*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1036933 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #140 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 02:35:52 pm »
Κύριε Green , φυσικά και όλοι έχουμε δικαίωμα να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε! Έτσι εξέφρασα κι εγώ τη δική μου όπως κι εσύ άλλωστε. Δεν μπορώ όμως να είμαι ήρεμη όταν εκφράζεις μία άποψη που με προσβάλει και ούτε φυσικά να μην σου απαντήσω. Το θέμα το έχουμε τραβήξει, συμφωνώ, και καλό θα ήταν να σταματήσουμε εδώ, είμαστε εκτός ουσιαστικής συζήτησης. Κανείς δεν είπε ότι "όλα είναι καλα" ούτε υπεκφεύγουμε τις ευθύνες μας, γι'αυτό είμαστε εδώ και αλληλεπιδρούμε. Αν εσύ θεωρείς ότι με απόλυτες απόψεις ευνοείς τη συζήτηση καλώς κάνεις και τις λες. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο  ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:23:11 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 02:39:43 pm »
Κύριε Green , φυσικά και όλοι έχουμε δικαίωμα να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε! Έτσι εξέφρασα κι εγώ τη δική μου όπως κι εσύ άλλωστε. Δεν μπορώ όμως να είμαι ήρεμη όταν εκφράζεις μία άποψη που με προσβάλει και ούτε φυσικά να μην σου απαντήσω. Το θέμα το έχουμε τραβήξει, συμφωνώ, και καλό θα ήταν να σταματήσουμε εδώ, είμαστε εκτός ουσιαστικής συζήτησης. Κανείς δεν είπε ότι "όλα είναι καλα" ούτε υπεκφεύγουμε τις ευθύνες μας, γι'αυτό είμαστε εδώ και αλληλεπιδρούμε. Αν εσύ θεωρείς ότι με απόλυτες απόψεις ευνοείς τη συζήτηση καλώς κάνεις και τις λες. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο  ;D
Συμφωνούμε λοιπόν, με την μικρή διαφορά ότι εσύ μου απηύθηνες τα λεγόμενα σου προσωπικά, ενώ εγώ όχι.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 02:42:02 pm »
Για να μην τσακώνεστε οι διάφορες ειδικότητες μεταξύ σας (αχ αυτή η ομόνοια και η αλληλεγγύη...), η λύση είναι απλή. Τα ίδια σε όλους, πλην των φυσικών, που είναι μεγάλοι επιστήμονες και πρέπει να παίρνουν τα διπλά! Ε;  ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 02:48:42 pm »
Για να μην τσακώνεστε οι διάφορες ειδικότητες μεταξύ σας (αχ αυτή η ομόνοια και η αλληλεγγύη...), η λύση είναι απλή. Τα ίδια σε όλους, πλην των φυσικών, που είναι μεγάλοι επιστήμονες και πρέπει να παίρνουν τα διπλά! Ε;  ;D
Δεν τσακώθηκε καμία ειδικότητα με άλλη, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν εκπροσωπώ την ειδικότητα μου. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί της ειδικότητας μου για τους οποίους δεν έχω και την καλύτερη γνώμη. Φροντίζω λοιπόν να διακρίνω καλούς εκπαιδευτικούς και όχι καλές ειδικότητες. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι δεν μπορώ να κάνω μία παρατήρηση σχετικά με όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι των επιδομάτων που έφτασαν να είναι σχεδόν όσο ο βασικός μισθός μας. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Όχι φυσικά με περικοπή των τελικών αποδοχών, αλλά πάντως να τελειώνει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:23:11 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 02:58:54 pm »
Μα ο επιδοματικος χαρακτήρας των μισθών ήταν κάτι που βόλευε το κράτος (αντί να αυξάνουν βασικούς μισθούς, προσθέτανε διάφορα). Φυσικά και είναι απαράδεκτο και η λύση είναι να ενσωματωθούν τα επιδόματα στον βασικό. Αλλά εδώ πάνε να καταργήσουν τα περισσότερα κι εμείς αναλωνόμαστε στο αν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής αξίζουν το τάδε επίδομα ή όχι.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:00:53 pm »
Καταρχήν, είναι απογοητευτικό να βλέπουμε απόψεις του στυλ "γιατί να παίρνει τα ίδια λεφτά ο γυμναστής με το φιλολογο, γιατί να παίρνουν το επίδομα εξωδιδακτικής όσοι εργάζονται στα γραφεία δευτεροβάθμιας κτλ, κτλ"! Αντί να είμαστε μια γροθιά, ψάχνουμε αφορμές για να διασπούμε τον κλάδο...
Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
1ον) Τα επιδόματα και η παροχή τους ήταν μια πάγια τακτική των κυβερνήσεων, που λάμβανε χώρα ακριβώς για να παίρνουμε κάποιες αυξήσεις, εκτός μισθών όμως! Έτσι, ναι μεν τα χρήματα που παίρναμε στο χέρι μπορεί να ήταν περισσότερα, αλλα τα επιδόματα αυτά δεν είχαν καμιά αξία για τη σύνταξη που θα παίρναμε μελλοντικά. Επομένως, και πολλές κατηγορίες εργαζομένων δημιουργούνταν -και επομένως μια εσωτερική διαίρεση στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων- αλλά και μελλοντικά το κράτος υπολόγιζε να γλιτώνει ένα σημαντικό ποσό από την καταβολή των συντάξεων.
2ον) Κάποιοι μπερδεύετε το επίδομα εξωδιδακτικής με το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας. Το επίδομα εξωδιδακτικής δίνεται για οποιαδήποτε γραφειοκρατική εργασία πραγματοποιούμε στο σχολείο και γενικά για οποιαδήποτε άλλη ασχολία πλην των ωρών διδασκαλίας. Δεν έχει σχέση με την προετοιμασία που διεξάγεται στο σπίτι για το μάθημα της επόμενης ημέρας. Επομένως, ατάκες του στυλ "γιατί να παίρνει ο γυμναστής επίδοδμα εξωδιδακτικής" κτλ, είναι άστοχες! Όλοι οι εργαζόμενοι σε ένα κλάδο στην τελική, αμείβονται με τα ίδια λεφτά. Στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για παράδειγμα, τα ίδια λεφτά παίρνει και ο αμμοβολιστής και ο ηλεκτροσυγκολλητής και όλες οι ειδικότητες!
3ον) Το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας μας δόθηκε ως αντιστάθμισμα του επιδόματος των 176 ευρώ που πήραν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι κι όχι οι εκπαιδευτικοί. Πάλι χαμένοι βρεθήκαμε δηλαδή!

