*

Αποστολέας Θέμα: Πιθανή κατάργηση του 24μήνου;  (Αναγνώστηκε 17179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πιθανή κατάργηση του 24μήνου;
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:06:14 am »
Είμαι σίγουρη ότι αν εμείς δουλεύαμε 24μήνες μακριά από το σπίτι μας ή είχαμε 3 παιδιά, θα λέγαμε άλλα τώρα..Το πιό δίκαιο τελικά είναι η επαναφορά της επετηρίδας με πρόσθετα μόρια σε όσους έχουν οικογένειες, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει.. :-\
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:41:59 »

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:14:15 am »
Για να κλείσει κάποιος 24μηνο αναπλήρωσης χρειάζεται η συμμετοχή όχι μόνο σε έναν ασέπ! Και μην ισοπεδώνουμε τα πάντα! Σαφώς και ο 23χρονος απόφοιτος έχει δικαίωμα να διεκδικεί το μέλλον του, αλλά και όσοι έχουν οικογένειες πίσω τους έχουν να σκεφτούν όχι μόνο τον εαυτούλη τους! Το πρόβλημά μας δεν είναι όσοι εργάστηκαν 24μήνες και δικαιούνται να διοριστούν αλλά οι πολύ λίγες θέσεις που μένουν σε εμάς τους υπόλοιπους!
Εννοειται οι λιγες θεσεις ειναι το προβλημα κι ο εξευτελισμος που συνεπαγεται το συγκεκριμενο συστημα. Οπως σου ειπα δε διαφωνω με το 24μηνο και ισα-ισα το θεωρω μια ελπιδα. Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια. Εαν ειχα 6 μορια απο προσθετη + τα 16,5 που πηρα απο εναν ασεπ θα ημουν αναπληρωτρια και μετα θα διοριζομουν 9+9 =18 +6 =24. Ενω τωρα τα 16,5 μοιραζονται στα 2 και μετα χανονται... Δε μου εδωσαν καμια χρονια αναπληρωση, παρα μονο ωρομισθια και ξεκινα ολη η κατασταση παλι απο το μηδεν. Το συστημα αυτη τη στιγμη ειναι αδικο και δεν μπορω να καταλαβω πως καποιοι το υπερασπιζονται. Θα ηταν δικαιο αν μετρουσε μονο η επιτυχια στον ασεπ κι αυτη αυστηρα με το πως εγραψες, ουτε προσαυξησεις ουτε τιποτα, ουτε διορισμος απο κανεναν αλλο πινακα.  Απλα και καθαρα. Τοσο καθαρα οσο ηταν καποτε η επετηριδα που ηξερες ποιος ηταν πανω απο σενα ποιος κατω απο σενα στον πινακα κι αυτο ηταν ολο...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2009, 11:19:58 am από zizoulis »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:24:26 am »
συμφωνω με zizoulis και N.Π, και να προσθεσω οτι αν δεν εχεις δουλεια σταθερη δεν κανεις 3 παιδια, ετσι? εκτος κι αν εισαι λιγο "γκάου"
κάνεις ομως 3 παιδια οταν ξερεις οτι το σεπτεμβριο θα εισαι ....μονιμος!!!!

τελικα οι φολολογοι θα λυσουν το προβλημα της υπογεννητικοτητας στη Ελλαδα?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ioanol

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:26:23 am »
και εγω την πρώτη φορά που έδωσα ασεπ και έγραψα αρκετά καλά απογοητεύτηκα γιατί δεν είχα προσαυξήσεις ενώ άλλοι που ειχαν γράψει χειρότερα από μένα διορίζονταν. Ούτε αναπληρώτρια ειχα πάει καθώς τότε μπήκε το 20% με τους τρίτεκνους. πήγα όμως ωρομίσθια. έτσι, ξαναέδωσα στο διαγωνισμο, έγραψα πάνω από τη βάση και τελικά πήγα αναπληρώτρια. τώρα ελπίζω με το 24μηνο.
θέλω να πω πως και το 24μηνο δεν γίνεται χωρίς κόπο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:41:59 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:27:59 am »
Zizoulis έχεις δίκιο..Πολλές φορές όμως νιώθω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος εδώ μέσα..Σε άλλα θέματα π.χ. πυροβολισμός σε σχολή του ΟΑΕΔ, είμαστε υπέρμαχοι της στήριξης της οικογένειας και σε άλλα θέματα δεν διστάζουμε να κατηγορήσουμε και να βλάψουμε το θεσμό της οικογένειας..Π.χ. αξιοκρατία και μεταθέσεις..

Ζητώ συγνώμη που ξέφυγα λίγο από το θέμα.. :-[

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:29:06 am »
Και μιλαμε για αδικιες οταν μιλαμε για προσθετη... ενω αδικιες υπαρχουν παντου. Δεν ειναι αδικια καποιος που ζει στην αθηνα για παραδειγμα, να θελει 16 μορια για να ειναι ωρομισθιος και καποιος που ζει σε ενα αλλο μερος 13? ποια δικαιοσυνη διασφαλιζει το συγκεκριμενο συστημα? Θα δεχτω οτι ειναι δικαιο για τους περιπου 30  καθε φορα που γραφουν ενα 77 και πανω χωρις προσθετα μορια, με την πρωτη προσπαθεια και διοριζονται. Αλλα τελικα γι ΄αυτους  μιλαμε?

