*

Αποστολέας Θέμα: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών  (Αναγνώστηκε 336949 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ: Ενσταση κατα ΟΑΕΔιτων
« Απάντηση #336 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:13:12 pm »
Να ρωτήσω κάτι:

Τα ΤΕΕ του  ΟΑΕΔ  που υπάγονται μέχρι σήμερα,  στο ΥΠΕΠΘ ή στο υπουργείο  Εργασίας?
ανεξάρτητα απο το γεγονός οτι οι καθηγητές αυτών αναγνώρισαν την προϋπηρεσία τους στο υπεπθ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:38:24 »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:46:09 pm »
Στο Υπουργείο Εργασίας (Απασχόλησης δε λέγεται τώρα;) Γι αυτό δεν αναγνωριζοταν η προϋπηρεσία τους μέχρι τώρα, επειδή δεν υπάγονταν οι σχολές ΟΑΕΔ στο ΥΠΕΠΘ.
 Για τον ίδιο λόγο δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία σε ειδικά σχολεία που υπάγονται στο υπ. Υγείας-Πρόνοιας. Έχω γνωστή που δουλεύει φιλόλογος 8 χρόνια σε ειδικό σχολείο, και δεν αναγνωρίζεται η προϋπ. της ακριβώς γι' αυτό το λόγο.
Οπότε μετά τον ΟΑΕΔ, δεν είναι απόλυτα λογικό να διεκδικήσουν κι αυτοί αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους; Και καλά θα κάνουν.
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που δεν το έχω ξεκαθαρίσει; Οι του ΟΑΕΔ θα διοριστούν κατευθείαν με το 30μηνο ή 24μηνο (αν έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ) ή θα πάνε πρώτα αναπληρωτές;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Ιουλίου 07, 2009, 01:06:24 pm »
ΝΟΜΟΣ 3255

Άρθρο 6

Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις

1. Η προθεσμία που ορίζεται στο άρθρο 6 παρ. 8 του Ν. 2525/1997 (ΦΕΚ188 Α') παρατείνεται από τη λήξη της μέχρι 31 Αυγούστου 2007.

2. α) Από την έναρξη του σχολικού έτους 2005-2006 και εφεξής, οι διορισμοί εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις κενές οργανικές θέσεις πραγματοποιούνται ως εξής:

αα) σε ποσοστό 60% από όσους επιτυγχάνουν στο διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και κατά τη σειρά της βαθμολογίας,

ββ) σε ποσοστό 40% από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο οποίος συντάσσεται για κάθε έτος και στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από την πραγματική προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι για διορισμό στην κατηγορία της υποπεριπτώσεως αα' οι κενές θέσεις πληρούνται, μέχρι να εξαντληθούν, με διορισμό υποψηφίων της κατηγορίας της υποπεριπτώσεως ββ'.

.........................αναφορά για 30μηνο  και 24μηνο

Μήπως τελικά οι οαεδίτες  σύμφωνα με το παραπάνω , μπούν στον πίνακα φέτος και τελικά αποκτουν δικαίωμα διορισμού με την απόκτηση προϋπηρεσίας στο υπεπθ?
Εγκύκλιοα Δ2/9432/1.8.2001): όπου γίνεται λόγος για προϋπηρεσία νοείται εκείνη που έχει προσφερθεί με την ιδιότητα αναπληρωτή ή ωρομίσθιου αποκλειστικά και μόνο στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δ υτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας΄΄

Και για να προλάβω , αναγνωρίζω την αναστάτωση στους πίνακες των αναπληρωτών, αλλά προσπαθώ να βρω κάτι για τον τρόπο διορισμού τους μια και δεν έχει αναφερθει τίποτα μέχρι τώρα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 07, 2009, 01:09:58 pm από vikoulaki »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Ιουλίου 07, 2009, 04:51:50 pm »
Μάλιστα, κατάλαβα... περιμένουμε λοιπόν :-\
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:38:24 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Ιουλίου 07, 2009, 05:10:20 pm »
Δηλ  συμφωνείς και εσυ οτι η προϋπηρεσία τους δεν είναι δημόσια του υπεπθ?

Γιατι αν όντως είναι έτσι τότε αλλάζουν κάποια πράγματα

Ακόμη και για τους Ιδιωτικούς λέει:  αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία Ιδιωτικών σχολικών μονάδων  για την ένταξη στους πίνακες αλλά για να διοριστουν  θέλουν 2 έτη στην δημόσια εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Ιουλίου 07, 2009, 05:39:54 pm »
υποχρεούνται να μείνουν δυο χρόνια στους πίνακες δικαίωμα διορισμού θα έχουν απο το επόμενο έτος απο το 40% θα ανέβει αρκετά...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Ιουλίου 07, 2009, 05:43:12 pm »

Αν αναφέρεσαι για τους Ιδιωτικούς , εντάξει είναι γνωστό  σε όλους νομίζω για τους 20 μήνες

Το θέμα είναι με τους οαεδίτες τι θα γίνει, γιατι διαβάζοντας κάποιους νόμους έχω κάποιες απορίες ή κάνω κάποιες διαπιστώσεις που δεν ξέρω αν ευσταθουν

Αποσυνδεδεμένος antikerk

• Νέο μέλος
  • *
  • voutaoooo
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Ιουλίου 07, 2009, 06:00:07 pm »
ρε παιδιά το λέει καθαρά.

..Αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από το σχολικό έτος 2010 – 2011 και η παλία προυπηρεσία τους υπολογίζεται ως πραγματική. Άρα μπαίνουν από φέτος στους πίνακες αναπληρωτών, μαζευουν άλλα 10 μόρια , τα προσθέτουν στα 40- 50 που ήδη θα έχουν , διορίζονται του χρόνου -2010- με το 40% (με βάση το 45!!) και από του παραχρόνου , αφου θα έχουν  απορροφηθεί όλοι, η βάση θα έρθει στα φυσιολογικά της. Σίγουρα θα υπάρχουν κολληματα με νόμους αλλά κλασικά θα σε παραπέμπουν από αρθρο σε παράγραφο και πίσω μέχρι να χάσεις το μέτρημα και το μυαλό σου το ίδιο! Αυτό είναι το σενάριο μου...

επιστημονική φαντασία;;;
ΠΕ0401

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Ιουλίου 07, 2009, 06:09:16 pm »
.

..Αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από το σχολικό έτος 2010 – 2011 και η παλία προυπηρεσία τους υπολογίζεται ως πραγματική. Άρα μπαίνουν από φέτος στους πίνακες αναπληρωτών,
Μέχρι εδω συμφωνώ.Το  πραγματική το θεωρώ για να μπούν στον πίνακα, οχι για να διοριστουν άμεσα γιατι δεν είναι απο το υπεπθ
Ξέρω οτι μπορει μερικοί να λέτε : βρε κόλλημα που έχω
Ναι:
Εγω καλλάω σε αυτό: αποκτούν δικαίωμα διορισμού.
Δεν λέει πως θα διοριστούν

Γιατι νομίζω οτι αυτό τους καίει και γι΄αυτό επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή

Εχεις το νομοσχέδιο αναγνώρισης τους? δεν μπορώ να το βρω.Αν θέλεις να μου το στείλεις στο e-mail μου  σε παρακαλώ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 07, 2009, 06:19:11 pm από vikoulaki »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Ιουλίου 07, 2009, 06:25:12 pm »
Επίσης εγώ έχω την εξής απορία:εφόσον έχουν προυπηρεσία που αποκτήθηκε πριν τον Ιούνιο του 2008,τί τους κωλύει να διοριστούν του χρόνου πριν από όλους και εκτός ποσοστώσεων με το 30μηνο ή το 24μηνο;Δεν ήταν δημόσια η εκπ/ση στον ΟΑΕΔ;
Αν έχει κάποιος τον περσινό νόμο,ας τον ανεβάσει και αυτόν παρακαλώ.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Ιουλίου 07, 2009, 06:36:09 pm »
Εχω μπροστά μου  τον νόμο 3255 παράγραφος 2 άρθρο 6  οπου διευκρινίζει ποιά θεωρείται πραγματική δημόσια προϋπηρεσία και η προϋπηρεσία των οαεδιτών υπολογίζεται ως πραγματική, κατά την έννοια της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004
Δηλ  εγω αντιλαμβάνομαι οτι αυτό που έχουν είναι πραγματική, αλλά οχι δημόσια πραγματική για να διοριστουν το 2010 μόνο με αυτή
Αν έχουν και στο υπεπθ και την φετινή αναπλήρωση στο Δημόσιο τότε ναι πιστεύω οτι μπορούν να  διοριστουν με το 40%

Οχι όλοι όμως μόνο με τα μόρια του οαεδ

Αν έχει κάποιος τον περσινό νόμο,ας τον ανεβάσει και αυτόν παρακαλώ.

Για ποιον νόμο λες?

Επίσης ξαναρωτώ: Τα ΤΕΕ του  ΟΑΕΔ  που υπάγονται μέχρι σήμερα,  στο ΥΠΕΠΘ ή στο υπουργείο  Απασχόλησης?
ανεξάρτητα απο το γεγονός οτι οι καθηγητές αυτών αναγνώρισαν την προϋπηρεσία τους στο υπεπθ

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Ιουλίου 07, 2009, 09:30:31 pm »
Επίσης ξαναρωτώ: Τα ΤΕΕ του  ΟΑΕΔ  που υπάγονται μέχρι σήμερα,  στο ΥΠΕΠΘ ή στο υπουργείο  Απασχόλησης?

Πού υπάγονται αλήθεια;
Σήμερα τα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ υπάγονται στο ΥπΕΠΘ ή συνεχίζουν να υπάγονται στο Υπουργείο Απασχόλησης;;;  ???  ???
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος theol3

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Ιουλίου 07, 2009, 09:48:32 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα. είμαι και εγώ ένας από αυτούς που θίγονται άμεσα απο το θέμα. Όμως από όσο έχω ενημερωθεί το θέμα των οαεδιτών έχει τελειώσει και πλέον μου είπαν ότι  είναι νόμος του κράτους.
Τί ελπίδες έχουμε μπορεί κάποιος να με ενημερώσει με προσωπικό μήνυμα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Ιουλίου 07, 2009, 10:16:06 pm »
Ρύθμιση - Έκτρωμα: Έτσι ξεκινάει η μεταρρύθμιση για την Παιδεία από την κυβέρνηση;

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.diorismos.gr), με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και τη σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, κατατέθηκε σήμερα σε νομοσχέδιο, ενώπιον της
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 07, 2009, 10:21:59 pm από bikini »
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά