0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας. 1) Η αναλογία ως τρόπος ανάπτυξης παραγράφου είναι εντός της εξεταστέας ύλης των Πανελληνίων; Κάπου στο forum διάβασα ότι είναι εκτός, αλλά δεν το επιβεβαίωσα από τη φετινή ύλη. Δεν κατάλαβα ότι κάτι εξαιρείται, αφού αναφέρονται μερικά είδη και προστίθεται το "κ.ά.". Μήπως αυτός που το έγραψε εννοούσε ότι είναι εκτός της ύλης της β' λυκείου; (μια και -από όσο ξέρω- η αναλογία καταγράφεται στο βιβλίο της γ' και απουσιάζει από της β')2) Σχετικά με το όριο λέξεων και την υπέρβασή του. Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μετράμε; Λ.χ. άρθρα ή τα "και". Το ερώτημά μου αφορά είτε το τι γίνεται στην πράξη είτε το τι προβλέπεται σύμφωνα με επίσημες οδηγίες.3) Όταν ζητείται συνώνυμο, πρέπει να αποφύγει ο μαθητής να επιλέξει ως συνώνυμη λέξη κάποια που είναι ΚΑΙ ομόρριζη; Έχετε ακούσει ότι δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο; Ή μήπως απλώς στην πράξη συνηθίζεται να αποφεύγεται;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Νομίζω ότι μόνο με διαρθρωτικές λέξεις θα είναι λίγο απότομη η μετάβαση, το καλύτερο είναι οι μεταβατικές φράσεις.