0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμείς την απεργία στις περισσότερες περιοχές, αν όχι σε όλες, την είχαμε αποφασίσει. Μετά ήρθε η επιστράτευση, και, όντως κάναμε πίσω. Αλλά και τότε, που φανήκαμε καλά παιδιά και δεν κάναμε τελικά την απεργία ούτε αγνοήσαμε τα φύλλα επιστράτευσης, τα θυροκολλημένα στα σπίτια μας, λες και ήμαστε τίποτε καταζητούμενοι της τελευταίας υποστάθμης, κοντολογίς όταν αποδειχθήκαμε "καλά παιδιά", ΚΑΝΕΙΣ δεν μας είπε "Μπράβο" για την "σύνεσή" μας ή τίποτε τέτοιο. Αντίθετα μας αντιμετώπιζαν με ένα υφάκι του στυλ "Άντε κάτσε στα αυγά σου δασκαλάκο, που μου θες και απεργία στις Πανελλαδικές!"Αλλά ρωτάω εγώ αφελώς, γιατί εγώ να δείξω αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που ποτέ δεν στάθηκαν ούτε καν ηθικά στα δικά μου προβλήματα; Γιατί να βλέπω πολλούς στο δημόσιο να την σκαπουλάρουν από ενιαίο μισθολόγιο, περικοπή δώρων, να σκίζουν με το έτσι θέλω φύλλα (αυτο)αξιολόγησης (), να παίρνουν αναδρομικά, να παίρνουν "δώρα" κτλ. και εγώ να είμαι πάντα στην από κάτω; Ποιος από αυτούς στάθηκε αποφασιστικά στις δικές μας απεργίες, όταν αυτές έγιναν (π.χ. σε αυτές του περασμένου Σεπτέμβρη); Οι δικαστικοί και στρατιωτικοί; Οι δημοτικοί αστυνόμοι και οι φύλακες; Οι υπάλληλοι των ΟΤΑ και οι καθαρίστριες; Πάντα μόνοι μας ήμαστε. Ενώ εμείς κατεβαίνουμε στα πάντα : στις πορείες των υπαλλήλων της ΕΡΤ, των εργαζομένων του τάδε υπουργείου κτλ. Και πού ήταν όλοι αυτοί όταν όλοι μας είδαμε τους μισθούς μας να εξανεμίζονται, να μας κόβουν εξωδιδακτικά και όλα αυτά; Δίπλα μας σίγουρα όχι. Αλλά είμαστε εμείς αλληλέγγυοι μαζί τους, τώρα που ακούγεται ότι θα μειωθούν οι δικοί τους μισθοί και θα αυξηθούν οι δικοί μας (έστω και ως ψίχουλα). Είναι αξιοπρεπής στάση αυτό;Όπως και εντός του κλάδου μας, έτσι και στο δημόσιο συνολικά η αλληλεγγύη είναι μούφα. Στην πράξη κανείς ποτέ δεν θα νοιαστεί για τον άλλο. Να είχαμε ένα δημόσιο με όλους τους εργαζόμενους προσληφθέντες με ενιαίο, αξιολογικό τρόπο, θα έλεγα ναι στην ανάγκη αλληλεγγύης. Αλλά, συγγνώμη κιόλας, με όλους αυτούς που έχτισαν ζωές μέσω παραθύρων, βυσμάτων, μηδέν προσόντων, πλαστών πτυχίων, μηδενικού αντικειμένου εργασίας, αμειβόμενοι μάλιστα καλύτερα - με αυτούς δεν μπορώ να νιώσω ότι έχω τίποτε κοινό. Αυτοί έχουν τις πλάτες τους, ενώ εσύ τρέμεις μήπως και δεν συμπληρώσεις ωράριο και σε στείλουν σε τρία και τέσσερα σχολεία, τρέχεις για ΤΠΕ, σεμινάρια, ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακά στα Παιδαγωγικά, γιατί φοβάσαι μήπως σε στείλουν στο οξαποδώ μια ωραία πρωία.Συμφωνώ με αυτά που λένε κάποιοι για ψίχουλα. Πιο πιθανό θεωρώ τελικά να μην πάρουμε τίποτε, είτε γίνουν εκλογές είτε όχι. Διότι οι από πάνω θα βάλουν τα πράγματα κάτω και θα πουν : τί με συμφέρει, να τα χαλάσω με αυτούς που βόλεψα ή να αφήσω τα πράγματα ως έχουν;
Δεν εχω καμια ηθικη υποχρεωση(!!) να υποστηριξω το βυσμα.Υπαρχουν πολλοι συνάνθρωποι μας σε δυσχερή θεση που εχουν την αναγκη μας.Με δουλευεις τωρα;Αν καει το σπιτι του βυσματος ωστοσο, φυσικα και θα συνδραμω.Ατυχες το παραδειγμα
Ασυδοσία υπαρχει στις απολυσεις συναδερφων και όχι στις απολυσεις-προσληψεις εκ νεου με αδιαφανείς διαδικασιες όπως εγινε στην ΕΡΤ.Και δεν μιλαω με γενικεύσεις,αλλα δεν μπορω και να μιλησω. Μην εξισωνουμε τους συναδερφους των ΕΠΑΛ με την ΕΡΤ,μολονοτι το μαυρο που επεσε ξαφνικα στην ΕΡΤ ηταν επιεικως απαραδεκτο.
Ηθικη και βυσμα είναι ασύμβατοι οροι όμως.
Οσο για τους εγκληματιες,θα το χαρακτηριζα συγκριση καθ υπερβολην
Η αληθεια είναι ότι πιο παρανοικος λαος δεν υπαρχει.Εγινε κοσμοχαλασμος μεεερες εξω από την ΕΡΤ και για όλα αυτά που μας συμβαινουν 4 χρονια καμια αντιδραση...Τοσοι ανεργοι,τοσες αυτοκτονιες.Ειμαστε φανφαρόνοι τελικα
Δεν επικροτω την λογικη της Τροικας αλλα δεν θα παω να σκαρφαλωσω και στις καγκελόπορτες της ΕΡΤ υπερ του αδικημενου βυσματος
Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο