*

Ψηφοφορία

Πώς μπορεί κατά την άποψή σας να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των φιλολόγων;

Όλοι οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ
88 (18.4%)
Με το υπάρχον σύστημα
7 (1.5%)
Με επαναφορά της επετηρίδας
34 (7.1%)
Με διορισμό φιλολόγων και σε Δημοτικά
147 (30.7%)
Με διαχωρισμό του κλάδου σε Αρχαία, Νέα, Ιστορία και μείωση του αριθμού των φιλολογικών σχολών
203 (42.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 470

Αποστολέας Θέμα: Πώς μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των Φιλόλογων;  (Αναγνώστηκε 248590 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πως μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των φιλόλογων;
« Απάντηση #126 στις: Απριλίου 15, 2008, 04:18:11 pm »
Πιο πολύ αναφέρθηκα στην παράθεση από daniel κυρίως στο ότι το ερώτημα όπως και να διατυπωθεί η ουσία είναι μία...μεγάλος αριθμός αδιόριστων φιλολόγων.Και όλοι θέλουμε το διορισμό για να υπηρετήσουμε την εκπαίδευση αλλά και για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.Ακούω συνέχεια ποιοτική παιδεία,ποιοτική παιδεία... Εννοείται πως συμφωνώ με την ποιοτική παιδεία αλλά εμείς δεν είμαστε ικανοί να προσφέρουμε,να εξελιχθούμε κτλ;Τόσα χρόνια πάνω από ένα βιβλίο όλο και κάτι μάθαμε,αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε όρεξη να γίνουμε καλύτεροι...Οπότε ναί,χρειαζόμαστε το ξεμπλοκάρισμα.Τα Πανεπιστήμια μας έδωσαν την ιδιότητα του φιλολόγου...αλλά με το όνομα και μόνο δεν καλύπτονται οι ανάγκες της επιβίωσης..
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Απριλίου 15, 2008, 04:34:53 pm »
μια δευκρινηση στη GEORGIA S. δεν ειναι το προβλημα της τελευταιας δεκαετιας αλλα απο το 1984.
πιστευω οτι η αναρχια που επικρατει σημερα οσο αφορα τις προσληψεις &διορισμους, οχι μονο στο κλαδο των φιλολογων αλλα νομιζω σε ολους τους κλαδους,θα καλυτερευση με τις αλλαγες που προωθει το υπεπθ. οτι δηλαδη ολοι ανεξαιρετως στο διαγωνισμο ασεπ και αναλογα με τη σειρα επιτυχιας τους.
γιατι ολοι ειμαστε ικανοι και καλοι εν δυναμει εκπαιδευτικοι αλλα οι διορισμοι παντα θα ειναι λιγοι σε σχεση με τη προσφορα και αυτο δεν αλλαζει. τουλαχιστον να ειναι δικαιο τοσυστημα επιλογης και σε αυτο πρεπει να στρεψουμε τη προσοχη μας.
τουλαχιστον και ας εχουμε κατα νου οτι "το μη χειρον,βελτιστον"
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Απριλίου 16, 2008, 11:25:08 am »
καλα, πλακα μας κανουν οι αναπληρωτες? 18 μηνες υπηρεσια ειναι σοβαρο αιτημα για μονιμοποιηση? τουλαχιστον 5 χρονια καθαρης υπηρεσιας γαι μενα πρεπει να συμπληρωνουν για να μονιμοποιουνται. αλλιως ΑΣΕΠ. τι δηλ βαλτε ασεπ να δινουν τα κοροιδα και 18μηνητες και 3τεκνοι ελευθερα και ανετα και ωραια στο επαγγελμα?
μου φαινεται ολο αυτο λιγο ακραιο και του βολεματος.
εγω εκεινο που ξερω ειναι ολοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ασεπ και απο εκει και περα αναλογα με την σειρα επιτυχιας που θα εχουν.
ειμαι λιγο σκληρος αλλα πιστευω δικαιος.
Το διάβασα πριν καμιά βδομάδα στο www.edra.gr.
Μπείτε κι εσείς να το διαβάσετε με τα ίδια σας τα μάτια...
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Απριλίου 16, 2008, 12:01:38 pm »
Εγω,παιδια, για να ειμαι ξεκαθαρος,δε λεω να μην υπαρχουν καποια κοιωνικα κριτηρια(βλ.3-τεκνοι) ή να μη μετραει η προυπηρεσια(αν και αυτο συγκεκριμενα ειναι συζητησιμο), εκεινο που λεω ειναι να δινουμε ολοι ασεπ και αν ειμαστε στους επιτυχοντες τοτε να μετρανε τα αλλα κριτηρια. διαφορετικα εχω την εντυπωση οτι καταργειται η νοημα και η σημασια του διαγωνισμου.
επισης, δε λεω η ΠΕΑΕ να μη βοηθαει την ενωση αναπληρωτων,αλλα εκει που πραγματι ειναι δικαιο το αιτημα τους,οχι να γινομαστε δεκανικι τους για πραγματα που θα ειναι σε βαρος των πολλων, οπως να υποστηριξουμε μαζι με αυτους τη μονομοποιηση τους επειδη εκαναν 18 μηνες υπηρεσια!!!! σιγα το μεγαλο διαστημα, κουραστικαν κιολας μηπως? τιποτα δεν παραχωρουμε οπως και δεν πρεπει να μη τους στηριζουμε στα δικαια αιτηματα τους. εξαλλου εφοσον εχουν τις γνωσεις και την ικανοτητα οπως διατεινονται τί φοβουνται το διαγωνισμο? ιδου η ροδος,ιδου και....
ισα ισα που μαλλον θα γραψουν καλα ως "αξιοι".
συγνωμη που ειμαι δεικτικος αλλα δε μπορω και την αδικια

