, 2012, 04:54:28 pm »
Εδώ άλλοι βγήκαν ζωντανοί από την Κάνδανο που εκθεμελιώθηκε και ξαναφτιάξαν τη ζωή τους, το ενιαίο μισθολόγιο θα μας καταβάλλει ;

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4905 στις: Αυγούστου 27, 2012, 04:57:35 pm »
Μ'αρέσει πολύ η αισιοδοξία σας! :)

Αποσυνδεδεμένος Empedocles

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4906 στις: Αυγούστου 27, 2012, 05:17:05 pm »
 :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #4907 στις: Αυγούστου 28, 2012, 09:56:01 pm »
Δασκαλίτσα σ'ευχαριστώ ... μεταξύ τους πράγματα.

Απολυτως φυσιολογικη ειναι η οργη και οι τασεις βιας που νοιωθεις, διοτι μπορει η βια που υφισταμεθα ολοι ως πολιτικα και οικονομικα υποκειμενα να μην εκδηλωνεται με υλικη μορφη στη μετανεωτερικη περιοδο της απατηλης εικονικοτητας που διανυουμε, (πραγμα το οποιο η εγχωρια μιντιοκρατια αξιοποιει ως αλλοθι κονφορμισμου στην πολιτικη ορθοτητα μιας αυτομαστιγωτικης εγκαρτερησης, προσπαθωντας να επιβαλει ενα μονοφωνικο πολιτικο καθεστως αληθείας), ωστοσο, συνεπαγεται συγκεκριμενες υλικες συνεπειες που καταβαραθρωνουν τη ζωη μας με απτο τροπο και αποτυπωνονται ακομη και στην υλικη μας υποσταση, τροφοδοτωντας το κυκλωμα οργης που βιωνουμε. Προκειται για διαφορετικο τυπο πολεμου, ο οποιος ναι μεν εκτυλισσεται στο πολιτικοοικονομικο πεδιο, χωρις την αμεσοτητα και την υλικη σφοδροτητα μιας ενοπλης αντιπαραθεσης, αλλα, ως ειθισται, προκαλει απωλειες και θυματα, διαμορφωνοντας ενα ασφυκτικο πλαισιο συνθηκων που ομοιαζει με τη δυστοπια ηττημενης και ρημαγμενης απο τον πολεμο χωρας.   
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
« Απάντηση #4908 στις: Αυγούστου 29, 2012, 05:14:32 pm »
Η εγχώρια τροϊκανή κυβέρνηση μάλλον καταφέρνει να ξεπεράσει τον Γκέμπελς στην προπαγάνδα! Μέχρι τώρα είχαμε γνωρίσει τους εξής τύπους περικοπών:
- οριζόντιες περικοπές: όταν περικόπτεται το ίδιο ποσοστό απ' όλους. Οι περικοπές αυτές (παρότι είναι συνεχείς τα τελευταία 2,5 χρόνια) θεωρούνται άδικες και υφεσιακές γι' αυτό η παρούσα κυβέρνηση τις αρνείται με κάθε ευκαιρία.
- περικοπές που πλήτουν περισσότερο τους υψηλόμισθους και λιγότερο τους χαμηλόμισθους. Παρότι κι αυτές είναι δυσάρεστες είναι πιο ανεκτές για προφανείς λόγους.
Τώρα θα γνωρίσουμε ένα νέο τύπο περικοπών: το να τσεκουρώνεις περισσότερο τους χαμηλόμισθους και λιγότερο τους υψηλόμισθους! Φημολογείται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό σημαίνει -800 ευρώ καθαρά ετησίως απ' όλους τους εκπαιδευτικούς. Το ποσό αυτό είναι ένας ολόκληρος μισθός (-8%) για όσους είναι στους χαμηλούς βαθμούς ενώ για κάποιον που είναι πχ. διευθυντής με πολλά χρόνια υπηρεσίας είναι μισός μισθός (-4%)...
Την ίδια ώρα οι εγχώριοι γκεμπελίσκοι λένε όχι στην στις οριζόντιες περικοπές...

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4909 στις: Αυγούστου 29, 2012, 05:27:40 pm »
Το "υπόλοιπο δώρου" που παίρνουμε, θα καταργηθεί πλήρως, και όποιος αμφιβάλλει θα το διαπιστώσει σύντομα.
Είμαι πολύ απαισιόδοξος( όχι εκ φύσεως),  διότι διαπιστώνω ότι οι πολλοί πιστεύουν ακόμα ότι "εμείς καλά πορευόμασταν  εδώ και 30-40 χρόνια", αλλά "ήρθε η κακιά ώρα" ( η "κακιά Μέρκελ", τα "κακά μεγαλο-συμφέροντα"...) και "μας κατέστρεψε".
Ανησυχώ, διότι δεν βλέπω διάθεση αυτοκριτικής.

Και όποιος πιστεύει ότι "αυτός καλά τα έκανε" αλλά "τον κατέστρεψε η κακιά ώρα", ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ( Αφού πιστεύει ότι καλά τα έκανε).
Και τότε...
Δεν έχουμε καμία τύχη!
Σε κανένα επίπεδο και κανέναν τομέα!