22-23 Φλεβάρη απεργούμε! Όποιος έχει ακόμη συναίσθηση του τι συμβαίνει τριγύρω του ας πράξει τα δέοντα. Οι υπόλοιποι ας πάνε στην τάξη για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω. Αλλά μην ξεχνάτε, ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, και οι πράξεις του σήμερα έχουν αντίκτυπο στο αύριο. Κι επειδή εμείς σαν κλάδος ασχολούμαστε με το αύριο αυτής της κοινωνίας, οφείλουμε να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο όχι για τους μισθούς μας και μόνο, αλλά για να παραδώσουμε στα παιδιά που σήμερα κάνουμε μάθημα, μια ζωή με δικαιώματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:02:25 pm »
Μα ο επιδοματικος χαρακτήρας των μισθών ήταν κάτι που βόλευε το κράτος (αντί να αυξάνουν βασικούς μισθούς, προσθέτανε διάφορα). Φυσικά και είναι απαράδεκτο και η λύση είναι να ενσωματωθούν τα επιδόματα στον βασικό. Αλλά εδώ πάνε να καταργήσουν τα περισσότερα κι εμείς αναλωνόμαστε στο αν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής αξίζουν το τάδε επίδομα ή όχι.
Από που συνάγεται σώνει και καλά η μείωση του τελικού μισθού όμως; Εγώ διαβάζω και ακούω και το ακριβώς αντίθετο, και όχι σώνει καλά από φιλοκυβερνητικές πηγές. Αλλά επειδή όντως δεν ξέρουμε ακόμα τι πραγματικά θα προτείνει το σχέδιο νόμου, ποιός ο λόγος να συζητιέται όλο αυτό μόνο από φήμες που ακούμε δεξιά και αριστερά;

