*

Αποστολέας Θέμα: " dress code " μαθητων στα σχολεια. Ναι ή οχι ;  (Αναγνώστηκε 17055 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: " dress code " μαθητων στα σχολεια. Ναι ή οχι ;
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 22, 2009, 11:05:41 am »
Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νομοθέτης έχει κάτσει στα αβγά του και κατά τη γνώμη μου καλά κάνει, γιατί εκεί που κλείνει μια πόρτα ανοίγει ένα παράθυρο. Σκέψου τη
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:21:49 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 22, 2009, 11:14:20 am »
ηθελα να γινω μπατσος αλλα με κερδισε η φιλολογια. Ευτυχως για την αστυνομια, δυστυχως για τη φιλολογια!

ματ= η δευτερη φυση μου.

αλλα στο θεμα μας τωρα,.... δεν φερνω τιποτα πλαγιως ουτε ειμαι υπερ της "ποδιας". ειμαι ομως υπερ μιας ευπρεπους εμφανισης. τιποτε παραπανω τιποτα λιγοτερο. δεκτο και το σκουλαρικι στα αγορια.

αλλα οταν μου ερχεται για μαθημα και η φουστα ειναι πανω (πιο πανω δε γινεται) η μπλουζα ειναι κατω (πιο κατω δε γινεται) πως να διδαξω την ετεροπροσωπια και την κατηγορηματικη μετοχη?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 22, 2009, 11:15:15 am »
Εγώ δεν είμαι υπέρ της ποδιάς ούτε και της φούστας στο σχολείο!πουλόβερ και παντελόνι unisex.Τι θα κάνουν το πουλόβερ, θα το κόψουν???Έχει δίκιο ο Μάρκος αλλά και η Ρίτα.Οι γονείς χρειάζονται ταρακούνημα γιατί δεν χαμπαριάζουν(ορισμένοι)!
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος clockie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 22, 2009, 11:18:33 am »
Τωρα που ανοιγει ο καιρος το θεμα ειναι οντως επικαιρο... χαχα! Ουτε και γω πιστευω οτι ειναι θεμα dress code. Θεμα οικογενειας ειναι... αν καποιος θελει να ειναι προκλητικος θα ειναι και με το dress code. Δεν υπαρχουν πονηρα ρουχα.. υπαρχουν πονηρα μυαλα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:21:49 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 22, 2009, 11:24:07 am »
Τωρα που ανοιγει ο καιρος το θεμα ειναι οντως επικαιρο... χαχα! Ουτε και γω πιστευω οτι ειναι θεμα dress code. Θεμα οικογενειας ειναι... αν καποιος θελει να ειναι προκλητικος θα ειναι και με το dress code. Δεν υπαρχουν πονηρα ρουχα.. υπαρχουν πονηρα μυαλα!

καλα το πηγαινες, στο τελος το ....χαλασες με τη ...σοφιστεια.
και βεβαια υπαρχουν πονηρα μυαλα εξαιτιας των ....πονηρων ρουχων. (διαβαστε του Παπανουτσου το δοκιμιο σχετικο με το ντυσιμο)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 22, 2009, 11:35:49 am »

Εκείνο που με ενοχλεί είναι να βλέπω καθηγήτρια ή καθηγητή να προκαλεί όχι μόνο με το ντύσιμο, αλλά και με χειρονομίες, λόγια, πράξεις...  >:(  >:(

σοβαρα ; γινονται τετοια πραγματα; ουτε που το φανταζομουνα !  δεν ντρεπονται πια λιγο.....που βαδιζουμε, βρε που παμε.....σοδομα και γομορα ( μακρια απο μενα.   δυσκολο αλλα .....θα το αντεξω)

Να σου φέρω παραδείγματα;;;
Καθηγήτρια με άσπρο παντελόνι και κοντή μπλούζα. Πώς αλλιώς θα φαινόταν το εσώρουχο;;;
Καθηγήτρια με πολύ βαθύ ντεκολτέ... "Καλοκαίρι είναι, ζιβάγκο θα φορέσουμε;" απαντούσε...
Καθηγητής χρησιμοποιούσε λέξεις όλο υπονοούμενο, όταν παρέδιδε κι έγραφε στον πίνακα...
Και χίλια μύρια όσα ακόμη, που, αν τα πω, θα με διαγράψουν οι διαχειριστές από το forum...  :-X  :-X  :-X

