0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
"Όποιος πιέζει πιο πολύ χώνεται και στην εκπαιδευση.Κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα!!!"Πως γινεται να λες κατι τετοιο και μετα να υποστηριζεις πως δεν υποτιμας τους συναδελφους της ιταλικης και της ισπανικης? Υπονοεις αφ'ενος πως μπαινουν στην δημοσια εκπαιδευση με βυσμα (επειδη πιεζουν καταστασεις) και απο την αλλη πως ουτε λιγο ουτε πολυ δεν ειναι καταρτισμενοι. Δηλαδη δεν πρεπει να μπουν αυτες οι 2 γλωσσες στα σχολεια? Συγγνωμη κιολας, αλλα ειδικα τα ισπανικα ειναι η 2η πλεον ομιλουμενη γλωσσα του κοσμου. Και να μην ξεχναμε πως τα τμηματα των 2 αυτων γλωσσων λειτουργουν απο το 1999, βγαζοντας αποφοιτους που τοσα χρονια δεν μπορουσαν να διοριστουν πουθενα. Και εγω ειμαι καθετα αντιθετος στην ωρομισθια των καθηγητων, αφου μιλαμε για ξεδιαντροπη κοροιδια, αλλα επιχειρήματα τυπου "παιρνουν τις θεσεις καθηγητων αλλων γλωσσων" ειναι τουλαχιστον αστεια. Αν μια γλωσσα δεν επιλεγεται απο τους μαθητες το προβλημα δεν ειναι οι υπολοιπες επιλογες, αλλα η ιδια η απαξιωση της γλωσσας απο την κοινωνια.
Παράθεση από: thunder7child στις Απριλίου 25, 2009, 11:40:03 am"Όποιος πιέζει πιο πολύ χώνεται και στην εκπαιδευση.Κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα!!!"Πως γινεται να λες κατι τετοιο και μετα να υποστηριζεις πως δεν υποτιμας τους συναδελφους της ιταλικης και της ισπανικης? Υπονοεις αφ'ενος πως μπαινουν στην δημοσια εκπαιδευση με βυσμα (επειδη πιεζουν καταστασεις) και απο την αλλη πως ουτε λιγο ουτε πολυ δεν ειναι καταρτισμενοι. Δηλαδη δεν πρεπει να μπουν αυτες οι 2 γλωσσες στα σχολεια? Συγγνωμη κιολας, αλλα ειδικα τα ισπανικα ειναι η 2η πλεον ομιλουμενη γλωσσα του κοσμου. Και να μην ξεχναμε πως τα τμηματα των 2 αυτων γλωσσων λειτουργουν απο το 1999, βγαζοντας αποφοιτους που τοσα χρονια δεν μπορουσαν να διοριστουν πουθενα. Και εγω ειμαι καθετα αντιθετος στην ωρομισθια των καθηγητων, αφου μιλαμε για ξεδιαντροπη κοροιδια, αλλα επιχειρήματα τυπου "παιρνουν τις θεσεις καθηγητων αλλων γλωσσων" ειναι τουλαχιστον αστεια. Αν μια γλωσσα δεν επιλεγεται απο τους μαθητες το προβλημα δεν ειναι οι υπολοιπες επιλογες, αλλα η ιδια η απαξιωση της γλωσσας απο την κοινωνια.
και η Γαλλια ειναι η δευτερη δυναμη στην ευρωπη μετα τη Γερμανια,τα γαλλικα μιλουνται σε 5 ηπειρους,η ελλαδα ειναι πληρες μελος της γαλλοφωνιας,τα Γερμανικα ειναι ισχυρη δυναμη στην ευρωπη,δεν θα επρεπε να εχουν οι δυο αυτες γλωσσες αν το παμε οπως το πας,προνομιακη θεση;απαξιωση της γλωσσας απο την κοινωνια.σαν χοντρα δεν μας τα λες;απαξιωση απο το εκπαιδευτικο συστημα,οχι απο την κοινωνια.σιγα μην μας πετανε και πετρες...αντιθετως σε πληροφορω παντα εχουμε ιδιαιτερα και οι των γαλλικων και οι των γερμανικων.για δες στα θεσμικα οργανα της ευρωπης τι θεση εχουν τα γαλλικα,για δες ποσοι γερμανοι τουριστες ερχονται στην ελλαδα