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Απριλίου 16, 2008, 12:13:00 pm »
To καλύτερο κατά τη γνώμη μου θα ήταν αν υπήρχε ένα καλύτερο σύστημα για το όλο θέμα. Αυτό το 60 και 40% ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Αφού το Υπουργείο προωθεί τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ πως γίνεται μετά από μόνο του με τις ίδιες του τις πράξεις να τον καταργεί? Δε θα ήταν καλύτερα π.χ. για εμάς τους φιλολόγους αντί να εξαγγέλονται μόνο 800 θέσεις να εξαγγέλονται μια και καλή 2000 π.χ. και οι πρώτοι 2000 να παίρνουν και τις θέσεις? Αυτό δεν είναι πλήρως αξιοκρατικό? Κι ας υπάρξει μια ρύθμιση οι έχοντες αρκετά μεγάλη προυπηρεσία να διορίστουν μια και καλή να τελειώνουμε να μην έχει και κανένας παράπονο.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Απριλίου 16, 2008, 12:27:47 pm »
Rwxanh μου το 60-40 το ρυθμισε μεν το υπεπθ αλλα κατοπιν διαμαρτυριων των συλλογων και των ενωσεων. δηλ.και αν ακομα κανει κατι καλο το υπεπθ βαζουμε τα χερια μας και βγαζουμε τα ματια μας.
τωρα το υπεπθ προωθει ρυθμιση να διοριζονται σε θεσεις αναπληρωτων ωρομισθιων και μονιμων οσοι εδωσαν ασεπ και ειναι στους επιτυχοντες,μονο και μονο τοτε θα βλεπουν θεση και θα προσμετραται η υπηρεσια τους. αδικο? για μενα οχι. ομως
και παλι αρχισαν,ως συνηθως, τα "παρατραγουδα" και μαλιστα να διοριστουν οι 18μηνιτες!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Απριλίου 16, 2008, 12:33:38 pm »
Δηλαδή όποιος έχει δουλέψει 2 χρόνια ως αναπληρωτής να διορίζεται μόνιμος και να παίρνει τη θέση αυτού που ήταν π.χ. στο 73 στη βαθμολογία του στον ΑΣΕΠ? Αυτό δεν είναι άδικο δηλαδή?

