*

Αποστολέας Θέμα: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών  (Αναγνώστηκε 336104 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Joanna Bear

• Επισκέπτης
Απ: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών
« Απάντηση #1302 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 05:59:32 pm »
Άλλα λέμε άλλα καταλαβαίνετε. Τι σχέση έχει η ηλικία τους;Να μην πήγαιναν εκεί από την αρχή αφού η προϋπηρεσία ΗΞΕΡΑΝ ότι δεν θα μετρήσει. Αλλά πήγαν, και σου λέει μετά κάτι θα κάνουμε να το αλλάξουμε.

Έχω "χτυπηθεί", λοιπόν, παιδάκι μου, να κάνω κι εγώ αυτήν την ερώτηση, αλλά απάντηση δεν παίρνω! ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΝ ότι δεν αναγνωρίζεται! Εμείς φεύγαμε, ΕΠΕΙΔΗ το ξέραμε αυτό! Ή μήπως ήξεραν με κάποιον τρόπο ότι θα αναγνωριστεί;;; Ερωτώ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:48:34 »

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • Anastasiadesigns, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων
« Απάντηση #1303 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 06:15:58 pm »
Άλλα λέμε άλλα καταλαβαίνετε. Τι σχέση έχει η ηλικία τους;Να μην πήγαιναν εκεί από την αρχή αφού η προϋπηρεσία ΗΞΕΡΑΝ ότι δεν θα μετρήσει. Αλλά πήγαν, και σου λέει μετά κάτι θα κάνουμε να το αλλάξουμε.

Έχω "χτυπηθεί", λοιπόν, παιδάκι μου, να κάνω κι εγώ αυτήν την ερώτηση, αλλά απάντηση δεν παίρνω! ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΝ ότι δεν αναγνωρίζεται! Εμείς φεύγαμε, ΕΠΕΙΔΗ το ξέραμε αυτό! Ή μήπως ήξεραν με κάποιον τρόπο ότι θα αναγνωριστεί;;; Ερωτώ...

Νομίζω ότι το ψιλοαπάντησα.
Νομίζω ότι ο καθένας θα προτιμούσε το υπεπθ. Αλλά ανάλογα με τις συνθήκες ζωής του καθενός δεν είναι εύκολο. Μιλάμε για άτομα που είχαν 7 - 10 χρόνια όταν καταργήθηκε η επετηρίδα και μπορεί να ήταν ήδη εκεί περιμένοντας το διορισμό. Εν τω μεταξύ είχαν οικογένειες, κ.τ.λ.
Ίσως για όσους έχουν πάρει πτυχίο την τελευταία 10ετία το ΑΣΕΠ να ήταν πάντα εκεί αλλά για κάποιους δεν ήταν. Ίσως να μη θυμάστε τα συλλαλητήρια και τις φασαρίες και τα ΜΑΤ στα πρώτα ΑΣΕΠ.
Δεν είναι το ίδιο. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε. Μάλλον μιλάμε για διαφορετικές γενιές.

Το αίτημα για αναγνώριση ήταν από την αρχή σχεδόν όταν έγιναν ΤΕΕ. Με 2 χρόνια ανεργίας ουσιαστικά, πώς πιστεύεις ότι ήξεραν ότι θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία ;

Ήξεραν ότι ΔΕΝ μετράει και μετά άρχισαν να ζητάν να μετράει. Ο ΑΣΕΠ έγινε για όλους. Να έδιναν. Το ότι είχε ματ και επεισόδια τότε δεν τους δικαιολογεί. Ας διάβαζαν και στα 40

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #1304 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 06:17:21 pm »
Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ κανέναν τέρας. Την ευθύνη την έχει σίγουρα το Υπουργείο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Απλά θεωρώ οτι η αναφορά της ηλικίας και της οικογένειας ως προσόν διορισμού και ως δικαιολογία για αποφυγή/παράκαμψη του ΑΣΕΠ δεν έχει θέση στη συζήτησή μας. Το έχω ξαναπεί οτι κι εμείς που δουλεύουμε ωρομίσθιοι στο ΥΠΕΠΘ δεν είμαστε όλοι παιδια 22-23 χρονών χωρις πολλές ευθύνες. Είμαστε κι εμεις άνθρωποι της ίδιας ηλικίας με όσους δούλευαν στον ΟΑΕΔ και πολλοί από μας με οικογένειες, με υποχρεώσεις κι ευθύνες που όμως κάθε φορά δίναμε το παρόν στο διαγωνισμό. Επίσης θα ήθελα να τονίσω οτι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι το κατάλληλο για τέτοιου είδους συζήτηση. Όποιος ενδιαφέρεται για μια αντιπαραβολή απόψεων κι επιχειρημάτων θα μπορούσε να ανοίξει ένα καινούριο θέμα, έτσι ώστε να αποφύγουμε κλείδωμα του παρόντος
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Joanna Bear

