*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1000341 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #630 στις: Αυγούστου 03, 2011, 06:21:51 pm »
Chill people!

(όσο για την έκτακτη εισφορά.. άσε, σε περνάω.. και χωρίς λογιστή, τα υπολόγισα ήδη μόνος μου  ::) )

Α, και αν μπορείς, χωρίς άκομψα σχόλια, εξήγησέ μας πώς πρέπει να ηρεμήσουμε και οι υπόλοιποι, γιατί εσύ μάλλον τα έχεις καταφέρει. Εμένα βλέπεις με απασχολεί το ότι θέλω 200 ευρώ σε έξοδα μετακίνησης κάθε μήνα και ότι θα είμαι 3 ώρες καθημερινά μέσα στους δρόμους, για να φτάσω στο σχολείο μου. Για τα οικογενειακά έξοδα καλύτερα να μη σου πω. Για πες, βρε συνάδελφε, τι βλέπεις εσύ που πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε. Και μη μου πεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. :P
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2011, 03:05:02 pm από Dr_Michael »

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:36:19 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Αυγούστου 03, 2011, 06:23:09 pm »
καλησπερα....εγω εχω να πω οτι εδω μεσα μονο καποιοι αντιδρουν κατα την περσινη σχολικη χρονια ομως κανεις δεν απεργουσε παρα μονο 2-3 δασκαλοι η 2  νηπιαγωγοι....και οι υπολοιποι τους εκαναν να νιωθουν ασχημα ε κ τι θα βγει με αυτο???για να λενε αυτοι που δεν απεργουν-χαζοι ειμαστε να απεργησουμε αφου στο τελος τα μετρα θα περασουν,εχουμε κι αναγκες...-λες κ οι υπλοιποι δεν εχουμε αναγκες που περιμενουμε μεχρι τελευταια στιγμη μηπως παρουμε τν αποσπαση στο νομο μας κ ας διανυουμε χιλιομετρα να φτασουμε στα χωρια λ ειμαστε κ ευχαριστημενοι κ συμμετεχουμε σε ολες τις απεργιες ενω οι αλλοι που μενουν διπλα στο σχολειο εχουν αναγκες κ δεν μπορουν να απεργησουν......κ τωρα ερχεται το ερωτημα ποιος θα ενδιαφερθει για μας????το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει ολοι να εωθουμα κ να αντιδρασουμε....ας γινει κατι λοιπον πριν μας κοψουν κι αλλα κ μετα πραγματικα κ να θελουμε ολοι να απεργησουμε δενθα μπορουμε......

Υπάρχουν και άλλες μορφές αντίδρασης, όπως η λευκή απεργία, η άρνηση να διορθώσεις γραπτά πανελλαδικών, να επιτηρήσεις πανελλαδικές. Δε θέλουν οι συνδικαλιστές.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος INDI

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Αυγούστου 03, 2011, 06:38:38 pm »
σωστο αλλα καποιες ειδικοτητες δεν μπορουν να το κανουν....νηπιαγωγοι,δασκαλοι...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Αυγούστου 03, 2011, 06:45:03 pm »
σωστο αλλα καποιες ειδικοτητες δεν μπορουν να το κανουν....νηπιαγωγοι,δασκαλοι...
Να αρνηθείτε τα εξωδιδακτικά καθήκοντα, π.χ.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:36:19 »

Αποσυνδεδεμένος dimitris9

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Αυγούστου 03, 2011, 10:44:52 pm »
Μόλις είδα την μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου και θα πάρω 72 ευρώ λιγότερα. Από ότι είδα από την ανάλυση της μισθοδοσίας υπάρχει αυξημένη παρακράτηση φόρου, ενώ δεν υπήρξε ακόμη η μείωση κατά 50 % του κινήτρου απόδοσης που προαναγγέλθηκε. Άντε καλώς τα δεχτήκαμε και εις ανώτερα...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Αυγούστου 04, 2011, 12:44:05 am »
Μόλις είδα την μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου και θα πάρω 72 ευρώ λιγότερα. Από ότι είδα από την ανάλυση της μισθοδοσίας υπάρχει αυξημένη παρακράτηση φόρου, ενώ δεν υπήρξε ακόμη η μείωση κατά 50 % του κινήτρου απόδοσης που προαναγγέλθηκε. Άντε καλώς τα δεχτήκαμε και εις ανώτερα...
Τι MΚ έχεις, αν επιτρέπεται, έτσι για να προσανατολιστούμε και εμείς.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος dimmag

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Αυγούστου 04, 2011, 12:36:23 pm »
Ερώτηση Προς τους υπουργό Οικονομικών, Παιδείας, Δια

