0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και dress code να υπάρξει παιδιά δε θα αλλάξει και κάτι...Όλα είναι θέμα παιδείας όπως αρέσκεται να λέει και το υπουργείο μας στη διαφήμιση,αλλά από παιδεία σ' αυτή τη χώρα άλλο τίποτα...
........Αντί λοιπόν να καμουφλάρουμε αυτή την ανάγκη θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να διδάξουμε στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν την κρίση τους για να συνδέουν το ένδυμα με την περίσταση.
Παράθεση από: Μέλια στις Απριλίου 22, 2009, 12:42:59 pmΚαι dress code να υπάρξει παιδιά δε θα αλλάξει και κάτι...Όλα είναι θέμα παιδείας όπως αρέσκεται να λέει και το υπουργείο μας στη διαφήμιση,αλλά από παιδεία σ' αυτή τη χώρα άλλο τίποτα...αυτο παλι το ολα ειναι θεμα παιδειας, συγγνωμη αλλα δεν μπορω να το καταλαβω.....(δεν λεω για σενα Μελια μου, αλλοι το λενε συνεχως και μου τη "σπαει")τι παει να πει "θεμα παιδειας"? πρακτικα θελω να μου το εξηγησει καποιος αν μπορει.τι εννοουμε δηλ "παιδεια" στο ντυσιμο, στην οδηγηση κλπ κλπ αυτα ειναι θεμα μιμησης και μιας εντελως κακως εννουμενης "ελευθεριας"παραδειγμα: υπαρχει ο νομος, αν εφαρμοζεται μιλαω για καταπατηση ελευθεριαςαν δεν εφαρμοζεται αγανακτω γιατι υπαρχει ...dura lex sed lex
Φίλε Μάρκο, πιστεύω πως εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα πάλι.Αφού οι γονείς δεν είναι άξιοι να βάλλουν κανόνες στα παιδιά τους οφείλουμε εμείς να τα διδάξουμε.Και πώς θα γίνει αυτό; Πρώτον με το να είμαστε οι ίδιοι πρότυπο( γιατί αν εγώ ως εκπαιδευτικός ντύνομαι σαν.....πώς θα πω στο παιδί να ντύνεται ευπρεπώς;) και δεύτερον με το να βάλλουμε και να τηρήσουμε κανόνες.Εγώ θυμάμαι (και δεν είμαι τοσο μεγάλη) πως, όταν πήγαινα σχολείο, η Δ/ντρια και οι καθηγητές μας έλεγαν ότι αν πάμε ντυμένες απρεπώς ή βαμμένες σχολείο, θα φύγουμε κατευθείαν απ'αυτό.Το έλεγαν και το τηρούσαν.Σήμερα έχεις δει κανένα σχολείο να ασχολείται;Το μόνο που μας νοιάζει (και δε λέω ότι δεν είναι δικαιολογημένο.το ίδιο κάνω και εγώ) είναι να βγάλουμε την ύλη.
Φίλε Μάρκο,Συγγνώμη που επεμβαίνω αν και απευθύνεσαι στο Μάρκο πιστεύω πως εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα πάλι.Αφού οι γονείς δεν είναι άξιοι να βάλλουν κανόνες στα παιδιά τους οφείλουμε εμείς να τα διδάξουμε.Και πώς θα γίνει αυτό; Πρώτον με το να είμαστε οι ίδιοι πρότυπο( γιατί αν εγώ ως εκπαιδευτικός ντύνομαι σαν.....παρτσακλό!, πες το μην ντρέπεσαιπώς θα πω στο παιδί να ντύνεται ευπρεπώς;) και δεύτερον με το να βάλλουμε και να τηρήσουμε κανόνεςπονεμένη ιστορία!.Εγώ θυμάμαι (και δεν είμαι τοσο μεγάλη) πως, όταν πήγαινα σχολείο, η Δ/ντρια και οι καθηγητές μας έλεγαν ότι αν πάμε ντυμένες απρεπώς ή βαμμένες σχολείο, θα φύγουμε κατευθείαν απ'αυτό.Το έλεγαν και το τηρούσαν.Σήμερα έχεις δει κανένα σχολείο να ασχολείται;Το μόνο που μας νοιάζει (και δε λέω ότι δεν είναι δικαιολογημένο.το ίδιο κάνω και εγώ) είναι να βγάλουμε την ύλη.
και πως τη διδασκουμε αυτη την ελευθερια εκφρασης,επιλογης και κρισης? μηπως αν δεν τη διδαξουμε σωστα καταληγουμε στο ....ντυνομαι,κανω,ενεργω οπως μου γουσταρει?bikini, εσυ που διδασκεις κιολας πες μας πως θα το εκανες πρακτικα αυτο? γιατι πολυ σωστα το εθεσες.