0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα ήθελα από τους δασκάλους να μαθαίνουν στα παιδιά ορθογραφία. Για να μπορώ κι εγώ στην Α΄γυμνασίου να τα εισάγω στη φιλολογική ανάλυση. Ας αφήσουν το μισθό και τις ώρες διδασκαλίας και να εστιάσουν στο έργο για το οποίο προορίζονται. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία των μαθητών να είναι ανορθόγραφοι. Και γι΄αυτό δε φταίει το σύστημα. Φταίνε οι λειτουργοί του συστήματος. Εσείς οι ¨δάσκαλοι¨.
Παράθεση από: bobo1 στις Μαΐου 24, 2009, 11:54:58 pmνα απαντησω λιγο και συνεχιστε το θεμα σαςΠαράθεση από: tmina στις Μαΐου 24, 2009, 11:40:21 pmbobo αυτο που λες ειναι πολυ μιζερο και αντιδεοντολογικο σε οποια βαθμιδα της εκπαιδευσης της εκπαιδευσης και να ανηκεις...αυτη δλδ θα ειναι η λυση στο προβλημα των καθηγητων και των νηπιαγωγων?δεν ειναι δυνατον να ζητας να διοριστεις καταπατωντας κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα αλλων...Δεν το βλεπω σα λυση μακροπροθεσμη ,αλλά σαν προσωρινη απασχοληση οσων θελουν να εργαστουν χωρις να αναγνωριστει η προϋπηρεσια τους.Εκτος μετα αν θελουν να αναγνωριστει κι εκει θα εχουμε άλλα προβληματα....ξερεις πολυ καλα ομως πως κατι τετοιο θα δημιουργησει κακο προηγουμενο και θα δωσει την ευκαιρια σε πολλες τετοιες "προσωρινες απασχολησεις"επιπλεον ποιος θα δεχοταν κατι τεοιο ως προσωρινο?αν συμβει ολοι θα επιδιωξουν να γινει μονιμο.
να απαντησω λιγο και συνεχιστε το θεμα σαςΠαράθεση από: tmina στις Μαΐου 24, 2009, 11:40:21 pmbobo αυτο που λες ειναι πολυ μιζερο και αντιδεοντολογικο σε οποια βαθμιδα της εκπαιδευσης της εκπαιδευσης και να ανηκεις...αυτη δλδ θα ειναι η λυση στο προβλημα των καθηγητων και των νηπιαγωγων?δεν ειναι δυνατον να ζητας να διοριστεις καταπατωντας κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα αλλων...Δεν το βλεπω σα λυση μακροπροθεσμη ,αλλά σαν προσωρινη απασχοληση οσων θελουν να εργαστουν χωρις να αναγνωριστει η προϋπηρεσια τους.Εκτος μετα αν θελουν να αναγνωριστει κι εκει θα εχουμε άλλα προβληματα....
bobo αυτο που λες ειναι πολυ μιζερο και αντιδεοντολογικο σε οποια βαθμιδα της εκπαιδευσης της εκπαιδευσης και να ανηκεις...αυτη δλδ θα ειναι η λυση στο προβλημα των καθηγητων και των νηπιαγωγων?δεν ειναι δυνατον να ζητας να διοριστεις καταπατωντας κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα αλλων...
Παράθεση από: tmina στις Μαΐου 25, 2009, 12:02:33 amΠαράθεση από: bobo1 στις Μαΐου 24, 2009, 11:54:58 pmνα απαντησω λιγο και συνεχιστε το θεμα σαςΠαράθεση από: tmina στις Μαΐου 24, 2009, 11:40:21 pmbobo αυτο που λες ειναι πολυ μιζερο και αντιδεοντολογικο σε οποια βαθμιδα της εκπαιδευσης της εκπαιδευσης και να ανηκεις...αυτη δλδ θα ειναι η λυση στο προβλημα των καθηγητων και των νηπιαγωγων?δεν ειναι δυνατον να ζητας να διοριστεις καταπατωντας κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα αλλων...Δεν το βλεπω σα λυση μακροπροθεσμη ,αλλά σαν προσωρινη απασχοληση οσων θελουν να εργαστουν χωρις να αναγνωριστει η προϋπηρεσια τους.Εκτος μετα αν θελουν να αναγνωριστει κι εκει θα εχουμε άλλα προβληματα....ξερεις πολυ καλα ομως πως κατι τετοιο θα δημιουργησει κακο προηγουμενο και θα δωσει την ευκαιρια σε πολλες τετοιες "προσωρινες απασχολησεις"επιπλεον ποιος θα δεχοταν κατι τεοιο ως προσωρινο?αν συμβει ολοι θα επιδιωξουν να γινει μονιμο.Ναι.....ειμαστε κι εμεις οι Ελληνες, το γυριζουμε οπως μας συμφερει καθε φορα καταπατωντας την καλοσυνη αυτου που μας βοηθησεΝα πω και κατι άλλο και συνεχιστε την κουβεντα σαςΘυμαμαι ημουν Ε΄δημοτικου και διορθωνα τη δασκαλα μου την κυρια Ρουλα σε ασκησεις μαθηματικων(ειναι και γειτονισσα μου η καλη μου πρωτη δασκαλα ) Ισως θα επρεπε να υπαρχουν δασκαλοι 2 κατηγοριων: της θετικης και της θεωρητικης
Παράθεση από: DEXTER στις Μαΐου 24, 2009, 11:53:25 pmθα ήθελα από τους δασκάλους να μαθαίνουν στα παιδιά ορθογραφία. Για να μπορώ κι εγώ στην Α΄γυμνασίου να τα εισάγω στη φιλολογική ανάλυση. Ας αφήσουν το μισθό και τις ώρες διδασκαλίας και να εστιάσουν στο έργο για το οποίο προορίζονται. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία των μαθητών να είναι ανορθόγραφοι. Και γι΄αυτό δε φταίει το σύστημα. Φταίνε οι λειτουργοί του συστήματος. Εσείς οι ¨δάσκαλοι¨. θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη...1ον φταιει και το συστημα που θελει τα παιδια να παπαγαλιζουν κανονες χωρις να τους καταστα ικανα να τους εφαρμοσουν και 2ον και σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου...τι ειδους μορφωση προσδοκουμε να παρεχουμε στους μαθητες μας?θελουμε τα παιδια να ξερουν γραμματικη για να λυνουν ασκησεις ή να μαθουν να χρησιμοποιουν τη γλωσσα ως εργαλειο για να εκφρασουν τα συναισθηματα τους, τις σκεψεις τους και τις κλισεις τους?τι ειναι το δημοτικο,προθαλαμος του γυμνασιου?