Πιστεύω ακράδαντα σε αυτό που λέμε "κοινή λογική".
Για να γίνει κάτι καλύτερο, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι "κάτι κάναμε λάθος" εδώ και 30-40 χρόνια.
Μετά, να ξεκαθαρίσουμε ως κοινωνία το "τι θέλουμε από εδώ και πέρα".
Μετά  θα πρέπει να ορίσουμε με ποιους τρόπυς θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε αυτά που θέλουμε.
Μετά.... Προσπάθεια και ο θεός βοηθός ( γιατί δεν αποδίδουν όλες οι προσπάθειες).
Εμείς, ΟΥΤΕ το πρώτο δεν έχουμε κάνει ακόμα ως κοινωνία.
Πιστεύουμε ακόμα ότι "καλά τα κάναμε".
Ε, ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΑΣ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ!
[/u
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4910 στις: Αυγούστου 29, 2012, 05:35:21 pm »
Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν.. "κοινή λογική" είναι το σύνολο των προκαταλήψεων που συσσωρεύει ένας άνθρωπος μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Το πρόβλημα (ένα από τα πολλά) στη χώρα μας είναι η άδικη φορολόγηση. Φορολογούνται με δεκάδες τρόπους (από άμεση, φπα κλπ μέχρι χαράτσια σε ακίνητα κλπ) και με αυξανόμενο ρυθμό μισθωτοί/συνταξιούχοι, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι φόροι μεγάλων επιχειρήσεων και απολαμβάνουν διάφορες φοροαπαλλαγές τα μεγάλα πορτοφόλια.

Όπως τιτλοφορείται και ένα βιβλίο (συνίσταται σε όλους κιόλας να το διαβάσουν).. είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4911 στις: Αυγούστου 29, 2012, 05:44:26 pm »
Πολύ σωστά.
Αναμένω τώρα συνάδελφε, και εναλλακτική πρόταση.
Συγκεκριμένα, αναμένω να ξεκαθαριστεί το πως και ΜΕ ΤΙ θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται οι κοινωνικές παροχές του όποιου κράτους έχουμε από τη στιγμή που τα έσοδα της κρατικής μηχανης είναι μικρότερα από τα έξοδά της.
"Θα παταχθεί η φοροδιαφυγή?"
Πολύ καλά!
Να παταχθεί!
Αλλά ΜΕΧΡΙ να παταχθεί, πως θα συντηρηθεί ο εν λόγω μηχανισμός?
Ξέρεις, η "πάταξη" της φοροδιαφυγής, θα έπρεπε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια που ήταν "καλά".
Τώρα, μέχρι να παταχθεί η φοροδιαφυγή ( που για να παταχθεί απαιτείται εκ θεμελίων αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας της χώρας, και επιπλέον δημιουργία παραγωγικού ιστού - που δεν υπάρχει ουσιαστικά) χρειάζονται δανεικά. Και δανεικά δεν υπάρχουν πια παρά μόνον υπό σκληρότατους όρους.

Υ.Γ.: Μην φανταστεί κανείς ότι υποστηρίζω τις αθλιότητες και τους πειραματισμούς που ονομάζουν "πολιτική εξόδου από την κρίση", αλλά αισθάνομαι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρούν ότι "εμείς τα κάναμε καλά εδώ και 30-40 χρόνια".
Και εγώ, δεν είδα ποτέ και πουθενά στη ζωή μου ότι "εμείς τα κάναμε καλά".
Παντού γύρω μου, έβλεπα και βλέπω την λαμογιά , την υποκρισία και την απάτη ( διαφόρων διαβαθμίσεων) να κυριαρχούν.

ΚΑΝΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ, Ή ΟΧΙ?
ΑΝ ΟΧΙ ( ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΚΟΜΑ), ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ?
ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 29, 2012, 05:46:55 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4912 στις: Αυγούστου 29, 2012, 05:55:26 pm »
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη φοροδιαφύγη (την παράνομη δηλαδή), αν και τεράστιο, αλλά και στη νόμιμη.. εισφοροδιαφυγή (βλ. μεγάλες επιχειρήσεις κλπ), που φροντίζουν οι μαριονέτες τους να νομοθετούν κάθε φορά για να τους προστατεύουν.
Δεν θα κάνω εδώ πέρα ανάλυση για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης κλπ, αφού και τα έχουν πει καλύτερα μερικοί τίμιοι οικονομόλογοι και ειδικοί.
Το μόνο που θα αναφέρω είναι κάτι που είχα δει σε εκπομπή μια φορά και μου έκανε εντύπωση: στην αρχαία Αθήνα (5ο αι. π.Χ. περίπου) η είσπραξη των φόρων ανατίθονταν σε συγκεκριμένα άτομα. Υπήρχε, λοιπόν, νόμος τότε που έλεγε ότι εφόσον ένας φοροεισπράκτορας δεν εισπράξει τους φόρους που είχαν προϋπολογίσει - σύμφωνα με τη νομοθεσία κλπ - τότε αυτός θα συμπλήρωνε τη διαφορά από την τσέπη του. Έτσι, αναγκάζονταν να κάνουν πιο σωστά τη δουλειά τους οι εισπράκτορες.

Σε περιόδους κρίσεων, και όταν απαιτούνται δραστικά μέτρα, πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές για μεγάλες και σοβαρές παραβάσεις.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4913 στις: Αυγούστου 29, 2012, 06:13:04 pm »
Ασφαλώς και δεν πρόκειται κι εγώ να κάνω κάποια ανάλυση σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης ( προφανώς δεν έχω και τις γνώσεις), όμως δεν καταλαβαίνω πως θα χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες κοινωνικές παροχές ( Υγεία, Παιδεία , ασφάλεια κ.α.) ΜΕΧΡΙ να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει αυτό που κάθε νέος Υπουργός οικονομικών εξαγγέλλει αλλά δεν τελικά δεν κάνει εδώ και 40 χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ( π.χ. η όποια "πάταξη φοροδιαφυγής", η οποία μάλιστα για να γίνει, θα πρέπει να "ξεβολευτούν" χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι θα χρειαστούν
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 29, 2012, 06:17:55 pm από PA »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182672
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)