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1305 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 06:17:52 pm »
Νομίζω ότι το ψιλοαπάντησα.
Νομίζω ότι ο καθένας θα προτιμούσε το υπεπθ. Αλλά ανάλογα με τις συνθήκες ζωής του καθενός δεν είναι εύκολο. Μιλάμε για άτομα που είχαν 7 - 10 χρόνια όταν καταργήθηκε η επετηρίδα και μπορεί να ήταν ήδη εκεί περιμένοντας το διορισμό. Εν τω μεταξύ είχαν οικογένειες, κ.τ.λ.
Ίσως για όσους έχουν πάρει πτυχίο την τελευταία 10ετία το ΑΣΕΠ να ήταν πάντα εκεί αλλά για κάποιους δεν ήταν. Ίσως να μη θυμάστε τα συλλαλητήρια και τις φασαρίες και τα ΜΑΤ στα πρώτα ΑΣΕΠ.
Δεν είναι το ίδιο. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε. Μάλλον μιλάμε για διαφορετικές γενιές.Το αίτημα για αναγνώριση ήταν από την αρχή σχεδόν όταν έγιναν ΤΕΕ. Με 2 χρόνια ανεργίας ουσιαστικά, πώς πιστεύεις ότι ήξεραν ότι θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία ;
Της γενιάς σου είμαι και γω... Αλλά την έκανα όπου άκουγα ότι δεν αναγνωριζόταν η προυπηρεσία, ΙΕΚ ή ΟΑΕΔ, προτιμούσα το χαμαλίκι αυτό, γιατί τουλάχιστον αναγνωριζόταν... Αλλιώς τι λες, δεν θα προτιμούσα τον ΟΑΕΔ, που είναι 5 λεπτά απ'το σπίτι μου;
Πώς ήξεραν λοιπόν ότι θα αναγνωριστεί; Εσύ, πες μου, σε παρακαλώ... Δηλαδή, εσύ θεωρείς ότι σε σχέση με τη δικιά μου περίπτωση, όπως στην εξέθεσα, παίζατε επί ίσοις όροις; Πέρσι πήγα σε 5 σχολεία ωρομίσθια για 3,8 ψωρομόρια... Πώς θα αισθανόσουν εσύ, να βλέπεις από το πουθενά κάτι 20άρια;!...

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 06:21:43 pm από Joanna Bear, ΠΕ06 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:48:34 »

Αποσυνδεδεμένος canella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1306 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 06:37:46 pm »
Συμφωνω και γω με την Joanna. Ειμαι παρομοια περιπτωση μετα απο προσπαθεια πολλων ετων(3 φορες ΑΣΕΠ και προσθετη+ωρομισθια) φετος ημουν σιγουρη οτι πλεον θα ειχα μια πολυ καλη σειρα στον πινακα τρομαρα μου :-\ Ημουν τοσο σιγουρη που δεν εβαλα στο κουτακι ΝΑΙ  αποδεχομαι την προσληψη παντου!!!!

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1307 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 06:46:18 pm »
Συμφωνω και γω με την Joanna. Ειμαι παρομοια περιπτωση μετα απο προσπαθεια πολλων ετων(3 φορες ΑΣΕΠ και προσθετη+ωρομισθια) φετος ημουν σιγουρη οτι πλεον θα ειχα μια πολυ καλη σειρα στον πινακα τρομαρα μου :-\ Ημουν τοσο σιγουρη που δεν εβαλα στο κουτακι ΝΑΙ  αποδεχομαι την προσληψη παντου!!!!

Αποσυνδεδεμένος canella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1308 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 07:18:21 pm »
Οχι σκεφτομαι να συμμετασχω, πως θα μπορουσα;

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1309 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 07:36:37 pm »
Στείλε μου ονοματεπώνυμο, κινητό, πατρώνυμο και ειδικότητα. Και πες μου με ποιο ψευδώνυμο θέλεις να γραφτείς στο διαδικτυακό μας τόπο!
http://teachers.anastasiadesigns.gr

Αποσυνδεδεμένος Lucifer

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1310 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 07:43:54 pm »

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1311 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 08:03:05 pm »

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ

Joanna Bear

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1312 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 08:08:38 pm »
Για μένα ο κόπος σας είναι σεβαστός αλλά και η άνεση να αρνείται κάποιος δουλειες ή να "πληρώνεται" σε μόρια είναι μια πολυτέλεια που δεν την έχουν όλοι.
Τέλος πάντων, σταματάω εδώ, να μην ενοχλήστε κιόλας.