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:08:03 pm »
@ jimmy Όσο στον κλάδο υπάρχουν αδικίες και ανισότητες, δεν θα μπορέσει να είναι μία γροθιά. Έχουν μείνει αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με υψηλότατες βαθμολογίες στο ΑΣΕΠ και έχουν διοριστοί άλλοι με πλασματικές προυπηρεσίες. Έχουν εκδιωχθεί εκπαιδευτικοί από θέσεις σε σχολεία για να μπουν "συνάδελφοι" που είχαν το κατάλληλο βισμα. Θα μπορέσουν αυτοί να ταυτιστούν ποτέ; Δεν νομίζω. Και κάτι ακόμα, εγώ είμαι αδιόριστος και ζω ΜΟΝΟ από το μισθό μου. Την τελευταία φορά που ένας μαθηματικός μου έκανε παρατήρηση γιατί δεν απήργησα, του απάντησα ότι ο ίδιο που το έκανε χτύπησε και το απογευμα 3 ιδιαίτερα για να βγάλει τη χασούρα του ημερομισθίου. Και είναι πολλοί που απεργούν "εκ του ασφαλούς". Οπότε ατυχή τα επιχειρήματα περί των 100 ευρώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:11:56 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:09:27 pm »
Πάντως φίλε Green, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει τελικά, μην ξεχνάς ότι ο εκκαθαριστής μισθοδοσίας στο σχολείο σου δεν είναι στέλεχος του υπουργείου οικονομικών. Όπως και να έχει δηλαδή, δεν μπορούμε να βασιστούμε στο τι λέγεται από τον καθένα, ούτε να εφησυχάζουμε. Ο διακηρυγμένος στόχος του ενιαίου μισθολογίου, είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα, δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ούε και να περιμένουμε άπραγοι.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:12:52 pm »
Πάντως φίλε Green, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει τελικά, μην ξεχνάς ότι ο εκκαθαριστής μισθοδοσίας στο σχολείο σου δεν είναι στέλεχος του υπουργείου οικονομικών. Όπως και να έχει δηλαδή, δεν μπορούμε να βασιστούμε στο τι λέγεται από τον καθένα, ούτε να εφησυχάζουμε. Ο διακηρυγμένος στόχος του ενιαίου μισθολογίου, είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα, δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ούε και να περιμένουμε άπραγοι.
Είπα πρώτος ότι η συγκεκριμένη συζήτηση δεν έχει νόημα ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:23:57 pm »
@ jimmy Όσο στον κλάδο υπάρχουν αδικίες και ανισότητες, δεν θα μπορέσει να είναι μία γροθιά. Έχουν μείνει αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με υψηλότατες βαθμολογίες στο ΑΣΕΠ και έχουν διοριστοί άλλοι με πλασματικές προυπηρεσίες. Έχουν εκδιωχθεί εκπαιδευτικοί από θέσεις σε σχολεία για να μπουν "συνάδελφοι" που είχαν το κατάλληλο βισμα. Θα μπορέσουν αυτοί να ταυτιστούν ποτέ; Δεν νομίζω. Και κάτι ακόμα, εγώ είμαι αδιόριστος και ζω ΜΟΝΟ από το μισθό μου. Την τελευταία φορά που ένας μαθηματικός μου έκανε παρατήρηση γιατί δεν απήργησα, του απάντησα ότι ο ίδιο που το έκανε χτύπησε και το απογευμα 3 ιδιαίτερα για να βγάλει τη χασούρα του ημερομισθίου. Και είναι πολλοί που απεργούν "εκ του ασφαλούς". Οπότε ατυχή τα επιχειρήματα περί των 100 ευρώ.