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Απριλίου 16, 2008, 12:39:10 pm »
αδικο το θεωρω. (τουλαχιστον αυτος/η ειχε δουλεια και πιθανοτατα  σε βαρος αλλων που ειχαν παει καλυτερα στο διαγωνισμο) ωραια αξιοκρατια!
για 1η φορα (ισως) ειμαι ΥΠΕΡ του υπουργειου.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Απριλίου 16, 2008, 12:54:55 pm »
Επειδή σήμερα το κεφάλι μου είναι καζάνι από μαθήματα και άλλα διάφορα που συνέβησαν στο σχολείο μου, ίσως πω κάτι που έχει ήδη ειπωθεί, αλλά λόγω του πονοκεφάλου μου δεν το κατάλαβα...
Εγώ θα υποστήριζα το εξής: Το ΥΠΕΠΘ ζητάει π. χ. 800 φιλολόγους μέσω ΑΣΕΠ και μετά τα αποτελέσματα ανακαλύπτει ότι υπάρχουν άλλες 300 κενές θέσεις φιλολόγων στα σχολεία και χρειάζονται, επομένως, αναπληρωτές. Ας πάρει, λοιπόν, τους επόμενους 300 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ!
Τι νόημα έχει άλλωστε το "πίνακας επιτυχόντων του ΑΣΕΠ" και "πίνακας αναπληρωτών"; Αφού ο μόνος τρόπος να διοριστείς με ή χωρίς προϋπηρεσία είναι μόνο αν δώσεις ΑΣΕΠ, γιατί οι αναπληρωτές να μη προσλαμβάνονται από τον ίδιο πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, αλλά από έναν άλλο, που τελικά ισχύουν άλλα κριτήρια (π. χ. 3-τεκνοι με το 20%) και όχι η καθαρή σου επιτυχία και προσπάθεια;
Δεν ξέρω αν έχει ήδη κάποιος συνάδελφος πει ακριβώς αυτό που λέω κι εγώ. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συγγνώμη που απλώς επαναλήφθηκα...  :-*
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Απριλίου 16, 2008, 01:01:21 pm »
Αυτό νομίζω ότι λέμε κι εμείς. Εγώ τουλάχιστον συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γιατί να γίνεται το σύστημα έτσι με όλες αυτές τις μπακαλίστικες τακτικές να μαζεύουμε μόρια από εδώ κι από εκεί ? Για να μας μπερεδεύει απλά περισσότερο και να μην μπορούμε με τίποτα να το καταλάβουμε?
Κανονικά θα έπρεπε να είναι ένας ο πίνακας. Όποιος τα πάει καλά κι ας μη διορίζεται να πηγαίνει έστω αναπληρωτής. Δεν είναι π.χ. καθαρή αδικία κάποιος που δίνει πρώτη φορά ΑΣΕΠ και πιάνει 70+ να παραμερίζεται από κάποιον άλλον που έγραψε 60 και είχε "προυπηρεσία"?

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Απριλίου 16, 2008, 01:45:03 pm »
eleni mak εγω τουλαχιστον λεω ακριβως το ιδιο με σενα.

Αποσυνδεδεμένος libera

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Απριλίου 16, 2008, 02:59:58 pm »
Ή όλοι σε επετηρίδα ή όλοι μέσω ΑΣΕΠ και όχι άλλα μεσοβέζικα!

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Απριλίου 16, 2008, 03:04:30 pm »
Ένας γνωστός μου με το που τελείωσε τη σχολή και απολύθηκε από το στρατό μπήκε ΠΔΣ σε δυσπρόσιτο  που σημαίνει διπλασιασμός μορίων, με μέσον.Όταν απαίτησα από το διευθυντή της δευτεροβάθμιας να μου εξηγήσει γιατί δεν είχα επιλεγεί εγώ μου απάντησε "γιατί κάποιοι επιλέγονται και κάποιοι όχι.." και όταν ρώτησα πού είναι η αξιοκρατία με ρώτησε με ποιό δικαίωμα ζητάω να επιλεγώ.. και ότι δεν έχω το δικαίωμα να παίρνω τηλ να ρωτήσω...
Αν αναλογιστούμε λοιπόν πόσα άτομα αποκτούν προυπηρεσία από τέτοιου είδους παραθυράκια (πχ ΠΔΣ, ΣΔΕ, Εκκλησιαστικά κτλ) θα καταλάβουμε ότι οι θέσεις που καλύπτωνται από τρίτεκνους είναι μηδαμινές και ότι αλλού βρίσκεται το πρόβλημα και είναι πολύ πιο σοβαρό...Όσο υπάρχουν αυτά τα παραθυράκια θα λείπει η αξιοκρατία στις προσλήψεις, θα "κλέβουν" θέσεις από κάποιους που ίσως αξίζουν περισσότερο και ο κλάδος θα είναι μπλοκαρισμένος για όσους δεν έχουν μέσο...Από εκεί λοιπόν πρέπει να ξεκινήσει η κάθαρση, γιατί όσο καλά και αν γράψει κάποιος όσα μόρια και αν αποκτήσει θα υπάρχουν πάντα οι ευνοούμενοι που θα βρίσκονται ως δια μεγείας μπροστά (και αυτοί οι ευνοούμενοι σίγουρα δεν είναι οι τρίτεκνοι)
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος l.d.k.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Απριλίου 16, 2008, 05:51:35 pm »
Εφόσον έχετε βρει τις καταλληλότερες και σωστότερες λύσεις που εξασφαλίζουν ένα δίκαιο σύστημα διορισμού,δε μας λέτε και πώς θα προγραμματίσετε τη ζωή σας αν για 2 χρόνια πάτε αναπληρωτές μια και γράψατε καλά στον ΑΣΕΠ αλλά όχι τόσο για να διοριστείτε, μετά δεν πάτε γιατί πιθανότατα δεν γράψετε τόσο καλά στον επόμενο και άντε πάλι από την αρχή;
και αυτή την φλου κατάσταση άντε να την αντέξει ένας 20ρης άντε 25ρης. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σοβαρευόμαστε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182531
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)