0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω ένα προβληματάκι με 2 ιδιαίτερα που κάνω σε αδέρφια... Το κορίτσι Γ'Γυμνασίου έχει στο σχολείο μία φιλόλογο που όταν κάτι δεν το λένε σωστά τους βάζει τιμωρία όπως αν πουν κάπου απλά αντί απλώς. Όποιος το λέει τον βάζει να το γράψει στο τετράδιο κάποιες φορές. Έχει γίνει λοιπόν εμμονή στο κοριτσάκι το έχει περάσει και στον αδερφό του και με έχουν εκνευρίσει απερίγραπτα. Εγώ το παραδέχομαι πως δεν το λέω όπως θα έπρεπε (λέω ας πούμε: "απλά σε αυτή την άσκηση" και όχι "απλώς σε αυτή την άσκηση") αλλά ακούω και διαβάζω πολύ κόσμο(καθηγητές, δημοσιογράφους, σε τίτλους βιβλίων) που το χρησιμοποιεί έτσι. Αυτό που γίνετε λοιπόν στο μάθημα είναι τα παιδιά να μην προσέχουν και μόλις λέω "απλά" να με διορθώνουν. Επίσης μου λένε πως στο σχολείο κάθονται και μετρούν πόσες φορές το λέει σωστά ή όχι ο κάθε καθηγητής. Με αποσυντονίζουν εντελώς... Τους είπα με ευγενικό αλλά και αυστηρό τρόπο να το βγάλουν από το μυαλό τους και να προσέξουν στο μάθημα αλλά τίποτα. Μάλλον θα πάρω πιο δραστικά μέτρα αλλά έχει μπει και εμένα στο μυαλό μου και κάθε φορά που είναι να πάω για μάθημα πάω με μισή καρδιά και δεν μου αρέσει αυτό...
Παράθεση από: DINA@ στις Νοέμβριος 21, 2012, 02:33:25 πμ Γιατί το να γυρίσεις να πεις ευθέως στα παιδιά ότι η κυρία σας κάνει λάθος εδώ...συνήθως δεν λειτουργεί θετικά! Και ακόμη και το "ευθέως" που έγραψα κι εγώ η ίδια το έχω δει γραμμένο και "ευθεία" σε θέση επιρρήματος....άρα πριν διορθώσουμε τους άλλους ας φροντίσουμε να ξέρουμε τι λέμε...Και τι μέθοδοι του 1950 είναι αυτοί...;
Γιατί το να γυρίσεις να πεις ευθέως στα παιδιά ότι η κυρία σας κάνει λάθος εδώ...συνήθως δεν λειτουργεί θετικά!
....με βαση τη μεθοδο του συμπεριφορισμου του Skinner θα εχεις απόσβεση της ανεπιθυμητης συμπεριφορας.
εγώ πάλι θα έλεγα συνέχεια σε κάθε πρόταση μου το "απλά" για να προκαλέσω overloading (υπερφόρτωση) στο σύστημα καταγραφής τους και να το οδηγήσω σε κατάρρευση.
Επίσης Ντίνα μου το "απλώς" ισχύει ως επίρρημα κυρίως στην καθαρεύουσα...ας της πει κάποιος της κυρίας και επίσης στα παιδιά πως στη δημοτική τα επιρρήματα πλέον καταλήγουν σε -α. Λέμε "καλά" και εννοούμε "καλώς", λέμε "εύκολα" και εννοούμε το παλιό "ευκόλως", λέμε "ανεξάρτητα" και εννοούμε το παλιό 'ανεξαρτήτως"....απλά κάποια σε -ως όπως το "απλώς" έχουν επιβιώσει ως σήμερα και μερικοί κολλημένοι αρχαιολάγνες υποστηρίζουν πως είναι το μόνο σωστό...Δηλαδή κάνει και κακό από πάνω αυτή η κυρία στα παιδιά...όσο για τη στάση σου, αν θες ψάξε αυτό που σου λέω καλύτερα...στήριξέ το και θέσε το θέμα και στους γονείς εμπεριστατωμένα για να βγεις κι απ'την δύσκολη θέση. Γιατί το να γυρίσεις να πεις ευθέως στα παιδιά ότι η κυρία σας κάνει λάθος εδώ...συνήθως δεν λειτουργεί θετικά!