Μήπως θα έπρεπε να μιλάμε για " dress code " των καθηγητών;;;  ???  ???  ???  ::)  ::)
Όνομα και τηλέφωνο της καθηγήτριας; Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος clockie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 22, 2009, 11:39:07 am »
καλα το πηγαινες, στο τελος το ....χαλασες με τη ...σοφιστεια.
και βεβαια υπαρχουν πονηρα μυαλα εξαιτιας των ....πονηρων ρουχων. (διαβαστε του Παπανουτσου το δοκιμιο σχετικο με το ντυσιμο)

Μα εκει ηθελα να καταληξω φιλτατε  ;D

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 22, 2009, 12:21:28 pm »
Όταν βλέπεις τη μαμά να έρχεται στο σχολείο με το μίνι και το βαθύ ντεκολτέ, τι να περιμένεις από το παιδί! Μπορεί μια τέτοια μάνα να επιβάλλει στο παιδί της να είναι ντυμενο ευπρεπώς;
 ??? ??? ???
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 22, 2009, 12:23:17 pm »
πρέπει να υπάρχει dress code, γιατί η φωτογραφίες εσωρούχων παν κι έρχονται από κινητό σε κινητό. Θεωρώ πάντως πως γι αόλα φταίνε οι γονείς. Πώς αφήνουν τα παιδιά τους να βγαίνουν από το σπίτι σχεδόν ημίγυμνα;

Αποσυνδεδεμένος Μέλια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 22, 2009, 12:42:59 pm »
Και dress code να υπάρξει παιδιά δε θα αλλάξει και κάτι...Όλα είναι θέμα παιδείας όπως αρέσκεται να λέει και το υπουργείο μας στη διαφήμιση,αλλά από παιδεία σ' αυτή τη χώρα άλλο τίποτα...
Μ' αρέσει να μη λέω πολλά...

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 22, 2009, 12:49:41 pm »
Dress code και ξερό ψωμί... Και ειδικά αν μπορούσαν να επαναφέρουν τις στολές (όπως αυτές τις ωραίες που έχουν στα Λονδίνα και τις τρέντυ στο Αμέρικα) θα ήταν ακόμα καλύτερο. Με τις στολές ξενοιάζουν όλοι:
1) οι μαμάδες από πλυντήρια (μαζεύουν τις 2-3 στολές του παιδιού,που συνήθως είναι και χρωματικά στην ίδια παλέτα, τις χώνουν στο πλυντήριο και τέρμα τα πράσινα, κοκκινα,κιτρινα,μπλε, πλυντήρια - τουλάχιστον για το σχολείο)
2) Τα παιδιά από το άγχος της ντουλάπας (παρόλο που η πιτσιρικάδα γκρινιάζει πάντα, καλά και ωραία θα ήταν στην τελική να φοράνε όλοι το ίδιο ρούχο...Ούτε κοροϊδία, ουτε άγχος για το τί φοράει ο δίπλα και τί εγώ...)
3) Οι μπαμπάδες και οι καθηγητές από τα εγκεφαλικά που προκαλούν 16χρονα με φούστες άνω και  ντεκολτέ κάτω του "ανεκτού".. (τι τραβάς βρε Μάρκο...  ;D ;D ;D ;D)

Αυτά και η απαγόρευση του βαψίματος "πίστας" στο σχολείο θα ήταν εξαίρετα κατά τη γνώμη μου. :P

Συμφωνώ. Επιπλέον υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος. Με τις στολές δεν φαίνεται ποιος έχει χρήμα και ποιος όχι. Δεν μπορούν όλοι να φοράνε μάρκας παντελόνια και εσώρουχα και συχνά αυτό είναι αιτία περιθωριοποίησης για αυτά τα παιδιά. Συζήταγα με μια συνάδελφο μεγαλύτερης ηλικίας και μου είπε πως όταν ήταν στο σχολείο και έπαψαν οι ποδιές, έπαθε μεγάλο σοκ γιατί δεν είχε τι να φορέσει... Με την οικονομική κρίση δεν είμαστε κι εμείς κάπως έτσι σήμερα???

