0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
το θεμα ... και απευθυνετε κυριως σε ενεργους εκπαιδευτικους δεν ειναι life style επιλογη το καθηγητιλικη
συνάδελφοι απλά μετρούν τις ώρες για να βγουν στη σύνταξη. Το μόνο που τους νοιάζει είναι μη χρειαστεί να μείνουν στο σχολείο 5 λεπτά παραπάνω ή μην τους φάει κανείς το διάλειμμα με ερωτήσεις.
πλέον έχει τεθεί ως άγραφος νόμος οι φιλόλογοι να αναλαμβάνουν την προετοιμασία των σχολικών εορτών.
Παράθεση από: filius στις Απριλίου 03, 2009, 10:16:18 pmτο θεμα ... και απευθυνετε κυριως σε ενεργους εκπαιδευτικους δεν ειναι life style επιλογη το καθηγητιλικη Διόρθωσέ το, είναι ντροπή, ειδικά σε σχέση με αυτό που φιλοδοξείς να γίνεις. Και κανένας τόνος δεν βλάπτει επίσης...
Filius, δεν θέλω να γίνω εριστική, νομίζω όμως ότι ως φιλόλογοι οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στα γραπτά μας (και στα προφορικά μας προφανώς!). Πραγματικά, θεωρώ ότι είναι απολύτως φυσιολογικό για όλους τους ανθρώπους να κάνουν λάθη όταν είναι απρόσεκτοι. Για το δικό μας κλάδο όμως, τέτοιου είδους απροσεξίες υπονομεύουν το κύρος μας, το οποίο είναι και το βασικό θέμα συζήτησης εδώ. Δεν λέω ότι είμαστε αλάνθαστοι, προφανώς και υπάρχουν λέξεις για τις οποίες θα έχουμε αμφιβολίες για την ορθογραφία τους, δεν είμαστε και κινητά λεξικά. Καταληκτικά λάθη όμως είναι αδιανόητο να κάνουμε. Επαγγελματική συμβουλή: Ξαναδιαβάζουμε τα κείμενα που γράφουμε, για να αποφύγουμε λάθη απροσεξίας και για να προφυλάξουμε το κύρος του φιλολόγου- εκπαιδευτικού.
Εγώ προτείνω ανάλογες διορθώσεις και επισημάνσεις να γίνονται με προσωπικό μήνυμα, έτσι ώστε και το λάθος να διορθώνεται και αυτός που έκανε το λάθος να γίνεται πιο προσεκτικός στο μέλλον χωρίς να δημιουργείται θέμα.