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:35:24 am »
Zizoulis έχεις δίκιο..Πολλές φορές όμως νιώθω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος εδώ μέσα..Σε άλλα θέματα π.χ. πυροβολισμός σε σχολή του ΟΑΕΔ, είμαστε υπέρμαχοι της στήριξης της οικογένειας και σε άλλα θέματα δεν διστάζουμε να κατηγορήσουμε και να βλάψουμε το θεσμό της οικογένειας..Π.χ. αξιοκρατία και μεταθέσεις..

Η οικογενεια δεν μπορει να στηριχθει οταν οι αδειες μητροτητας δεν ειναι ιδιες για ολους, οταν η ωρομισθια δεν πληρωνει και η μητερα δουλευει και το απογευμα, οταν με την ελπιδα του 24 μηνου παιρνεις το παιδι μακρια απο τον πατερα του για να δουλεψεις μια χρονια ή και παραπανω για τα μορια ή το αφηνεις πισω σε μπαμπα και γιαγιαδες. Δε στηριζεται ετσι η οικογενεια, ουτε στηριζεται ετσι το σχολειο με απελπισμενους, κουρασμενους, απογοητευμενους καθηγητες.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:37:46 am »
Θέλω να πιστεύω ότι 3 παιδιά δεν κάνει κάποιος μόνο για να διοριστεί, ειδικά στη σημερινή εποχή..εγώ φαντάζομαι τον εαυτό μου με 1 παιδί και το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο από όλες τις απόψεις..αν ήμουν πιό μικρή, είχα ήδη 2 παιδιά, μία σχετικά καλή οικονομική άνεση και το κυριότερο..πολλή υπομονή και σωματικά και ψυχικά κουράγια θα έκανα 3ο παιδί για να διοριστώ κιόλας.. ;)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:37:55 am »
θέλω να πω πως και το 24μηνο δεν γίνεται χωρίς κόπο.

δεν λεμε αυτο. και βεβαια θελει κοπο. αλλα ποιο κοπο? αυτον που αλλοι κανουν ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα  για να πετυχουν μια ωρομισθια, αν τους αφησουν τα "παραθυρακια" που εν τω μεταξυ ανοιγουν.....και τα οποια τα τελευταια 4-5 χρονια φυτρωνουν σαν μανιταρια....

κακη κακη η κυβερνηση αλλα δεν το βλεπω.....μαλλον για πολυ βολικη μου κανει
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:42:04 am »

Η οικογενεια δεν μπορει να στηριχθει οταν οι αδειες μητροτητας δεν ειναι ιδιες για ολους, οταν η ωρομισθια δεν πληρωνει και η μητερα δουλευει και το απογευμα, οταν με την ελπιδα του 24 μηνου παιρνεις το παιδι μακρια απο τον πατερα του για να δουλεψεις μια χρονια ή και παραπανω για τα μορια ή το αφηνεις πισω σε μπαμπα και γιαγιαδες. Δε στηριζεται ετσι η οικογενεια, ουτε στηριζεται ετσι το σχολειο με απελπισμενους, κουρασμενους, απογοητευμενους καθηγητες.

Σίγουρα..και εξοργίζομαι όταν διαβάζω απόψεις εδώ μέσα του στύλ "να κοπούν οι άδειες επαπειλούμενης κύησης και η έγκυος να δουλεύει κανονικά στο σχολείο και σε αυτό που βρίσκεται σε νησί ή χωριό χωρίς γιατρούς" και "γιατί να δικαιούνται πρώτοι μετάθεση αυτοί που εχουν οικογένειες"!! ::) Πού είναι η ευαισθησία μας? >:(

(Αχ, συγχύζομαι πάλι..έχω και πυρετό.. ;D)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2009, 11:52:00 am από N.Π. »

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:47:25 am »
Δεν ειναι αδικια καποιος που ζει στην αθηνα για παραδειγμα, να θελει 16 μορια για να ειναι ωρομισθιος και καποιος που ζει σε ενα αλλο μερος 13?

Δεν νομίζω να σου απαγόρευσε κανείς να κάνεις τα χαρτία σου "σε άλλο μέρος" πέραν της αθήνας.
Έτσι δεν είναι?
Η διδασκαλία είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Ο ρόλος μας, όμως, είναι περισσότερο σύνθετος.

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:03:28 pm »
Δεν ειναι αδικια καποιος που ζει στην αθηνα για παραδειγμα, να θελει 16 μορια για να ειναι ωρομισθιος και καποιος που ζει σε ενα αλλο μερος 13?