τα συναισθήματα εκφράζονται ανορθρόγραφα ή στο δημοτικό χρησιμοποείτε τη νοηματική γλώσσα;
Παράθεση από: bobo1 στις Μαΐου 25, 2009, 12:34:38 amΠαράθεση από: tmina στις Μαΐου 25, 2009, 12:02:33 amΠαράθεση από: bobo1 στις Μαΐου 24, 2009, 11:54:58 pmνα απαντησω λιγο και συνεχιστε το θεμα σαςΠαράθεση από: tmina στις Μαΐου 24, 2009, 11:40:21 pmbobo αυτο που λες ειναι πολυ μιζερο και αντιδεοντολογικο σε οποια βαθμιδα της εκπαιδευσης της εκπαιδευσης και να ανηκεις...αυτη δλδ θα ειναι η λυση στο προβλημα των καθηγητων και των νηπιαγωγων?δεν ειναι δυνατον να ζητας να διοριστεις καταπατωντας κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα αλλων...Δεν το βλεπω σα λυση μακροπροθεσμη ,αλλά σαν προσωρινη απασχοληση οσων θελουν να εργαστουν χωρις να αναγνωριστει η προϋπηρεσια τους.Εκτος μετα αν θελουν να αναγνωριστει κι εκει θα εχουμε άλλα προβληματα....ξερεις πολυ καλα ομως πως κατι τετοιο θα δημιουργησει κακο προηγουμενο και θα δωσει την ευκαιρια σε πολλες τετοιες "προσωρινες απασχολησεις"επιπλεον ποιος θα δεχοταν κατι τεοιο ως προσωρινο?αν συμβει ολοι θα επιδιωξουν να γινει μονιμο.Ναι.....ειμαστε κι εμεις οι Ελληνες, το γυριζουμε οπως μας συμφερει καθε φορα καταπατωντας την καλοσυνη αυτου που μας βοηθησεΝα πω και κατι άλλο και συνεχιστε την κουβεντα σαςΘυμαμαι ημουν Ε΄δημοτικου και διορθωνα τη δασκαλα μου την κυρια Ρουλα σε ασκησεις μαθηματικων(ειναι και γειτονισσα μου η καλη μου πρωτη δασκαλα ) Ισως θα επρεπε να υπαρχουν δασκαλοι 2 κατηγοριων: της θετικης και της θεωρητικηςισως παλι η κυρια ρουλα απλως θα επρεπε να ειναι καλα καταρτισμενη και ισως παλι καποιος αλλος θα εππερπε να την εχει αξιολογησει πριν απο σενα...
Παράθεση από: tmina στις Μαΐου 25, 2009, 12:15:00 amΠαράθεση από: DEXTER στις Μαΐου 24, 2009, 11:53:25 pmθα ήθελα από τους δασκάλους να μαθαίνουν στα παιδιά ορθογραφία. Για να μπορώ κι εγώ στην Α΄γυμνασίου να τα εισάγω στη φιλολογική ανάλυση. Ας αφήσουν το μισθό και τις ώρες διδασκαλίας και να εστιάσουν στο έργο για το οποίο προορίζονται. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία των μαθητών να είναι ανορθόγραφοι. Και γι΄αυτό δε φταίει το σύστημα. Φταίνε οι λειτουργοί του συστήματος. Εσείς οι ¨δάσκαλοι¨. θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη...1ον φταιει και το συστημα που θελει τα παιδια να παπαγαλιζουν κανονες χωρις να τους καταστα ικανα να τους εφαρμοσουν και 2ον και σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου...τι ειδους μορφωση προσδοκουμε να παρεχουμε στους μαθητες μας?θελουμε τα παιδια να ξερουν γραμματικη για να λυνουν ασκησεις ή να μαθουν να χρησιμοποιουν τη γλωσσα ως εργαλειο για να εκφρασουν τα συναισθηματα τους, τις σκεψεις τους και τις κλισεις τους?τι ειναι το δημοτικο,προθαλαμος του γυμνασιου?''θέλει τα παιδιά να παπαγαλίζουν κανόνες χωρίς να τους καταστά ικανά να...'' δασκάλα είσαι?? γιατί εκτός από τη γραμματική βλέπω ότι υπάρχει προβληματάκι και στο συντακτικό!!!!!!!!!!!!!ή μήπως δεν τρέχει τίποτα και σχετικά μ' αυτό???
να μάθουν τα παιδιά ορθογραφία. όλα τα άλλα που λέτε είναι παιδαγωγικές θεωρίες του γραφείοιυ. αυτό πρέπει να κάνουν οι δάσκαλοι. αν είμαι λάθος ας με κρίνει η υπόλοιπη κοινότητα του pde.