Όσο για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να υπάρχει κι εκεί dress code. Αλλά αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος ο εκπαιδευτικός πως με τη συμπεριφορά του και τους τρόπους πλάθει χαρακτήρες, τι να τον κάνεις??? Είναι σοβαρή η δουλειά μας και πρέπει να είμαστε σοβαροί κι εμείς. Γι'αυτό άλλωστε το λέμε και λειτούργημα. Γιατί όπως ο γιατρός έχει στα χέρια του ζωές ανθρώπων, έτσι κι εμείς έχουμε στα χέρια ψυχές ανθρώπων...Και πρέπει να έχουμε χειρουργική ακρίβεια για να μην τις πληγώσουμε....Αλλά είναι πολύ δύσκολο να βάλεις όρια στον εαυτό σου...
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 22, 2009, 01:29:15 pm »

Με τις στολές δεν φαίνεται ποιος έχει χρήμα και ποιος όχι.
Λάθος. Ακόμα κι αν λήψουν τα επώνυμα τζιν, υπάρχουν πάντα ένα σωρό  ζωνούλες, κονκάρδες, μαντηλάκια, σκατουλάκια που "κράζουν" επαρκώς το πόσο χρήμα έχει κάποιος. Ακόμα και στο φτιάξιμο των ίδιων των ποδιών (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι "μαθήτριες" στις μαθητικές ταινίες της

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 22, 2009, 01:46:41 pm »
Ακριβώς, θα αρχίσει ο ανταγωνισμός των στολών.
Λέτε να δούμε τον..... Ασλάνη να βγάζει στολές;;;;;
Πού μπορει να φτάσουμε ακόμη, Θεέ μου!!!!!!!!!
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 22, 2009, 01:48:29 pm »

Συμφωνώ. Επιπλέον υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος. Με τις στολές δεν φαίνεται ποιος έχει χρήμα και ποιος όχι. Δεν μπορούν όλοι να φοράνε μάρκας παντελόνια και εσώρουχα και συχνά αυτό είναι αιτία περιθωριοποίησης για αυτά τα παιδιά. Συζήταγα με μια συνάδελφο μεγαλύτερης ηλικίας και μου είπε πως όταν ήταν στο σχολείο και έπαψαν οι ποδιές, έπαθε μεγάλο σοκ γιατί δεν είχε τι να φορέσει... Με την οικονομική κρίση δεν είμαστε κι εμείς κάπως έτσι σήμερα???

Όσο για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να υπάρχει κι εκεί dress code. Αλλά αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος ο εκπαιδευτικός πως με τη συμπεριφορά του και τους τρόπους πλάθει χαρακτήρες, τι να τον κάνεις??? Είναι σοβαρή η δουλειά μας και πρέπει να είμαστε σοβαροί κι εμείς. Γι'αυτό άλλωστε το λέμε και λειτούργημα. Γιατί όπως ο γιατρός έχει στα χέρια του ζωές ανθρώπων, έτσι κι εμείς έχουμε στα χέρια ψυχές ανθρώπων...Και πρέπει να έχουμε χειρουργική ακρίβεια για να μην τις πληγώσουμε....Αλλά είναι πολύ δύσκολο να βάλεις όρια στον εαυτό σου...

Γι' αυτό πρέπει να μαθαίνουμε στους μαθητές μας την ελευθερία έκφρασης, επιλογής και κρίσης και όχι να τους διδάσκουμε τη μαζοποίηση.

Κάποιοι από μας μιλούσαμε για μαζοποίηση στις παρελάσεις, όταν όλοι οι μαθητές ντύνονται στρατιωτάκια, και τις καταδικάζαμε.
Τώρα μιλάμε για μαζοποίηση στο χώρο μάθησης και κοινωνικοποίησης...  ::)  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2009, 01:50:41 pm από bikini »
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά