*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1002980 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #1106 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 12:15:23 pm »
Και πώς θα γίνεται η αξιολόγηση, δηλαδή; Ποιος θα αξιολογεί τη συμπεριφορά μου; Ποιος θα αξιολογεί την απόδοσή μου; Να υποθέσω κάποιος κομματικός προϊστάμενος; Τον κριτή ποιος θα τον κρίνει, η Διαμαντοπούλου;

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:52:02 »

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1107 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 12:17:44 pm »
Και πώς θα γίνεται η αξιολόγηση, δηλαδή; Ποιος θα αξιολογεί τη συμπεριφορά μου; Ποιος θα αξιολογεί την απόδοσή μου; Να υποθέσω κάποιος κομματικός προϊστάμενος; Τον κριτή ποιος θα τον κρίνει, η Διαμαντοπούλου;
Θα σου τεθούν αντικειμενικοί στόχοι τους οποίους θα πρέπει να πιάσεις. Όπως Αμερική.

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1108 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 12:48:03 pm »
Θα σου τεθούν αντικειμενικοί στόχοι τους οποίους θα πρέπει να πιάσεις. Όπως Αμερική.
με αφορμη το:οπως αμερικη, για τους πιο παλιους φυσικα ;)
http://www.youtube.com/watch?v=8Bf8nGPghJo

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1109 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 01:42:38 pm »
Και ποιοι μπορεί να είναι οι αντικειμενικοί στόχοι στην εκπαίδευση; Συγγνώμη, αλλά εμείς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, όχι με πρωτόκολλα. Πώς θα ορίσουν τους αντικειμενικούς στόχους; Ποιο θα είναι το κριτήριο, η επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις; Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον αντικειμενικό στόχο στην εκπαίδευση. Το ποιος είναι αποτελεσματικός δάσκαλος ακόμα αποτελεί αντικείμενο έρευνας για την παιδαγωγική επιστήμη. Τώρα, αυτά τα σαΐνια θα μπορέσουν να μετρήσουν και την αποτελεσματικότητά μας; Πραγματικά, έχω μπερδευτεί και έχω θυμώσει. Αν η αξιολόγησή τους είναι αυτοί που όλοι φανταζόμαστε, τότε προτιμώ την ισοπέδωση που ίσχυε μέχρι τώρα.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:52:02 »

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #1110 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 03:35:05 pm »
Και ποιοι μπορεί να είναι οι αντικειμενικοί στόχοι στην εκπαίδευση; Συγγνώμη, αλλά εμείς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, όχι με πρωτόκολλα. Πώς θα ορίσουν τους αντικειμενικούς στόχους; Ποιο θα είναι το κριτήριο, η επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις;

Θα κάνουν γκάλοπ στους μαθητές και στους γονείς για το αν είναι ευχαριστημένοι και σε συνδυασμό με την γνώμη του διευθυντή θα βγαίνει αν κάποιος είναι παραγωγικός ή όχι.  :P :P :P

Και άλλη μία ερώτηση σχετική:
Εμείς οι ήδη υπηρετούντες πώς θα καταταγούμε στους διάφορους βαθμούς και ΜΚ; Θα πάμε αυτόματα με τα χρόνια υπηρεσίας και τα τυπικά προσόντα; Δηλαδή για παράδειγμα θα πουν: με 10 χρόνια + μεταπτυχιακό ο βαθμός είναι Γ και το ΜΚ=τάδε;
Ή μήπως θα περάσουμε από τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις "κρίσεις" τους;

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1111 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 04:13:01 pm »
Και ποιοι μπορεί να είναι οι αντικειμενικοί στόχοι στην εκπαίδευση; Συγγνώμη, αλλά εμείς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, όχι με πρωτόκολλα. Πώς θα ορίσουν τους αντικειμενικούς στόχους; Ποιο θα είναι το κριτήριο, η επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις;

Θα κάνουν γκάλοπ στους μαθητές και στους γονείς για το αν είναι ευχαριστημένοι και σε συνδυασμό με την γνώμη του διευθυντή θα βγαίνει αν κάποιος είναι παραγωγικός ή όχι.  :P :P :P

Και άλλη μία ερώτηση σχετική:
Εμείς οι ήδη υπηρετούντες πώς θα καταταγούμε στους διάφορους βαθμούς και ΜΚ; Θα πάμε αυτόματα με τα χρόνια υπηρεσίας και τα τυπικά προσόντα; Δηλαδή για παράδειγμα θα πουν: με 10 χρόνια + μεταπτυχιακό ο βαθμός είναι Γ και το ΜΚ=τάδε;
Ή μήπως θα περάσουμε από τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις "κρίσεις" τους;
Τα παιδιά και τους γονείς ας τους ρωτήσουν, έστω και τους διευθυντές. Τους προϊσταμένους να φοβάστε.

Φαντάζομαι ότι θα γίνει το δεύτερο, δηλαδή θα περάσουμε από υπηρεσιακά συμβούλια, όσοι, τουλάχιστον, έχουν υπηρετήσει ήδη 2 χρόνια, που είναι και ο απαραίτητος χρόνος παραμονής μας σε κάθε βαθμό.
Οδηγίες για την αξιολόγηση μας:
-τρώτε οτιδήποτε είναι πράσινο
-να ντύνεστε με πράσινα
-βάψτε τους τοίχους σας πράσινο χρώμα
-υιοθετήστε το πράσινο ως αγαπημένο σας χρώμα
-οι γυναίκες βάψτε μαλλιά και νύχια πράσινα

Το πράσινο θα φορεθεί πολύ το χειμώνα, ιδιαίτερα στα υπηρεσιακά συμβούλια!  :'( :'(

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1112 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 05:05:11 pm »
εμεις οι παναθηναικοι εχουμε δηλαδη μια σιγουρια για την αξιολογηση :P

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1113 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 06:31:38 pm »
εμεις οι παναθηναικοι εχουμε δηλαδη μια σιγουρια για την αξιολογηση :P

Με το ένα πόδι στον επόμενο βαθμό, δε το συζητώ.  :P

Εδώ και ώρα ψάχνω στο διαδίκτυο κάποια δημοτικά τραγούδια που ν'αναφέρονται στην ξενιτιά, για κάτι που θέλω να κάνω στο σχολείο, όταν αυτό ανοίξει, γιατί είμαστε σε κατάληψη. Έπεσα πάνω σ' ένα ωραίο ιστολόγιο που αναλύει τα σύμβολα που υπάρχουν σε αυτά τα τραγούδια και τον τρόπο που περνάνε στο νεοελληνικό τραγούδι (έντεχνο ή λαϊκό). Από κάτω, ένας αναγνώστης είχε αφήσει το εξής μήνυμα:

αδελφια,σε λιγες μερες φευγω..για να μεγαλωσει ο γιος μου,πρεπει να μην τον βλεπω να μεγαλωνει.
ο πονος ειναι μεγαλος μα η αναγκη μεγαλυτερη!
ευχομαι κουραγιο στην ελλαδα μας,και καλη λευτερια!

Αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Οι επιλογές είναι δύο:ή φεύγουμε ή τους διώχνουμε. Ακόμα επιμένω στη δεύτερη επιλογή. Ως πότε δεν ξέρω!

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος miss piggy

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1114 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 07:29:49 pm »
Το άλλο το καταλάβατε; Ο μισθός σου θα είναι ανάλογος με το βαθμό σου. Για ν' ανέβεις βαθμολογικά θα πρέπει να γνωμοδοτεί το υπηρεσιακό (κομματικό;) συμβούλιο. Μόνο αν έχεις μεταπτυχιακό και διδακτορικό θα μπορείς να ανέβεις αυτόματα (χωρίς κρίση) ένα με δύο βαθμούς αντίστοιχα. Δηλαδή, πώς θα κάνουμε μεταπτυχιακά, αν δεν έχουμε χρήματα και δε μας δίνει άδεια η υπηρεσία; Αν έχεις δεύτερο πτυχίο αυτό δε θεωρείτε προσόν, γιατί, προφανώς, το απέκτησες δωρεάν, επομένως ποιος νοιάζεται.

Και μερικές ειδήσεις:
-40.000 ελληνικά νοικοκυριά έχουν κηρύξει πτώχευση, δηλαδή αδυνατούν να είναι συνεπείς στα στεγαστικά τους δάνεια. Κυρίως, πρόκειται για δημόσιους υπάλληλους!!!!!!!!!!

Αντισταθείτε, όσο μπορείτε. Το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορούμε να τους καταφέρουμε αυτή τη στιγμή είναι η άρνηση να πληρώσουμε τους φόρους τους. Στις 5 Νοεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή για να κριθούν αντισυνταγματικοί οι συγκεκριμένοι φόροι. Τουλάχιστον, περιμένετε! Αν κριθεί αντισυνταγματικό το μέτρο, τότε, για να πάρετε τα λεφτά σας πίσω θα πρέπει να καταφύγετε δικαστικά και αν θα τα πάρατε, αν το κράτος έχει κηρύξει παύση πληρωμών και στο εσωτερικό. Η επιβάρυνσή μας για κάθε μήνα που καθυστερούμε είναι 1%. Για να γίνει σαφές, στα 1000 ευρώ είναι 10 ευρώ το μήνα.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1115 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 09:00:11 pm »

