0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας! παρακαλω αν γνωριζει καποιος ας μου πει αν μετα την αδεια λοχειας δικαιουμαστε και καποια αλλη αδεια απο το ΙΚΑ; πιανεται η ψυχη μονο που σκεφτομαι πως θα αφησω 2.5 μηνων μωρο ακουσα δεν ξερω αν αληθευει οτι δεν δικαιουμαστε την 6μηνη αδεια μητροτητας, ισχυει το ιδιο και για την αδεια γαλουχιας;
Επειδή μόλις περάσαμε την εμπειρία των επαπειλούμενων αδειών με την γυναίκα μου σε ενημερώνω ότι:α) αρχικά της έγραψε ο γιατρός μια 15ήμερη άδεια η οποία και χρεώθηκε ως αναρρωτικήβ) στην συνέχεια με την γνωμάτευση του ιδιώτη γιατρού πήγαινα εγώ στο ΙΚΑ και ο γιατρός εκεί μου έγραφε παραπεμπτικό για την Α'
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ!Ειμαι εγκυος και μολις με προσεβαλαν αναπληρωτρια.τι με συμφερει να κανω με την αδεια τοκετου -λοχειας?εχω ΠΗΤ 25/12/2010.1.Δικαιουμε 6/μηνη αδεια απο ΟΑΕΔ?2.Μπορω να παρω ολη την αδεια που δικαιουμαι μετα τη γεννα?3.Θα περνω κανονικα τα μορια και το μισθο μου?ευχαριστω...
Αχ διαφωτιστε μας εσεις οι εμπειρες, αν γνωριζετε...Κι εγω οπως κ παραπανω η συναδελφος προσεληφθην αναπληρωτρια (ακομα βεβαια δεν εχω τοποθετηθει-δεν εχουν βγει τα κενα,λενε)κ γενναω 23/12...Πώς συμφερει να παρουμε την αδεια???Δηλωνουμε πραγματικες ημερομηνιες?? Υπαρχει περιπτωση να μπορουσαμε να κερδισουμε τιποτα μερες απο την αδεια της λοχειας???Με δεδομενη την ημερομηνια τοκετου -ασε που μπορει να γεννησω νωριτερα-θα παω σχολειο γυρω στα τέλη Φεβρ.Πού να αφησεις 2 μηνων μωρο?? Μπορει να κανεις να δηλώσει αλλη ημερομηνια? Μάλλον οχι εεε??Οσο για την αδεια κυησης, συμφερει να δηλωσουμε κανονικα την πιθανη ημερ/νια ή λιγο νωριτερα? Κερδιζουμε κατι??Please....βοηθηστε μας