0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σας έχει τύχει ποτέ να αποτύχει μαθητής σε εξετάσεις/να μην πάρει κάποιο πτυχίο και ο γονιός να κατηγορήσει ανοιχτά εσάς ως καθηγητές για την αποτυχία;Έχω ένα ιδιαίτερο φέτος που η μαμά θεωρεί το παιδί της genius,ενώ στα Γαλλικά δεν είναι,δε δέχεται κριτική και αναρωτιέμαι τι μπορεί να προκύψει σε ενδεχόμενη αποτυχία.
Μα μιλάμε για παθολογικές περιπτώσεις γι'αυτό το αναφέρω εδώ.Η συγκεκριμένη,όταν της είπα ότι το παιδί της χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια/διάβασμα και ενδεχομένως ότι θα πρέπει να καθυστερήσουμε το να δώσει το πτυχίο,απάντησε με ύφος ότι η κόρη της είναι άριστη μαθήτρια,εκθειάζοντάς την,και μόνο που δε με έβρισε.Άριστη στο σχολείο,γιατί διαβάζει με τις ώρες,χωρίς να έχει αποκτήσει κριτική σκέψη όμως και με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα μπαίνουν οι βαθμοι πλέον.Αφού για να φαναστείτε,πέραν του ότι δεν είναι καλή στα Γαλλικά,μια μέρα είχαμε τη λέξη "obole" σε ένα κείμενο και της λέω,ελληνική λέξη είναι,τι σου θυμίζει;Μού λέει τίποτα.Της την μετέφρασα (οβολός) και μού λέει "και τι σημαίνει οβολός;" Μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις.Και η μάνα άκρως επιθετική.
Γιατί τους επιτρέπεις να σου χρωστάνε τόσα πολλά;Γιατί δεν τους το κόβεις νωρίτερα;
Κι εγώ έχω ένα φέτος που μου είπε ανά δύο μαθήματα (έχουμε κάνει ένα) και το φοβάμαι λίγο γιατί δεν έχουν πάρει ούτε τα βιβλία(το έλεγα παραπάνω).Τι ακριβώς λες για να τους βάλεις στη θέση τους και πότε ακριβώς το κάνεις;Π.χ ενώ σου έχουν πει ανα 2 μαθήματα,τους το επισημαίνεις στο μήνα πάνω;
Το 2016 ΔΕΝ παίζει να γίνει για κανένα λόγο, εδώ στο φροντιστήριο αν κάποιος δεν πληρώσει έρχεται ο υπεύθυνος και τον κράζει μπροστά σε όλη την τάξη (πχ με πληρώνεται γιατί πρέπει να φύγω σε λίγη ώρα?). Εκεί δεν αντιμιλάνε όμως.
Γεια σας παιδια εχθές έκανα μαθημα ιδιαίτερο σε παιδι ΣΤ δημοτικού και εκατσε κ μαμά του διπλα του μαζι να βλέπει γιατι το παιδί δε μπορεί μονο του φοβάται μου είπε ,σας έχει τύχει παρόμοια περίπτωση?
Ναι, και να ξέρεις ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο και να σου πει 'γιατί κάθεσαι μακριά από τον Βασιλάκη, Λαλάκη, Χ'. Έπειτα σου τονίζει ότι νομίζει πως κάνεις λάθος. Δυστυχώς η πείρα μου την 1 φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο δεν ήταν καλή (ενώ σε άλλους καθηγητές δεν καθόταν δίπλα στο παιδί του πχ στα Μαθηματικά, Νέα Ελληνικά κτλ).
Γνώμη μου είναι να σταματήσεις το συγκεκριμένο ιδιαίτερο. Ή να τονίσεις στη μητέρα ότι έτσι δε γίνεται να κάνεις τη δουλειά σου ΣΩΣΤΑ. Αν πάλι επιμένει τότε διακριτικά φύγε με ελαφρά όσο είναι ακόμα νωρίς.