0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
η γενική εικόνα των φιλολόγων σ' αυτό το διαγωνισμό δεν είναι καλή.
Παράθεση από: iouliaki στις Μαΐου 23, 2009, 07:18:02 pm η γενική εικόνα των φιλολόγων σ' αυτό το διαγωνισμό δεν είναι καλή.Eνώ η γενική εικόνα των θεμάτων ήταν άριστη!Το να είναι χαμηλότερες οι βαθμολογίες σε αυτόν τον διαγωνισμό συγκριτικά με τον προηγούμενο πιστεύω ότι είναι κατα κάποιο τρόπο αναμενόμενο!Τα θέματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα και μόνο οι "υποψιασμένοι" που είχαν εμπειρία από προηγούμενο διαγωνισμό ή όσοι διάβαζαν πολύ καιρό μπορούσαν να στοχεύσουν σε έναν αξιοπρεπή βαθμό!Το να αναλωνόμαστε σε κουβέντες και κινδυνολογίες του τύπου "οι φιλόλογοι δεν έγραψαν...τα γραπτά είναι χάλια σε αρχαία ή νέα ή ιστορία...κτλ" δε νομίζω ότι μας ωφελεί!Έχουμε γράψει εδώ και καιρό και όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία!Πρέπει να έχουμε υπομονή γιατί "κυριακή κοντή γιορτή"!
Μήπως, έχεις τελείωσει κλασικό; Φαντάζομαι για ένα απόφοιτο του κλασικού δεν είναι δύσκολες οι ερωτήσεις των αρχαίων. Επίσης, αυτοί που έχουν διδακτική εμπειρία αυτά που ζητάνε στ' αρχαία τα ξέρουν ήδη. Η ιστορία και τα νέα είναι το πρόβλημα που δεν τα διδάσκουμε. Όσο για το γεγονός ότι ένας διαβασμένος μπορεί να πατώσει συμφωνώ. Στον αδιάβαστο, αν πέσει κάτι που το έχει κάνει στο πανεπιστήμιο ή το έχει διδάξει, θα το γράψει χωρίς άγχος, ενώ ο διαβασμένος έχει πάντοτε άγχος και αυτό μετράει.
Παράθεση από: stratos91 στις Μαΐου 24, 2009, 11:52:12 amΌσο εύκολα και να είναι τα θέματα των αρχαίων, οι περισσότεροι βαθμοί για κάποιο λόγο είναι χαμηλοί. εγώ σκέφτομαι ότι η επιτροπή που βάζει τα θέματα δεν ξέρει τις απαντήσεις, γιατί να τις ξέρουν οι διορθωτές; Σιγά μη διορθώνουν αντικειμενικά τα γραπτά μας. Με τη διάθεση της στιγμής πάει. Εξηγώ αμέσως: 40-50: μόλις χώρισα και δεν έχω καμία διάθεση να διορθώνω γραπτά για πενταροδεκάρες50-60: η ζωή μου είναι χάλια, αλλά είμαι καλός άνθρωπος και θα φανώ επιεικής60-70: υπάρχει περίπτωση να βρω γκόμενο. Υπάρχει τελικά θεός, ας βάλλω κανένα βαθμό, δεν του αξίζει βέβαια με τέτοιο γραπτό, αλλά έχε χάρη που είμαι στις καλές μου.70-80: καλά, ο γκόμενος που βρήκα είναι το κάτι άλλο! 'Ολα τα βλέπω με άλλο μάτι, ακόμα και το γραπτό που έχω μπροστά μου.80-90: Γιορτάζω, γιορτάζω, βαθμούς μοιράζω!Και αφού δε δίνει η επιτροπή σαφείς οδηγίες η επιτροπή στους διορθωτές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παραπάνω κλίμακα οι διορθωτές, μπας και δούμε γρήγορα τ' αποτελέσματα και εμείς οι φουκαριάρηδες.
Όσο εύκολα και να είναι τα θέματα των αρχαίων, οι περισσότεροι βαθμοί για κάποιο λόγο είναι χαμηλοί.
φυσικά, και είναι θέμα διαβάσματος, αλλά με το συναγωνισμό που υπάρχει και τη βαρύτητα της ειδικής διδακτικής, βάζει και ο διορθωτής το χεράκι του για την αποτυχία ή την επιτυχία ενός υποψηφίου.
Παράθεση από: LK στις Μαΐου 25, 2009, 02:34:59 pmφυσικά, και είναι θέμα διαβάσματος, αλλά με το συναγωνισμό που υπάρχει και τη βαρύτητα της ειδικής διδακτικής, βάζει και ο διορθωτής το χεράκι του για την αποτυχία ή την επιτυχία ενός υποψηφίου.Ακριβώς το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις πανελλήνιες!Μεγαλύτερη ευθύνη κατά τη γνώμη μου(για την επιτυχία ή μή των υποψηφίων) έχουν όσοι βάζουν τα θέματα παρά οι διορθωτές,η υποκειμενικότητα των οποίων είναι μόνιμη σε όλες τις εξετάσεις που δώσαμε μέχρι να φτάσουμε στο πτυχίο!
Γι' αυτό 1 μονάδα ΑΣΕΠ αντιστοιχεί σε 180 υποψηφίους...Στο δέκατο του μορίου κρινόμαστε...
Παράθεση από: bikini στις Μαΐου 25, 2009, 02:45:58 pmΓι' αυτό 1 μονάδα ΑΣΕΠ αντιστοιχεί σε 180 υποψηφίους...Στο δέκατο του μορίου κρινόμαστε...Όπως και στις πανελλήνιες...1 μονάδα μπορεί να στοιχίσει σχολή!Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι η ύλη που δίνεται πολύ αργά,η έλλειψη συγκεκριμένης βιβλιογραφιας που προκαλεί σύγχιση ως προς τις απαντήσεις των θεμάτων και τα θέματα που ανιχνεύονται με μικροσκόπιο και δεν είναι ικανά να κρίνουν έναν καθηγητή!Η διόρθωση θεμάτων ανάπτυξης ήταν,είναι και θα είναι πάντα υποκειμενική από τις εξετάσεις του γυμνασίου μέχρι τις εξετάσεις ΑΣΕΠ!Τα άλλα μπορούν να διορθωθούν αν υπάρχει θέληση!