0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: giokspy στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 12:19:41 pmΑπότι καταλαβα τελικα το 20% ειναι κατα μεσο ορο. στους καθηγητες ακομα δεν εχει διευκρινιστει ποσο ακριβως θα ειναι. το σιγουρο ειναι οτι θα υπαρξει και νεα μειωση 3,5,10,15% αγνωστο μεχρι στιγμης.κρινοντας απο τις προθεσεις της κυβερνησης δε νομιζω να ειναι κατω απο 10%. σε αυτη τη φαση τουλαχιστον, γιατι οπως καταλαβαινουμε θα υπαρξουν και αλλες φασεις μειωσεων και απολυσεων στις επομενες δοσειςΓιατί να σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο με τις μέγαλύτερες δυνατές περικοπές;Ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά οικονομικά στη χώρα μας, αλλά δεν είναι πιο συνετό να μην προδικάζουμε τις περικοπές μας και να μην αποδεχόμαστε τόσο εύκολα ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις;Αν αυτό που λέει η Moon το άκουσε στη ΝΕΤ ότι δε θα είναι παντού ίδιο το ποσοστό και μάλιστα γα τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι θα έχουμε μείωση 3% γιατί να είμαστε απαισιόδοξοι;Θα ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου να ισχύσει αυτό που ανακοινώθηκε στη ΝΕΤ, γιατί στο τέλος κόψε κόψε κανείς δε θα θέλει να διοριστεί σε ένα μακρινό μέρος επειδή δε θα μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά!
Απότι καταλαβα τελικα το 20% ειναι κατα μεσο ορο. στους καθηγητες ακομα δεν εχει διευκρινιστει ποσο ακριβως θα ειναι. το σιγουρο ειναι οτι θα υπαρξει και νεα μειωση 3,5,10,15% αγνωστο μεχρι στιγμης.κρινοντας απο τις προθεσεις της κυβερνησης δε νομιζω να ειναι κατω απο 10%. σε αυτη τη φαση τουλαχιστον, γιατι οπως καταλαβαινουμε θα υπαρξουν και αλλες φασεις μειωσεων και απολυσεων στις επομενες δοσεις
Το 20% δεν είναι σε όλους. Χθες στη ΝΕΤ είπαν ότι π.χ. για το υπουργείο Παιδείας η μείωση θα είναι στο 3%. Ελπίζω να είναι έτσι!
Γιατί να σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο με τις μέγαλύτερες δυνατές περικοπές;Ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά οικονομικά στη χώρα μας, αλλά δεν είναι πιο συνετό να μην προδικάζουμε τις περικοπές μας και να μην αποδεχόμαστε τόσο εύκολα ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις;
Πες μου ότι κάνεις πλάκα! Εχω ανάγκη να ακούσω ότι απλά ειρωνεύεσαι την κατάσταση. Αδυνατώ να πιστέψω ότι έχει μείνει συνάδελφος που εξακολουθεί να σκέφτεται έτσι....ΥΓ και για τη μακρινή και απίθανη εκείνη περίπτωση που σοβαρολογείς: έχεις δει τη μισθοδοσία σου του Οκτωβρίου;;;;
Όταν λένε ότι θα έχουμε μείωση 3%, γιατί εγώ πρέπει να δεχτώ ότι θα έχουμε 20%. Υπαρχούν ρετιρέ στο δημόσιο για τα οποία προορίζονται τέτοιες μειώσεις... Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δε στρουθοκαμηλίζω, μόνοι τους το ανακοίνωσαν το 3% για μας...ε δε θα τους πούμε να το κάνουν σε όλους 20%.
"Χαμένοι θα είναι περίπου 70.000 υπάλληλοι που έχουν αποδοχές πάνω από 2.000 ευρώ λόγω επιδομάτων. Εξαίρεση αποτελεί ένας αριθμός εργαζομένων στο Δημόσιο που λαμβάνουν μικρά ή καθόλου επιδόματα (π.χ. διοικητικοί στο υπ. Παιδείας) οι οποίοι θα δουν μικρές αυξήσεις στους μισθούς τους της τάξης του 7% και υπολογίζονται σε 70.000 εργαζόμενοι.Παράλληλα, θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα και θα παραμείνουν μόνο τέσσερα, το οικογενειακό, παραμεθορίου, ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσης."Με βάση το παραπάνω προφανώς οι εκπαιδευτικοί θα δουν μείωση στις αποδοχές τους μόνο και μόνο από την κατάργηση των επιδομάτων.
Παράθεση από: Lasid στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 11:37:25 amΌταν λένε ότι θα έχουμε μείωση 3%, γιατί εγώ πρέπει να δεχτώ ότι θα έχουμε 20%. Υπαρχούν ρετιρέ στο δημόσιο για τα οποία προορίζονται τέτοιες μειώσεις... Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δε στρουθοκαμηλίζω, μόνοι τους το ανακοίνωσαν το 3% για μας...ε δε θα τους πούμε να το κάνουν σε όλους 20%.Φίλε Lasid. ακόμα και το 3% (που αποκλείεται να είναι τόσο) αν προστεθεί στο 35% περίπου μείωσης που ήδη έχει γίνει ή έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει (με τη μείωση του αφορολογήτου) δεν είναι λίγο. Με τον καταιγισμό που έρχονται οι μειώσεις δε δικαιολογείται καμιά αισιοδοξία. Τώρα αν θα αισιοδοξούμε γιατί δεν θα υπαρχει τίποτα άλλο να μας πάρουν επειδή θα τα έχουν πάρει όλα, τότε πάω πάσο.