0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΑΙΡΕΤΟΣ Κεντρικού ΥπηρεσιακούΣυμβουλίου ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ)Από την ΠΑΣΚΘεόφιλος Σακαλίδης
Αγαπητέ συνάδελφε, όπως και εσύ έτσι και εγώ δεν γνωρίζω προσωπικά τον συγκεκριμένο αιρετό, ή οποιονδήποτε άλλον. Είναι όμως επιπόλαιο να κάνουμε εικασίες και υποθέσεις, και να αφήνουμε χοντρά υπονοούμενα για κάποιον, χωρίς τουλάχιστον να φέρνουμε μια όχι απόδειξη αλλά έστω ένδειξη. Προφανώς όταν και εάν κάποιος μαγειρεύει τα αποτελέσματα το υποψιάζεσαι αλλά δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις αν δεν δεις τους πίνακες. Και οι πίνακες οι οποίοι βγήκαν, με το να μην συνοδεύονται από τα μόρια μας βάζουν σε υποψίες. Έπειτα, κάτι λές για ρουσφέτια. Το ξέρεις ή το υποθετεις; Πές μας μερικά στοιχεία ακόμη, εάν γνωρίζεις. Ρωτάς που ήταν ο αιρετός όλον αυτόν τον καιρό. Μα τώρα συνεδρίασε το όργανο για αυτό το θέμα και έγινε η σχετική ανακοίνωση, και έπαιξε, γιατί το θέμα μας καίει. Μια γρήγορη αναζήτηση να κάνεις στο google θα βρεις δηλώσεις και καταγγελίες του συγκεκριμένου αιρετού για διάφορα σχετικά θέματα, όχι μόνο για φέτος αλλά και για προηγούμενα χρόνια, τα οποία όμως δεν παίζουν πρώτο θέμα γιατί δεν μας καίνε άμεσα εκείνη τη χρονική στιγμή. Εάν όμως τότε αντιδρούσαμε ίσως τώρα η ασυδοσία να μην είχε φτάσει στο απροχωρητο. Εάν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι δεν κατασκευάζω όσα ισχυρίζομαι. Επίσης, η παράταξη του αιρετού έχει βγάλει οδηγίες για όσους ζητούσαν μετάθεση όπου παροτρύνει όποιον διαπιστώσει παρανομία να την καταγγείλει. Ίσως νομίζεις ότι η διαδικασία των μεταθέσεων είναι τόσο ανοιχτή στους αιρετούς ή και σε όλους μας όπου η πρώτη παρασπονδία να μπορεί να αποδειχτει άμεσα. Δεν είναι έτσι όμως. Γι' αυτό λέμε ότι τα μαγειρεύουν. Και σε περίπτωση που με κατηγορήσεις για παρωπίδες θα ήθελα να πω ότι δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για κανέναν. Όπως και δεν ρίχνω στην πυρά κανέναν αβασάνιστα. Φαίνεται όμως ότι η ηγεσία του υπουργείου δεν ενδιαφέρεται αν ρίχνει στην πυρά της αναξιοκρατίας και την αδιαφάνειας όλους μας. Τέλος, η απάντησή μου αυτή είναι μια ακόμη άρνησή μου να δεχτώ γενικεύσεις και συμψηφισμούς, και κυρίως την άφεση αμαρτιών κάποιων αποδεδειγμένα ενόχων επειδή κάποιοι άλλοι ίσως έχουν κάνει τα ίδια. Δεν έχω σκοπό την αντιπαράθεση ή την ανταλλαγή υπονοούμενων. Ευχαριστώ πολύ.
Ίσως νομίζεις ότι η διαδικασία των μεταθέσεων είναι τόσο ανοιχτή στους αιρετούς ή και σε όλους μας όπου η πρώτη παρασπονδία να μπορεί να αποδειχτει άμεσα. Δεν είναι έτσι όμως. Γι' αυτό λέμε ότι τα μαγειρεύουν.
Καλημέρα σε όλους. Είμαι από τους τυχερούς που πήραν μετάθεση, αλλά η όλη διαδικασία βρωμάει λίγο. Μπορεί κάποιος να μου βρει μια λογική εξήγηση, γιατί δεν ανακοινώνουν και τα μόρια όσον μετατέθηκαν. Θα ήταν κάτι πάρα πολύ απλό και υπερ των διαφανών διαδικασιών. Αν γίνονταν κάτι τέτοιο κανείς δεν θα είχε παράπονο, παρά μόνο αυτοί που ακολουθούν πλάγιες οδούς.