Η σιωπή σου προς απάντησή μου, ε;... Εσύ δηλαδή να υποθέσουμε ότι δεν 'πληρώνεσαι' με μόρια; Ούτε τα καταδέχεσαι; Ε, να τα αρνηθείς λοιπόν, αφού τα θεωρείς ούτε γω καταλαβαίνω τι (άλλο πάλι τούτο με τα μόρια), μπας και δει κανείς άλλος άσπρη μέρα...

Μάλλον εσύ ενοχλείσαι, φίλε/φίλη...  ??? ??? ??? ??? ??? ???

Joanna Bear

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1313 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 03:34:49 pm »
Για μένα ο κόπος σας είναι σεβαστός αλλά και η άνεση να αρνείται κάποιος δουλειες ή να "πληρώνεται" σε μόρια είναι μια πολυτέλεια που δεν την έχουν όλοι.Τέλος πάντων, σταματάω εδώ, να μην ενοχλήστε κιόλας.
Η σιωπή σου προς απάντησή μου, ε;... Εσύ δηλαδή να υποθέσουμε ότι δεν 'πληρώνεσαι' με μόρια; Ούτε τα καταδέχεσαι; Ε, να τα αρνηθείς λοιπόν, αφού τα θεωρείς ούτε γω καταλαβαίνω τι (άλλο πάλι τούτο με τα μόρια), μπας και δει κανείς άλλος άσπρη μέρα...Μάλλον εσύ ενοχλείσαι, φίλε/φίλη...  ??? ??? ??? ??? ??? ???
Καθόλου αγαπητή μου η σιωπή μου προς απάντησή σου ούτε προς κανέναν άλλο.Το πληρώνεται με μόρια σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να περιμένει τις καθυστερήσεις στις πληρωμές που γίνεται στους ωρομίσθιους, όχι ότι αρνείται τα μόρια.Ενοχλούμαι και γι' αυτό έστείλα τα μηνύματα. Αλλά δεν ενοχλούμαι για την ένσταση γιατί αυτό είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός. Ούτε από τις απόψεις σας ενοχλούμαι. Αντιθέτως έχοντας ζήσει το αίσθημα αδικίας που ένιωσαν οι οαεδίτες από κοντά, καοώ και την αντίδραση σας. Άλλωστε, έχω κάποια επιχειρήματα εγώ κάποια εσείς οκ.Αυτό που με ενόχλησε και πόσταρα την αντίθετη άποψη, είναι ότι σε όλο το φόρουμ υπάρχουν χαρακτηρισμοί για "στομάχια" των οαεδιτών (των άνεργων που έχουν στομάχια !!!!), για "ρετάλια του οαεδ", για παροτρύνσεις να ξεμαλλιάσουν την οαεδίτισσα αναπληρώτρια και άλλα που δείχνουν ένα μίσος. (Θα μπορούσα να είμαι πιο καυστικός αλλά το αποφεύγω.)ΕΠίσης, ηθελα απλά να δείξω ότι με τη λογική μου η κατάργηση των ΤΕΕ οαεδ και η υποχρεωτική Α' Λυκείου αύξησε τις θέσεις των καθηγητών στο υπεπθ άρα στην πραγματικότητα δεν παίρνουν τις θέσεις κανενός οι οαεδίτες.Κι επειδή αυτή η συζήτηση είναι ατέρμονη και είπαν ότι δεν είναι το κατάλληλο τόπικ, αποφάσισα να σταματήσω. Αν βρίσκεις νόημα στη συνέχεια της συζήτησης οκ.
Λίγο πιο αντικειμενικά μίλησες τώρα. Κι εγώ ωρομίσθια δούλεψα πέρσι και για μήνες απλήρωτη, μη θεωρήσεις ότι είμαι σε καμιά πλεονεκτική θέση. Θέλω δεν θέλω, περιμένω 5 και 6 μήνες να με πληρώσουν και τη βγάζω με δανεικά...  
Δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς τους υπερβολικούς, αλλά πρέπει και συ να αναγνωρίσεις κάποια ελαφρυντικά και να καταλάβεις ότι σε πολλές οικογένειες ήρθαν τα πάνω κάτω από το πουθενά. Και πίστεψέ με, δεν το εύχομαι αυτό σε κανέναν...

Αναγνώρισέ το τουλάχιστον, τι φταίγαμε όλοι εμείς; Δηλαδή, γιατί να φεύγω εγώ απ'τον ΟΑΕΔ, ενώ θα μπορούσα να δουλεύω δίπλα στο σπίτι μου και αντί αυτού, να τρέχω σε 5 σχολεία;

Κάπως πιο έντιμο τέλος πάντων, θα ήταν τουλάχιστον, να ισχύσει από δω και στο εξής η αναγνώριση της προυπηρεσίας ΟΑΕΔ και όχι αυτή η απίστευτη και σκανδαλώδης αναδρομική δεκαετία!!! Είναι υπερβολικό αυτό, τη στιγμή που δουλεύατε εκεί και ΞΕΡΑΤΕ ότι δεν αναγνωριζόταν.

Κι ακόμα κι αν είχατε αδικηθεί, γιατί να πρέπει να αδικηθούν κι άλλοι δηλαδή; Όλο εμείς θα πληρώνουμε τα σπασμένα του Υπουργείου;

Θα μπορούσατε επίσης να έχετε διεκδικήσει (με δεσμεύσεις εκ των προτέρων από τους αρμοδίους) παραπάνω διορισμούς, ανάλογα με τον αριθμό σας, σεβόμενοι τους κόπους όλων των άλλων συναδέλφων σας, όχι στα λόγια όμως, να το είχατε τότε διεκδικήσει λέμε, ουσιαστικά... Αλλιώς θα ήταν, δεν νομίζεις; Όχι, να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και δεν πα να κουρεύονται όλοι οι άλλοι... Ώστε να αναγκαστούν οι υπαίτιοι κάποτε να αναλάβουν και τις ευθύνες για τις συνέπειες των αποφάσεών τους... Αυτό θα εννοείτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 03:38:31 pm από Joanna Bear, ΠΕ06 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1314 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 06:53:44 pm »
ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΠΗΚΑΝ οι ΟΑΕΔΙΤΕΣ για να τους λυπηθούμε που απολύθηκαν;;;;!!Της συνέντευξης που ξέρουμε όλοι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι σημαίνει αυτό!! Μην τρελαθούμε τώρα!! Στα σχολεία του Υπεπθ τουλάχιστον οι 8 στους 10 που μπαίνουν φτύνουν αίμα με έναν ΑΣΕΠ πιο πριν!! Είναι τυχαίο που κανένας ΟΑΕΔΙΤΗΣ δεν έχει μόρια από ΑΣΕΠ;; Γιατί δεν πήγαν να δώσουνν ΑΣΕΠ όταν απολύθηκαν όπως όλοι,παρά κλαίγονταν να τους βάλει το Υπουργείο στους πίνακες και αυτοί τη στιγμή εκτόπισαν κόσμο που έχει λιώσει πάνω στα βιβλία;;!  Μας δουλεύετε;! Που ακούστηκε απολυμένοι να μπαίνουν σε θέσεις εις βάρος άλλων;;! Όταν έκλεισε η SOFTEX στη Δράμα τους απολυμένους τους χώσαν ως επιστάτες σε σχολεία και σε ψιλοδουλειές στη Νομαρχία,δεν τους βάλαν όμως και διοικητικούς ούτε μπροστά από άλλους!!! Τόσο καιρό απλά παρακολουθώ το topic και δεν είχα μιλήσει...είστε όμως θρασύτατοι κι εσείς και το Υπουργείο της Ντροπής!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 07:04:04 pm από Dr_Michael »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Beth

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1315 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 07:03:04 pm »
ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΠΗΚΑΝ οι ΟΑΕΔΙΤΕΣ για να τους λυπηθούμε που απολύθηκαν;;;;!!Της συνέντευξης που ξέρουμε όλοι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι σημαίνει αυτό!! Μην τρελαθούμε τώρα!! Στα σχολεία του Υπεπθ τουλάχιστον οι 8 στους 10 που μπαίνουν φτύνουν αίμα με έναν ΑΣΕΠ πιο πριν!! Είναι τυχαίο που κανένας ΟΑΕΔΙΤΗΣ δεν έχει μόρια από ΑΣΕΠ;; Γιατί δεν πήγαν να δώσουνν ΑΣΕΠ όταν απολύθηκαν όπως όλοι,παρά κλαίγονταν να τους βάλει το Υπουργείο στους πίνακες και αυτοί τη στιγμή εκτόπισαν κόσμο που έχει λιώσει πάνω στα βιβλία;;!  Μας δουλεύετε;! Που ακούστηκε απολυμένοι να μπαίνουν σε θέσεις εις βάρος άλλων;;! Όταν έκλεισε η SOFTEX στη Δράμα τους απολυμένους τους χώσαν ως επιστάτες σε σχολεία και σε ψιλοδουλειές στη Νομαρχία,δεν τους βάλαν όμως και διοικητικούς ούτε μπροστά από άλλους!!! Τόσο καιρό απλά παρακολουθώ το topic και δεν είχα μιλήσει...είστε όμως θρασύτατοι κι εσείς και το Υπουργείο της Ντροπής!!!

++++++++++++++++++++++++++++ πες τα να αγιάσει το στοματάκι σου...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 07:04:20 pm από Dr_Michael »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182764
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144