Αντισταθείτε, όσο μπορείτε. Το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορούμε να τους καταφέρουμε αυτή τη στιγμή είναι η άρνηση να πληρώσουμε τους φόρους τους. Στις 5 Νοεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή για να κριθούν αντισυνταγματικοί οι συγκεκριμένοι φόροι. Τουλάχιστον, περιμένετε! Αν κριθεί αντισυνταγματικό το μέτρο, τότε, για να πάρετε τα λεφτά σας πίσω θα πρέπει να καταφύγετε δικαστικά και αν θα τα πάρατε, αν το κράτος έχει κηρύξει παύση πληρωμών και στο εσωτερικό. Η επιβάρυνσή μας για κάθε μήνα που καθυστερούμε είναι 1%. Για να γίνει σαφές, στα 1000 ευρώ είναι 10 ευρώ το μήνα.

Αποσυνδεδεμένος infinity_kos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1116 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 09:11:04 pm »
Μισθός νεοδιορισμένου στα 1.640
Στόχος του νέου μισθολογίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα είναι η εξάλειψη των διαφορών μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου επιπέδου προφανώς με συμπίεση προς τα κάτω της τελικής δαπάνης που αφορά τους καλύτερα αμειβόμενους. Για παράδειγμα, σήμερα ο νεοεισερχόμενος υπάλληλος πανεπιστημιακής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας λαμβάνει 1.260 ευρώ όταν ο συνάδελφός του στο υπουργείο Οικονομικών παίρνει πρώτο μισθό -μαζί με τα επιδόματα- 2.309 ευρώ.
Με βάση το σενάριο για το Ενιαίο Μισθολόγιο που θέλει την εξισορρόπηση των ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε οι απολαβές όλων των νεοεισερχόμενων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον στενό δημόσιο τομέα θα διαμορφωθεί περίπου στα 1.640 ευρώ μαζί με τα επιδόματα.
Λίγο μετά τα 1000 ο διορισμός.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1117 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 09:12:09 pm »
απο το εθνος

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1118 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 09:14:58 pm »
Και αντισυνταγματικό να μη κριθεί το μέτρο της έκτατης εισφοράς, νομίζεις ότι μπορεί να εφαρμοστεί αν αντιδράσουμε μαζικά; Κάποια στιγμή, δε θα έχει μείνει μισθός για να κατασχέσουν. Άλλωστε, και όσοι τρέχουν να πληρώσουν την εφορία δε θα μπορούν να το κάνουν για πολύ. Μόνο ο φόρος εισοδήματος για το 2011 θα είναι δυσβάσταχτος. Αυτό που σήμερα αποφεύγετε από φόβο, αύριο θα το κάνετε από ανάγκη. Σε λίγο που θα βαρέσουν τα κανόνια και δε θα πληρωνόμαστε για αρκετό καιρό, τότε θα δούμε από ποιο μισθό θα μας παρακρατήσουν το φόρο. Άλλωστε, όταν έρθει εκείνη η ώρα (και θα έρθει σύντομα), προτιμώ να έχω  να αγοράσω γάλα για το παιδί μου, παρά να τα έχω δώσει για να σώσω το ευρώ. Άλλωστε, είμαστε πολλοί που αρνούμαστε να πληρώσουμε τα φοροχαράτσια. Μάλλον, ξερονήσια πρέπει να ανοίξουν για να μας φυλακίσουν.

ΥΓ: τα 5000 ευρώ πώς γίνονται αστραπιαίαι 15000 ευρώ; Μου το εξηγείς;

Μ. Μπρεχτ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1119 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 09:15:42 pm »
Μισθός νεοδιορισμένου στα 1.640
Στόχος του νέου μισθολογίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα είναι η εξάλειψη των διαφορών μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου επιπέδου προφανώς με συμπίεση προς τα κάτω της τελικής δαπάνης που αφορά τους καλύτερα αμειβόμενους. Για παράδειγμα, σήμερα ο νεοεισερχόμενος υπάλληλος πανεπιστημιακής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας λαμβάνει 1.260 ευρώ όταν ο συνάδελφός του στο υπουργείο Οικονομικών παίρνει πρώτο μισθό -μαζί με τα επιδόματα- 2.309 ευρώ.
Με βάση το σενάριο για το Ενιαίο Μισθολόγιο που θέλει την εξισορρόπηση των ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε οι απολαβές όλων των νεοεισερχόμενων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον στενό δημόσιο τομέα θα διαμορφωθεί περίπου στα 1.640 ευρώ μαζί με τα επιδόματα.
πηγη εθνος

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182720
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699