Green, δικαιολογίες πάντα υπάρχουν πολλές. Κι εγώ ήμουν αδιόριστος μέχρι πέρσι, αλλά τις μέρες των απεργιών ακύρωνα τα ιδιαίτερά μου και πήγαινα στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Κι εγώ ξέρω το ρόλο που παίζει η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ αλλά δε σημαίνει ότι επειδή οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες μας έχουν ξεπουλήσει θα ξεπουλήσω κι εγώ τη ζωή μου. Και φέτος που είμαι διορισμένος σε μια κουκκίδα του χάρτη και με 1030 ευρώ μισθό πληρώνω 250 ευρώ ενοίκο, θα τα θυσιάσω τα 100 ευρώ για να έχω πρώτα απ' όλα καθαρή τη συνείδησή μου ότι έκανα έστω κάτι ελάχιστο για να αντιδράσω απέναντι σε αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας. Η συμμετοχή στα κοινά είναι πρώτα απ' όλα θέμα συνείδησης. Τα υπόλοιπα έπονται.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:31:46 pm »

Green, δικαιολογίες πάντα υπάρχουν πολλές. Κι εγώ ήμουν αδιόριστος μέχρι πέρσι, αλλά τις μέρες των απεργιών ακύρωνα τα ιδιαίτερά μου και πήγαινα στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Κι εγώ ξέρω το ρόλο που παίζει η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ αλλά δε σημαίνει ότι επειδή οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες μας έχουν ξεπουλήσει θα ξεπουλήσω κι εγώ τη ζωή μου. Και φέτος που είμαι διορισμένος σε μια κουκκίδα του χάρτη και με 1030 ευρώ μισθό πληρώνω 250 ευρώ ενοίκο, θα τα θυσιάσω τα 100 ευρώ για να έχω πρώτα απ' όλα καθαρή τη συνείδησή μου ότι έκανα έστω κάτι ελάχιστο για να αντιδράσω απέναντι σε αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας. Η συμμετοχή στα κοινά είναι πρώτα απ' όλα θέμα συνείδησης. Τα υπόλοιπα έπονται.
Πιθανότατα λοιπόν να μην έχω αποκτήσει συντεχνιακή συνείδηση, αλλά αν κρίνω από το χάλι του κλάδου, καλώς δεν την έχω. Η αλληλεγγύη και η αλληλοστήριξη σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, προυποθέτει δικαιοσύνη και ισονομία μεταξύ των ατόμων. Στην Ελλάδα ποτέ δεν συνέβει αυτό. Ο καθένας πάταγε πάνω στον άλλο για το δικό του βόλεμα. Πως λοιπόν να υπάρξει ξαφνικά κοινή στάση όταν επί τόσες δεκαετίες καλλιεργούσαμε την ατομικότητα και την ικανοποιήση του προσωπικού συμφέροντος με όποιο κόστος; Αυτα απαιτούν λαούς με παιδεία και κοινωνική συνείδηση.

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:39:48 pm »
Πιθανότατα λοιπόν να μην έχω αποκτήσει συντεχνιακή συνείδηση, αλλά αν κρίνω από το χάλι του κλάδου, καλώς δεν την έχω. Η αλληλεγγύη και η αλληλοστήριξη σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, προυποθέτει δικαιοσύνη και ισονομία μεταξύ των ατόμων. Στην Ελλάδα ποτέ δεν συνέβει αυτό. Ο καθένας πάταγε πάνω στον άλλο για το δικό του βόλεμα. Πως λοιπόν να υπάρξει ξαφνικά κοινή στάση όταν επί τόσες δεκαετίες καλλιεργούσαμε την ατομικότητα και την ικανοποιήση του προσωπικού συμφέροντος με όποιο κόστος; Αυτα απαιτούν λαούς με παιδεία και κοινωνική συνείδηση.

Οπότε συνάδελφε τι προτείνεις; Για να καταλάβουμε δηλαδή που θες να καταλήξεις;

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:43:05 pm »

Οπότε συνάδελφε τι προτείνεις; Για να καταλάβουμε δηλαδή που θες να καταλήξεις;
Δεν προτείνω τίποτα. Ο καθένας μιλάει εξ ονομάτος του και για τον εαυτό του. Δεν αισθάνομαι πάντως σωνεί και καλά αλληλεγγυος με οποιονδήποτε άλλο τυγχάνει να φέρει τον τίτλο του "εκπαιδευτικού". Το δικό μου κριτήριο δεν είναι συντεχνιακό για να αξιολογώ τους ανθρώπους και τις απόψεις τους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32934
  • Τελευταία: Tzach
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185943
  • Σύνολο θεμάτων: 19497
  • Σε σύνδεση σήμερα: 780
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)