0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απο την εμπειρια μου και μονο μπορω να σου μιλησω. Ειμαι φιλολογος αλλα εχω βοηθησει και εγω ενα παιδι σε αγγγλικα, εχοντας επαρκεια, οχι ομως κανονικα μαθηματα απλως μια εξτρα βοηθεια γιατι δεν καθοταν να διαβασει. Το παιδι το εχω κανονικα στα φιλολογικα μαθηματα ομως, οποτε εχω μια ολοκληρωμενη αποψη για το τι μαθητης ειναι γενικα. Αυτο που εχω καταλαβει οχι μονο απο μενα αλλα και απο αλλους συναδελφουσ που ακουω εμπειριες τους ειναι οτι αλλο ειναι τα αρχαια , χημεια μαθηματικα και αλλο οι ξενες γλωσσες. μερικα παιδια απλως τις βαριουνται μεχρι αηδιας ενω στο σχολειο στα "κανονικα" μαθηματα ειναι παρα πολυ καλα. Επισης καποια βαριουνται πολυ τη μια γλωσσα π.χ. αγγλικα αλλα λατρευουν και πηγαινουν πολυ καλα σε καποια αλλη π.χ. γερμανικα. Ξερω τετοιο παιδι. Οποτε το οτι ακουσες την εμπειρια μιας μαθηματικου για τις επιδοσεις του παιδιου, κατα την προσωπικη μου αποψη μην τη λαβεις σοβαρα υποψη, σχετικα με το δικο σου μαθημα παντα. Το παιδι απλως βαριεται τα αγγλικα, δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν τα καταλαβαινει, οκ ειναι γενικα βατα ως γλωσσα, οποτε δεν ασχοληθηκε απο την αρχη. Ισως και να ειχε στα πρωτα χρονια και καθηγητη που δεν ασχολιοταν αρκεταα με τους μαθητες του, οποτε και αυτο τα παρατησε ποιος ξερει?. Γνωμη μου ειναι να ενημερωσεις αναλυτικα την μητερα τι θα επρεπε να γνωριζει για να δωσει εξετασεις και τι γνωριζει μεχρι τωρα (π.χ επρεπε να γνωριζει 5 χρονους και γνωριζει 2 κτλπ) επισης καλο θα ηταν να του δινεις να γραψει κανενα διαγωνισμα και οταν το διορθωσεις δειξτο στη μητερα να καταλαβει πσο πολυ πισω ειναι και οτι πρεπει να αλλαξει και το ιδιο συμπεριφορα αλλα και οι ωρες διδασκαλιας. Αλλιως προτεινε της να συνεχισεσετε ως εχει και απλως να καταλαβει οτι θα καθυστερησει αρκετα για να ετοιμαστει για τις εξετασεις. επισης αν σε παιρνει οικονομικα και βεβαι αυτη συνεχισει να αλλαζει τα μαθηματα κατα τη βολη της, ασε το μαθημα. αλλιως οταν σε παιρνει να λες οτι δεν μπορεις την ταδε ωρα και θα το συνεχισετε απο εκει που τα φησατε στο επομενο κανονικο σας μαθημα. Μηπως και βαλει μυαλο. Και πανω απο ολα πρροσπαθησε να κανεις το μαθημα οσο πιο ευχαριστο γινεται για το παιδι. Στο μελλον θα βρεις πολλα παιδια που θα ειναι λιγο πολυ ετσι. οποτε ειναι μια καλη ευκαιρια να προετοιμαστεις.
Αγαπητοί συνάδελφοι,χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και δουλειά.Από τότε που πιάσανε τα κρύα έχω ένα πρόβλημα σε ένα μάθημα που κάνω και θα ήθελα να ρωτήσω αν το αντιμετωπίζεται και εσείς. Το θέμα της θέρμανσης. Το μάθημα είναι μεσημέρι όταν οι γονείς είναι στην δουλειά και τα παιδιά μόνα στο σπίτι. Υπάρχουν μέρες που πηγαίνω σπίτι , παγώνουν τα χέρια μου και για ώρες μετά δεν μπορώ να τα ζεστάνω. Σε καμιά περίπτωση δεν ζω σε άλλο κόσμο ούτε περιμένω να πάω σπίτι τους με το κοντομάνικο και αν τραβήξω πιο πολύ την σκέψη μου δεν με νοιάζει τόσο πολύ για μένα που πάω εκεί για 7 ώρες την βδομάδα όσο για αυτά τα παιδιά. Πόσες φορές κάνουμε μάθημα και φυσάνε τα χέρια τους για να ζεσταθούν ή φοράνε το σκουφί της φόρμας τους, αλλά από την άλλη (μάλλον επειδή αισθάνονται άσχημα που δεν μπορούν να τα ανάψουν) λένε "Εμείς δεν κρυώνουμε" ή "Εμένα η μαμά μου με έχει σκληραγωγήσει στο κρύο". Όλα αυτά δεν θα τα ανάφερα αν έβλεπα πως είχε πρόβλημα η οικογένεια αλλά εξεγείρομαι όταν βλέπω το ipad και την nova στο σπίτι και όταν ξέρω πως ο πατέρας έχει iphone. Εκεί όμως που τρελάθηκα πιο πολύ ήταν τις προάλλες που η μικρή άναψε το air condition και για κακή της τύχη ήρθε ο πατέρας στο σπίτι. Με το που άκουσε την πόρτα το έσβησε κατευθείαν και ευτυχώς δεν είχαμε κανένα περίεργο σκηνικό.Με είδε και εμένα με το παλτό και φυσικά σιγά μην τον ένοιαζε εδώ δεν τον νοιάζει για τα παιδιά του. Όταν λοιπόν ο πατέρας έφευγε γυρίζει στο παιδί και λέει "6:30 άναψε τα σώματα. " Είναι η ώρα που γυρίζουν σπίτι οι γονείς.. Έλεος πια... Έφυγα από το σπίτι μέσα στα νεύρα..Ξανατονίζω πως δεν με νοιάζει για μένα όσο για τα παιδιά και πως δεν χρειάζεται να έχουν ένα σπίτι καμίνι αλλά να είναι ανθρώπινο και να μπορούν τα παιδιά να υπάρξουν μέσα σε αυτό. Προχθές το παιδί έτρεμε και της λέω κρυώνεις και μου λέει όχι απλά σκέφτομαι...
