0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
έγω απο την άλλη συμφωνώ σχεδόν με όλους σας απλά έχω να προσθέσω κάτι ακόμη: 1) Αν μιλήσουμε για παιδιά μικρά (3-10 ετών) θα ρωτήσω άν έχετε δεί τί πουλάνε στα μαγαζιά με παιδικά ρούχα.... μίνι φουστάκια, μπουστάκια και.... και... και....... Αρα η λύση δεν είναι να τους βάλουμε ποδιά, αλλά να τους μάθουμε οτι υπάρχουν όρια και ντύνεσαι και συμπεριφέρεσαι ανάλογα με τον χώρο και τους ανθρώπους με τους οποίους είσαι..... Είτε θέλουμε είτε όχι το μπουστάκι και το μίνι θα το πάρει η μαμά και θα καμαρώνει το μικρομέγαλο κοριτσάκι της, μπορούμε όμως να την παροτρύνουμε να μην τα φοράει αυτά λέγοντας της να φοράει πιο εύχρηστα ρόυχα στο σχολείο που της επιτρέπουν την κίνηση και την συμμετοχή σε δραστηριότητες. 2) Αν μιλήσουμε για παιδιά γυμνασίου και λυκείου που είναι στην εφηβεία και τα έχουν ψιλοχαμένα γιατί ψάχνουν να βρουν μια ταυτότητα, τότε εκεί για μένα ταιριάζει η προσέγγιση της bikini, κατανοήση δηλαδή αλλά και οριοθέτηση συμπεριφορών. Το θέμα δεν είναι ποιος φταίει, αλλα ποιος θα βάλει τα όρια. Για το σχολείο τα όρια τα βάζουμε εμείς : όποιος θέλει να προκαλέσει δεν νομίζω οτι θα το κάνει μόνο με τα ρούχα... θα κοιτάξει να απαξιώσει το μάθημα γενικώς......
Ωστόσο μπορούμε να προσπαθήσουμε, ως εκπαιδευτικοι να πλησιάσουμε τα παιδιά μας και να τα καταλάβουμε, αλλα και να τους δώσουμε να καταλάβουν και αυτά ότι το όμορφο δε συνάδει με το χυδαίο και το πρόστιχο.
Παράθεση από: soul στις Απριλίου 23, 2009, 04:40:50 pmΩστόσο μπορούμε να προσπαθήσουμε, ως εκπαιδευτικοι να πλησιάσουμε τα παιδιά μας και να τα καταλάβουμε, αλλα και να τους δώσουμε να καταλάβουν και αυτά ότι το όμορφο δε συνάδει με το χυδαίο και το πρόστιχο.Συμφωνώ!!Χρειάζεται όμως κοινή στάση από το σχολείοόχι άλλος καθηγητής να φωνάζει όταν βλέπει το πρόστυχο και άλλος να το επαινεί και μάλιστα μπροστά στο μαθητή
Παράθεση από: aeee στις Απριλίου 23, 2009, 11:45:35 pmΠαράθεση από: soul στις Απριλίου 23, 2009, 04:40:50 pmΩστόσο μπορούμε να προσπαθήσουμε, ως εκπαιδευτικοι να πλησιάσουμε τα παιδιά μας και να τα καταλάβουμε, αλλα και να τους δώσουμε να καταλάβουν και αυτά ότι το όμορφο δε συνάδει με το χυδαίο και το πρόστιχο.εμενα τωρα πως μου εχει κατσει οτι το ομορφο συναδει με το χυδαιο και το προστιχο ?!!! δεν μπορω να το εξηγεισω. μηπως φταιει η αισθητικη μου? μηπως αν διαβαζα την Αισθητικη του Παπανουτσου με βοηθουσε να τα ξεχωρισω?
Παράθεση από: soul στις Απριλίου 23, 2009, 04:40:50 pmΩστόσο μπορούμε να προσπαθήσουμε, ως εκπαιδευτικοι να πλησιάσουμε τα παιδιά μας και να τα καταλάβουμε, αλλα και να τους δώσουμε να καταλάβουν και αυτά ότι το όμορφο δε συνάδει με το χυδαίο και το πρόστιχο.
τώρα εσύ ,φίλε Μάρκο, με ποιους είσαι, με εμας ή........με τα Θηρία;;;;;
κρύβει ένα θηρίο μέσα του καλά κλειδαμπαρωμένο