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Αυγούστου 04, 2011, 01:46:21 pm »
Μόσιαλος: Δεν θα δεχθούμε αργομισθίες στο Δημόσιο

Αυστηρό μήνυμα προς το συνδικαλιστικό φορέα των δημοσίων υπαλλήλων έστειλε ο Ηλίας Μόσιαλος, διαμηνύοντας ότι κυβέρνηση δεν θα δεχθεί αργμισθίες και λευκές απεργίες στο Δημόσιο, ως αντίδραση στις περικοπές επιδομάτων.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real FΜ" και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί αντιδράσεων στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις νέες περικοπές στα επιδόματά τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συζητείται το θέμα της εργασιακής εφεδρείας για υπαλλήλους που κάνουν "λευκή" απεργία ή είναι "αργόμισθοι".

"Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία"", είπε και εκτίμησε πως "θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά". "Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια", ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έλαβε την 1η Αυγούστου, απόφαση - πλαίσιο για τον συντονισμό νέων μορφών κινητοποιήσεων σε όλο τον δημόσιο τομέα ακόμα και μέσα στον τρέχοντα μήνα. Στη σχετική της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλούσε τις ομοσπονδίες της να λάβουν άμεσα αποφάσεις για κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν:

24ωρες, 48ωρες απεργίες.
    Απεργίες διαρκείας.
    Συντονισμό κινητοποιήσεων σε συγκεκριμένες ώρες (αρχή, μέση ή τέλος ωραρίου) με μορφές όπως: καθιστική διαμαρτυρία εντός ή μπροστά στους χώρους εργασίας, αποχή από συγκεκριμένες εργασίες και ειδικά αυτές που επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες (π.χ. εισιτήρια εξωτερικών ιατρείων κ.ά.), εκστρατείες ενημέρωσης στις γειτονιές, στους δήμους κ.ά.
    Συλλαλητήρια.
    Συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας με νέες δυναμικές, μαζικές μορφές στους χώρους εργασίας, προς την κυβέρνηση.Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ απορρίπτει το εκφυλιστικό φαινόμενο της "λευκής απεργίας", όπως την εννοούν κάποιοι υπάλληλοι, και προτείνει τον συντονισμό στοχευμένων δράσεων.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Αυγούστου 04, 2011, 02:12:22 pm »
O Ψαριανός δεν ξέρει ή κάνει πως δεν ξέρει. Πέρα από το θέμα της θρησκείας υπάρχει ένας οικονομικός παράγοντας που λέγεται εκκλησία και ως οικονομικός παράγοντας μπορεί και ασκεί πολιτική. Είναι ένας παράγοντας που κατέχει μεγάλο μέρος των μετοχών της εθνικής τράπεζας (αν όχι το πλειοψηφικό πακέτο, δεν είμαι σίγουρη), κατέχει μεγάλα ακίνητα όπου βρίσκονται δημόσια ιδρύματα (π.χ. το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού) και ασκεί επιρροή σε συνειδήσεις. Δε σου φαίνεται περίεργο που δεν έχουν πει λέξη για την παρούσα κατάσταση; Πήρατε χαμπάρι ότι ο Άνθιμος έκανε παρέμβαση από άμβωνος κατά των κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων; Συνεπώς, είναι μια σχέση ανταλλαγής και διαπλοκής. Εσύ τι έχεις ως εκπαιδευτικός για να πιέσεις;

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος ericPaker

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Αυγούστου 04, 2011, 02:44:47 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2012, 11:47:05 am από ericPaker »

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
    • Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον...
« Απάντηση #640 στις: Αυγούστου 04, 2011, 03:00:43 pm »
Chill people!

(όσο για την έκτακτη εισφορά.. άσε, σε περνάω.. και χωρίς λογιστή, τα υπολόγισα ήδη μόνος μου  ::) )

Α, και αν μπορείς, χωρίς άκομψα σχόλια, εξήγησέ μας πώς πρέπει να ηρεμήσουμε και οι υπόλοιποι, γιατί εσύ μάλλον τα έχεις καταφέρει. Εμένα βλέπεις με απασχολεί το ότι θέλω 200 ευρώ σε έξοδα μετακίνησης κάθε μήνα και ότι θα είμαι 3 ώρες καθημερινά μέσα στους δρόμους, για να φτάσω στο σχολείο μου. Για τα οικογενειακά έξοδα καλύτερα να μη σου πω. Για πες, βρε συνάδελφε, τι βλέπεις εσύ που πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε. Και μη μου πεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. :P