Μην σου κάνει τόσο εντύπωση. Εγώ βλέπω παντού γύρω μου περιπτώσεις όπου ο Έλληνας κοιτάει πρώτα πως θα πάρει το ipad/iphone/iκάτι και το ακριβό αμάξι με τα πολλά άλογα, ύστερα κάνει καρμιριές σε βασικά πράγματα όπως είναι η θέρμανση, το φαγητό, η υγεία και τα φροντιστήρια των παιδιών του και μετά κλαίγεται για την κρίση κλπ. Ε, δεν μας φταίει η κρίση σε όλα...
Συνέβη και αυτό, πρώτο μάθημα για IELTS πάει καλά 1,5 ώρα. Όταν τελειώνει η ώρα πάει ο μαθητής να φύγει.Του λέω "Ξέρετε είναι και η αμοιβή μου.." μου λέει δεν πληρώθηκε ακόμη ο πατέρας του (!), λέτε να μου τα φάει? έλεοςμε αυτήν την κατάσταση (τυρόπιτα και πορτοκαλάδα πάντως αγόρασε καθώς το κουτάκι της μου το παράτησε στο τραπέζι μου!!).Παλιά είχα πάθει το άλλο με Αλβανό μαθητή όταν του ζήτησα την αμοιβή μου, μου πετάει ένα "θα τα βρούμε" (και μετά σου λένεμην είσαι ρατσιστής)
Παράθεση από: George999 στις Ιανουάριος 31, 2013, 09:18:23 μμΣυνέβη και αυτό, πρώτο μάθημα για IELTS πάει καλά 1,5 ώρα. Όταν τελειώνει η ώρα πάει ο μαθητής να φύγει.Του λέω "Ξέρετε είναι και η αμοιβή μου.." μου λέει δεν πληρώθηκε ακόμη ο πατέρας του (!), λέτε να μου τα φάει? έλεοςμε αυτήν την κατάσταση (τυρόπιτα και πορτοκαλάδα πάντως αγόρασε καθώς το κουτάκι της μου το παράτησε στο τραπέζι μου!!).Παλιά είχα πάθει το άλλο με Αλβανό μαθητή όταν του ζήτησα την αμοιβή μου, μου πετάει ένα "θα τα βρούμε" (και μετά σου λένεμην είσαι ρατσιστής)Γνώμη μου είναι ότι τα της αμοιβής τα συζητάς και τα κανονίζεις πριν κάνεις το μάθημα. Όσο για το επιχείρημά σου για τον Αλβανό μαθητή και το αν πρέπει να είναι κανείς ρατσιστής καλύτερα να μην το σχολιάσω
Είναι τεράστια η γενίκευσή σου. Δε μπορείς να βάζεις όλους τους Έλληνες σε ένα τσουβάλι, ούτε όλους τους Πολωνους σε ένα τσουβάλι, ούτε όλους τους Αλβανούς σε ένα τσουβάλι. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να είναι κάποιος ρατσιστής. Δεν υπάρχουν άνθρωποι κατώτερου Θεού. Θα περίμενα, τουλάχιστον από εκπαιδευτικούς να έχουν λυμένα τέτοια θέματα αν και από ότι βλέπω κάνω λάθος. Εν πάσει περιπτώσει, ας μη συνεχίσουμε τη συγκεκριμένη κουβέντα γιατί είναι off topic. Λάθος δικό μου ίσως που σχολίασα τα όσα έγραψες αλλά όταν διαβάζω κάτι τέτοια μου γυρίζει το μάτι