Δεν νομίζω να σου απαγόρευσε κανείς να κάνεις τα χαρτία σου "σε άλλο μέρος" πέραν της αθήνας.
Έτσι δεν είναι?
Συμφωνω με αυτο που λες. Του χρονου θα εχω 13,5 μορια και σιγουρα στην αθηνα δε θα ειμαι ωρομισθια. Εχω μωρο σχεδον ενος χρονου, αρα δεν ειναι πολυ ευκολο να παω σε ενα νησι, αλλα δε θα ηταν προβλημα εαν ημουν μονιμη κατοικος του νησιου. Δεν εχω την οικονομικη ανεση να διατηρω δευτερο σπιτι χανοντας και τη βασικη μου δουλεια, και τελος δεν ειμαι και σιγουρη για ποιες περιοχες μιλαμε. Δε θα ηταν πιο λογικο η ωρομισθια να γινεται απο τον ιδιο πινακα με την αναπληρωση για ολη την ελλαδα και απο τον ιδιο πινακα να ηταν στη συνεχεια η προσθετη και η ενισχυτικη? Οποτε αυτος που επιθυμει να δηλωσει ολη την ελλαδα να μπορει να το κανει και εννοειται να ειναι αμεση η πληρωμη.

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:07:30 pm »
Μην απορείς γιατί υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν το υπάρχον σύστημα διορισμών το οποίο πράγματι δεν είναι και οτι το καλύτερο.Από τη στιγμή που θα μπεις στο λούκι συγκέντρωσης προυπηρεσίας θα δεις οτι η όποια κουβέντα γίνεται για τον τρόπο πρόσληψης θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά στην υπεράσπιση της διατήρης των προσλήψεων μέσω προυπηρεσίας. Όταν είσαι νέος δεν έχεις τίποτα να χάσεις και διεκδικείς το σύνολο των διορισμών να γίνονται από ασεπ. Όταν όμως δεις το ζόρι που έχει η συγκέντρωση προυπηρεσιας, τα χρόνια να περνάνε,(στην καλύτερη περίπτωση με ωρομισθία χρειάζεται κάποιος κατά μεσο όρο 6 χρονια ανεξάρτητα από ειδικότητα) και ακους φωνές του τύπου "όλες οι προσλήψεις μόνο μέσω ασεπ" τότε θα είσαι από την άλλη μεριά!Δεν ξέρω την ηλικία του Μάρκου(τυχαία τον αναφέρω,πολλοί έχουν την γνώμη όλοι οι διορισμοι μόνο μέσω ασεπ κυρίως νεαρότεροι), αλλά νομίζω ότι βλέπω οτι σκέφτεται όπως εγώ πριν από κάποια χρόνια. Το 24μηνο δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα μια και όσοι διορίζονται μέσω αυτου έχουν τουλάχιστον μια (επιτυχή)συμμετοχή σε ασεπ και ίσως αρκετοί απο αυτούς να φτάσανε πολύ κοντά στο να διοριστούν απευθείας με ασεπ. Το 24μηνο πρέπει νομίζω να το βλεπουμε κάτι σαν...δεύτερη ευκαρία! Αυτο που πρεπει να διεκδικιθεί είναι η μετάφορα των θέσεων του 40% στους διορισμους μέσω ασεπ, αλλά και αυτό μακροπρόθεσμα μια και δεν μπορουν..τόσο απλά να αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού γιατί έτσι μπορεί να νομίζουν οτι βολεύει κάποιοι. Το πρόβλημα, κλείνοντας, είναι οι πολλοί λίγοι διορισμοί σε σχέση τους χιλιάδες πτυχιούχους(δείτε στους δασκάλους, το μόνο που συζητανε είναι για μεταθέσεις αποσπάσεις, γιορτές κτλπ) που ολοένα και αυξάνονται και όχι τόσο ο τρόπος κατανομής των θέσεων. Το υπάρχον σύστημα δεν είναι το καλύτερο, πρέπει να αλλάξει αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνει ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη μια και χιλιάδες συνάδελφοι έχουν προγραμματίσει αυτοί και οι οικογένειές τους τη ζωή τους βάση του υπάρχοντος συστήματος διορισμών. Το λάθος αυτό έγινε μια φορά με την κατάργηση της επετηρίδας οπότε και ρίχτηκαν στον Καιάδα χιλιάδες συνάδελφοι. Ελπίζω οτι δεν θα επαναληφθεί. Συμφωνώ να διατηρούνται τα μόρια του ασεπ όπως αυτά της προυπηρεσιας στον πίνακα των αναπληρωτών.Επίσης στεγανοποίηση των πινάκων με όλους τους διορισμους αναπληρωτών και ωρομισθίων να γίνονται μόνο μέσω αυτών παντού.

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:12:29 pm »
Ενιαίος πίνακας για ωρομισθία αντί πινάκων περιφέριων νομίζω ότι θα έκανε πολύ δυσκίνητο το όλο συστημα προσλήψεων ωρομισθίων.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182646
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)