Συμφωνώ επίσης για τα υπόλοιπα, όπως το λες, 200 για μετακίνηση και πάει λέγοντας. Πού μας καταντήσανε (ή καταντήσαμε...), ντρέπομαι και που το λέω πια (ας όψεται η άλλοτε προοπτική του 40%). Αρχίζω να πιστεύω πως είναι καλύτερα στη Γαλλία και πωλήτρια παρά εδώ και να υποβιβάζουν την αξία μου ως ανθρώπου, τις σπουδές μου, τις προσπάθειές μου και στην τελική να μην μπορώ και να επιβιώσω σαν άνθρωπος. Ακου εκεί 1000 ευρώ και 200 για μετακίνηση και ταξίδια 2 και 3 ώρες τη μέρα...πού ζούμε ρε γμτ; Και μπες και στο λούκι του ασεπ με τα καταπληκτικά θέματα και πλέον τις αόρατες θέσεις... Ωρες ώρες αναρωτιέμαι γιατί συνεχίζουμε και πιστεύουμε στο όνειρο που λέγεται "εκπαιδευτικός". Ξέρω, θα πεταχτεί κάποιος  και θα πει πως είναι λειτούργημα αλλά δεν είναι μόνο αυτό, έχουν και οι λειτουργοί έξοδα, ε;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2011, 03:22:24 pm από Dr_Michael »
Χαίρομαι που δε θα διοριστώ ποτέ τελικά γιατί θα μείνω στην πόλη μου που λατρεύω.
Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον πάντως...
http://www.youtube.com/user/mjacksontruth

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #641 στις: Αυγούστου 04, 2011, 06:05:53 pm »
Οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών

Εθνική

Ταμεία 17% ,
Εκκλησία 1,5%
Έμμεση συμμετοχή κράτους στο 24%
Οι ξένοι 39%
4 ξένοι κατέχουν πάνω από 1% έκαστος
Bank of New York Mellon 5%
Μικρομέτοχοι 27%

http://e-parembasis.blogspot.com/2011/01/blog-post_1923.html
δεν εξετάζω αν έχεις δίκιο, απλά δεν θέλω να αιωρούνται ανακρίβειες
Παλιότερα είχε μεγαλύτερο ποσοστό. Σήμερα έχει συρρικνωθεί όντως. Απ' όσο το έψαξα, πάντως, όντως δεν είναι ποτέ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.  Σημασία έχει ότι μπορούν και διαπραγματεύονται, γιατί έχουν οικονομική δύναμη. Αντιθέτως εμείς, που έχουμε μεγάλη δύναμη, επειδή είμαστε πολυπληθής κλάδος δεν το εκμεταλλευόμαστε.  :(
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2011, 06:11:33 pm από LK »

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #642 στις: Αυγούστου 04, 2011, 06:12:55 pm »
Chill people!

Συμφωνώ επίσης για τα υπόλοιπα, όπως το λες, 200 για μετακίνηση και πάει λέγοντας. Πού μας καταντήσανε (ή καταντήσαμε...), ντρέπομαι και που το λέω πια (ας όψεται η άλλοτε προοπτική του 40%). Αρχίζω να πιστεύω πως είναι καλύτερα στη Γαλλία και πωλήτρια παρά εδώ και να υποβιβάζουν την αξία μου ως ανθρώπου, τις σπουδές μου, τις προσπάθειές μου και στην τελική να μην μπορώ και να επιβιώσω σαν άνθρωπος. Ακου εκεί 1000 ευρώ και 200 για μετακίνηση και ταξίδια 2 και 3 ώρες τη μέρα...πού ζούμε ρε γμτ; Και μπες και στο λούκι του ασεπ με τα καταπληκτικά θέματα και πλέον τις αόρατες θέσεις... Ωρες ώρες αναρωτιέμαι γιατί συνεχίζουμε και πιστεύουμε στο όνειρο που λέγεται "εκπαιδευτικός". Ξέρω, θα πεταχτεί κάποιος  και θα πει πως είναι λειτούργημα αλλά δεν είναι μόνο αυτό, έχουν και οι λειτουργοί έξοδα, ε;
Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς;

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #643 στις: Αυγούστου 04, 2011, 06:21:08 pm »
Μια πιθανή απάντηση συνάδελφε LK: Ίσως γιατί είμαστε μια μειοψηφία όλοι εμείς που δεν συμφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική ( η πλειοψηφία, συμφωνεί με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου Νοεμβρίου).
Και ως μειοψηφία, μπορούμε να διατυπώνουμε ελεύθερα την γνώμη μας, όμως δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε και να επικρατήσει η γνώμη μας έναντι αυτής της πλειοψηφία.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182627
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)