0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: vasilikiP στις Μαΐου 06, 2009, 02:23:21 am [Ανάμεσα στα άλλα... γράφει ο Κώστας Μπέης: «Η προσευχή είναι καθαρά ατομική υπόθεση. Μου είναι δύσκολο να νιώσω ανάταση εάν προσπαθώ μαζί με άλλους σαν στρατιωτάκι, όπως γίνεται στα σχολεία, ή ακόμη και στις εκκλησίες όπου συχνά καθένας χαζεύει δεξιά και αριστερά και μόνο αυτοσυγκέντρωση δεν έχει»]. ++++++++++Το ζήτημα είναι το σχολείο να "παράγει" ελεύθερους ανθρώπους με ανοιχτή και κριτική σκέψη που να σέβονται τους άλλους και τον εαυτό τους, που να μην χειραγωγούνται και να μην αναπαράγουν στερεότυπα...όχι στρατιωτάκια!διαφωνω πληρως !!!! δεν ειναι καθολου ετσι. να σοβαρευτουμε. μου φαινεται οτι εχουμε στο νου μας μια κακως εννοουμενη ελευθερια.Το αν, οπως λεει ο Μπεης, χαζευει δεξια και αριστερα και αυτο ειναι προσωπικη υποθεση(το ξεχναει ο Μπεης?) και μαλλον προς σοφιστεια ειναι ο συλλογισμος. Αλιμονο μας αν δεχομαστε ετσι ακριτα και υιοθετουμε τη αποψη καθενος...
[Ανάμεσα στα άλλα... γράφει ο Κώστας Μπέης: «Η προσευχή είναι καθαρά ατομική υπόθεση. Μου είναι δύσκολο να νιώσω ανάταση εάν προσπαθώ μαζί με άλλους σαν στρατιωτάκι, όπως γίνεται στα σχολεία, ή ακόμη και στις εκκλησίες όπου συχνά καθένας χαζεύει δεξιά και αριστερά και μόνο αυτοσυγκέντρωση δεν έχει»]. ++++++++++Το ζήτημα είναι το σχολείο να "παράγει" ελεύθερους ανθρώπους με ανοιχτή και κριτική σκέψη που να σέβονται τους άλλους και τον εαυτό τους, που να μην χειραγωγούνται και να μην αναπαράγουν στερεότυπα...όχι στρατιωτάκια!
Το ζήτημα είναι το σχολείο να "παράγει" ελεύθερους ανθρώπους με ανοιχτή και κριτική σκέψη που να σέβονται τους άλλους και τον εαυτό τους, που να μην χειραγωγούνται και να μην αναπαράγουν στερεότυπα...όχι στρατιωτάκια!
Παράθεση από: Μarkos στις Μαΐου 06, 2009, 09:08:55 amΠαράθεση από: vasilikiP στις Μαΐου 06, 2009, 02:23:21 am [Ανάμεσα στα άλλα... γράφει ο Κώστας Μπέης: «Η προσευχή είναι καθαρά ατομική υπόθεση. Μου είναι δύσκολο να νιώσω ανάταση εάν προσπαθώ μαζί με άλλους σαν στρατιωτάκι, όπως γίνεται στα σχολεία, ή ακόμη και στις εκκλησίες όπου συχνά καθένας χαζεύει δεξιά και αριστερά και μόνο αυτοσυγκέντρωση δεν έχει»]. ++++++++++Το ζήτημα είναι το σχολείο να "παράγει" ελεύθερους ανθρώπους με ανοιχτή και κριτική σκέψη που να σέβονται τους άλλους και τον εαυτό τους, που να μην χειραγωγούνται και να μην αναπαράγουν στερεότυπα...όχι στρατιωτάκια!διαφωνω πληρως !!!! δεν ειναι καθολου ετσι. να σοβαρευτουμε. μου φαινεται οτι εχουμε στο νου μας μια κακως εννοουμενη ελευθερια.Το αν, οπως λεει ο Μπεης, χαζευει δεξια και αριστερα και αυτο ειναι προσωπικη υποθεση(το ξεχναει ο Μπεης?) και μαλλον προς σοφιστεια ειναι ο συλλογισμος. Αλιμονο μας αν δεχομαστε ετσι ακριτα και υιοθετουμε τη αποψη καθενος...Θα συμφωνήσω με τον Μάρκο.
διαφωνω πληρως !!!! δεν ειναι καθολου ετσι. να σοβαρευτουμε. μου φαινεται οτι εχουμε στο νου μας μια κακως εννοουμενη ελευθερια.Το αν, οπως λεει ο Μπεης, χαζευει δεξια και αριστερα και αυτο ειναι προσωπικη υποθεση(το ξεχναει ο Μπεης?) και μαλλον προς σοφιστεια ειναι ο συλλογισμος. Αλιμονο μας αν δεχομαστε ετσι ακριτα και υιοθετουμε τη αποψη καθενος...
Συμφωνώ, αυτό είναι το ζήτημα . Αλλά αυτή η κατάσταση δεν θα έρθει αν καταργήσουμε την πρωινή προσευχή , σωστά;
Η πρωινή προσευχή ,καθώς και το μάθημα των Θρησκευτικών, με τον τρόπο που γίνεται, δεν είναι τίποτα άλλο από ξεκάθαρη αδυναμία της Ορθόξης Εκκλησίας να κάνει την δουλειά της.Και έτσι αφήνει και προσπαθεί να επιβάλλει στα σχολεία να την κάνουν γι' αυτήν.Η κατήχηση είναι δουλειά της Εκκλησίας και όχι του σχολείου.
Παράθεση από: prf στις Μαΐου 07, 2009, 09:01:31 amΗ πρωινή προσευχή ,καθώς και το μάθημα των Θρησκευτικών, με τον τρόπο που γίνεται, δεν είναι τίποτα άλλο από ξεκάθαρη αδυναμία της Ορθόξης Εκκλησίας να κάνει την δουλειά της.Και έτσι αφήνει και προσπαθεί να επιβάλλει στα σχολεία να την κάνουν γι' αυτήν.Η κατήχηση είναι δουλειά της Εκκλησίας και όχι του σχολείου. θεωρω πως η πρωινη προσευχη δεν ειναι κατηχηση αλλα αποτελεσμα αυτης.(κανω λαθος;)
φιλε κοιτα, η πρωινη προσευχη εχει καθιερωθει χρονια τωρα.μη ξεχνας οτι το υπουργειο δεν ειναι μονο παιδειας αλλα και θρησκευματων. ισως αυτο λεει κατι και απαντά στην ερωτηση σου (λεω, ισως)αρα δεν καθιερωθηκε απο την εκκλησια ή τουλαχιστον οχι μονο απ'αυτην.κρατά μια παραδοση χρονων.τωρα, αν υπαρχει χρησιμοτητα αυτο ειναι αλλο θεμα.δεν νομιζω οτι βλαπτει αλλα και δε νομιζω οτι προσφερει κατι παραπανω.ομως,πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει και για να γινεται κατι λεει.....οχι μονο στα δυσκολα να θυμωμαστε το Θεο και να τον επικαλουμε, και στα "τζουμ τριαλαλω" να κανουμε οτι δεν υπαρχει. (αυτο βεβαια για οσους εχουν θρησκευτικη συνειδηση, δεν ισχυει για ολους)αυτο πιστευω εγω και φυσικα σεβομαι και τη δικη σου αποψη.ισως εγω να τα βλεπω στραβα,δεν ξερω....
Η ημέρα του Αγ. Πνεύματος είναι επίσημη αργία για όλο το δημόσιο. Αυτό ενημερωτικά.Αλλά τη σχέση έχει?